- 20 Haziran 2024
- 1.665
- 2.017
- 53
- 49
- Konu Sahibi mahmut abi
-
Teşekkür ederim. Evet elbet bir gün deyip beklemek en mantıklısı. Ama içimdeki boşluk çok acı veriyor. Bağlanıyorum ama harap olmam bir parça da kedimin ölümünün çok ani ve beklenmedik olması. Ev kedilerinin ortalama ömrü belli. Bunu bilerek sahipleniyoruz. 15 yaşından sonra bir kedinin artık yaşlanarak ölmesi beklenebilir bir durum. 20 yaşında bir kedi 100 yaşını geçmiş insan gibi yani pek enderdir. Benim 18 yaşında ölen kedimin ölümü beklenen bir durumdu. 15 yaşında ölen kedim de biraz erken gitti gibi ama böbrek yetmezliği vardı ve çok hastaydı. Üzüldüm ama bir yandan da hastaydı kurtuldu diye düşündüm. Bu 11 yaşındaki kedime hem çok bağlıydım hem gençti daha en az 3-5 yılımız var diye düşünüyordum çok ani oldu. 1 saat önce mutlu mesut sapasağlamdı, 5-6 saat içinde gidiverdi.kedi olayı şans meselesi,insanlar gibi binbir türlü karakterleri var,benim hiç öyle beni sev beni sev diye bana yapışan bir kedim olmadı,olmasını da isterdim ama olmadı.
ille de olsun diye de arayışa girmek de bana tuhaf geliyor nasibimizde kime ekmek su vereceğimizi bilemeyiz,sokak sokak ev ev gezip hayalinizde ki kediyi bulmanız da biraz tuhaf olur,kül kedisi hikayesi geldi aklıma,arayışa girmek yerine elbet bir gün diyip bekleyin.
bu kadar bağlanıp harap oluyorsanız da bir daha bu kadar bağ kuracağınız kedi sahiplenmemeniz daha iyi bir seçenek.
isminize bakınca hatırladım siziTeşekkür ederim. Evet elbet bir gün deyip beklemek en mantıklısı. Ama içimdeki boşluk çok acı veriyor. Bağlanıyorum ama harap olmam bir parça da kedimin ölümünün çok ani ve beklenmedik olması. Ev kedilerinin ortalama ömrü belli. Bunu bilerek sahipleniyoruz. 15 yaşından sonra bir kedinin artık yaşlanarak ölmesi beklenebilir bir durum. 20 yaşında bir kedi 100 yaşını geçmiş insan gibi yani pek enderdir. Benim 18 yaşında ölen kedimin ölümü beklenen bir durumdu. 15 yaşında ölen kedim de biraz erken gitti gibi ama böbrek yetmezliği vardı ve çok hastaydı. Üzüldüm ama bir yandan da hastaydı kurtuldu diye düşündüm. Bu 11 yaşındaki kedime hem çok bağlıydım hem gençti daha en az 3-5 yılımız var diye düşünüyordum çok ani oldu. 1 saat önce mutlu mesut sapasağlamdı, 5-6 saat içinde gidiverdi.
Çok teşekkür ederim. Söylemek istediklerinizi çok iyi anlatmışsınız ve anlıyorum. Yazdıklarınız tuhaf bir şekilde bana çok iyi geldi.isminize bakınca hatırladım sizikedinizi kaybettiğiniz zaman yine yazmıştık,hepsini toplayınca psikolojik olarak sorun çıkıyor ortaya,bence bir kedi sahiplenerek değil kendinizi iyileştirmek için yol arayın,bilinç altınızda ne sorun varsa onu hayatınızdan çıkarmayı deneyin,yaranıza sürekli tuz basıyorsunuz,geçmişte kurtulamadığınız ve şuanda yaşadığınız boşukları sürekli irdeliyorsunuz,birinin yerini bir başkasıyla doldurmak doğru bir karar değil,gelen gideni aratır,yine aynı konunun üzerine konuşmuştuk,ruhunuzu tahrip etmeyi bırakın hayatımızdan neler gidiyor kaybettiğimiz yıllar içinde,
yıllar önce ilk sahiplendiğim köpeğim vardı sokakta bulmuştum,üç beş yıl benimleydi,karşı olmama rağmen odama almıştım onu,sanki üzüldüğüm zaman anlıyor gibiydi yüzümü gözümü yalardı sarılırdım ona,beni anlayan tek varlıkmış gibi,bir dönem anneme emanet ettim,annem sahip çıkamamış araba çarpmış ölmüş,günlerce ağladım tabi,bu olay 2010 civarı oluyor,bir daha hiç bir köpüşü sevemem heralde dedim,yıllar geçti 2020 de bir köpek daha sahiplendim 2022 yılında, köpüşümü istemiyolardı zaten aynı avlu içinde,bazen bahçeye salıyordum oynaması için bahçe kapısını örtün diyordum,saldığım bir gün kapıdan çıkan şahıs bilinçli şekilde açık bırakıyor kapıyı,bunun da sonu aynı oldu araba çarptı,yok dedim bir daha istemiyorum,yıl 2025 eşim kızımla büyüsün diye iki ay önce bir yavru köpüş getirdi,acaba yine aynı mı olacak diye tüylerim diken diken oluyor,asla salmıyorum ben çıkarsam o da geziyor,sürekli kontrol ediyorum acı twcrübeler insan da hasar bırakıyor..velhasıl kelam gidenin yerini gelenle doldurmak mümkün değil,bir nefes alın kader diyip bu kadarmış diyip önümüze bakmak lazım,hayatımıza girip sevgimizi verebileceğimiz bir çok canlı var olduğu gibi hiç birisini de aynı oranda sevemeyiz hepsini duyduğumuz sevgi şevkat farklıdır,herşeye duyduğumuz aşk başkadır,iki rengi bile aynı anda aynı oranda beğenmek pek münkün değil,başka bir kediyi kedinizin yerine koyamayacaksınız,bir farklılıktan dolayı bu da değil diyeceksiniz ve farklı arayışa gireceksiniz,hayatınız eziyet olacak,
biraz uzun oldu ama umarım söylemek istediklerim anlaşılır olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?