.odan tekmiş zaten. yemeğini yap ye. kimse kimsenin yemeğini yapmak zorunda değil ki, geçen dönem senin tek başına yapman hata olmuş.
Kesinlikle bundan yapacagim sey bu olacak. Merhametten maraz dogdugunu gordum cunku. Dun eve geldigimde beraber cay icip cekirdek citlatiyordular. Gozlerimin icine "neden geldin eve" der gibi bakiyorlar birde. Allaha havale ediyorum.Nankörlük böyle bişey demekki anne sandılar heralde sizi. Kendi karnınızı doyurun umurunuzda olmasın hiç
Oncelikle merhabalar hepinize.. Direk konuya girmek istiyorum. Ünv. son siniftayim. Daha once yurtta kaliyordum. Bu senede kafam biraz rahat etsin diye babami bi sekilde ikna edip ogrenci apartina gectim. Ben tek kisilik odadayim diger ev arkadaslarimda ayni odada kaliyor. Gecen donem istisnasiz hergun ben yemek yapar evi temizlerdim. Cunku ikiside temizlik ve yemekle alakali en ufak birsey bilmiyordu. Birgun dahi bunu yuzlerine vurmadim. Ayrica bu 2 arkadasin arasi cok kotuydu surekli tartisip kavga ediyordular ve aralarini duzeltende hep ben oluyordum. Bu donem formasyon egitimim var diye eve cok gec geliyorum dogal olarak yemek yapamiyorum. Arkadaslardan biri yemegi ben yaparim dedi laki sadece 2 gun yemek yaptiktan sonra "ben kimseye yemek yapmak zorunda degilim" deyip geri cekildi. Ve şu an gecen donem kanli bicakli dusman oldugu oda arkadasiyla bana karsi sebepsiz yere cephe almislar. Okulun bitmesine daha 2 ay var ve bunlarin yaninda nasil dayanacagimi bilemiyorum. Icimi buraya dokmek istedim sadeceSizce gecen donem cokmu yuz verdim ondan dolayimi bu kadar bencilce davraniyorlar?
Hiç umursamayın fazla iyilik yapmışsınız ki rahatları kaf dağına ulaşmış sakın kendi paranızı ödediğiniz evde ezik durmayın memnun degillerse defolabilirler.Kesinlikle bundan yapacagim sey bu olacak. Merhametten maraz dogdugunu gordum cunku. Dun eve geldigimde beraber cay icip cekirdek citlatiyordular. Gozlerimin icine "neden geldin eve" der gibi bakiyorlar birde. Allaha havale ediyorum.
Ah keske keskee en basindan dediginiz gibi mesafe koysaydim. Ikiside 1. sinif acidim bisey olmaz dedim ama boylede dusman oldular bana hakkimi asla helal etmemBir şeyleri sürekli yaptığınızda artık bunlar sizin göreviniz oluyor ve kimse yaptıklarınız için minnet duymuyor maalesef.
Keşke baştan sınırları çizseymişsiniz ama zaten 2 ay kalmış. Onlar yokmuş gibi davranın.
Sadece kendi karnınızı doyurun. Ne halleri varsa görsünler.
Inanin fazlasiyla vicdan yaptim acidim onlara o yuzden bu durumdayimSizde yemek yapmayın,mecbur değilsiniz.
Niye kendinizi anne moduna sokup yemek yapma, arayı düzeltme, temizlik yapma gibi görevler belirlemiş ve yapmışsınız.
Kendi yemeğiniz ve temizliğiniz dışında hiç bir iş yapmayın.
Odanızda derslerinize çalışıp ikisiyle de oralı olmayın.
Tamda icimi okumussunuz. Unv.e basladigimdan bu yana 4 senedir insanlarin ne kadar cikarci ve menfaat uzerine arkadasliklar kurdugunu yasayarak ogrendim. Biri sadece 2 gun yemek yapti digeride bulask yikama zahmetinde dahi bulunmayip bulasklari bana bekletti. Aksam 10 da dersten cikip gelip birde o bulasklari yikadim.Unıversıte egıtım yuvası degıl mılletı nasıl somururum nasıl beles gecınırım nasıl nankorluk yaparım yerı cocuklarımızı kımseye yuk olmamayı bu bır ınsanlık gorevı oldugunu ogretmemız lazım bende sızın gıbı gırıskenım en son kız dedıkı ben dıkısdıkmeyı bılmıyorum sen dıker mısın yuh dedım ya. Cocuklarımızı prens prenses gıbı yetıstırmeyın 20 yasına gelmıs annesı kızım sen ders calıs ben yaprım dıye dıye bıcak nasıl tutulur bılmıyorlar aynı sekılde erkeklerde aynı. Cocugunaza kendı kendıne yetebılmeyı ogretmelı evlenınce bıle sıkıntı cıkıyor. 12 yasında yemek yapıyordum evı temızlıyordum. Yas aldıkca cok ısıme yarıdı annem hep yaptıgın banaysa ogrendıgım sana dıye dıye herseyı ogrettı.Hepsını yasadm canm fazlasıyla senı bunlar guclendırecek kabugundan cıkacaksn emın ol kımseyı tınlama gerekırse oturma onlarla odanda ye ıc gormezden gel pıs olsun sen kendının tarafını temızle kullandklarını temızle odana gotur. Ikı ay dısarda ye meyvenı sebzenı odana al gotur. Kımseye katlanmak zorunda degılsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?