Bencil Ebeveynler

Çocuksuz biri olarak size hak verdim ama söyleyiş tarzınız çok kötü.
Çok kaba ve sertsiniz, arkadaşlarınızın yerinde olsam sizinle görüşmezdim
Ayrıca madem rahat bir tatil istiyorsunuz 4 çift nasıl rahat edeceksiniz hiç anlamadım

Aslında bu olay doğal yollarla gelişti 😂çocuğu olmayan herkes ilk çocuğu olandan rahatsız oldu sonra çocuklu olanlar biraz dışarda kaldı ama zamanında onlar da çocuktan rahatsız olduğu için anladılar aslında sebebini. Burda sorun hem çocuk yapıp hem de eski hayatına devam etmeye çalışmakta , arkadaş senin bebeğin varsa sabaha kadar bizimle içemezsin , sen içemiyosun diye biz de içmeyecek değiliz.
villadan vazgeçmedik zaten ödemiştik ama umarım baskın yapmazlar

Tavsiyem villayı değiştirin adresi vermeyin :D
Baskın yaparlarsa da moralinizi bozmayın.
Onlar ilgilensin çocuklarıyla siz istediğiniz planı yapın.
Villada sabaha kadar bağırmalı çağırmalı sarhoş olup türkü söylemeli içecekseniz için.
Çocuk uyuyot aman derse takmayın. Bu onların sorumluluğu
Çok isterlerse otele yerleşirler.
Burada ipler sizin elinizde olmalı

Baştaki tatil konseptimiz zaten “çocuksuz” ve bunu onlardan gizli yapmadık , şahsen onlar “çocuklu” tatil ayarlasalar ben koşarak uzaklaşırım. Yani kısaca planı biz yapmışız ve onların dahil olmak için tek bir şartı sağlamaları gerekiyor. Ama baştaki koşullara uymak istemiyorlar ve bizim onlara uymamızı bekliyorlar. Ben de bu sorunun cevabını arıyorum , neden? Çocukları var diye hep onların istediği şekilde mi hareket etmeliyiz? Sizin dediğinize göre çocukları istemediğimizi söyleme hakkımız yok, boynumuzu büküp o gürültü ve tatsız ortama razı gelmemiz gerekiyor o zaman.
Yoo, o konuda haklı olduğunuzu söyledim, çocuklu tatile elbette gitmek istemeyebilir, gitmeyebilirsiniz.
İstemediğinizi belirtmenizde de sıkıntı yok.
Ben çocuklardan bahsederken kullandığınız keskin dili rahatsız edici buldum.

ya bizi de büyük çocuklu akrabalarımız/arkadaşlarımız çağırıyor
diyorum bu bebek küçük uyku saati var beslenmesi zaten her gün değişiyor, uykusu her an değişiyor ben bile adapte olamıyorum. yok biz hallederiz amaan noolcak diyorlar. Sizin durumun tam tersi.

Denize bile çocuğa uygun saatte gitmek zorundasın
Bir de ne hikmetse bazı annelerin çocukları tam yemekten önce ve yemekten sonra ağlıyor. Bu da tüm yemek, sofra hazırlama ve toplama işleri sana kalıyor anlamına geliyor.
Buraya kadar gelmişiz, şu vadiyi gidip gezelim diyorsun
Sabah erkenden gitmek varken çocuğun uyku saatini bekliyorsun. Ya da çocuk oraya gelemez deniyor. Diğerleri de ayıp olmasın diye gidemiyor veya gidince trip yiyorlar
Afakanlar bastı

Hatun ben işten gocunmam ama salak yerine de konmak istemem.
Çocukları gayet uslu, öyle eziyetleri yok ama yine de gösteriş olsun diye sürekli peşlerin de geziyorlar.
Buraya geldiklerinde bile onların çocuklarının saatlerine göre geziyorlar.
Akşam dışarı çıkmayalım uyuyacak uyku saati kaçıyor.
Ya sene de bir İzmir'e gelmişsin bir akşam çocuğun bebek arabasında uyusa bir şey olmaz herhalde.
2-3 senedir evde çocuk himayesi altındalar.
Benim bildiğim çocuk aileye adapte olur bunlar da tam tersi.
Gece geç saate kadar oturalım sohbet edelim diyoruz.
Benim çocuğum erken saatte kalkıyor diye gidip yatarlar :D
Ben biraz rahatım bu konular da ama empati yapmak lazım.
Çocuksuz aileler, çocuklu ailelere göre daha rahat tatil yapıyorlar.

Kimsenin keyfi kaçmasın :)

Sizin hatanız ortak iş yapmanız olmuş...paranız nereye yetiyorsa oraya gidersiniz tek yada ailece...

çocuklu biri olarak size hak verdim. çocukla tatil, tatil gibi olmuyor başka bir şey oluyor.. hele çocuk 5 yaş altıysa laf anlamıyorsa... arkadaşlarınız bencillik yapmışlar.. üste bi de yarım saat ilgilenseniz nolur diyorlar şaka gibi.. mecbur muyum ben yıllık izinlerimi harcayıp üstüne binlerce lira verip zamanımı da senin çocuğuna bakmaya harcamaya...suç bastırıyorlar resmen.. hem suçlu hem güçlüler

Son düzenleme:
Bencillik değil ki.
Siz de bencil çocuksuzlar oluyorsunuz.
Herkes arkadaşları ile tatil yapmak ister.
Yani ortak bir çare düşünülebilirdi. Çocuklu diye dışlanmak garip olmuş.
Onlarda aynı bölgede çocuklu aileler olarak bir villa tutup gündüzleri görüşülebilirdi.
En azından çocuklar uyudu sessiz olun muhabbeti olmazdı.
Keşke bu teklife olumlu baksalardı, dört kişilik bir sürü villa ilanı gönderdim ama tabii muhtemelen maddi olarak fazla geldiği için ve herşeye dahil olamayacaklarını bildikleri için istemediler.
Açıkcası çare düşünülebilirdi demişsiniz iki ayrı villa dışında benim aklıma gelen bir çare yok, çünkü çocuklu olarak bize dahil olmaları benim açımadan bir çare değil

Keşke bu teklife olumlu baksalardı, dört kişilik bir sürü villa ilanı gönderdim ama tabii muhtemelen maddi olarak fazla geldiği için ve herşeye dahil olamayacaklarını bildikleri için istemediler.
Açıkcası çare düşünülebilirdi demişsiniz iki ayrı villa dışında benim aklıma gelen bir çare yok, çünkü çocuklu olarak bize dahil olmaları benim açımadan bir çare değil

Tabii. Bir de o kadar kalabalık çok daraltıcı yazın sıcağında. Çocuk olmasa bile ikiye bölünmek makul olurdu :)

Niye böyle koloni gibi tatil yapıyorsunuz? Uygun fiyatlı küçük villa yok mu?
Hayatım boyunca arkadaş canlısı bir insan olmadım. Eşimle bungalovda tatil yaparım, havuzlu villa yerine çakıl taşlı plajda güneşlenirim. Kat kat keyif alırım.
Tatil benim dinlenme fırsatıdır. Böyle cümbür cemaat hiç istemem.
Biz her yıl bu şekilde 10 gün geçiririz hepbirlikte, tuttuğumuz villa da oldukça büyük özel havuzu olan bir villa, ben de kalabalık tatil seviyorum zaten bütün sene kocamla haftasonları vs tatile gidiyorum, zaman geçiriyorum 10 gün başka insanlarla zaman geçirmek güzel oluyor ama tabii tercih meselesi

Arkadaşınız emrivaki yapmaya kalkmış, siz de istemediğinizi belirtmişsiniz. Daha öncesinde tecrübe etmiş, tatilinizden tat alamamış ve bu kez de aynı şeyi yaşamak istemediğinizi açıkça konuşmuşsunuz. Şu halde evet, siz de anlayış gösterip "Gel tamam" diyebilirdiniz yine ancak karşı taraftan aynı arkadaşlık bağına göre "Çocukları bırakma işi iptal oldu arkadaşım, maalesef katılamayacağız, size iyi eğlenceler; başka zaman yine haber edin bir şeyler ayarlamaya çalışalım" cevabını ummanız ve diretme, suçlama görmemeyi ummanız da gayet anlaşılır ve hak verilir bir sitem.

Size hak verdim.
Hatta eski bir olayımı paylaşmak istedim; çocuğumun ilk hareketli ele avuca gelmez dönemlerinde kalabalık bir grup arkadaş beraber sabahtan akşama kadar sürecek bir piknik planlamış ve öncesinde "Çocukları getirmeyelim de kafa dinleyelim bir gün" diye anlaşmıştık. Çocuğumu annemlere bırakmış, her şeyini ayarlamıştım; böylece anlaştığımız piknik alanına vardık eşimle. Sonra gördüm ki, birkaç arkadaş harici bu ortak kararı ipleyen olmamış, "Çocuklar eğlensin" diye getirmişler evlatlarını. Bizimki çocuk değil miydi? Niye öyle söylenip uyulmadı, fikir değiştiyse haber edilmedi?

Her ne ise, piknik boyu, arkadaşlarımın çocuklarının zırıltısını çektim, yetmedi "Ay biraz sen bakıversene getirmemişsin zaten oğlanı" diye çocuklarına bakıcılık etmem talep edildi durdu. Niye?
Hep beraber bir karar alınıyorsa ve buna uyamayacaksan gelme, insanların dinlencesini de baltalama, bu kadar basit.
O olay beni dumur eden bir olaydı. Hem eğlenceden geri kalasıları yok, hem çocuklarına herkes hizmet etsin paşa torunu çünkü. Anlayışsız olan da siz-biz. :))

Sizinle tatil yapmak istediklerine sasirdim 🤷‍♀️
Sahsen cocuklarla gayet rahat tatil yapiyorduk. Sadece aksamlari cocukla alkol verilen yerlere alinmadik Antalyada, ama oda sorun olmadi. Böyle cümbür cemaat tatillerden hic hoslanmam. Size iyi tatiller.

Altı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.

Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.

Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.

Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.

Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.

En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma
Kusura bakmayın ama çok kötü bir arkadaş grubu.

Onlar anlayışsız. Çocuğuyla istenmeyen bir yere ısrarla gitmek için yüzsüzlük yapıyorlar resmen.
Siz desen üslup ve tavırlar kaba.

Haklı veya haksız ayrımı yapılacak bir durum değil. Pek önemi de yok.

Sizin açınızdan bakınca ben olsam böyle anlayışsız insanlarla arkadaşlık yapmam diyorum.
Karşı tarafın gözünden bakınca da ben olsam böyle kaba insanlarla arkadaşlık yapmam diyorum.

Tabi sizin talebiniz kendinizce haklı. Çocuksuz insana çocuk gürültüsü falan gerçekten fazla gelebilir.

Umarım iki taraf daha birbiriyle görüşmek istemez ve sorun kapanır 🤷🏻‍♀️

Sizinle tatil yapmak istediklerine sasirdim 🤷‍♀️
Sahsen cocuklarla gayet rahat tatil yapiyorduk. Sadece aksamlari cocukla alkol verilen yerlere alinmadik Antalyada, ama oda sorun olmadi. Böyle cümbür cemaat tatillerden hic hoslanmam. Size iyi tatiller.
+1

Aynen böyle kalabalık tatiller hiç bana göre değil.
Çekirdek aile gitmeyi tercih ediyorum. Kızımı da bir yere bırakmam. Onsuz tatil yapamam.
Geçen yaz gittik. kızım 1 buçuk yaşındaydı. Çok da sakin bir bebek olduğu söylenemez ama bizim için gayet keyifliydi. 🥰

Arkadaşınız emrivaki yapmaya kalkmış, siz de istemediğinizi belirtmişsiniz. Daha öncesinde tecrübe etmiş, tatilinizden tat alamamış ve bu kez de aynı şeyi yaşamak istemediğinizi açıkça konuşmuşsunuz. Şu halde evet, siz de anlayış gösterip "Gel tamam" diyebilirdiniz yine ancak karşı taraftan aynı arkadaşlık bağına göre "Çocukları bırakma işi iptal oldu arkadaşım, maalesef katılamayacağız, size iyi eğlenceler; başka zaman yine haber edin bir şeyler ayarlamaya çalışalım" cevabını ummanız ve diretme, suçlama görmemeyi ummanız da gayet anlaşılır ve hak verilir bir sitem.

Size hak verdim.
Hatta eski bir olayımı paylaşmak istedim; çocuğumun ilk hareketli ele avuca gelmez dönemlerinde kalabalık bir grup arkadaş beraber sabahtan akşama kadar sürecek bir piknik planlamış ve öncesinde "Çocukları getirmeyelim de kafa dinleyelim bir gün" diye anlaşmıştık. Çocuğumu annemlere bırakmış, her şeyini ayarlamıştım; böylece anlaştığımız piknik alanına vardık eşimle. Sonra gördüm ki, birkaç arkadaş harici bu ortak kararı ipleyen olmamış, "Çocuklar eğlensin" diye getirmişler evlatlarını. Bizimki çocuk değil miydi? Niye öyle söylenip uyulmadı, fikir değiştiyse haber edilmedi?

Her ne ise, piknik boyu, arkadaşlarımın çocuklarının zırıltısını çektim, yetmedi "Ay biraz sen bakıversene getirmemişsin zaten oğlanı" diye çocuklarına bakıcılık etmem talep edildi durdu. Niye?
Hep beraber bir karar alınıyorsa ve buna uyamayacaksan gelme, insanların dinlencesini de baltalama, bu kadar basit.
O olay beni dumur eden bir olaydı. Hem eğlenceden geri kalasıları yok, hem çocuklarına herkes hizmet etsin paşa torunu çünkü. :)
Bende geçen seneden kalan bir travma oldu açıkcası, en son eşi o sırada denizde diye babası çocuğunun kakasını silmemi istedi , işte ondan sonra karar verdim. Sen babası olarak çocuğunun kıçını silmeyi bilmiyosun ama benim o çocuğun her türlü derdini çekmemi bekliyosun. Kimse kusura bakmasın valla dünyaya gelmiş son çocuk olup insan ırkını kurtaracak bile olsa kimsenin çocuğunun kıçını silemem.

+1

Aynen böyle kalabalık tatiller hiç bana göre değil.
Çekirdek aile gitmeyi tercih ediyorum. Kızımı da bir yere bırakmam. Onsuz tatil yapamam.
Geçen yaz gittik. kızım 1 buçuk yaşındaydı. Çok da sakin bir bebek olduğu söylenemez ama bizim için gayet keyifliydi. 🥰
keşke onlar da çocuksuz bir yere gitmem deyip kendileri çekirdek aile olarak tatil yapmaya karar verselerdi sizin gibi. Emin olun bizim için de çok daha keyifli olurdu.

Bende geçen seneden kalan bir travma oldu açıkcası, en son eşi o sırada denizde diye babası çocuğunun kakasını silmemi istedi , işte ondan sonra karar verdim. Sen babası olarak çocuğunun kıçını silmeyi bilmiyosun ama benim o çocuğun her türlü derdini çekmemi bekliyosun. Kimse kusura bakmasın valla dünyaya gelmiş son çocuk olup insan ırkını kurtaracak bile olsa kimsenin çocuğunun kıçını silemem.
Yakında linç edileceksin gibi hissediyorum :D

yuh yani

Back
X