Bencilliğin böylesi...

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Merhabalar, yıllık izine ayrılmak istiyorum ama beraber çalıştığım arkadaşım o kadar bencil ki bir türlü ayarlayıpta izine çıkamadım.Normalde iyi anlaşırız ama bu konuda tamamen kendini düşünüyor.Benim 20 güne yakın iznim var.2 hafta kullanmak ailemle tatile gitmek istiyorum ama sıkıntı yaratıyor surat asıyor.yanlız kalacağı için işler tabi daha yoğun olacak tek kişi.Sıkıntıya gelemiyor ama kendisi kullanacağı zaman bana sormadan hemen iznini alıyor.Bana 5-6 gün kullan falan diyor.Ne hakla anlamıyorum?Bende insanları kırmayı sevmem ama bu konu çok canımı sıkıyor.Darılsada üzülsede istediğim kadar iznimi kullanmak hakkım değil mi?Ne yapayım yani canı sıkılıyorsa üfff..

Geçtiğimiz aylarda ablamın ameliyat olma durumu vardı ben bir hafta kadar izine ayrılacaktım.O sırada arkadaşımında söz olayları falan olacaktı ikisi çakıştı.Ablamın ameliyat tarihine kadar karıştı şu tarih olsun bu tarih olsun.Bende izin alıcam falan diye.İyide neden hep ben sana göre ayarlamak zorunda kalıyorum.Sen bana göre ayarla bir hafta sonra olsun söz ,nişan herneyse.Tabi bunu yüzüne diyemiyorum.İçimden geçiriyorum.Neyseki ablam ameliyat olmadı.Ama arkadaşımı beklesem izin için o da hala nişanlanmadı.Ne garip değil mi kesin olmayan işleri için bile benim izin alacağım günleri erteletmek istiyor.Herşeyi kendisi ayarlamak istiyor

Ona ne canım senin izninden, inan bu konuda kimse seni düşünmez, o yüzden sende kimseyi düşünme ve rahat ol al iznini. Takma kimseyi

gerçekten bencillik, madem kırmakta istemiyorsun , ailenin tatil olayını ayarladığını ve onlara bir şey diyemiyeceğini söylesen, yükü üzerinden atmış olursun belki...

bişe söylymmi sana,içten içten doldur kendini ona karşı kırmak istesen de istemesen de yüzüne söyle bunları.ne bu ya sen oyuncağımısın?niye saydırmıyosunki kendini?senin hayatındaki en önemli şey sensin. valla böyle durumda bana 5-6 gün kullan diye surat yapacak sadece kendini düşündüğü için,ağzıma geleni sayarım.efendilik de bi yere kadar.sen taviz verme ailenle geçir vaktini onun suratını görüp yaz sıcaklarına katlanacağın yerde tatilini yap misler gibi.

Ben çok sabırlıyımdır aslında ama karşımdaki bencilse kendini düşünüyorsa bende bencil olurum.Zaten istediğim kadar iznimi alıp tatilimi yapıcam kısmetse.Onun lafıyla bir kaç gün içinde dönecek değilim.İster surat assın ister kızsın içinden.Sonuçta herkes önce kendini düşünüyor.Benim takıldığım nokta benim izin süremi hatta başlangıç tarihimi falan ayarlamaya çalışması.Ben onunkine müdahale etmiyorum ama zaten buna müsade etmez.hayret bişey ya

İnsanlara ne kadar yüz verirsen, onlarda hadlerini o kadar aşacaklardır.
Durum sadece karşındaki ile ilgili değil, seninle de alakalı.
Sen niye ona bu kadar müsama gösteriyorsun ki?
Arkadaşlık elbette güzel ve önemli birşey, ama herkes kendi sınırını bilecek.
Kimsenin bir başkasının hayatına bu kadar müdahale etmeye hakkı yok.
Sen bildiğin gibi, gerektiği gibi veya istediğin gibi kullan izinlerini, kim karışır!

Geçen yıl 15 gün kullandım iznimi.Ve onunla hiç izin muhabbeti yapmadım.Gittim geldim.Çok bunalmış sıkılmışta ben yokken bu senede 15 gün gidersen ben ne yaparım diyor.Ben ne yapayım sen sıkılacaksın diye hiç izin kullanmayayım mı yani?Bende bu yıl yine taviz vermiyorum 10 günden önce gelmem diyorum.Suratı bir düşüyor görmelisiniz.Pazartesi söyleyeceğim zaten eşimle konuştuk ayarladık ben 2 hafta yokum diyeceğim ne yaparsa yapsın..Surat asarsada hiç oralı olmayacağım..

işte söyle bunu ona,hayırdır yine benim yerime planlar yapmaya başladın falan diye. "herkes kendi izniyle ilgilensin mümkünse" falan de, "hangi günler müsaitsen o günler çıkayım izne" de " istersen her hafta içi bir gün olmak üzere 20 haftada iznimi doldurmuş olayım sana uyarsa" de, şakayla karışık "izin isteğimi müdür onayladı,senin onayından da mı geçirmem gerekiyor" de...ne bileyim de bişeyler ya.... allahım şu dünyada bencil insanlardan tiksindiğim kadar başka bişeyden tiksinmiyorum...

dalgasına kağıt ver şu şu tarihler arasında izne çıkmanı uygun görüyorum de,eğer saçma bi tepki verirse ne gelirse ağzına sayarsın bu konuda.ben deli oldum şurda.

Ben ne zaman izin kullanmak istesem onunda mutlaka bir işi çıkıyor.Yok düğünü oluyor yok nişanı oluyor.İşte şu tarihlerde gidersen benim için sıkıntı yok ama şu tarihlerde gidersen bende izine çıkıcam sıkıntı olur falan diyor...Sabır Yarabbim...

Amaaan, hadi is yerinde tek basina cok zor olsa, strese girse bir nebze anlarim da... SIkIlacakmismis, vah vah. Isterse sIkIntIdan patlasin, umrumda olmaz. Orasi is yeri degil mi, yapsin isini iste, arkadasiyla bulusmaya diye mi geliyor ise? Hey Allahim.

Ben onun lafıyla iznimi ayarlamıyorum sadece bir kaç defa konuştuk izin konusunda.Elinden gelse hiç göndermeyecek beni.Ben zaten istediğim zaman istediğim kadar iznimi kullanacağım.Böyle konuşması bencilliği tavırları şu izin konusunda beni çok gerdi sinir etti.Kaç gündür konuyu açacam buraya açamadım.Sizin sayenizde daha rahatladım şu anda.Müdahale etmeye çalışıyor sürekli ama ben taviz vermiyorum sertte yanıt vermiyorum.Ama pzt. günü kesin bir şekilde izne ayrıldığım tarihi söyleyip bir daha da bu konuda konuşmayacağım..

Anlamadım ki...
O izin kullanırken sen ne yapıyorsun?
Stajer alın 3 aylık her ikiniz de izinlerde yalnız kalmazsınız.

arkadasın ıcın 20 gunluk ıznını 5-6 gunluk kullanırsan bu durum enayılıkten baska bırsey olmaz .

cunku o'da senın ıcın tatılını kısa tutmazdı .

Tabiki izninizi kullanip ailenizi ziyaret etmek hakkiniz.
Arkadasiniza güzellikle anlatin.

o gidincede sana yığılacak işler...
valla kusura bakmasın..
sen hakkını istediğin gibi kullan...
uyuz oluyorum tek kendini düşünen insanlara...

Bugün patronumla konuşup iznimi aldım arkadaşlar.Yıllık iznimin tamamını hayırlısıyla kullanıp gelicem.Arkadaşım dün akşama kadar surat yaptı bende haliyle etkilendim gerildim tüm gün.Sonra açıkça konuştum kendisiyle.Çok tuhaf oldu tabi şaşırdı böyle bir konuşma beklemiyordu.ben sen gidiceksin diye değil başka şeylere sıkılıyorum falan diye geveledi.Bugün normale döndü çaresiz

böyle tiplerden nefret ediyorum. o sebeple işyerinde kimseyle çok samimi olamyacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…