bencil annane arasammı

arkadaşlar içimi döktüm biraz rahatladım çok sağolun.
geçen sefer annem ara dediğinde anneme patlayıp bir bir annanemin yaptıklarını sıralayınca, onun da şekeri çıkmış, kötü olmuş. bi de aramış teyzeme bir bir saydırmış. o yüzden artık anneme bişey demiyorum. ama içimde patlamalar yaşıyorum. bugün annem yine ara insanlık sende kalsın diyince anneme bişey diyemedim. sadece öbür dünyada görüşürüz olmazsa dedim . burda patladım, ağladım rahatladım valla

Ben istemediğim bir şeyi yapmam arkadaşım. Onca sene zorunda, kötü gününde, bir yaralı parmağa işemeyen, yanımda olmayan anneanneyi istemem ben de iyi günümde.
Ne yani şimdi ölecek diye, sırf olmayan vicdanı rahatlasın, onca senenin günahını çıkarsın diye ben hiç gururumu ayağına serip de ayağına gidemem.
Çok özlediyse arasın, canın isterse açarsın telefonu, istemezse de hiç açma.
Senelerce mutsuz etmişler seni, bir de şimdi etmelerine müsade etme bence.
İnsan yıktığı duvarı bilir, o da yıktığını bilmeli bence. Şimdi hiç saf ayağına yatıp da aramıyor etmiyor diye suç bastırmasın.
Valla öyle sağda solda konuşup, daha fazla abartırlarsa, canımı da sıkarsa biri yaşlı demem, hasta demem, teyze demem akraba demem arar zehrimi saçarım ben sen yine iyi duruyorsun.

aynı şeyleri ben de yaşıyorum.baba tarafı ve anne tarafı ile yaşadık.şimdi de eşimin ailesiyle yaşıyorum.ben anneannemin cenazesine gitmedim.pişman değilim.gece rüyalarıma girer benden sürekli bir şeyler ister.yasin fatiha gönderirim.çok mu zordu sevmek merhamet göstermek adil olmak derim hep

aynen katılıyorum....çok gereksiz.kim bilir annen ahh etmiştir.ölürken benim çocuklarımdan medet um felan filan gibi

dedem geçen sene bayramın 3. günü veafat etti, 2. günü yanındaydım her bayram gittim bekarkende gittim evlendikten sonra da, ne bileyim ertesi gn ölece ama şimdi diyorum ki iyiki gittim vicdanım rahat ben bir hata yapmadım terbiyesizlik yapmadım, onlar beni aramadı sormadı hoş bende sıksık aramadım belki ama yolum düştükçe uğradım, bir faydalarını görmedim, çok zarar gördüm, dedem ölse üzülmem derdim ama üzüldüm. televizyonda bile tanımadığım birinin ölüm haberine üzülüyorum onu da üzüldüm ama herhangi birisi kadar. cenazesinede gittim vazifemi yaptım vicdanen rahatım, dedem anneannem, babaannem, ve CANIM ANNEM hepsi gitti. şimdi bekliyorlar, neyi mi mizanın kurulmasını, mahşer gününü, ANNEM hep derdi ki ana babanın hakkı varsa evladın da hakkı var, bekleyip görücez o günü haklı olan hakkını alacak... dedim ya benim vicdanım rahat. size de tavsiyem gitmeseniz bile arayın yeter.Onların bilmesine gerek yok ALLAH BİLSİN.

Ben kadın suçsuz demiyorum ki.
Yaşamadığımı nerden biliyorsunuz ayrıca.
İçimde kin olmadığı için, son vazifemi başım dik gururla yaptığım için son derece huzurluyum.
O onların kötülüğü.
Öfkelendiğim olduysa da sonuçta hiç kin tutamadım..
Bana kötülük edenler gibi kötü olmadım..
Ve bana yapılan her kötülüğün mükafatını da ilahi bir şekilde zamanla aldım..

rüyalarınıza girmesi birazda olsa vicdanınızın rahat olmadığından olabilir mi ?

kısmet Allah kısmet etmiş.gitmiş görmüşsünüz.Allah içinize bir merhamet vermiş ki bu sizin güzelliğiniz oldugu gibi karşı tarafın da güzelliğiyle ilgili.ama sebep olmayan Allah olmuyor.elin kolun kalkmıyor için almıyor, yapamyorsun.kısmet....

rüyalarınıza girmesi birazda olsa vicdanınızın rahat olmadığından olabilir mi ?

çocukken ona duydugum hislerden kaynaklı bence.acımaktan kaynaklı.onun cenazesine gidip oğlunun kızının yaptıkları showları seyretmeye tahammul edemezdim.Allah rahmet eylesin.

aynen katılıyorum....çok gereksiz.kim bilir annen ahh etmiştir.ölürken benim çocuklarımdan medet um felan filan gibi
Konu sahibi ben değilim ama ben olsaydım sırf bir işi düşer, yük olur kafasında senelerce benden uzak duran akrabayı ben de saymazdım.
Ne olurdu sanki yetime az destek olsaydı, babası yok, zaten bir kanadı kırık, az yanında olayım, babasının yokluğunu hissettirmeyeyim deseydi?
O dayı da baba yarısı resmen, ne olurdu mezuniyetine gitseydi konu sahibinin, 15 dakika rol yapmakla ölmezdi herhalde.
Hele o teyzeler, öyle kaynana gibi eksik arayacaklarına, az teyze gibi davranıp, düğününde falan azıcık öne düşselerdi,bizim kızımız sahipsiz değil, yanındayız deyip de eşine mahcup etmeselerdi.
Tamam benim de akrabalarımla aram çok sıcak değildir ama teyzelerim de arkamdan konuşup eksik aramazlar en azından.
Evlenecek falan olsam kuzenlerim falan izin verdiğim ölçüde yanımda olur yani. Olması gereken de o yani.

herkes öyle Allaha havale etmezsek ilahi adaleti takdir etmezsek nasıl katlanırız bu hayata.uzak durmak gitmemek neden onlar gibi kötü olmak olsun.

evet o günlerde yapılan iyilikler hiç unutulmazdı, telafisi mümkün olmayan bir şey yok ama onlar hiç niyetlenmemişler böyle şeylere

benim en çok bu gücüme gidiyor işte

aramazdım. sen durumun iyileşince değil zamanında düşünselerdi. sadece ananeme giderdim o da hasta yatagında oldugu için.

annenizin ara diye ısrar etmesi çok şükür ki vicdanından ötürü, o annesi kendisine kötüde davransa bir evlat. her kadın doğrumaz, doğuran her kadın ana olamaz. evlat olabilmek te zor iş, vicdan terazisini düz tutmak lazım, merhamet ağır basarsa da zor maraz doğar, nefret ağır basarsa da zor kin doğar... allah yargımcınız olsun son olarak sizde bir evlatsınız annenizi dinleyin.. saygı ve sevgiyle

benim en çok bu gücüme gidiyor işte
O yüzden ben olsam hiç gitmezdim. Varsın helalliği kalsın, alamasın helallik, olmayan vicdanı da rahatlamayıversin? Onca ettiğini bir helallikle silebileceğini zannediyor sanırım, ama o işler öyle değil maalesef. İçi kapkara olan bir insanın bu kadar pembe düşünebilmesi de abes zaten. Sen affetsen, Tanrı affetmez be!
Koskoca delikanlıyı askere 2 kadın yolcu ediyor, ne bu? Kimsesiz miydi? Yooo bir sürü akrabası vardı bu oğlanın, çağırmasa bile fikredilir böyle işler. E sen bu kızın düğününde el gibi davran, mezuniyetine gitme, oğlanın sünnetine gitme, askere bile yolcu etme, sonrasında da hiç hayatlarının önemli noktalarında kıçını kaldırıp da en azından 5 dakika gelme sonra da ben öleceğim ayağıma gelsinler. Ohh ne ala!

evet o günlerde yapılan iyilikler hiç unutulmazdı, telafisi mümkün olmayan bir şey yok ama onlar hiç niyetlenmemişler böyle şeylere
Yok ya ne niyetlenecekler, baksana hala fesatlık peşindeler. Ne ekersen onu biçersin, nefret ekmişler, şimdi de onu biçiyorlar. Hiç laf etmeye hakları yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…