• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil Ebeveynler

Senelerdir bizimle tatile gelen çocuksuz arkadaşlarımız var, inatla bizle görüşüyoruz ve her yere gidiyorlar.
Sürekli ‘deli mi dürtüyor sizi ne işiniz var ya bizimle, kendimize ben tahammül edemiyorum siz nasıl bir yokluktasınız bize tahammül ediyorsunuz’ diye takılıyorum.

Gerçi takılma değil, ciddi düşüncelerim bunlar ve çocuklarımı kimseye baktırmam, maksimum 3 dk kucakta severler o kadar.
Çocuksuz tatile gitmeyi istemek kadar güzel bir şey yok, ben 2 çocuklu halimle başka çocukluyu istemiyorum yeterince curcunaya sahibim diye.
Tavrınızdan ödün vermeyin, çocukları var diye dünya onlara serilemez, her aile kendi dinamiğine göre yaşamak zorunda.
Çocuksuzmuş gibi takılmak, kalabalık gruplarla gezmek istiyorsa yapmayacaktı.

Sorunu halletmişsiniz konuyu arkadaşların dedikodusu yapılsın diye mi açtınız?
Sorunu halledemedik ki gelmeyin o zaman dedim küstüler , villaya ödeme yaptığımız için iptal edemiyoruz üstelik 10 kişiden 8 e düştüğümüz için de benim cebimden gidecek

ben normal tatilde bile cocuk sesi cekemiyorum, gittigim otel hep aynidir onun da sadece adult kismina giderim yani cocuk sesine cidden tahammulum olmuyor bazen. bu durumda kalsam herhalde istemezdim, 3-4 gun belki ama 10 gun fazla ya yani ne bileyim cocuklar da kucukse tatilin merkezi onlar olur. otel olsa neyse, ayni ev cok zor.

uslupta sorun var ama yuzlerine boyle konustugunuzu zannetmiyorum o yuzden takilmadim.

Arkadaşlarımdan birisinin çocuğum için ‘elin veledi’ dediğini duysam bir daha yüzüne bakmam.Ha espri ortamı olur aramızda bak kız şu veledine der güleriz birlikte.Ama arkamdan, benimle ilgili bir şey anlatırken espri anlamı dışında kullanırsa da bu yeterince samimi olmadığımız anlamına gelir.Çocuksuz tatil yapmak istemek en doğal hakkınız,ifade ediş biçiminiz itici.

Oncelikle arkadaslarinizin cocuguna elin veledi demeniz cok itici bi durum bu arada Biz iki cift olarak villa bakiyoruz arkadasin iki cocugu var benim bi tane daha once de birlikte tatile gitmistik cok guzel gecmisti zaten butun gun deniz de yoruluyorlardi aksam da uyuyorlardi bizde sohbet muhabbet ediyorduk siz cok kalabalik gidiyorsunuz yani 12 kisi cocuk olmasa da cok bunaltici olur hatta 4 aile bile fazla

Dediğiniz gibi çocuk olmasın ödemeye razıyım, başkasının yaptığı çocuğun derdini de ben çekiyorum o can sıkıcı

Ilk basta bende neden böyle düsündügünüzü anlamadim cünkü bizim arkadas cevrede öyle beraber gidenler var. Ama o kaka meseleden sonra asil sorun belli oldu. Ebeveynler arasindada fark var

Siz haklısınız ve arkadaşlarınız çok yüzsüzlermiş. Ne demek "herkes yarım saat baksa hep birlikte hallederiz"? Rahat tatil yapma derdinde bence onlar. Otele gitseler kimse çocuklarına bakmaz tabii.

Kimse kusura bakmasın ama çoğu anne baba bir süre sonra çocuk sesine duyarsızlaşıyor bence. Alıştıkları için mi canlarından bezdikleri için mi bilmiyorum ama çocuk avazı çıktığı kadar bağırsa, elindeki oyuncakla durmaksızın anne-babasına vursa bile umursamayan insanlar var. Benim dikkatim dağılıyor ama onlar hiçbir şey yokmuş gibi sohbete devam edebiliyorlar.
Bir çocukla yaşamaya alışkın olmayan biri için çocuk sesi çok zorlayıcı bir şey.
Her tatilde 10 gün çocuk sesi dinlemek ya da kendimi çocuğa göre ayarlayarak tatil yapmak istesem kendim çocuk yaparım zaten.

Bende geçen seneden kalan bir travma oldu açıkcası, en son eşi o sırada denizde diye babası çocuğunun kakasını silmemi istedi , işte ondan sonra karar verdim. Sen babası olarak çocuğunun kıçını silmeyi bilmiyosun ama benim o çocuğun her türlü derdini çekmemi bekliyosun. Kimse kusura bakmasın valla dünyaya gelmiş son çocuk olup insan ırkını kurtaracak bile olsa kimsenin çocuğunun kıçını silemem.
Sildinmi peki ? Adama bak ya.

Haklı yanlarınız var ama üslup çok sert ve itici. Şunu da hesaba katın. Onlar büyütüp rahatladığında sizin bebekleriniz ağlayacak erken yatacaklar. O zaman da siz dışlanmak istemeyeceksiniz. Karşılıklı anlayışla çözmelisiniz. Dışlamamalısınız

Siz niye konuyu bu kadar kişiselleştirdiniz?
Fikrinizi söylediniz, anlaşıldı.

Velet kelimesi hakaret içerikli bir kelime değil bana göre, argo deseniz anlarım.
Velet kelimesinden yola çıktınız, ‘kimse bana ve çocuklarıma çirkinleşemez, haddini bildiririm’e geldiniz.
Konu siz ve çocuklarınız değil ki...
Bana yaziyorsun sana ne oluyor diye peki dallama sana ne oluyor .dallamanin anlamina bakabirsin.

Unutmayin üslup her zaman iyi sözün katilidir . Konu sahibi arkadaşının çocuğu için hiç de iyi niyetli konusmuyor bu bir gercek haklimi tatil konusunda evet ama daha fazla bu dandik konuyla muhattap olamicam. Ben sadece ben olsam diye örnek verdim burda zibilyon tane konuya mesaj yazan herkes empati yaparak kendi hayatindan yasaminda ornek vererek cevap verir ben olsam şöyle yaparim veya bana yapılsa şu tepkiyi veririm diye .şimdi beni alintilamayi kesin baydi çünkü

Sende haklısın her anne kendi çocuğu gibi sanıyor :))
Yani denize gitmiştik dedim abla sen bana ver gir eşinle denize baş başa takılın.
Ay yok o ağlar şimdi diyor.
Dedim ağlasın ben buradayım ne olacak ( uyuyordu çocuğu )
Dedim memeni atarsın ben sustururum :KK70:
Yine de gitmedi.

Bilmiyorum Premses biraz rahat olmak da fayda var bence :)
Offf ne güzel teklif. Uyuyan bebeğimin yanınd duran biri olsa keyfime bakardım. Muhtemelen ilk bebektir o.

Çocuklarınız olmadan plana dahil olabilirsiniz demem mi terbiyesizlik, yoksa velet demem mi 😂 çirkinleştiğim nokta neresi çok merak ettim.ebeveynler nedense çocuklarından rahatsız olunduğunda bunu terbiyesizlik olarak anlıyorlar. Kabul edin artık çocuklarınız birtek size güzel görünüyor hepsi oksitosin hormonu sizin dışında kimse için bir özellikleri yok hepsi aynı ve herkes çocuk sevmek zorunda değil. Çocuk sevmemek terbiyesizlik değil
Seviyesizsiniz gercekten alintilamayi kesin insanlara tepeden bakan bir zavallisiniz...Allah kalbinize göre versin size...

Seviyesizsiniz gercekten alintilamayi kesin insanlara tepeden bakan bir zavallisiniz...Allah kalbinize göre versin size...
her konuda kendini ortaya atip ben ben ben en cok ben en cok benim cocuklarim diye anlatiyosun. baydin artik insanlari. ne mutsuz bi hayatin varmis surda iki satir kendini ovmeden duramiyosun. herkesin kalbine gore verirse senin isin cok zor bu arada dilek dilerken dikkatli dile patlar cunku sende.

Back
X