Bencil bir insan mışım ben😔

Bazı kişilere bunları anlatamazsınız boşverin
Anca kendi egolarını tatmin ederler burda ahkam keserler
Kimsenin tercihine saygıları yoktur birtek kendi doğruları vardır
Sizin de yanlışınız kocanız izin vermediği için çalışmıyorum demek
İstemiyorsanız yada imkanınız yoksa yada geçim sıkıntınız yoksa çalışmayabilirsiniz
Ama eşiniz izin vermediği için değil kendiniz istemediğiniz için çalışmayın
Allah yardımcınız olsun
Eşinizle orta yolu bulursunuz inş
Çok teşekkür ederim canım inşallah şuan zaten eşim istese ben istemem isteyemem çünkü bebegim çok küçük onu kimseye emanet edemem şu zamanda

Oturdugumuz ev biraz eski bikaç gün önce eşime taşınalım burdan dedim ve bana birsürü bahane buldu yok çok işim var yok taşıma parası çok tutuyor şu bu diye birsürü şey söyledi şimdide gelmiş bana diyo bi ev varmış kirası düşükmüş annemgili (kayınvalidemi) oraya taşıyalım dedi tabi bütün masraflar bizim cebimizden çıkacak bende kavga ettim ben isteyince birsürü bahane buluyorsun annengile gelince taşıyalım diyosun dedim bana çok bencilsin dedi sinirlendim agladım böyle bişey olmayacak dedim siz olsaydınız napardınız kızlar nolur bi akıl verin bana kafayı yiyecem😔😔

Bir defa, öncelikle siz kendiniz kendi evinizden rahatsız olduğunuz konuları eşinize bildirmişsiniz.
Üstüne, masraflardan bahsetmiş ve sizin isteğinizi yerine getirmemiş.
Hadi diyelim masraflar külfetli geldi, taşınmak kolay birşey değil.

Sizin yaklaşımınız yanlış.
Fakat davanızda haklısınız.
Eşinizi karşınıza alın, eğer annenin masraflarını sen karşılayarak anneni taşıyacaksan, önce biz taşınacağız.
Sen önce benim ile olan ailene karşı sorumlusun, annene karşı sorumlulukların bizden sonra gelir.
Sen önce bir kendi ailenin ihtiyaçlarını karşıla, ondan sonra annenin/babanın ihtiyaçlarına yönel.

Eğer biz taşınmıyorsak, kusura bakma, annenin de taşınmasına müsade edemem.
Dersin konuyu kestirip atarsın.

Kadın çalışsa da çalışmasa da evine giren çıkan parada söz hakkı olmalı diye düşünüyorum ben .

Hesabını niye ayırsın ablacım ya , çoluğunun çocuğunun rıskını o kadar da ihtiyacı olmayan kişilere neden savursun adam ? Annesi olsa bile .
Tabikide yani ben çalışıyorum benim para demedi hiç bi zaman aksine maaşı hep bende durur harcayıp bitirmeyim diye

Sizin daha yüksek kira ödeyeceğiniz daha güzel bir eve geçmeniz ile kayınvalidenizin daha düşük kirada oturacağı bir eve geçmesinin nesi bir anlayamadım?
Yüksek kirası olan bir eve geçtiğinizde bunu siz ödeyeceksiniz, düşük kiraya geçtiklerinde bunu eşinizin ailesi ödeyecek.
Eşinizin taşınmak istememe sebebi nakliye masrafı değil, çıkacağınız yüksek kirayı ödemek konusunda zorlanacak olmasıdır büyük ihtimalle. Kayınvalidenizin taşınması ve eşinizin bir kerelik nakliye masrafı ödemesi bununla aynı şey mi?
Başka meselelerinizi bilemem fakat bu ikisinin karşılaştırılması çok absürt.
Yani kayınvalideniz taşınırken sizden izin alacak değil değil mi? Neden böyle bir şey olmayacak dediniz, siz karar veremezsiniz ki buna? Siz taşınma kararını eşinizle alırsınız, kayınvalideniz kendi alır. Siz nakliye konusunda destek olabiliyor musunuz olamıyor musunuz imkanlar dahilinde karar verirsiniz. Sizin yüksek kiraya geçmeniz ile ne alakası var bir kereye mahsus nakliye masrafının? Biz güzel eve geçemiyoruz o zaman sizin nakliye masrafınızı da karşılayamıyoruz çok saçma değil mi, hele de ihtiyaç sahibi iseler?
Keşke bütün cevaplarımı okusaydınız sonra cevap yazsaydınız anlardınız neden böyle oldugunu

Bir defa, öncelikle siz kendiniz kendi evinizden rahatsız olduğunuz konuları eşinize bildirmişsiniz.
Üstüne, masraflardan bahsetmiş ve sizin isteğinizi yerine getirmemiş.
Hadi diyelim masraflar külfetli geldi, taşınmak kolay birşey değil.

Sizin yaklaşımınız yanlış.
Fakat davanızda haklısınız.
Eşinizi karşınıza alın, eğer annenin masraflarını sen karşılayarak anneni taşıyacaksan, önce biz taşınacağız.
Sen önce benim ile olan ailene karşı sorumlusun, annene karşı sorumlulukların bizden sonra gelir.
Sen önce bir kendi ailenin ihtiyaçlarını karşıla, ondan sonra annenin/babanın ihtiyaçlarına yönel.

Eğer biz taşınmıyorsak, kusura bakma, annenin de taşınmasına müsade edemem.
Dersin konuyu kestirip atarsın.
Valla çok haklısınız teşekkür ederim bunların hepsini söyleyecem akşam

Asil kendisi cok bencil.bunu diyerek size duygu somurusu yapip bikerek pskilojinizle oynuyor. Hem bencil hem cakal. Siz istedginiz kadsr aglayin annesi aramis belliki evden haberdar. Malesef bu durumlarda gizlide olsa tasiyacak ben para vermedim diyecektir. Esimden biliyorum
Öyle birşey yaparsa başına ne gelecegini de çok iyi biliyor

Asıl bencil eşiniz. Sizin ihtiyaciniz varken annemde annem derse tartışma çıkması normal. Bence kabul etmeyin.

Eşim çalışmama izin vermiyor ne demek ya izin mi alacaksınız çalışmak için? ayrıca gerekçe de var para yetmiyorsa taşınamıyorsanız bende çalışayım dersiniz sizde çalışmak isteseniz çalışırsınız siz evi eski bulduğunuz için taşınmak istiyorsunuz isteğiniz yeni bir ev yani asıl sizinde biraz keyfi sırf evi sevmediğinizden ama kayınvalidenlerin durumu iyi dğeil daha az kira vermek için taşınacaklar eşinize ne masrafı olacak anlamadım.

Canım biz 5 senedir oturuyoruz burda ve ben bianda hadi taşınalım diye kalkmadım 2 senedir taşınalım diye diretiyorum ama bi şekilde hamilelikti dogumdu araya girdi bu zamana kaldı gerçekten çok bakımsız sevmiyorum kendi evim gibi hissedemiyorum artık. Biz burda 800 oturuyoruz buldugum ev 1000 lira çok aman aman bir fark yok aslında. Valla annesi memnun zaten hiç taşınmak istemiyor eşimle ablası zorluyor taşın diye kaynanama kalsa taşınmaz

aslında yeni taşınmamışsın bulduğun evin kirası da iyiymiş yani çok para farkı yok

sen de taşın onlar da taşınsın

sonuçta taşıyacak adamlarla pazarlığı da iki evlik yapsın

Back
X