Bencil miyim

elvandogancan

Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
101
20
13
35
Herkese iyi bayramlar

Malum bayram, eşimin ailesi başka ilçede onların yanına geldik buraya, yarın kurbanı burada keseceğiz, benim kendi ailemde buraya 20 dk yakın kasabada babaannem ve anneannemlerinn yanına geldiler. Ben diyorum ki bayramın 2. Günü bizim kasabaya gidelim. ( 3. Günü akşam bu arada bizim kasabada festival var )

Eşim diyor ki kurban bayramı telaşlı, 3. Günü sizin kasabaya gidelim
Bende 2. Günü gündüz akşama kadar , 3. Gün akşam bizimkilerin yanına gitmek istiyorum.
Çünkü buraya arefeden geldik ve bayramın 4. Gününün ertesi günü gidicez eve.
geçen bayramda bayramın 2. Günü bizim kasabaya gittik. O günde hep eşimin akrabaları kayınvalidemlere gelmişler eşimde görüşemedi.

Bana diyor ki sen bencilsin, ben akrabalarımla görüşmeyip sizinkilerin yanına gittim.
Bende buraya erken gelmesini biliyorsun dedim.
Kim bencil böyle eşe ne denir?

Bayram telaşı bitsin 2. Ya da 3. Gün geçin siz ailenizin yanına , eşiniz sonra istediği zaman gelsin ..

Yanyana hareket etmekle bencilllikler başlar

O bencil ailesiyle görüşmek istiyorsa sizin aileden gelince hepsini gezsin sizde ağaç kovuğundan cikmadiniz demi o zaman arefeden sizin ailenize gidin 2. gün tüm sülalesini görsün beyimiz

Bencil kendisi işte benim ailemde kalmıyor, ama ben bencilmişim. bekar görümcm var evde sürekli bıdır bıdır zaten iş yapıyor ama insanın kafasına kakarak bi yandan da o bayramın gelmesinden nefret ediyorum tövbe yarabbim

buradaki konuları gorunce bazi konularda ne kadar sansli oldugumun farkina varıyorum

aslinda "dert" gibi gorunen seyler aslinda dagina gore verilen karlarmış. ben yeni yeni fark ediyorum.

Bencillik değil de doğal olarak ikinizde kendi ailelerinizim yanında olmak istiyorsunuz. Mesafe çok yokmuş zaten siz istediğiniz gün gidin eşiniz sonradan gelsin.

Siz kendiniz 2. Gün gidin eşiniz de 3. Gün gelsin size.

Bizim büyük dayı ve eşi yurt dışından gelince eşi ablasinda , dayımızda bizde bahsinde kalıyor dedemlerde. ( evler arasi araba ile 10 dakika yok )

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Kan bağı kandakileri bağlar bunu adet haline getirmeli.

Bizde hep Arefe'den gideriz kv. Ben 1. Gün akşam annemlere geçerim .oda gelir 1 saat oturur gider. Zaten il dışındayız bende ailemi görmüyorum bütün bayramını kv evinde geçiremem . Ha kv arkadan laf söylemiyor mu çokta tın..

Ben de birinci günün akşamı ya da bilet yol durumuna göre ikinci günün sabahında kendi aileme gidiyorum,bayramlarda eş ailesinin üstünlüğünü de zerre anlamıyorum. Eşiniz fazlasıyla bencil.

Şimdi bu bayram kurban bayramı olduğu için
İlk gün insanlar kurban telaşından ziyarete pek vakit bulamıyor.

Akraba ziyaretleri ikinci gün başlıyor genelde.

Bayram günü gönül kırmak yerine karşılıklı adım atsanız birbirinize iyi olur.
Araç varsa 2.gün akşam ya da gece falan gidin annene.
Hem senin gönlün olsun
Hem eşin akrabalarını da görmüş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…