Bencil Yada Paragöz Bir İnsan Mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten öyke bir amacim asla olamaz.Herseyi

Benim herseyi bedavaya getirmek gibi bir amacim zaten yok.Tabiki eve katki sağliycam ama maasimin yarisi olan bir giderin komple bana yüklenmesini ağır buldum.Ama hayirsiz bir evlatmisim onu öğrenmis oldum üzgünüm.
hayirsiz evlat degilsiniz ya. borca girerken size guvenmediler sonucta. faturalari odersiniz szde.

Ya tamam çocuklarınız tabi, bunca yıl bakmislar hala da bakarlar. Ama siz kira ödemekten kacip yanlarına gitceksiniz bunun hesabını yapıyorsunuz, onlar da o zaman kredi olmasa bile yediğiniz yemeğin harcadginiz suyun hesabını yapsınlar.
Allah'ım benim çocuğum da mı böyle olcak yaa.. hof
Ben olsam krediyi odeyemem ama şuna Suna destek olurum şunu şunu öderim falan derdim.
Bence yaptığınız paragozLuk bu arada.

Ben olsam direkt her ay krediyi üstlenmezdim. Çünkü benim de kendime özel harcamalarım olacak belki 1 ay ödesem öbür ay zorlancam diye düşünürdüm. Ama tabi fatura ve market alışverişlerine yardım ederdim. Mesela bir ay 2 fatura öderim 200 lira market alışverişi yaparım. Sonraki ay benim de özel harcamalarım çoktur o ay sadece market için harcarim. Ya da bir süre ihtiyacım yoktur o ayki krediyi öderim.Esnek olursa hem ben strese girmem hem de bir şey görevim haline gelmez.

Herkese merhabalar
Direkt konuya giriyorum.Baska bir ildeki şu an alacağim maasdan +1500 fazla maasi kabul etmeyip,birazda mantikli geldiği için ailemin bulunduğu sehirde işe basliyorum.
Ev kirasi ödemem vs. gibi düşünüp,en azindan para bana kalir dedim,belki uzmanliğa hazirlanirim ailemin yaninda daha kolay olur dedim ve işi kabul ettim.
Bana ve yapacağim işe göre az maas.Biraz bu konuda ikilemdeydim ama hep bunla calismayacagim yilbasinda tekrar oturup konusucaz isverenle.
Meseleye geleyim.Annem bana yari saka yari ciddi şunu sen ödersin bunu sen ödersin falan dedi.Dediği şey ev kredisi.Ee ne anladim o zaman,böyle bir beklentiniz varsa söyleyin yolumu ona göre çizeyim dedim.Dedikleri kredi zaten maasimin yarisi.Biraz sertte cikmis olabilirim.
Ödemez misin yani dedi ödeyemem dedim.Sonra dedi ki ben şaka yaptim sen de hemen ciddiye aldin bir beklentimiz yok falan dedi.Gercekten saka miydi,ben böyle konusunca mi çevirdi bilmiyorum.
Bencillik mi yapiyorum sizce?Ne bileyim ev alinirken bana sorulmadı,bunca zaman yapilanlarin ilerde bir karsilik görmek için yapilmasi da bir bencillik bana göre vs.
Bilmiyorum rahatsizim biraz.Bir yandan bu yaptigin bencillik diyorum bir yandan da diyorum ki bana mi soruldu,ben bunu yapmak zorunda miyim diyorum.
Bir yandan seni o kadar okuttular ettiler diyorum bir yandan ee çocuk yapmislar bu da onlarin sorumluluğu diyorum.
Öyle işte.Kendimi nankör bir evlat,bencil bir paragöz gibi hissediyorum şu an.
3.bir kisinin yorumunu duymak istiyorum.

Bu durumda ya ailenizin evinde de yaşamayacaksınız ya da ev kredisi olmasa bile faturalar,mutfak masrafı gibi giderleri karşılayacaksınız
Hem karnım doysun hem pastam dursun pek insancıl bir yaklaşım degil,hele ki bu devirde

Kesinlikle yardımcı olmalısın herhangi bir masraflarına. Mesela elektrik ve su sana ait olabilir. Eminim ailen de mutlu olacaktır bu düşüncene ne güzel evlat büyütmüşler para kazanmaya başlamış ve kendilerine yardımcı olmuş

Ben bir anneyim ve kızımdan asla böyle beklentım olamaz..
Kendi aileme gelince aynı durumda olsam para vermezsem huzur bulamam ne yazık ki..

Herkese merhabalar
Direkt konuya giriyorum.Baska bir ildeki şu an alacağim maasdan +1500 fazla maasi kabul etmeyip,birazda mantikli geldiği için ailemin bulunduğu sehirde işe basliyorum.
Ev kirasi ödemem vs. gibi düşünüp,en azindan para bana kalir dedim,belki uzmanliğa hazirlanirim ailemin yaninda daha kolay olur dedim ve işi kabul ettim.
Bana ve yapacağim işe göre az maas.Biraz bu konuda ikilemdeydim ama hep bunla calismayacagim yilbasinda tekrar oturup konusucaz isverenle.
Meseleye geleyim.Annem bana yari saka yari ciddi şunu sen ödersin bunu sen ödersin falan dedi.Dediği şey ev kredisi.Ee ne anladim o zaman,böyle bir beklentiniz varsa söyleyin yolumu ona göre çizeyim dedim.Dedikleri kredi zaten maasimin yarisi.Biraz sertte cikmis olabilirim.
Ödemez misin yani dedi ödeyemem dedim.Sonra dedi ki ben şaka yaptim sen de hemen ciddiye aldin bir beklentimiz yok falan dedi.Gercekten saka miydi,ben böyle konusunca mi çevirdi bilmiyorum.
Bencillik mi yapiyorum sizce?Ne bileyim ev alinirken bana sorulmadı,bunca zaman yapilanlarin ilerde bir karsilik görmek için yapilmasi da bir bencillik bana göre vs.
Bilmiyorum rahatsizim biraz.Bir yandan bu yaptigin bencillik diyorum bir yandan da diyorum ki bana mi soruldu,ben bunu yapmak zorunda miyim diyorum.
Bir yandan seni o kadar okuttular ettiler diyorum bir yandan ee çocuk yapmislar bu da onlarin sorumluluğu diyorum.
Bende bir anneyim.öncelikle evlatlarım iyi yere gelsinler hayatlarını kurşunlar kimseye muhtaç olmasınlar isterim.ama senin gibide olmasınlar be.aile vefa hürmet bilsinler.insallah senin gibi olmaz evlatlarim

Eger sen ilerdr evlenirken sana destek olacaklarsa evlenene kadar yardim et tabi. Bazi aileler hem calisirken maasin bir kismini istiyor, sonra kiz evlenirken maasin var ceyizini beyaz esyani al diyor. Bunlar ailenle arandaki iliskiye bagli

Evet bencilce davranmışsınız. Para harcamamak için ailenizin yanında kalmayı düşünüyorsanız giderlere ortak olmanız gerekir elbet. Bu maaşın yarısını vermek şeklinde olmazdı, anneniz sizi denemiş gibi görünüyor. Kredi ödemelerine yardım eder misiniz diye bakmıştır belki. Keşke biraz daha ılımlı bir cevap verseymişsiniz.

Şimdi alınan evde yaşıyorsunuz ama ,evlatlarımıza canımız feda karşılıksız yapıyoruz. Zaten yaptıklarımızın maddi açıdan bir karşılığı yok. Hayatımızı vermişiz evlatlara.mecbur değilsiniz belki ama ben anne baba arasında para mevzusu yapılmasından hoşlanmıyorum. Onlar demese ben söylerdim yardım edeyim diye , kıyamam ben anneme babama. Onların bize yaptıklarının yanında sizin 3-5 ay vs kredi ödemenizin esamesi okunmaz.

Herkese merhabalar

E yarisini degilde soylediginin de yarisini odeyebilirsiniz.

1500 fazlasini hesapliyorsunuz.
Ama o zaten sizin icin kira demekti.
Geriye yemek elektrik su internet dogalgaz gibi giderlerinizde oluyor.

Birde dogururken bana mi soruldu falan deniliyor ama sizde ise baslamis bir insan olarak artik ayri yasayabilirdiniz ona bakarsaniz.

Onlarinda artik sizin icin bakim yükümlülüğü bitti.

Yaş 18 oldumu evladına hadi bakalım sen reşit oldun. Artık kendi ayaklarının üstünde duracaksın diyerek evle ilişiğini kesmek lazım.
Böylece hala ev kirası ödemem maaşım bana kalır, yemeği temizlegi annem yapar ben keyif yaparım diyen evlatda, evladindan para dilenmek zorunda kalan ebeveynlerde olmaz.

Eliniz ekmek tutmuş ,1000 tl ye kadar fatura mytfak masrafı destek yapın hoş olur ama ev kredisi çok abartı olmuş siz tek çocuk musunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X