Bencil Ebeveynler

Bir sene arkadaşın evinde yılbaşı tatili eğlencesi için toplandık. Ev sahibinin iki görümceside vardı normalde gideceklerdi ama aralarında bir mesele oldu kaldılar ( olay aile içi bilmiyorum 😁) ikisinde de birer çocuk. Sigara içilecek içilemiyor, oturup koyu sohbete dalamıyorsun sürekli çocuklar tarafından bölünüyor, arada kavga ediyorlar ses iyice yükseliyor birde varolan sürekli bir uğultu oluşuyor evde, çocuklar oyalansın diye müzik yerine tekerleme falan açılıyo 😂 sonuçta On iki gibi uyudular ama bu sefer müzik açıp dinleyemiyorsun, yüksek sesle konuşamıyorsun.
Ebeveynlerde sürekli bir gerginlik oldu kimse bir şey demesede rahatsızlık hissettiler haliyle. Hep diken üstünde gibi onlarada üzüldüm.
O yüzden sizi anlıyorum yılda bir kere yapacağınız bir tatil için kendi aranızda anlaşmış baştan teklif ve iki seçenek olarakta anlaşma yolu sunmuşsunuz. Önemli kısım olarak bu kararı çoğunluk olarak vermişsiniz anladığım kadarıyla.
Umarım kendilerini dışlanmış hissetmeden sizin düşüncelerinizi anlarlar ve ona göre karar verirler.

Ben de çocukluyum ama konu sahibine katılıyorum valla, 10gun koca 10gun birilerine ya da birilerinin çocuklarına göre tatil yapabileceğimi sanmıyorum...

Benzer bir plan bizde de var, çocuklu çiftin biri eşimle ben bir diğerinin çocuğu büyük sayılır... o çift gelecekse ben gelmeyeyim bile dedim yani 😂 çocuğunu beğenmemek asla değil ama 5-6 yaşında kız çocuğu, tatil boyu oğlumla oynamak isteyecek minciracak öpecek oyuncaklarıyla oynayacak ay içim şişti düşünürken... aynı ekiple pikniğe gittik eğlenmekten çok yoruldum kendi oğlum sakin olmasına rağmen... çocuğum oyalansin diye yanıma aldığım tüm sesli oyuncaklarıyla durmaksızın oynadı alıp kırmak istedim hepsini 🤦‍♀️ gerçekten çok zor...

Bir de merak ettim kakayi silme olayını nasıl geri püskürttünüz 😂😂

İki cocugum var ama size hak verdim.bana cocugu olmayan arkadasim cocukla gelme dese ya gitmem ya cocugu anneme birakirim.hem cocugu getireyim hem tatile geleyim diye diretmek cok sacma.insan kendi cocugundan bile yeri geliyor bunaliyor kimse kimsenin cocugunu cekmek zorunda degil tatilinde.
zaten cocuklularla villa tatili yaparsaniz butun isler siz cocuksuzlara kalir.isabetli bir karar onlari istememek.

Bencil değil sonuna kadar haklısınız. Tavrınızdan vazgeçmeyin. 2 çocuklu anne olarak bende bazı tatillerde kafa dinlemek adına çocukları götürmüyorum ve çocuklu ailelerle tatil planı yapmıyorum.

Yalnız o değil de arkadasınız ne yapışmış size. Kac dille anlatmişınız hala biz de yelelim yarım saat baksın herkes nedir yaa. Gorüsmeyin k3sinlikle

İsteginiz normal uslubunuz yanlış.
Arkadaslarinizinki de oyle.
Yarimsar saat herkes ilgilense ne alaka.
Gonullu ilgilenilir arada o ayri konu ama cocuksuz tatil istiyoruz diyenede bu soylenmez.
Herkesin bir birine nazi gectigi icin boyle bir sohbet ortami olusmus sanirim ama bana bu uslupla gelmeyin dense viyana kapilarini zorluyormuş gibi zorlamazdim o tatili.

Elin çocuğuna neden bakasınız

Sitede bir dönem arkadaşlarla otururduk tamam bize geldiklerinde mecbur ama biz çocukla gitmezdik birimiz kalırdı vs

Yani sonuçta tatilde kendi çocuğum bile zorlarken o kadar kişiyi neden huzursuz edeyim

Ama 10 kişi çocuk olmasa da çok zor değil mi

Yani yene içme yıkanma nasıl oluyor

Biz 3 kişilik ailemiz ile gittiğinde iki makine bulaşık çıkıyor günlük 10 kişi ne yiyip içiyorsunuz

Ben de çocukluyum ama konu sahibine katılıyorum valla, 10gun koca 10gun birilerine ya da birilerinin çocuklarına göre tatil yapabileceğimi sanmıyorum...

Benzer bir plan bizde de var, çocuklu çiftin biri eşimle ben bir diğerinin çocuğu büyük sayılır... o çift gelecekse ben gelmeyeyim bile dedim yani 😂 çocuğunu beğenmemek asla değil ama 5-6 yaşında kız çocuğu, tatil boyu oğlumla oynamak isteyecek minciracak öpecek oyuncaklarıyla oynayacak ay içim şişti düşünürken... aynı ekiple pikniğe gittik eğlenmekten çok yoruldum kendi oğlum sakin olmasına rağmen... çocuğum oyalansin diye yanıma aldığım tüm sesli oyuncaklarıyla durmaksızın oynadı alıp kırmak istedim hepsini 🤦‍♀️ gerçekten çok zor...

Bir de merak ettim kakayi silme olayını nasıl geri püskürttünüz 😂😂
Ben hayatımda hiç kaka silmedim bir zahmet babası olarak sen yap ben dokunamam dedim ama kendi yine de silmedi , çocuğu olan diğer arkadaş sildi baktı ki biz birbirimize gircez 😂

İki çocuk annesi olarak size sonuna kadar katılıyorum.
Bazı anneler şunu anlamiyor,bizim cocuklarımız sadece bize en özel,en kıymetli ve en vazgeçilmez. Başkalarina değil.Dolayisiyla çocuksuz tatil yapmak istemek suç ya da kırıcı bir durum asla değil.Senin çocuğunun da tatile ihtiyacı varsa bunu arkadaşın değil sen düşüneceksin ve ona göre tatil planlayacaksın. Çünkü onun ihtiyacı senin arkadaşını ilgilendirmez.Hem çocuksuz gruba salça olmaya çalışmak,sonra da bozulup kırılmak aşırı saçma.

Altı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.

Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.

Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.

Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.

Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.

En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma hakkımız yok.
Ordu halinde tatil yapmak nedir abi çok zevksizsiniz eşinizle basbasa tatil yapmak varken neden sürüce gidiyorsunuz

Elin çocuğuna neden bakasınız

Sitede bir dönem arkadaşlarla otururduk tamam bize geldiklerinde mecbur ama biz çocukla gitmezdik birimiz kalırdı vs

Yani sonuçta tatilde kendi çocuğum bile zorlarken o kadar kişiyi neden huzursuz edeyim

Ama 10 kişi çocuk olmasa da çok zor değil mi

Yani yene içme yıkanma nasıl oluyor

Biz 3 kişilik ailemiz ile gittiğinde iki makine bulaşık çıkıyor günlük 10 kişi ne yiyip içiyorsunuz
Kaşdaki villalarda genelde temizlik elemanı ve aşçı fiyatın içinde oluyor siz sadece alışveriş yapıyorsunuz aşçı isteğinize göre pişiriyor topluyor istediğiniz taktirde ev temizliği de yapılıyor hatta bazılarında şöför bile var gece alkol alıp eve dönmek isterseniz diye

Çocuklu biri ve asla evladı olmadan tatil yapmayacak biri olarak sizi haklı buluyorum. Bütün sene calısmıs kafa dinlemek istiyorsunuz cok haklısınız bu tatilede bedava gitmeyeceksiniz. Siz cok acık şekilde niyetınızı söylemişken arkadasın pişkin bir şekilde yarımşar saat baksak demesi çok ayıp 😐

Altı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.

Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.

Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.

Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.

Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.

En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma hakkımız yok.
O nu bunu bilmemde siz kimsinizde bir yavruya bir cocuga velet diyorsunuz üslubunuz igrenc o aile insallah sizle asla barismazda tatil plani yaptigi birinin cocugu hakkinda bu denli seviyesiz bir kelime kullanan biriyle umarım birdaha bir araya gelmez .

Ordu halinde tatil yapmak nedir abi çok zevksizsiniz eşinizle basbasa tatil yapmak varken neden sürüce gidiyorsunuz
Zevklerimizi tartışacak değiliz, bütün yıl eşimle haftasonları defalarca tatil yaptım zaten ikisinin de yeri benim için ayrı güzel. Sizin hoşlanmadığınız şeylerden hoşlanıyor olmam beni zevksiz yapmaz.

O nu bunu bilmemde siz kimsinizde bir yavruya bir cocuga velet diyorsunuz üslubunuz igrenc o aile insallah sizle asla barismazda tatil plani yaptigi birinin cocugu hakkinda bu denli seviyesiz bir kelime kullanan biriyle umarım birdaha bir araya gelmez .
Keşke bana yükselmeden önce googleda bi aratsaydınız 😂
Velet kelimesi oğul çocuk anlamına gelmektedir.
Kendileri kültürlü insanlar oldukları için onların yanında velet dediğimde sizin gibi yükselmiyolar merak etmeyin.

Keşke bana yükselmeden önce googleda bi aratsaydınız 😂
Velet kelimesi oğul çocuk anlamına gelmektedir.
Kendileri kültürlü insanlar oldukları için onların yanında velet dediğimde sizin gibi yükselmiyolar merak etmeyin.
Arkadas ortaminizin seviyesini bilmem ama gidin başka bir ortamda bir cocuga velet diye hitap edin gorursunuz yükselmeyi. Elinde Google gezip oh dur suna su kelimeyi soylimde sonuçta Google da anlami başka halk dilinde baska aaa ne yukseldin al sana Google tatil yapacaniz arkadaslarinizda sizin seviyenizdeyse tatil eglenceli gececek sizin acinizdan sizinde ilerde olursa "veletleriniz"tatil keyfine degme gitsin 🤣🤣🤣

Back
X