Bencil Yada Paragöz Bir İnsan Mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SueFawley

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2019
48
94
38
Herkese merhabalar
Direkt konuya giriyorum.Baska bir ildeki şu an alacağim maasdan +1500 fazla maasi kabul etmeyip,birazda mantikli geldiği için ailemin bulunduğu sehirde işe basliyorum.
Ev kirasi ödemem vs. gibi düşünüp,en azindan para bana kalir dedim,belki uzmanliğa hazirlanirim ailemin yaninda daha kolay olur dedim ve işi kabul ettim.
Bana ve yapacağim işe göre az maas.Biraz bu konuda ikilemdeydim ama hep bunla calismayacagim yilbasinda tekrar oturup konusucaz isverenle.
Meseleye geleyim.Annem bana yari saka yari ciddi şunu sen ödersin bunu sen ödersin falan dedi.Dediği şey ev kredisi.Ee ne anladim o zaman,böyle bir beklentiniz varsa söyleyin yolumu ona göre çizeyim dedim.Dedikleri kredi zaten maasimin yarisi.Biraz sertte cikmis olabilirim.
Ödemez misin yani dedi ödeyemem dedim.Sonra dedi ki ben şaka yaptim sen de hemen ciddiye aldin bir beklentimiz yok falan dedi.Gercekten saka miydi,ben böyle konusunca mi çevirdi bilmiyorum.
Bencillik mi yapiyorum sizce?Ne bileyim ev alinirken bana sorulmadı,bunca zaman yapilanlarin ilerde bir karsilik görmek için yapilmasi da bir bencillik bana göre vs.
Bilmiyorum rahatsizim biraz.Bir yandan bu yaptigin bencillik diyorum bir yandan da diyorum ki bana mi soruldu,ben bunu yapmak zorunda miyim diyorum.
Bir yandan seni o kadar okuttular ettiler diyorum bir yandan ee çocuk yapmislar bu da onlarin sorumluluğu diyorum.
Öyle işte.Kendimi nankör bir evlat,bencil bir paragöz gibi hissediyorum şu an.
3.bir kisinin yorumunu duymak istiyorum.

Ev kirası ödememek için ailenizin yanına gelmeyi biliyorsanız, maddi anlamda da destek olmalısınız bence.

Bu ev kredisinin tamamı olmaz da daha azı olur, faturalar olur, mutfak masrafının bir kısmı olur. Yardımcı olmak isteyene birçok yol bulunur.

Anneniz şaka adı altında isteğini söylemiş sizden de olumsuz cevap gelince şaka ayağına yatmış. Ben de ev kredisini odemezdim maaşın yarısı ona gidecekse nasıl birikim falan yapayım yani sanki faydalanmak istemiş gibi. Ama ev alışverişini falan yapardım zaten en fazla 500 tutar ortalama mutfak alisverisi

bencillik yapmiyosun. maasindan tabiki de ver eve. ama bu kredi degil. sana guvenerek girmediler o ise sonucta?
elektrigi suyu odersin yeri gelir yiyecek alisverisi yaparsin evet. ama bu ev borcu odemek degil.

Ailene orada kaldığın süre içinde seni de zora dusurmeyecek belli bir para yardımında bulunman gayet güzel olur.Sonucta başka şehirde yasasan tek giderin ev kirası olmayacaktı.Yemen ,icmen ,faturalar ,eşya vs...bitmek bilmeyen kalemlerde ekstra harcamaların olacaktı.Sikildiginda ,bunaldiginda bir insan göreyim ,iki laf edelim diye belki o gün dışarı çıkmayı düşünmeyen bir arkadaşının yemek hesabını bile odeyecektin. Ben de ailemle 2 yıl kaldım...ilk yılında ailem kirada oturuyordu ...hatta ikinci yılında eşimle nikahliydim bile...bir TL paramı istemediler ama senin ailen madem istemis doğrudan ev kredisini ustlenmesen bile onlar için bir bütçe ayarlasan iyi olur.

Herkese merhabalar
Direkt konuya giriyorum.Baska bir ildeki şu an alacağim maasdan +1500 fazla maasi kabul etmeyip,birazda mantikli geldiği için ailemin bulunduğu sehirde işe basliyorum.
Ev kirasi ödemem vs. gibi düşünüp,en azindan para bana kalir dedim,belki uzmanliğa hazirlanirim ailemin yaninda daha kolay olur dedim ve işi kabul ettim.
Bana ve yapacağim işe göre az maas.Biraz bu konuda ikilemdeydim ama hep bunla calismayacagim yilbasinda tekrar oturup konusucaz isverenle.
Meseleye geleyim.Annem bana yari saka yari ciddi şunu sen ödersin bunu sen ödersin falan dedi.Dediği şey ev kredisi.Ee ne anladim o zaman,böyle bir beklentiniz varsa söyleyin yolumu ona göre çizeyim dedim.Dedikleri kredi zaten maasimin yarisi.Biraz sertte cikmis olabilirim.
Ödemez misin yani dedi ödeyemem dedim.Sonra dedi ki ben şaka yaptim sen de hemen ciddiye aldin bir beklentimiz yok falan dedi.Gercekten saka miydi,ben böyle konusunca mi çevirdi bilmiyorum.
Bencillik mi yapiyorum sizce?Ne bileyim ev alinirken bana sorulmadı,bunca zaman yapilanlarin ilerde bir karsilik görmek için yapilmasi da bir bencillik bana göre vs.
Bilmiyorum rahatsizim biraz.Bir yandan bu yaptigin bencillik diyorum bir yandan da diyorum ki bana mi soruldu,ben bunu yapmak zorunda miyim diyorum.
Bir yandan seni o kadar okuttular ettiler diyorum bir yandan ee çocuk yapmislar bu da onlarin sorumluluğu diyorum.
Öyle işte.Kendimi nankör bir evlat,bencil bir paragöz gibi hissediyorum şu an.
3.bir kisinin yorumunu duymak istiyorum.
Hiç değilse evlenene kadar ödeyebilirsiniz. Ben seve seve öderdim. Ki bekarken ve çalışıyoken tüm paramı seve seve aileme veriyordum. Onlar bana yarısını çıkartıp verince hepsiyle eve alışveriş yapıyordum. Şimdi ailem bana ev almak için kredi işleriyle uğraşıyor. Keşke daha fazla verebilseydim onlara her şeyimi.
Bilmiyorum biz birbirimize çok düşkünüz ailemle, belki de bu yüzden böyleyiz.

Ev kirası ödememek için ailenizin yanına gelmeyi biliyorsanız, maddi anlamda da destek olmalısınız bence.

Bu ev kredisinin tamamı olmaz da daha azı olur, faturalar olur, mutfak masrafının bir kısmı olur. Yardımcı olmak isteyene birçok yol bulunur.
Zaten eve 5 kuruş katkı sağlamamak gibi bir amacim yok.Dedikleri sey en yüksek meblalı bir gider.Hersey annemden babamdan gelsin demiyorum.Ama maasimin yarisi olan birseyin direkt bana yüklenmesi hani birazini sen öde de değil.Bana çok geldi

Mutlaka maddi olarak yardımda bulunmanız şart bana kalırsa. O evde yaşadığınız sürece olması gereken bu. Paragöz vs. diyemem ama söyleyiş tarzınız sıkıntılı. Guzellikle ev kredisini öderseniz maaşınızın yetmeyeceğini, ama fatura ya da ev giderleri konusunda elinizden geldiği kadar destek olacağınızı söyleyebilirdiniz.

Zaten eve 5 kuruş katkı sağlamamak gibi bir amacim yok.Dedikleri sey en yüksek meblalı bir gider.Hersey annemden babamdan gelsin demiyorum.Ama maasimin yarisi olan birseyin direkt bana yüklenmesi hani birazini sen öde de değil.Bana çok geldi
Çok geldiyse anne maaşımı zaten biliyorsunuz, krediyi ödeyemem ama yardımcı olurum evin diğer masrafları için diyebilirdiniz.

Ev kredisi neyse . Ama siz çalışırken evde yiyim iciyim ama hiçbir masrafa karismiyim derseniz doğru olmaz bence. Faturalara evin ihtiyaçlarına yardımcı olmalısınız en azından
Zaten öyke bir amacim asla olamaz.Herseyi
Ev kredisi neyse . Ama siz çalışırken evde yiyim iciyim ama hiçbir masrafa karismiyim derseniz doğru olmaz bence. Faturalara evin ihtiyaçlarına yardımcı olmalısınız en azından
Benim herseyi bedavaya getirmek gibi bir amacim zaten yok.Tabiki eve katki sağliycam ama maasimin yarisi olan bir giderin komple bana yüklenmesini ağır buldum.Ama hayirsiz bir evlatmisim onu öğrenmis oldum üzgünüm.

Maaşıma bağlı. 2 bin alıyosan direkt bin lira ödemek istemezdim.
5 - 6 civarı alıyosam seve seve.
Ki şuan bekarım evin borcu var ona yardım ediyorum cok şükür seneye bitiyor. Sonra ailem o parayı bana ödeyecek ellerinde kaldıgında. Bende hızlı hızlı kenara para atacagım. Bi kaybım yok artım var acıkcası.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X