Bencil bir insan mışım ben😔

Benim emeğim vermiyorum der hesabını ayırır. Başta en önemi haklarından çalışma hakkını kaptırıp sonra annesi taşınıyor diye ağlamak faydasız

Kadın çalışsa da çalışmasa da evine giren çıkan parada söz hakkı olmalı diye düşünüyorum ben .

Hesabını niye ayırsın ablacım ya , çoluğunun çocuğunun rıskını o kadar da ihtiyacı olmayan kişilere neden savursun adam ? Annesi olsa bile .

Amin Allah gönül birliği nasip etsin ama bütün hayatınızı bir adamın vicdanına ve sevgisine bırakıyorsunuz. Dinde bile önce tedbir sonra takdir demişler. Mehir bile eşin pislik herif çıkar seni boşamak ister yoksul kalmasın kadın diye kadına verilen bir nevi nafaka iken şu dönemde bir erkeğe tamamen güvenmek doğru değil evet sevebilir evet değer verebilir ama benim eşim der ki bana bisey oldu işten çıktım neden seni de rezil edeyim çalış paran yine istersen senin olsun bu çok güzel bişey şimdi bu adam bana bakar bunu hissediyorum diye oturup calismamazlık etmek işin kolayına kaçmak bence
Çalışmak çalışmamak şartlara imkanlara göre olabilir olmayabilir
Hiçte kolayına kaçmıyorum
Şartlar uygun değil çalışmıyorum
Sizin imkanınız olmuş çalışıyorsunuz diye çalışmayanları kötüleyemezsiniz kolayına geliyo diye
Kadın ister çalışır ister çalışmaz kimseyi ilgilendirmez

Kadın çalışsa da çalışmasa da evine giren çıkan parada söz hakkı olmalı diye düşünüyorum ben .

Hesabını niye ayırsın ablacım ya , çoluğunun çocuğunun rıskını o kadar da ihtiyacı olmayan kişilere neden savursun adam ? Annesi olsa bile .
İdeal olan sizin dediğiniz gibi çalışsa da çalışmasa da parada söz hakkı olsun. Ama konu sahibinin eşi ideal erkek değil belli ki. Beraber yaşadıkları evi seçmesine bile izin verilmiyor. Ev ekonomisinde payı olsa sesi daha gür çıkar.

Sizin daha yüksek kira ödeyeceğiniz daha güzel bir eve geçmeniz ile kayınvalidenizin daha düşük kirada oturacağı bir eve geçmesinin nesi bir anlayamadım?
Yüksek kirası olan bir eve geçtiğinizde bunu siz ödeyeceksiniz, düşük kiraya geçtiklerinde bunu eşinizin ailesi ödeyecek.
Eşinizin taşınmak istememe sebebi nakliye masrafı değil, çıkacağınız yüksek kirayı ödemek konusunda zorlanacak olmasıdır büyük ihtimalle. Kayınvalidenizin taşınması ve eşinizin bir kerelik nakliye masrafı ödemesi bununla aynı şey mi?
Başka meselelerinizi bilemem fakat bu ikisinin karşılaştırılması çok absürt.
Yani kayınvalideniz taşınırken sizden izin alacak değil değil mi? Neden böyle bir şey olmayacak dediniz, siz karar veremezsiniz ki buna? Siz taşınma kararını eşinizle alırsınız, kayınvalideniz kendi alır. Siz nakliye konusunda destek olabiliyor musunuz olamıyor musunuz imkanlar dahilinde karar verirsiniz. Sizin yüksek kiraya geçmeniz ile ne alakası var bir kereye mahsus nakliye masrafının? Biz güzel eve geçemiyoruz o zaman sizin nakliye masrafınızı da karşılayamıyoruz çok saçma değil mi, hele de ihtiyaç sahibi iseler?

Son düzenleme:
portakalsuyuu portakalsuyuu Ayrıca çalışıpta söz hakkı olmayan kocası parasını elinden alan kadınlarda var
Onlar içinde bir fikriniz vardır umarım
Onlarda kolayına gelerek veriyolardır paralarını heralde
İnsanları sadece kendi yaşantınıza göre değerlendirmeyin
Çalışıpta 5 liranın hesabını veren bir sürü kadın var söz hakkı olmayan
Ben çalışmadıgım halde söz hakkım varken her istediğimi alabiliyorken çalışıpta alamayan dolu insan var
O yüzden çalışmakla ilgili ahkam kesmeyin fazla
Sizin kocanız bana güvenme çalış diyebilir
Çok şükür benim öyle bir kaygım yok

Sakin kalmaya calisin oluyo bu tarz sorunlar Alttan almak lazim bazen sinir olmamak adina

portakalsuyuu portakalsuyuu Ayrıca çalışıpta söz hakkı olmayan kocası parasını elinden alan kadınlarda var
Ben çalışmadıgım halde söz hakkım varken her istediğimi alabiliyorken çalışıpta alamayan dolu insan var
Evet benim eşim bana güvenme ölümlü dünya kime ne olacagi belli olmaz kimseye muhtaç olma diyor bu sizin neden bukadar zorunuza gitti anlamadım. Hayır siz çalışmıyor sırtınızı eşinize dayıyor olabilirsiniz ama ben çok şükür esime destek olmaktan kazandığım parayla biseyler yapmaktan keyif alıyorum çocuğum olursa işler değişebilir belki ama şu an bu durum söz konusu değil bu sizi niye bu kadar saldırganlaştırıyor anlamlandıramadım doğrusu

Her istediğinizi alabiliyorsunuz demek hımmm. Zaten çalışmayın o zaman. Kârı koca çalışanlar da bile her istediğini alamayan var. Her istediğini alabilmek büyük büyük lüks. Pek de karşılaşmıyorum öyle olanlarla. Baya baya iyi kazanıyor eşiniz. Gönül birlikteliği de güzel bir şey tabii. Ama karşımdaki gönül birlikteligindeki kişinin gönlü aileme bir şey yapacağım zaman kiriliyorsa laf ediyorsa olmaz diyorsa napayım ben o gönlü. Benle aynı gönülde degil ki. Ben gönlü geniş severim. Hele çocuğumun rizki falan. 2bin 3bin verince aileye çocuğun rizkindan dünyalar eksilmez ya. Zaten cocuk rizkiyla gelirmiş ya. Keşke kadın ister çalışır ister çalışmaz kime ne mantığı da erkek için de uygulansa.. mesela o zaman da bizler için kadın ister evi süpürür ister yemek yapar kime ne olurdu ne güzel olurdu. Ama çalışan çalışmayan fark etmez hep kadında. Hem iş hem ev hayatında eşitlik istiyorum ben ya. Mesela kadınlar da kolay yükselsin istiyorum. Eşit maaş olsun özelde hep istiyorum gibi gibi.

Fırsat ayağınıza gelmiş kaçırmışsınız.

Madem anneyi taşıyor hemen başlarım eşyaları kolileyip ev bakmaya... Ma aile taşınma mode on .

Özetle bazen sorunları avantaja çevirmek gerekir. Madem anneyi taşımak için bütçe var ki ( kirası fazla evden düşük eve çıkıyormuş zaten kadın)
Bir de sizin için bütçe yaratsın beyefendi bir zahmet. Eşini çalıştırmyorsa tüm sorumluluğu tek başına alacak

kocanızın demans hastalıgı falan mı var ?
daha yenı sıze hayır demısken gelıp annemlerı tasıyalım demesı :deli:

bana kalirsa annesini dilinize dolamayin yani karsiniza almayin daha fazla demek ki hassas noktasi. inatlasirsaniz tabiki sececegi taraf ailesi olacaktir. yaptigi kesinlikle yanlis. ama oturup konusun. bana hayir demistin para yok demistin ailene gelince neden boyle? diye sorun. normal sekilde kavga etmeden, bagirmadan. bir aciklasin bakalim neden..
Ailesini seçecegini sanmıyorum canım çünkü ailesine çok düşkün bi insan degil aslında ama annesiyle babası ayrı oldugu için annesinin sorumlulugu üstlenmek zorundaymış gibi hissediyor ama annesi yalnız degil aslında ogluyla beraber kalıyor

kocanızın demans hastalıgı falan mı var ?
daha yenı sıze hayır demısken gelıp annemlerı tasıyalım demesı :deli:
Tamamen bakma yükümlülügü sebebiyle herkesi düşünen bi insandır eşim ama keşke herkeste onu bu kadar düşünse resmen kullanıyor ailesi

Çok özür dilerim ama neden çalışmanıza karşı bir adamla evlendiniz yani benim çalışmama karşı bi adamla evlenmem için evde oturup koca parası yemenin zevkli gelmesi lazım
Yani şuan bende çalışmak istemiyorum çünkü 1 yaşında bebegim var ve kimseye güvenip emanet edemem

ne demek eşim karşı?
çalışmak için kimsenin izin alman gerekmiyor. çocuğun uygun yaşa geldiğinde dik dur, uygun bir işe gir.
kadınların en temel hakları için erkeklerin ağzına bakmasına sinir oluyorum.
O iş öyle olmuyor malesef evliyim ve çocugum var bi sorumlulugum var kocamın izni olmadan nasıl çalışabilirim ki

Tamamen bakma yükümlülügü sebebiyle herkesi düşünen bi insandır eşim ama keşke herkeste onu bu kadar düşünse resmen kullanıyor ailesi
herkesı dusunen ınsan esını de dusunurdu :) sandıgınız kadar ponçik sevgi pıtırcığı bir eşiniz yok maalesef
tamamen bencil ve öncelıklerı baska olan bır adam

Eşim bana çalışma dese "de yürü git ordan" derim. Ama ev eski taşınalım demek de duruma göre değişiyor. Biz güzel bir semtte kiradayiz. Ev eski, aynı apartmanda içinin bakımına göre ev kiraları 700den 1200e kadar fazla. Evet bildiğiniz 1200. Ama biz bu semti ve apartmanı seviyoruz. Evler genelde eski yapım ama içi bakımlı eve taşınsak 1000 lira fazla veririz. Hiç de mantıklı gelmiyor. Öyle bir şey olablir mı? Bizim için semt önemli takıntıliyiz. Taşınma emlakçı masrafını bir kere gözden çıkarsak bile her ay bin lira fazla bermek ne bileyim. Ki hali hazırda ev kiramız da düşük değil. Siz yeni eve taşınalım derken kira ne kadar artıyor mesela. Onu da düşünün. Eşin ailesi düşük kiralı yere taşınacakmış tam tersi sizin isteğiniz ile bir değil ki. Yine taşınma masrafı aynı olacak ama verilen kira düşecek. 1 yılda amorti edecek belki. Kıyaslama mantıklı gelmedi.
Benim için taşınmak önemli degil sadece bi fikirdi benimki illa hadi hemen taşınalım demedim daha iki gün önce bana bahane bulup maddiyatı öne süren kocam annesini taşımak için can atıyor tamam oranın kirası düşükmüş ama sonuçta bütün masraflar bizden çıkacak o masraf olacaksa benim evim için olacak kaynanam için degil

Back
X