Bencil Ebeveynler

Altı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.

Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.

Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.

Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.

Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.

En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma hakkımız yok.
2 cocugum var biri buyuk biri bebek
Bedava gel deseler cocuksuz arkadaslarimla tatile gitmem
Niye onlara tatili zehir edim
Hemde iciim rahat olmaz
Cocuk her agladiginsa strese girerim
En iyisini yapmisiniz

Haklısınız insan tatilde kisitlanmak istemez. Aslında kanımca aile çocuğuna baksa size bıktırmada ısrar etmese bence çocuklu bi aile her yere uyar diye düşünüyorum. Bilmiyorum çocuğum yok belki yanlış bu fikrim. Ama dağa çıkan kampa giden aileleri görünce çocuklarının uyum sağladığını görünce diyorum ki acaba mümkün değil mi. Bilemedim.

Siz tabi tatil özelinde haklısınız. Ama bence şöyle bi nokta var. 15 senelik çok arkadaşım var onların çocukları ile de samimi olmak isterim. Sonuçta çocuklar büyüyecek. Yabancı gibi kalmak istemem o kadar samimi olduğum bi insanın çocuğu ile yani kendimi teyzeleri gibi filan hissediyorum ben. Benim ailemin çok yakın dostları ben 14 yaşındayken bi kere beni 1 hafta Bozcaadaya götürdüler. Annem babam yanımda diildi. Çocuksuz bi çiftti beni de bebekligimden beri tanır severlerdi dediler sen de gel. Bütün o hafta uzun uzun sohbet ettik denize girdik beni büyük bi insan gibi ciddiye almışlardı siyaset filan bile konuşmuştuk o tatilde. Hala unutmam yani. Bilmiyorum bu tabi benim tamamen kişisel görüşüm, samimi arkadaşların çocukları ile de arkadaş olmayı tercih ederim. Ama tabi bunu çocuğumuza yarım saat bakıverin diyen bencil ailelerle uygulamaya koymak zor ya. Ben bencil buldum aileleri. Genel tavırları hoş değil.
14 yaşında muhabbet edilir, ama 4 yaşındakiyle yapılanın adı pek tatil olmuyor.

Kararınızı verdiyseniz bize de arkanızdan su dökmek düşer. Iyi eğlenceler..

İlk okuduğumda çocuklu bir anne olarak sinirlendim biraz 😬
İkinci kez okuyunca evet haklısınız.
Kimse benim çocuğumla yarım saat ilgilenmek zorunda değil. Bu gönülden olacak bir şeydir kaldı ki tatil olacaksa insanlar istemeyebilir. Aslında çözüm için de villa bulup atmışsınız. Şimdi onlar tavır yapıyorsa bırakın yapsınlar. Daha sonra haksız olduklarını farkederler ve adım atarlarsa devam eder dostluğunuz. İlerde de sizin çocuklar olunca komple gidersiniz tatile 😅
Ama tavır alıp suçlama olursa da eyvallah deyin geçin.

Cocuklu ortamda tatil yapmak istemeyebilirsiniz , gayet dogal. Ben de cocugum yokken ozellikle ucakta veya sehirlerarasi seyahat ederken dahi cocuk aglamasina tahammul edemeyen biriydim. Simdi bir anne olarak ister istemez empati gelistiriyorum. Yalniz bir detay var ki takilmadan edemedim. 20 kusur yillik dostlarinizin veletleriyle bir arada olmaktan kacinmaniz sadece rahat tatil yapmak isteyisinizden degil gibi. Cocuk sahibi olmak istemiyor musunuz, veya surekli cocuklarini size mi kitliyorlar? Yahut saka yollu arkadaslariniz cocuk yapin siz de artik vs mi diyorlar da irite oluyorsunuz? Bu kdr samimi oldugum insanlarin evlatlarinin yeri gelir sumugunu de silerim kusmugunu da temizlerim arkadasim zordaysa veya rica ederse. Burdaki bazi uyelerin uslup uslup diye takildigi nokta bu bence.

valla siz sonuna kadar haklısınız.
asıl karşı taraf aşırı düşüncesiz ve anlayışsız.
herkes yarım saat ilgilensin ne demek ya? :KK70:
en başından beri gayet net bir dille çocuksuz bir tatil olacağını vurgulamışsınız.
annem müsait değil bakmak için mecbur çocuğu da getiricez ne demek?
kimseye böyle emrivaki yapma hakkı yok hiç kimsenin.
bir de alakasız biçimde diğer çifte söylemesi de fazlasıyla saçma.
evlenip çocuk yapmak kimseye olgunluk katmıyor. gayet çocukça davranmışlar.
tatilinizi kendiniz için en iyi ve en keyifli şekilde geçirmek hakkınız.
koca sene çalışıyorsunuz, birkaç gün nefes alın bari.

ebeveynlerin bencil olmasına gelince, evet çoğu anne baba bencil.
bunu komşu gürültüsü konularından bile anlayabiliyoruz. üst kattaki çocuklar dört nala geceymiş gündüzmüş dinlemez tepenizde koşar, aileye gidip insan gibi biraz dikkat edilmesini rica edersiniz ama alacağınız tepki bellidir: ÇOCUK BU, NE YAPALIM

hiç şaşmaz. 10 tanesinden 9'u bu tarz tepkiler verir.
sanki başka biri yetiştiriyor, eğitiyor o çocuğu.
kendi evlatlarının gürültüsü onlara gürültü gibi gelmiyor çünkü onların normal hayatları öyle. duymuyorlar bir süre sonra.
dolayısı ile tatilde de onların sesi gayet normal ebeveynler için.

neyse, uzattım.
konu sahibi siz çocuksuz arkadaşlarınızla gidin, çocukluları da boşverin. herkes kendi takılmak istediği ile takılsın.

bu arada üslup falan demişler de ne var üslupta ben anlamadım. elin veledi demişsiniz küfür ya da hakaret mi bu? belli ki sinirlenmişsiniz ve öyle söylemişsiniz. milletin çocuğu kendine Einstein :KK70: size göre velet. ne var bunda? açıp sözlükten anlamına bakmaz gelir burda caka satar. cahile laf anlatılmaz boşverin.

Son düzenleme:
Bence haklısınız. 2 bebeli kadınım o tatiller kepazeliğe dönüyor çocuklarla. İnsan kendi çocuğuna tahammül edemiyor bazen tatilde başka çocuk istemez. Bizimde çocuk yokken istemezdim yani asla. Ama niye bu kadar kalabalık kavimler göçü gibi tatil yapıyorsunuz ki sürekli aynı evde kalabalıkta yormaz mı insanı. Eşinizle falan baş başa daha güzel olur sanki bilemedim

Altı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.

Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.

Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.

Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.

Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.

En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma hakkımız yok.
Çok haklısınız şahsen iki tane afacan kızım var misafirliğe bile giderken çekinirim evde dışarda parkta takılırız hem kendim için hem kuzularım hem karşı taraf için.onların yaptığı çok bencilce bence

Normalde cocuksuz biri olarak tatilde çocuk istememeniz gayet normal hakkiniz da ama bunlar herhangi bir çocuk değil ki 20 yıllık arkadaslarinizin çocuğu insan onları yeğeni gibi falan görmez mi vakit geçirmek istemez mi ne bileyim insan niye yakın arkadaşının çocuğundan rahatsız olur ki (yarım saat bakalım kısmı saçma o hariç) bilemiyorum garip geldi gerçekten 🤔

Yoo asıl onlar uyur da bu saatler başkasına uyar mı onu bilemeyiz

Oğlum 2,5 yaşında idi görümcemle ile karşılıklı dairelerde oturuyorduk

Ama Pazar’ları birlikte etkinlik yapmayı başaramadık

Zira biz kalkar kahvaltı edere gezer hatta öğle yemeği yer 13.30 da eve gelir çocuğu uyuturduk onlar daha çıkalım diye yeni gelirdi

Yine aynı çocuk yaz tatili dahil akşam 9 da yatardı bu durumda da yetişkinlerle dışarıda saati tutmazdı

Özetle çocuklarla çocuksuz insanlar aynı ortamda hele de tatilde uyumsuz olur

Ama saatinde uyuyor, uyumayan nasıl olur onu bilemiyorum zira çocuk demek düzen demektir

Bozmazsak düzenini, uyuyacağı saatte gel sana şunu alalım, gel sana şunu göstereyim, aman annesi boş ver bugün de yarım saat geç uyusun diyen olmazsa saatlerinde uyurlar
Oğlumun uyku düzeni için çok uğraştım. Rutinlerle, eğitimle vs. Kendi hayatımı da ona uydurdum. Şu an 21 aylık, bir kere bile uyku saati geldiğinde kendi kendine uyumadı. Benim uğraşmam lazım. Gece hala en az 3 kere uyanır. Bazen geri uyuması bir saati bulur. Öğle uykusu bazen 50 dk, bazen 2 saattir. Bu gördüklerim arasında en iyisi. Çabalayan halimle durum böyle. Tabii dediğiniz gibi anne babaların öncelikleri arasında çocuğun düzeni yoksa burada saatinde yatış kalkış beklenemez. 🤷🏻‍♀️

Haklı olmanıza rağmen çocuklara olan tavrınız rahatsız edici.
Kimse kusura bakmasın ama çocuğunu yaşlı insanlara bırakıp tatil yapan ebeveynler ya da bunu teklif edenler benim gözümde bencil ve vicdansızdır.
O çocuklar yıl boyu eve hapsediliyor, bazıları gününün yüzde 80'ini ders çalışarak geçiriyor. Onlar evde patlamaya devam ederken deniz keyfi yapmayı vicdanları nasıl kaldırıyor anlamıyorum.

Sizin de buraya konu açmanıza bile gerek yokmuş, zaten gerekeni söylemişsiniz. Anlamıyorlarsa arkadaşlığınızı bitirirsiniz olur biter. En azından siz rahat edeceksiniz, anne babaları keyif yapacak diye çocuklar tatillerinden olmamış olur.

Benim de cocugum var, valla sonuna kadar haklisiniz, ben kendi cocugumun yaninda bi baska cocuga katlanamiyorum.

Yakınınızda iki ailelik villa tutsalardı. Hep arada bir araya gelip görüşürdünüz hem de yatmaya vs kendi alanlarına geçince siz nefes almış olurdunuz. Baştan net oldugunuz için siz haklısınız. İşin rengini değiştirenler ve ne olacak yarımşar saat bakarız diyenler haksız.

2 çocuğum var biri 2.5 aylık, biri 2.5 yaşında. En az 5 yil kendi adima tatil yapabilecegimi düşünmüyorum. Gidecegimiz yerler hep onlarin rahat edecegi ve kimseyi rahatsiz etmeyecegi yerler olacak. Cevreyi kesfedecekleri ve güvenle keyifli vakit geçirebilecekleri yerlere götürmeyi düşünüyorum. Ebeveybleri olarak bu benim görevim. Bunu göze alarak yaptim iki cocugumu da. Baktirmak istesem dünya kadar adamim da var çok şükür. 4 tane kiz kardeşim, 5 tane gorumcem var. Ama tatil diye onlari kandırıp bakicilik yatıramam.
5 yil sonra buyuduklerinde rica edip birkac gün bakarlarsa eşimle minik kaçamaklar yapariz insallah. Dibine kadar haklisimiz ve cesaretinize hayran kaldim G gosrilankago

Oğlumun uyku düzeni için çok uğraştım. Rutinlerle, eğitimle vs. Kendi hayatımı da ona uydurdum. Şu an 21 aylık, bir kere bile uyku saati geldiğinde kendi kendine uyumadı. Benim uğraşmam lazım. Gece hala en az 3 kere uyanır. Bazen geri uyuması bir saati bulur. Öğle uykusu bazen 50 dk, bazen 2 saattir. Bu gördüklerim arasında en iyisi. Çabalayan halimle durum böyle. Tabii dediğiniz gibi anne babaların öncelikleri arasında çocuğun düzeni yoksa burada saatinde yatış kalkış beklenemez. 🤷🏻‍♀️
Ben uyku egitimine karşıyım. Ama uyku hijyeninin bebek yetiskin herkes için cok onemli oldugunu tecrübeyle gördüm. Ilk 1 sene oglumun uyku saatlerinde hiçbir plan yapmadim. Esim de ben de tüm evi sessiz ve karanlik tuttuk. Onun uyku saatinde baska bir odada kahlahalar patlamadi veya tv izlenmedi ki tvmiz yok zaten. Uykudan once bol sakin oyunlar, biraz muzik isterse, yazin özellıkle uzun banyo... ve nasil istiyorsa oyle destekledim. Emmek istiyorsa emzirdim kucak istiyorsa kucakladim. Simdi cok şükür kendisi de desteksiz uyuyabiliyor. Bazen destege de ihtiyac duyuyor tabii. Tipki biz yetiskinler gibi. Kendimizi kotu hissetmeyin. Kendi kendine uyumadi diye ne o eksik ne siz yetersizsiniz. Zamani gelince o da kendi kendine uyuyacak siz gibi biz gibi. Cocuklarimizin en cok destege ihtiyaç duydugu bu zamanlarda talep ettiklerinde yaninda olmak ebeveyn olarak görevimiz zaten.

Bu kadar kalabalık tatilde sorun çıkmaması imkansız
Bir evde çok fazla kişisiniz gibi geldi

Çoluklu çocuksuz vicdanlı vicdansız karışmış ortalık.
Bende iki çocuk var. Kucuklerken kisa süreli 2 yurt dışı tatil, 2-3 de yurtiçi tatil yaptım.
Yaşları tam hatırlamıyorum ama londraya götürsen konya diye gezer yanında o bilinç seviyesindelerdi. Hatta ne gezmesi...yurumeyemez uzun süre, acıkır, tuvalet ister, londrada etli ekmek ister ağlar vb.
Ya da yurt ici tatilde 1 sene çalışmışsın, ailene bakmışsın, ilgilenmişsin 3 gün kafa dinleyemeyecek misin. Her sene olacak diye birşey yok tabi. Ama insan ihtiyaç hissediyor buna. Sonra aile tatili de yaparsin hep beraber.
Çocuk alanyada da denize girse aynı, kumburgazda da girse aynı. Bunun farkına varamıyorki kucukken.
Şimdi mesela fırsatım yok o günleri düşünüp iyi ki yapmışım sefam olsun diyorum.
Vicdanıyım vicdanliyim diye gezmiyorum sanki ekmek su vermedik çocuğumuza.
Vicdanliyim sizin için böyle tatil fırsatım vardı gitmedim desem cocuklara gitseydin saf mısın anne derler dalga geçerler.

Back
X