Bencil Ebeveynler

Onlarla tatil yapmayı istememekte sonuna kadar haklısınız. Ben de 10 gün tatilde başkasının çocuğunun gürültüsünü çekmek istemem ya da gönlümce eğlenmek isterim. Arkadaşınızla konuşurken bunu kibarca ifade ettiyseniz sorun yok fakat konuya yazarken yazım diliniz biraz sert gibi geldi. Gerçi bu şekilde ifade etmiş olsanız dahi arkadaşınız hâlâ sizinle gelmeyi istiyorsa demek ki hak etmiş bu üslubu da demeden geçemeyeceğim.
Bu arada bir üye yazmış ben de aynısını diyeceğim, tebrik ederim sizi samimi olmanıza rağmen fazlasıyla açık ve net olmuşsunuz :) Hayır demekte zorlanan biri olarak bunun bir taktiği varsa alayim :KK53:

+1

Aynen böyle kalabalık tatiller hiç bana göre değil.
Çekirdek aile gitmeyi tercih ediyorum. Kızımı da bir yere bırakmam. Onsuz tatil yapamam.
Geçen yaz gittik. kızım 1 buçuk yaşındaydı. Çok da sakin bir bebek olduğu söylenemez ama bizim için gayet keyifliydi. 🥰

Yani insanlar cocuklardan bu kadar huzursuz oluyorsa beraber gidilmemeli. Bana biri "cocuklari getirmeyin" dese acikcasi "hadi ordan" derim. Hani dügünde istemezler felan tamam. Ama 10 günlük cocugumu baskasinin keyfi icin neden baskalara birakalim? Beraber gitmeyiz olur biter. Ben zaten cocuklarimi baskalarin eline "hadi sen bir bak" diye tutturmam. Bu konudaki ebeveynleri ben hic anlamadim.

Hatun ben işten gocunmam ama salak yerine de konmak istemem.
Çocukları gayet uslu, öyle eziyetleri yok ama yine de gösteriş olsun diye sürekli peşlerin de geziyorlar.
Buraya geldiklerinde bile onların çocuklarının saatlerine göre geziyorlar.
Akşam dışarı çıkmayalım uyuyacak uyku saati kaçıyor.
Ya sene de bir İzmir'e gelmişsin bir akşam çocuğun bebek arabasında uyusa bir şey olmaz herhalde.
2-3 senedir evde çocuk himayesi altındalar.
Benim bildiğim çocuk aileye adapte olur bunlar da tam tersi.
Gece geç saate kadar oturalım sohbet edelim diyoruz.
Benim çocuğum erken saatte kalkıyor diye gidip yatarlar :KK70:
Ben biraz rahatım bu konular da ama empati yapmak lazım.
Çocuksuz aileler, çocuklu ailelere göre daha rahat tatil yapıyorlar.

Kimsenin keyfi kaçmasın :)
Yeni nesil çocuklar aileye adapte olmuyor aileye kendilerine adapte ediyor 😂😂
Kızımın uykusunu düzene sokmaya çalışıyorum ama sonradan farkettim ki o benim uykumu kendine göre düzene sokuyor. Aynı bu şekil erken kalkar deyip ben de erken yatıyorum veya tam tersi 😂

Arkadaşlarınız da bir tuhaf çocuklu olanlar, zorla gelmeye çalışmaları doğru değil. Ben olsam gurur yaparım sanırım, sonuçta çocuklarımın da tatile ihtiyacı var. Kapıdan kovulup bacadan girmişler resmen

Onlarla tatil yapmayı istememekte sonuna kadar haklısınız. Ben de 10 gün tatilde başkasının çocuğunun gürültüsünü çekmek istemem ya da gönlümce eğlenmek isterim. Arkadaşınızla konuşurken bunu kibarca ifade ettiyseniz sorun yok fakat konuya yazarken yazım diliniz biraz sert gibi geldi. Gerçi bu şekilde ifade etmiş olsanız dahi arkadaşınız hâlâ sizinle gelmeyi istiyorsa demek ki hak etmiş bu üslubu da demeden geçemeyeceğim.
Bu arada bir üye yazmış ben de aynısını diyeceğim, tebrik ederim sizi samimi olmanıza rağmen fazlasıyla açık ve net olmuşsunuz :) Hayır demekte zorlanan biri olarak bunun bir taktiği varsa alayim :KK53:
Arkadaşımla konuşurken de bu kadar sert olmasa da oldukça açık konuştum, bizimle aynı villada kalma ihtimaliniz yok ayrı villa tutabilirsiniz dedim , bence çok da sert bir üslup değil :D 15 yıllık arkadaşız hepimiz herkes birbirini çok iyi tanıyor, o da eminim çocukla gelicez dediğinde benim vereceğim tepkiyi az çok tahmin etmiştir ama belki ikna ederim diye söyledi muhtemelen.

Yeni nesil çocuklar aileye adapte olmuyor aileye kendilerine adapte ediyor 😂😂
Kızımın uykusunu düzene sokmaya çalışıyorum ama sonradan farkettim ki o benim uykumu kendine göre düzene sokuyor. Aynı bu şekil erken kalkar deyip ben de erken yatıyorum veya tam tersi 😂

Çocuk gayet de saatinde uyuyup uyanan, doyurduğunda susan mutlu olan yani öyle eziyetli bir çocuk değilse onun neyine adapte olmak gerekiyor ki :D
Benim kucağımda duran çocuğuna ver bana durmuyor diyorsa :D
Avm ye gittiğimizde 2 saatte 50 kere bebek odasına gidiyorsa :D
Ay neyse daha yazmayayım :)
Çocuk sıkıntılı değilse uyum sorunu olmuyor.
Benim ne arkadaşlarım var.

Kışın ortasında 2aylık bebekle Karadeniz turu yapıp geldiler :D

Bende geçen seneden kalan bir travma oldu açıkcası, en son eşi o sırada denizde diye babası çocuğunun kakasını silmemi istedi , işte ondan sonra karar verdim. Sen babası olarak çocuğunun kıçını silmeyi bilmiyosun ama benim o çocuğun her türlü derdini çekmemi bekliyosun. Kimse kusura bakmasın valla dünyaya gelmiş son çocuk olup insan ırkını kurtaracak bile olsa kimsenin çocuğunun kıçını silemem.

Ya istemsizce güldüm. Anne nerdeydi o sirada. Insanlar ne garip. Ben kardeslerime bile cocugumun kakasini temizlettirmiyorum :D

Çocuğum var iki Tane ve çok haklisiniz.biz tatilimizi hep çocuklarımıza göre yapiyoruz onların rahatı ve mutlulugu icin ne gerekiyorsa planımız o sekilde oluyor.biz anne baba olarak bunu yapmak zorundayız ama bir başkasından tatil yapacakken bunları istemek bencilllik.ustelik bu konuda açıkça uyarıda bulunmanıza rağmen olan işi de bozduğu için bence kırıcı olarak söylememişsiniz insanların yumuşak yüzünü kullanmaya çalışmak çok ayıp ben size sonuna kadar hak verdim.

Çocuk gayet de saatinde uyuyup uyanan, doyurduğunda susan mutlu olan yani öyle eziyetli bir çocuk değilse onun neyine adapte olmak gerekiyor ki :KK70:
Benim kucağımda duran çocuğuna ver bana durmuyor diyorsa :KK70:
Avm ye gittiğimizde 2 saatte 50 kere bebek odasına gidiyorsa :KK70:
Ay neyse daha yazmayayım :)
Çocuk sıkıntılı değilse uyum sorunu olmuyor.
Benim ne arkadaşlarım var.

Kışın ortasında 2aylık bebekle Karadeniz turu yapıp geldiler :KK70:
Kusura bakmayın ben kendime göre konuşuyorum tabi. 🤷🏻‍♀️
Kızım hiç öyle saatinde uyuyan, başkasının kucağında duran bir bebek olmadı.
2 yaşına geldi. Yeni yeni kendime geliyorum artık.
Bu süreçte gezmedim mi gezdim tabi.
Ama dediğim gibi genellikle ailecek gezdik.
Kimse kimsenin çocuğunun kahrını çekmek zorunda değil tabi.
Veya çocuk üzerinde show yapmaya prim kasmaya hiç gerek yok 😁

Kusura bakmayın ben kendime göre konuşuyorum tabi. 🤷🏻‍♀️
Kızım hiç öyle saatinde uyuyan, başkasının kucağında duran bir bebek olmadı.
2 yaşına geldi. Yeni yeni kendime geliyorum artık.
Bu süreçte gezmedim mi gezdim tabi.
Ama dediğim gibi genellikle ailecek gezdik.
Kimse kimsenin çocuğunun kahrını çekmek zorunda değil tabi.
Veya çocuk üzerinde show yapmaya prim kasmaya hiç gerek yok 😁

Sende haklısın her anne kendi çocuğu gibi sanıyor :))
Yani denize gitmiştik dedim abla sen bana ver gir eşinle denize baş başa takılın.
Ay yok o ağlar şimdi diyor.
Dedim ağlasın ben buradayım ne olacak ( uyuyordu çocuğu )
Dedim memeni atarsın ben sustururum :D
Yine de gitmedi.

Bilmiyorum Premses biraz rahat olmak da fayda var bence :)

Bir de şunu eklemek istiyorum. Çocuklar çok mu küçük? Çocuğum 1.5 yaşındayken tatile gittik üç çift. En büyüğü altı yaşında dört çocuk vardı. Takıldılar akşamları, çimenlerde yuvarlandılar falan öyle zırıltı gürültü olmamıştı. Bu manada villa dezavantaj olabilir otel daha rahat olur bana göre. Oraya buraya bakarlar, dondurmaydı plajda kumdu derken zaman geçer...

Bende geçen seneden kalan bir travma oldu açıkcası, en son eşi o sırada denizde diye babası çocuğunun kakasını silmemi istedi , işte ondan sonra karar verdim. Sen babası olarak çocuğunun kıçını silmeyi bilmiyosun ama benim o çocuğun her türlü derdini çekmemi bekliyosun. Kimse kusura bakmasın valla dünyaya gelmiş son çocuk olup insan ırkını kurtaracak bile olsa kimsenin çocuğunun kıçını silemem.

Haklısınız, ne diyebilirim; zorunda değilsiniz ki babası var başında pekala da o silebilir. :)
Arkadaşınıza yardım amaçlı siz de silebilir, doyurabilir, ilgilenebilirsiniz bu da dostluktan ileri bir şey; samimi, sevdiğim, kardeş gibi gördüğüm arkadaşlarımın çocuklarını yeğenim gibi sevdiğim için dert etmem böyle şeyleri ama iş emrivakilere, buyurmalara ve ardından "Anlayışsızsın, bencilsin, şöyle de yapıversen ölür müydün" tarzı ithamlara dönünce işte, orada insanın tadı kaçıyor. Anlıyorum sizi. Hele tatil ortamında, tam dinlence istediğiniz alanda, bunların sürekli sizden talep edilmesi de ayrı sinir bozucudur, şu halde "Çocuğunla geldiysen, tam teşekküllü ilgilen kimsenin tatilinden çalma" demeniz bile anlaşılır benim için.

Ben de evlat sahibiyim, onunla da tatile çıktım, onsuz da. Annesiyim diye yapışık olmak zorunda değiliz, bazen benim de sadece eşimle yahut arkadaşlarımla geçirmek istediğim vakitler olabiliyor ve bu anneliğimden bir şey eksiltmiyor, aksine enerjimin tazelendiğini, mental olarak daha dinç dönüp çocuğumla daha verimli ilgilenebildiğimi hissettiriyor. "Çocuğumsuz aslaa"yı pek anlamıyorum bu yüzden, illa her tatilin içine sokulması gerekmiyor çocukların bence. Tabii 10 gün evladımdan ayrı kalamam, 3-4 gün yeter o da ayrı. :) Çocuklu tatil yapacaksam, bunu da kafa dinlemek isteyen arkadaşlarıma yapışarak emrivakiye dönüştürmektense, benim gibi çocuklu arkadaşlarımla tatile çıkarak ya da çekirdek aile tatili ile yaparım.

Son düzenleme:
Back
X