benim Ailem neden böyle:((((

Bende kızım doğduğunda uzaktaydım, biletlerde sizinkindin pahalıydı, eşimin annesi geldi kendi annem geldi üçer ay, ikisinin biletinide aldık, babam annemle bilet parasını gönderdi, almak istemedik hatta.
maddiyatımızda sizinkinden iyi değildi, öğrenci sayılırdık ikimizde.
evlenip çocuk yapma kısmına geçmiş insanların artık dışardan yardım beklemesi bana çok garip geliyor bilemiyorum.
şimdiden üç beş kenara koyup biriktirin bileti alın eğer birisi gelecekse.

Keşke nokta koysaydınız yazınızda, valla bir solukta okudum ama yarısını anlamadım.
Anladigim kadarıyla cevap vereyim.
Yardim için taaa türkiyeden almanya ya gelecek olan ablana mecbur senin bilet alman gerek
Yok eğer durumum yok diyosan iki saatlik uzakta olan abilerinin eşlerinden birini çağır? Yanı en fazla bir hafta kalmaları yeterlidir öyle değilmi?
Abilerinin getirmesi durumları iyi olduğu için demi?
Okadar kağıt işi yapmaktansa burda eşe dosta sorun daha iyi.
Ya yengelerinden biri yada onlarin yetişmiş kızları felan varsa inkardan birini çağır

annenin ablanın cebini düşünmesi gayet normal değil mi?

açıkçası ben de anneme böyle bişey teklif etsem ilerde o da bana bileti sen al der. ne var bunda. sizde biraz şımarıklık var bence. annenizde veya ablanızda problem yok.
ablamla hic bir problem yok gelmese bile bni düşünuyo
Ya kızmayın ama ben size hak veremedim. Doğum yapacaksanız ablanızı istiyorsanız arayıp bilet parasını almanız gerekiyor. Eğer yapmıyacaksanız başınızın çaresine bakmalısınız. Abileriniz yardım etmek zorunda değilki.

Bilemedim. Talepkar olmamak gerekiyor. Benimde bi kuzenim Almanya'da yaşıyor. Doğuma annesini çağırdığında bilet parasını harçlığını veriyor üstelik bi de hediye falan alıp yolluyordu. İkinci doğumunda durumu olmadığı için kimse gidemedi yanına eşiyle hallettiler bişekilde.
Oraya gittiğinde kucağında çocuğuyla dil kursuna, ehliyete gitti. Meslek kurslarına katıldı. Çalışıyor şimdi. Ama inanın çok emek verdi. Hep şunu söylüyor. Orada gurbetteyken dezavantajı avantaja çevirmem lazım. Sizde lütfen kendiniz için bişeyler yapın
bende guzel yemek yaparim küçük yerdeyim pek ehliyet ihtiyacim yok ama bir kac sene icinde türklerin ev yemeklerini yapıp saticam küçük ve şirin bir lokantda ve tutacagini umuyorum .ins yapicamda

Abinlerin durumu iyi diye sana gelecek ablanın koltuk takımı tutan uçak parasını ödemek zorunda değiller
Bunu durumu iyi olan siz olsanız,eşinizin kız kardeşi istese,ben birikimimi görümceye mi harcayacağım diye burada konu açardınız
Anladığım eşinizin sürekli bir işi yok
Evinizde koltuk eksiğiniz dahi var
Ama siz hamile kalıyorsunuz
Valla nasıl bakacaksınız,hastanede ne olacak onu da siz düşüneceksiniz
Benim yakınımda olsa madem o kadar zorda doğurmasaydı derdim

cok şükür bunlari konustuk siz kafaya takmayin dikkat ederseniz bn size aciklama yaptikca cosuyorsunuz sebebi nedir olayi bnim yanımdan baksaniz zordasiniz ama sizi düşünen biri bile yok ki buda ailen bu illa cocuk olup olmayacagiyla alakalida degil ani farklu bi zor durumda kapinizi calacaginiz bir aileniz var ama yok gibi bu yandan dusunun kafayi takmayin cocuga ve annem ben alirim dedim konumda keske durumumu bildigi halde destek olsaydi dedim....
Ama destek istiyorsunuz durumumuz yok diyorsunuz ben de size kimseden beklentiye girmeyin diyorum

Hayatta kendinize güvenin yalnız doğduk yalnız öleceğiz

Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz bunu anlatmaya çalışıyorum

Ha bir de sizi anlamakta zorlanıyorum

Ablam bebeğime baksın bana yardım etsin ama bilet alamam o kadar param olsa koltuk alırım diyorsunuz işte orada benim mantık duruyor

Yine aynı şeyi yazacağım ablanızın gelmesini istiyorsanız onu arayıp rica edin o gelirim ama bilet parası derse abinizden isteyebilirsiniz ama ben çizdiğiniz tabloda vereceğini sanmıyorum umarım verir

Ama o da vermiyor ise ya eşinizle birlikte bakma planı yapın ya da başka yerden kısıp bilet alın

Sağlıklı doğumlar

kizlar hepinize toplu bu cevabim ben anneme Alirim dedim ama demek istedigim su keske annemde bni düşünse ...hic bir zaman destek olmadilar zaten ilk defa zor bir animda bir sey istedim ve yinde sen yap dediler esim maasi az cok olsaydi hic istemezdim ...

Siz annenizden ne istiyorsunuz? Abimlere söylesin ablamın biletini abim alsın mi? Siz rica edin abiye ozaman sen al bileti sonra ben sana öderim durumumuz sıkışık deyin. Anneyi niye karistiyosunuz o yurtdışındaki para değerli diye zenginsiniz durumunuz çok iyi sanıyordur.

aslında büyük kizin 3 yaşında. halledebilirsin bence. hatta yengelerinden rica et. sırayla bir kaç haftasonu uğrasınlar size. benden ilk zamanlar haber bilirseniz sevinirim diyin.

Yani siz hem karnım doysun hem pastam dursun diyorsunuz.
Ablanız okuyormuş kızı varmış hem fadakarlık edip o kadar yol gelecek hem kendi alacak biletleri.
Biraz maddi durum diyorsunuz da madem öyle geçici bakıcı tutun 1 haftalıgına.
Ben sizden daha kötü durumdaydım 20 saatlik yoldaydım ve ekmek almaya dahi paramız yoktu ,yine de biletleri ben aldım.
Hem işim görülsün hem de insanlardan maddi talep beklemem, zaten yanıma gelerek o yolları aşarak fedakarlık yapıyorlar.
Koltuk takımıyla kıyaslamanız da daha da vahim.
Bence sizde biraz cimrilik var.
İnsanlar durumu iyi olabilir yapar yapmaz o kendi fikirleri ,düşünceleri zorla yaptıramazsınız eşiniz var sonuçta yapmak zorunda da değiller.

Bu hayatta insan kimseye muhtac olmamali..insan kendi ayaklari üzerinde durmali..sizin durumunuzu okudumda ..yanliş anlamayin ama gülesim geldi ..benim 6 cocugum var ve kimsenin destegi olmadi..2 cocuk ilk evliligimden 4 cocuk 2 evliligimden...okadar zor günler yasadimki buraya anlatsam bitmez..bende almanyadayim.....ama dedigim gibi..Allah beni kendisinden başkasina muhtac etmesin ...güclü olun kendi ayaklariniz üzerinde durmayi ögrenin...ögrenmesenizde hayat size öyle bir öğretiyorki....benimde yetişkin kizlarim var onlari öyle şimarik zayif büyütmedim...her işlerini kendileri yapiyor...banada muhtac olmasinlar ..onlari büyüttüm 22 ..21 yasina kadar..kendi paralarinida kendileri kazaniyo..ehliyetinide yapiyor bir kizim...yeterince yoruldum ..ömür boyu onlarlan ilgilenecek halim yok benim..benimde dinlenmeye ihtiyacim var..mesela..herkezin derdi kendine yetiyo zaten...

Son düzenleme:
Kusura bakma sonuçta neden abilerinden bekliyosun durumu iyi diye senin masrafini karşılayacak degiller siz cocuk yapmışsınız gelsin istiyosaniz fedakarlıgi sizin yapmanız gerek hazir degilseniz tedbirli davransaydiniz keşke düşünüp çocuk yapmaya karar verseydiniz

Merhabalar öncelikle hayırlısıyla doğumunuzu atlatırsınız inşallah. Böyle bir durumda yurtdışında yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan siz olduğunuz için bileti sizin almanız gerekiyor. Mesela benim kayınvalidem bir ay kadar sonra Amerika’da yaşayan görümcemin yanına gidecek ve biletlerini kızı aldı. Hatta bulunduğu ilden İstanbul’a olan biletlerini dahi kendi aldı. Durumları iyi olsa dahi biletler çok pahalı ve gerçekten maddi anlamda bütçeyi çok yoruyor. O yüzden bir yolunu bulup alabilirsiniz inşallah veya yakınınızda olan abinizin eşi yardım etmez mi?

kizlar hepinize toplu bu cevabim ben anneme Alirim dedim ama demek istedigim su keske annemde bni düşünse ...hic bir zaman destek olmadilar zaten ilk defa zor bir animda bir sey istedim ve yinde sen yap dediler esim maasi az cok olsaydi hic istemezdim ...
canım senin yerinde olsam kimseye minnet etmem kızın 3 yaşında zaten benim ikizlerim olduğunda kızmda 3 yaşındaydı ikizlerime tek başıma baktım eşin sana yardımcı olsun büyükle ilgilense yemekle uğraşsa yeter canını bu kadar sıktığına değmicek emin ol kaynanan gelsin olmazsa ona söyle

slm kızlar bir konumda da belirtmistim izine 3 yil aradan sonra gidicem ... (konum uzun simdiden tsk canlarim)
bilet aldik hersey tamam maddi durumum ancak yeni düzeliyor turkiyeye gidince harclik bile esim resmen kendini paraliyo öyle topluyo ki orda lazim olucak...
temmuz ayinda ise ev degistirecem ve hazirandada doğum yapicam kizim o zamana kadar 3 yas olucak ...ama kizima bakacak kimse yok ben hastanedeyken ve kucagimda bebeklede zor olucak onu biliyorum ve ist.bi ablam var evli bi yandanda okuyo bi cocugu var 7 yasinda ...ablam i buraya getirtmek istedim Anneme "Anne burda akrabalarin cok 2 abim ve 1 erkek kardesimde burda Almanyada bana 2 saat uzaklar onlarinda tanidiklari vardir muhakkak istek atsinlar ablama ben zorda kalirim yanima gelsinler dedim ""ve dedigi su oldu bilet parasini siz alin gelis gidis o zmn "Tamam anne dedim ama sanki bilmiyomu durumum ancak yeni duzeliyo kızlar gelecegi kesin olsa simdi alirim cünkü uygunlar yazin ve okul tatile denk geldiği icin ucak biletleri tavan yapio ve ben ancak o parayla bi koltuk takımi alirim bi onceki konumu okuyanlar bilir esya ve ev sikintimi...
kizlar Annem hep diyo esin iyi iste calisiyo millet hep diyo o işte para cok var ve esimin isi insaatta sivaci adam canini aliyo resmen bazen is oluyo bazen hic olmuyo esi insaatta yurtdisinda yasayanlar bilir usta olmayinca maas daha az ve kışın is yok tek yazin var...
anne diyorum durumum yok yok efendim devletten para aliyo esin sana soylemiyo SALAK "Alsam bilirim cünkü eve surekli mektup gelir bi ara aldik insanin canini bezdirdiler..
Sen esinin tarafini tutuyorsun sana parasini soylemiyo senden sakliyo sen Salaksin safsin ...Anne diyorum bana para vermese ben nasil giyiyorum nasıl yiyorum geziyorum diyorum ses etmiyo anne eşim oyle biri degil cebinde on euro olsa 8 euro bana verir 2 euro kendine alir desemde demesemde esim bir şeyde yapmadi onlara hep kötü milletin kizlari annelerine para gönderiyo o benim sansim diyo kizlar annemin durumu iyi cok şükür bizden iyi diyebilirim...kaynanamgil siz gelin yeter diyi uzun zaman oldu gelmediz bi sey almayin paranizi toplayin burda harclik yapin diyo cok dusunuyorlar bizi ama annemgil cekiniyorum sorayim ....kafayi yiyecem resmen neden yapiyorlar böyle... :KK43:((
kv gelsin, abilerinin eşleri gelsin.
8-10 gün için o kadar masrafa gerek yok.

Cocuk senin cocugun
Sana gelecekse tabii ki bileti sen alicaksin
Ben mi alicam :işsiz:
Konu bile degil yani ...
Oldu kadin coluk cocuk kosturcak
Bi de bilet parasi vericek
Baya uyaniksiniz herhalde :olamaz:

Back
X