- 21 Haziran 2016
- 624
- 1.035
- 113
Ailemle yasamak yakalarindan düşmemek mi oluyor.Bu hesabi yapan,onlarla yasamami isteyen basta onlar.Bana cok gelen krediyi belirtmek hadi beni paragöz yapti diyelim.Ben konuda hicbir sey ödemem mi demisim anlamiyorum.Ev kredisi,krediler bahsedilen.5 kurus ödemeyeyim demedim ki.Evet çalışıp kazandığınız halde hala ailenizin yakasından düşmeyip para hesabı yaptığınız için paragözsünüz.Ve şakasına bile yardım edersin diyen annemizi terslediğiniz için bencilsiniz. Orası kesin de anneniz bu yaşa kadar sizi anlayamayıp nasıl şakasına bile olsa böyle bir şey teklif etti onu anlamadım. Benim sizin gibi çocuğum olsa evi satardım. Parasını da çatır çatır yerdim.
Hiç mirastir bana kalir diye birsey düşünmedim, aklima gelmedi acikcasi.Ev almak için size sorulmadığı için sorumluluk almayı zul görüyorsanız ileride anne babanızı kaybettiğinizde mirası da vakıflara filan bağışlamayı düşünüyorsunuz herhalde
Birçok açıdan düşünmemişsiniz. Yine de konu açıp bencil miyim diye soran sizsiniz. Demek ki siz de tereddüt yaşamışsınız. Bencilsin diyenlere kızmayın. Herkesin bakış açısı farklı. Aile sizin, maaş sizin, hayat sizin. Ne isterseniz yaparsınız.Hiç mirastir bana kalir diye birsey düşünmedim, aklima gelmedi acikcasi.
Kusura bakmayın ben başka bir şehirde düzeninizi kurup ayaklarınızın üzerinde durmak varken masraf olmasın ailemin yanında yaşayayım demenizi çok yanlış anladım demek ki. En iyisini yabancılar yapıyor gerçekten ya ben buna inandım artık. Yaşı gelince uçuruyorlar yuvadan. Bizim gibi ailesinin gerekirse ömrünün sonuna kadar kendisine bakmak, sürekli destek zorunda olduğu yanılgısında olan insanlar yetişmiyor en azındanAilemle yasamak yakalarindan düşmemek mi oluyor.Bu hesabi yapan,onlarla yasamami isteyen basta onlar.Bana cok gelen krediyi belirtmek hadi beni paragöz yapti diyelim.Ben konuda hicbir sey ödemem mi demisim anlamiyorum.Ev kredisi,krediler bahsedilen.5 kurus ödemeyeyim demedim ki.
İnsallah benim gibi çocuğunuz olmaz ne diyeyim.
Ben son uzun mesajınızı okuyunca size biraz haksızlık yaptığımı düşündüm. Ev kredisi ağır bir yük birden insanın sırtına yüklenmesi moral bozucu. Ama sizin de aile yanında kalmayı aileye destek değil de para biriktirme diye görmeniz de üzücü. Neyse annenizle konuşup anlaşmışsınız ne güzel. Ayrıca evet o ev ileride size kalacak. Aile böyle birşey; birbirinize verdiğiniz maddi manevi geriye ileride yine kendinize dönüyorHiç mirastir bana kalir diye birsey düşünmedim, aklima gelmedi acikcasi.
Niyetiniz art geldi bana.iraya giderim ne kira derdim olur ne bisey oderim rahat rahat gecinirim diye dusundunuz.annenizde bi laf atti ortaya vicdana geldiniz.bana gore akilli ve sinsi insanlardansiniz.o yuzden yine cok faydaniz olmaz siz bir sonraki adimi hep dusunenlerdensiniz.caninizi cok sikmayin.Herkese merhabalar
Direkt konuya giriyorum.Baska bir ildeki şu an alacağim maasdan +1500 fazla maasi kabul etmeyip,birazda mantikli geldiği için ailemin bulunduğu sehirde işe basliyorum.
Ev kirasi ödemem vs. gibi düşünüp,en azindan para bana kalir dedim,belki uzmanliğa hazirlanirim ailemin yaninda daha kolay olur dedim ve işi kabul ettim.
Bana ve yapacağim işe göre az maas.Biraz bu konuda ikilemdeydim ama hep bunla calismayacagim yilbasinda tekrar oturup konusucaz isverenle.
Meseleye geleyim.Annem bana yari saka yari ciddi şunu sen ödersin bunu sen ödersin falan dedi.Dediği şey ev kredisi.Ee ne anladim o zaman,böyle bir beklentiniz varsa söyleyin yolumu ona göre çizeyim dedim.Dedikleri kredi zaten maasimin yarisi.Biraz sertte cikmis olabilirim.
Ödemez misin yani dedi ödeyemem dedim.Sonra dedi ki ben şaka yaptim sen de hemen ciddiye aldin bir beklentimiz yok falan dedi.Gercekten saka miydi,ben böyle konusunca mi çevirdi bilmiyorum.
Bencillik mi yapiyorum sizce?Ne bileyim ev alinirken bana sorulmadı,bunca zaman yapilanlarin ilerde bir karsilik görmek için yapilmasi da bir bencillik bana göre vs.
Bilmiyorum rahatsizim biraz.Bir yandan bu yaptigin bencillik diyorum bir yandan da diyorum ki bana mi soruldu,ben bunu yapmak zorunda miyim diyorum.
Bir yandan seni o kadar okuttular ettiler diyorum bir yandan ee çocuk yapmislar bu da onlarin sorumluluğu diyorum.
Öyle işte.Kendimi nankör bir evlat,bencil bir paragöz gibi hissediyorum şu an.
3.bir kisinin yorumunu duymak istiyorum.
Canım neden üzüldün bu kadar?.Boyle hissetmen zaten senin duygusal biri olduğunu gösterir.Bak bence herkes seni hiçbir yardımda bulunmam gibi düşündüğünü hissetti,ondan sert tepki verildi.Hani tutupta maaşının yarısını vermezsen bile fatura,market,pazar gibi masraflara yardım edersin.Zaten edersinde hiç şüphem yok.İnan ana baba duası alırsın aldığın parada bereketlenir..Üç kızım var Allah bağışlarla.Düşünüyorumda eşimin kazancinin çoğu onlara gidiyor.Simdiden onları nasıl okutalim hesabı yapıyoruz.Onlari yetiştirmek içinde gençlik gidiyor.Ben kendimi yanlis mi anlattim acaba.Tekrar okudum konumu ama yok.Cebimden 5 kurus çıkmasın,hiçbirsey ödemeyeyim demedim ki.Heralde fatura,mutfak alisverisi ödenir.Bunlari belirtmem gerekli miydi?3 gun bir arkadasimda kalsam bile mutfaga alisveris yaparim kendi evime mi yapmiycam.Bu yüzden ekstra belirtmedim burda ama onlari öderim diye.Evin kredisi bana cok geldi.Çünkü benim de yapmak istedigim seyler var.
Burda yazilan 'evladim senin gibi olmaz insallah' gibi yorumlar...Çok ağır değil mi.
24 yasindayim.Bugüne kadar ailem benim hakkimda okuldan,çevreden tek kötü sey duymamistir.Sorumluluklarimi hep yerine getirmisimdir.Burda dediğiniz gibi hayirsizliklar da yapmadim.Şu yaşima kadar onlara tek bir yalan söylemedim.Arkalarindan iş çevirmedim.Sevgimi saygimi hep belli ederim.
Burdaki yorumlar üzerine annemi aradim.Kötü hissettim tutamadim kendimi ağladim.
Anne hepsini ödeyemem ama tabi yardimci olurum.Tamami deyince ben ani bir tepki verdim dedim.Özür diledim.Kendimi nankör hissediyorum dedim.Güldü saçmalama sana da birsey demeye gelmiyor ne var ciddiye alicak dedi.
Buraya konu açarken 3 kez düşünmek gerekiyor sanirim.İnsallah evladiniz benim gibi olmaz.Tesekkürler ederim yine de.
Burçta yengeç herhalde. Maşallah size.Evde bedava oturmak da yanlis. Sonucta o evin elektrigini harciyorsun, yemegini yiyorsun, camasirlarin yıkanıyor.
Ben cok tutumlu bir insanimdir. Cami kirik telefonumu bile yenisiyle degistirmem,eger hala yazilarini okuyabiliyorsam. Asla marka merakim yoktur, kapsul gardolap kullanirim. (Cok az sevdigim kiyafetim var cevirip cevirip onlari giyerim). Tum parami gezmeye harcarim ,onda bile ekonomik yollar bulurum cadir-ev paylasim siteleri-ucuz biletler falan. Normal bir insanin beste biri para harcarim. Ama ailem gercekten musrif insanlardir. Telefonu bozulsun garantiye vermez yenisini alirlar (sonra ben yaptirir kendim kullanirim. Yillardir bu böyle). Anneme gore pahalli olan guzeldir. Durur durur sacma sapan (tabii ki bana gore) ihtiyaclar çıkartır. İnstagramdan alisveris falan yapar :) babam desen hep ayni yerden benzin aldigi halde oranin kartini bile kullanmaz , iki puanim birikir birsey alirim diye dusunmez. Market alisverisini o yapar. Kampanya mampanya takip etmez alir gecer. ustelik ikisi de sigara icer...
Hal boyleyken ben eve para birakmak istemiyorum. Cunku verdigim gibi puf olur ucar yani para. Kenara koseye atma huylari da yok.
Ben o yüzden anneme her ay bilezik yapmaya karar vermiştim ise baslayinca.
Ince ince bilezikler tabii ki. 800-1000 tl arasi. Hem dedim ota b.ka gitmez param,birikir. Hem deger kaybedecegi icin zirt pirt bozduramazlar, uzun yillar kalir iyice degerlenir. Hem yarin bir gun lazim olursa-seyehate cikarken falan rahat rahat tirtiklarim, hem de gercekten acil durum olursa kenarda hic yoktan birikmisimiz olur. Hic kullanmasalar da ben evlenirken altiniydi salonuydu ondan harcarlar zora düşmezler.
bence sen de boyle yapabilirsin
* neredeyse her ay alakasiz sebeplerle (ve biraz emrivakiyle) bin - iki bin eve vermek zorunda kaldigim icin bilezik isini birkac sefer yapip devam ettirmedim. Verdigim paralar nereye gitti? Hic. Sacma sapan ihtiyaclara...ben olmasam da zaten bir sekilde halledilecekti ustelik.
O yuzden seni anliyorum.
Ben bir laf soyleyemiyorum cunku 28 yıldır bir kez olsun asla hicbir istedigime 'kac para?' , 'cok para olmaz' falan demediler . Laf edersem uzulurler diye düşünüyorum ama havaya para sacmaktan da hic mutlu degilim. Ayni parayi yine onlara versem ama en azindan bir altin vs yoluyla versem hic problem etmezdim çünkü neticede birikim. En azindan 'bizim kiz sagolsun kenarda köşede birikimimiz oldu' falan derlerdi. Boyle olunca hem kenarda köşede birsey olmuyor hem de birine verdigimi digeri bilmedigi icin tum parami kendime harciyorum zannediyorlar, eve katkim gozle görülmüyor bile. Anneme sorsa biri "yengenc yardim ediyor mu?" diye , "yok yaa,anca gezsin tozsun. Hayat ona laylaylom" der..
Ayy ne dertliyim bu konuda.
Utanmasam ben de konu acacaktim yani...
O yuzden bence sen de eve boyle bir katkida bulun,ev kredisi odemektense.
Ev kredisi odemen sacma çünkü zaten kendine o kadar guvensen kendin bir kredinin altina girersin :) ailen de madem girmis bu isin altina hesabını kitabını yapmis olmalari lazim.
Ben senin yerinde olsam maasima gore her ay bir yarim altin falan birakirdim eve.
İlk konuda haklısınız ama bu konuyu açarken , ailemin yanına giderim kira derdim olmaz diye düşündüm derken annem ev kredisini öder misin diye sordu bende hayır ödeyemem dedim hatta biraz sert çıkmış olabilirim diye değilde, ailemin yanında yaşayamaya başlayacağım annem bana böyle bir soru sordu ben zaten giderler için yardımcı olacağım ama ev kredisi fazla gelecek, sizce bencil miyim diye yazsaydınız yorumlar farklı olurdu.1.si Öncelikle yaptiğiniz her yoruma 'elestiri yapiyoruz gelemiyorsun' kisvesi altinda istediginizi yazmak elestiri değil.
'Senin gibi evladim olmaz insallah,nankör' yorumu da bir elestiri değil.
Günlük hayatinizda da size anlatilan seylere böyle konusuyorsaniz vicdansiz ve kaba oluyorsunuz.Bencil olmayi tercih ederim.
Elestirileri de gayet dikkate aldim.Alinmasi gerekenleri.Ve üzerine düsen düzeltmeyi yaptim.Tesekkür ederim onlara.
2.si Defalarca yazdim yine yaziyorum.Konumda sadece ev kredisi,krediden bahsetmisim.
Allah seni bildiği gibi yapsin fatura,mutfak masrafini öder insan gibi yorumlari anlamiyorum.Hicbir sey ödemem param bana mi kalsin demisim.Hayir.
Mune konumu kapatabilir misin?
Mune'yi nasil etiketliyoruz?
Bence konu sahibi de bencil miyim diyerek kendisi de öyle düşündüğünü gösteriyor. Ama böyle evladım olmasın lafları ağır geldi. Bu noktada herkesin kendi düşüncesi diye düşünmeli. Kendisi böyle evlat istiyorsa sorun yok. Bu forumda dünyanın her yerinde her kültürde büyümüş insanlar var. Olaya böyle bakmalı.İlk konuda haklısınız ama bu konuyu açarken , ailemin yanına giderim kira derdim oaz diye düşündüm derken annem ev kredisini öder misin diye sordu bende hayır ödeyemem diye değilde, ailemin yanında yaşayamaya başlayacağım annem bana böyle bir soru sordu ben zaten giderler için yardımcı olacağım ama ev kredisi fazla gelecek, sizce bencil miyim diye yazsaydınız yorumlar farklı olurdu.
Dışarıdan bir gözle konunuzu okursanız, burada tepki verilmesini normal görürsünüz
Annem krediyi söyledi ben de onu ödeyemem dedim.Fatura ödemem,5 kurus ödemem dememisim ki.Yazdigim şey bu ama bu kadarcik şeyden 'elestiri' adi altinda asalak,sinsi,insallah senin gibi evladim oomaz denecek kadar kötü biri olduğumu öğrendim.Sizin yazdiğiniz şeyle benimki arasinda devasa bir fark yok evet daha yumusak ama eminim onu da yazsam benzer tepki alirdim.Tesekkürler yinedeİlk konuda haklısınız ama bu konuyu açarken , ailemin yanına giderim kira derdim oaz diye düşündüm derken annem ev kredisini öder misin diye sordu bende hayır ödeyemem diye değilde, ailemin yanında yaşayamaya başlayacağım annem bana böyle bir soru sordu ben zaten giderler için yardımcı olacağım ama ev kredisi fazla gelecek, sizce bencil miyim diye yazsaydınız yorumlar farklı olurdu.
Dışarıdan bir gözle konunuzu okursanız, burada tepki verilmesini normal görürsünüz
Evet ilk işim olacak.Bir de okurken maddi anlamda çok sıkıntı çektim.Yapmak isteyip yapamadığım çok şey var.O yüzden biraz kendimi önceliğe koydum sanirim.Ondan öyle konustum annemle.Konu sahibi ilk isinmi olacak bu merak ettim?
Kendimden örnek vermem gerekirse..ilk aylarda aldigim maas ile kisisel harcamalarima öncelik vermistim
Sonradan zaten bende aileme bol bol yardimci oldum ve hala oluyorum.
Yeri gelecek sen kendin yilda en azindan bir ay olsa dahi krediyi ben ödeyim diyeceksin.
Kendiliginden gelisiyor zaten. Eger ailenin sana olan fedakarliklarini biliyorsan ve icinde var ise sen canla basla yardimci olmaya calisiyorsun.
Ailenin sana direttigi birsey yok. Uzulme onlarda da kotu niyet arama. Öyle olsaydi ozaman seninde fatura vs derdim olmayacak demen kotu niyetli olmasi gerekirdi..ama degil :)
Simdi daha yeni hersey...önce bir maasinin tadini cikar sonrasinda bakarsin :)
Bende geliyor bir ay boyunca tek kendi harcamalarima odaklaniyorum baska aylar daha cok aileme destek oluyorum. Degisken bu durumlar. Her aileye gore de degisiyor..
Kendi aranizda dengeye oturtursunuz.
Evet ilk işim olacak.Bir de okurken maddi anlamda çok sıkıntı çektim.Yapmak isteyip yapamadığım çok şey var.O yüzden biraz kendimi önceliğe koydum sanirim.Ondan öyle konustum annemle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?