Bencil Yada Paragöz Bir İnsan Mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışan bir genç kadın, ailesinin yanında yaşıyorsa tabi ki ailesine yardımcı olmalı. Bu faturaları üstlenmek, alışverişi üstlenmek ya da sizin ailenizin isteği doğrultusunda kredi üstlenmek olabilir. O insanlar sizin o işe sahip olmanız için ellerinden geleni yaptılarsa sizin de onlara vefa borcunu ödemeniz gerekir. Evet bence yaptığınız bencillik.

Tek çocuksan evleneseye kadar öde ileride sana çocuklarına kalacak sonuçta değilsen 500 ver yeterli

Ya tamam çocuklarınız tabi, bunca yıl bakmislar hala da bakarlar. Ama siz kira ödemekten kacip yanlarına gitceksiniz bunun hesabını yapıyorsunuz, onlar da o zaman kredi olmasa bile yediğiniz yemeğin harcadginiz suyun hesabını yapsınlar.
Allah'ım benim çocuğum da mı böyle olcak yaa.. hof
Ben olsam krediyi odeyemem ama şuna Suna destek olurum şunu şunu öderim falan derdim.
Bence yaptığınız paragozLuk bu arada.
Sizin çocuğunuzun olmasini istemeyeceğiniz kadar mi kötü biriyim gercekten.Annem bana evin kredisini dedi ben de ödeyemem diye onu kastettim.Eve 5 kurus para vermeden yasama gibi bir derdim yok zaten.3 gün bir arkadasimizda kalsak mutfak alisverisine katki veriyoruz aileme mi vermiycem.Bunkari belirtme ihtiyaci duymadim o yüzden sadece kredi bana cok geldi ben de onu yazdim.

Siz para harcamamak için ailenizin yanında kalma planları yapıyorsunuz onlar sizi okutmuşlar görevlerini yerine getirmişler belki nelerden feragat etmişler. Bu saatten sonra çalışan bi insan olarak size bakmak zorunda değiller belki onlarda size masraf yapmak istemez siz karar verirken onlara sordunuz mu?
Evet ev kredisi gibi bişeyi sürekli ödemeniz olmaz o fazla bir yük. Ama bn olsam bazı aylar ödeyip onları rahatlatırdım. Ya da başka ihtiyaçlara ortak okurdum.

Bazı konuları detaylı yazmadığınız için de belki hakkınızda olumsuz düşünüldü. Örneğin öğrenciyken ailenizin yanında mı yaşadınız? Ailenizin maddi durumu nasıl? Şahsen ben farklı şehirde okudum, durumları iyi olmamasına rağmen ailem beni özel yurda verdi. mesleğimi elime aldıktan sonra evlenmeden 7 yılı ailemle geçirdim. Allah razı olsun annem elimi sıcaktan soğuğa değdirmiyordu. Bir nevi otelde yaşıyordum 😊Ama ben de elimden geleni yaptım. Evimiz eski ve sobalıydı, onu satıp doğalgaz lı yeni bir ev aldık. Babamla birlikte ödedik. İlk maaşımı aldığım günden beri 12 yıldır elektrik faturasını ben ödüyorum 😊Hiç de ağırıma gitmiyor. Çünkü canım annem babam çok darlık çekti ben öğrenciyken.

evde kalıp aldığın tüm parayı kendine harcamayı düşünüyorsan aşırı bencilsin. mutfak masrafı evde değiştirilecek mobilyadır vs aileye ihtiyaçlarını falan almalısın o kadar da değil ayıp bence çalışıyorsun ye iç iki kuruş çıkmasın cebinden diye çıkış kadına hoş değil.

Bazı konuları detaylı yazmadığınız için de belki hakkınızda olumsuz düşünüldü. Örneğin öğrenciyken ailenizin yanında mı yaşadınız? Ailenizin maddi durumu nasıl? Şahsen ben farklı şehirde okudum, durumları iyi olmamasına rağmen ailem beni özel yurda verdi. mesleğimi elime aldıktan sonra evlenmeden 7 yılı ailemle geçirdim. Allah razı olsun annem elimi sıcaktan soğuğa değdirmiyordu. Bir nevi otelde yaşıyordum 😊Ama ben de elimden geleni yaptım. Evimiz eski ve sobalıydı, onu satıp doğalgaz lı yeni bir ev aldık. Babamla birlikte ödedik. İlk maaşımı aldığım günden beri 12 yıldır elektrik faturasını ben ödüyorum 😊Hiç de ağırıma gitmiyor. Çünkü canım annem babam çok darlık çekti ben öğrenciyken.
Hatta babam emekli olunca annem "senin hakkın çok geçti" diyerek bir miktar para hazırlamışlar. Ablam işe geçince evlendi diye. Ben o parayı kabul etmedim. Ben seve seve yaptım. Bir evlat olarak ailemi kaybettiğimde maddi manevi hiç keşkem yok. Bu da bana yeter

Ben kendimi yanlis mi anlattim acaba.Tekrar okudum konumu ama yok.Cebimden 5 kurus çıkmasın,hiçbirsey ödemeyeyim demedim ki.Heralde fatura,mutfak alisverisi ödenir.Bunlari belirtmem gerekli miydi?3 gun bir arkadasimda kalsam bile mutfaga alisveris yaparim kendi evime mi yapmiycam.Bu yüzden ekstra belirtmedim burda ama onlari öderim diye.Evin kredisi bana cok geldi.Çünkü benim de yapmak istedigim seyler var.

Burda yazilan 'evladim senin gibi olmaz insallah' gibi yorumlar...Çok ağır değil mi.
24 yasindayim.Bugüne kadar ailem benim hakkimda okuldan,çevreden tek kötü sey duymamistir.Sorumluluklarimi hep yerine getirmisimdir.Burda dediğiniz gibi hayirsizliklar da yapmadim.Şu yaşima kadar onlara tek bir yalan söylemedim.Arkalarindan iş çevirmedim.Sevgimi saygimi hep belli ederim.
Burdaki yorumlar üzerine annemi aradim.Kötü hissettim tutamadim kendimi ağladim.
Anne hepsini ödeyemem ama tabi yardimci olurum.Tamami deyince ben ani bir tepki verdim dedim.Özür diledim.Kendimi nankör hissediyorum dedim.Güldü saçmalama sana da birsey demeye gelmiyor ne var ciddiye alicak dedi.
Buraya konu açarken 3 kez düşünmek gerekiyor sanirim.İnsallah evladiniz benim gibi olmaz.Tesekkürler ederim yine de.

Ailenizin toplam geliri, ev kredisinin miktarı ve sizin maaşınızın miktarı nedir?
Benim ailem asgari ücretle yaşamaya çalışırken abim ve benim desteğimle biriktirdikleri para ile ev almaya çalıştılar. O süreçte memur oldum, uzakta yaşasam bile maaşımın neredeyse yarısını aileme verdim.. Çünkü onlar ucu ucuna hesap yaparak yaşarken umursamaz davranamazdım. Sonra evlenirken ailem defalarca yardım edeceklerini söyledikleri halde iş başa düşünce kenara çekildiler ve düğüne 9 ay kala 5 parasız zor durumda kaldım. Ama gene de içim rahat, yardım etmeyeceklerini bilseydim bir kısmını kenara ayırır gene destek olurdum.

Evet belki kötü bir evlat değilsiniz ama uslubunuz çirkin bence.yeri gelir siz destek olursunuz yeri gelir onlar.ama ters konuştunuz mu kalp kırılır agirina gider anneciginizin üzülür.bence bu maddiyattan çok daha onemli.alin gönlünü anaciginizin.

Ben kendimi yanlis mi anlattim acaba.Tekrar okudum konumu ama yok.Cebimden 5 kurus çıkmasın,hiçbirsey ödemeyeyim demedim ki.Heralde fatura,mutfak alisverisi ödenir.Bunlari belirtmem gerekli miydi?3 gun bir arkadasimda kalsam bile mutfaga alisveris yaparim kendi evime mi yapmiycam.Bu yüzden ekstra belirtmedim burda ama onlari öderim diye.Evin kredisi bana cok geldi.Çünkü benim de yapmak istedigim seyler var.

Burda yazilan 'evladim senin gibi olmaz insallah' gibi yorumlar...Çok ağır değil mi.
24 yasindayim.Bugüne kadar ailem benim hakkimda okuldan,çevreden tek kötü sey duymamistir.Sorumluluklarimi hep yerine getirmisimdir.Burda dediğiniz gibi hayirsizliklar da yapmadim.Şu yaşima kadar onlara tek bir yalan söylemedim.Arkalarindan iş çevirmedim.Sevgimi saygimi hep belli ederim.
Burdaki yorumlar üzerine annemi aradim.Kötü hissettim tutamadim kendimi ağladim.
Anne hepsini ödeyemem ama tabi yardimci olurum.Tamami deyince ben ani bir tepki verdim dedim.Özür diledim.Kendimi nankör hissediyorum dedim.Güldü saçmalama sana da birsey demeye gelmiyor ne var ciddiye alicak dedi.
Buraya konu açarken 3 kez düşünmek gerekiyor sanirim.İnsallah evladiniz benim gibi olmaz.Tesekkürler ederim yine de.
Her cevap yazana aldirmayin. Sizi cok iyi anladim ben. Tutarin tamami yanlis. Eve katki saglayacakmisiniz ne güzel.. geriside bos. Sizin yerinizde olsam bende aynisini derdim. Ki zamaninda yaptimda kredi cekmemi istediler fuzuli yere hayir dedim. Vicdan yapilacak bir durum yok. Hepsinide odemek isteyebilirsiniz oda sizin yuce gonullulugunuz olur. Kendinize acimasiz olmayin. Sevgiyle kalin

Ağlamanıza gerek yok. Her aile kendi dinamiğini yaşar. Kimisi kızı okutmaz, kimisi kıza miras vermez, kimisinin durumu yoktur çocuk çalışır okurken vs.vs. Benim babam yeri gelmiş 5. Kata eşya taşımış. Yaptı bakacak olmuyor nice bakmayan da var. Bunları iyi düşünün. Krediyi bitirirsiniz bir evde size alınır. Sizin aile dinamiği neyi gerektirir bilmiyoruz. Biz eldeki verilerle yorum yaptık.

Maddi durum kötüdür, aile bireyleri durumu düzeltmek için ortak yol haritası çıkarır. Evlat da gereken katkıyı yapar. Bunu anlarım ancak maddi olarak bir sıkıntı yoksa; evladından direkt para beklemek çıkarcilik bence.
Ben işe başka şehirde başladım ama ailemin yanında olsam da hiçbir maddi beklentileri olmazdı.
Maddi olarak katkı sağlamasi gerektiğini düşünenlerin ilerde bana baksın (maddi-manevi) düşüncesi ile çocuk sahibi olduğunu düşünüyorum

Evet, o anki sinirinizle eksik yazdiginiz ve kendinizi savunurken "evi alirken bana sormadilar" gibi seyler soylediginiz icin oldu. Bunu bu kadar onemsediginize gore bencil biri degilsiniz. Uzulmeyin. Hem iyi olmus iste, annenizle konusup netlestirmissiniz. Uzerinize dusen maddi katkiyi yapmak goreviniz. Anneniz istemese bile yapmaniz lazim. Hem para idaresini ogrenirsiniz hem de daha ozgur olursunuz. Bir sey oldugunda uzerime duseni yapiyorum diyebilmek cok onemli.

Evet çalışıp kazandığınız halde hala ailenizin yakasından düşmeyip para hesabı yaptığınız için paragözsünüz.Ve şakasına bile yardım edersin diyen annemizi terslediğiniz için bencilsiniz. Orası kesin de anneniz bu yaşa kadar sizi anlayamayıp nasıl şakasına bile olsa böyle bir şey teklif etti onu anlamadım. Benim sizin gibi çocuğum olsa evi satardım. Parasını da çatır çatır yerdim.

Bizim kültürümüzde bur laf vardır. Buyurmadan tutan evlat gidermi başından devlet.kimse ileride dogacak çocuğuna guvenerek hayata başlamıyor. Ama binbir emeklerle dünyaya kazandirilan evlatlarda en azindan biraz vefali bir neyi nasil konusmasi gerektigini bilmeli bence.

Bizim kültürümüzde bur laf vardır. Buyurmadan tutan evlat gidermi başından devlet.kimse ileride dogacak çocuğuna guvenerek hayata başlamıyor. Ama binbir emeklerle dünyaya kazandirilan evlatlarda en azindan biraz vefali bir neyi nasil konusmasi gerektigini bilmeli bence.
Ayrica buraya konu acarken elestirye acik olmaniz gerekir.kalkip bide millete sitem ediyorsunuz. Evet hala aynı duayı ediyorum.rabbim benim evlatlarını bu kadar maddiyatçı yapmasın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X