• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bende ayrildim..

Ayrilma kararini verdim.. Bu sehre geleli bir hafta oluyor, bi haftadir ne yiyorum ne iciyorum ne uyuyabiliyorum, karnim sürekli agriyor..

Bana ve aileme yapilanlar diz boyuydu artik, en son "ben erkegim sen kadinsin, ayagini denk al lafimdan cikma, bende seni mutlu ediyim" dedi esim, tam bu sekilde olmasada, bu manada söylendi.. Olmadi, konumu bilenler benim adima zaten sevinirler, ama icimde anlatamadigim bir duygu var..
Bütün esyalarimi topladim geldik baba evine, insan cok üzülüyor herseye.. hicbirsey demedi esim, bende sadece "yazik oldu" dedim, oda "gercekten yazik oldu.. baskasiyla mutlu olabilecigini bilsem keske.." dedi, bende "beni düsünme, köyden (kücümsemiyorum) birini getirip evlenirsin istedigin gibi davranir, olmazsa annenle evlenirsiniz mutlu mesut yasarsiniz" dedim, cikti gitti odadan..
fazla birsey olmadi, bu iste..

annem kiziyor simdi, ben sana dedim zamaninda diye.. neyse.. hayirlisi buymus demekki..

Adam yuvası yıkılırken bile megalomanlığı elden bırakmamamış:19:

Sizin için hayırlısını diliyorum, umarım kocanız hatasını anlar.

canım şimdi geçmiş konularına baktım...sakın o adama döneyim deme... o adamın kişiliği oturmamış kendini hiç yetiştirmemiş...inan sen daha iyilerine layıksın...hem o nasıl kaynana öyle...allah düşmanımın başına vermesin böyleisini...ömür törpüsü resmen...yanlız bu sana ders olsun bundan sonra evleneceğin adamı ailesini iyi araştır...sor soruştur iyice...
benim de kuzenim boşanma döneminde şuan...karısını hiç araştırmadan etmeden aldı şimdi öyle pişman ki....ailee çok önemli canım....ama sakın o aileye ayaklarına kapansalar dahi dönme...allahtan çocuk yok demi?

Merhaba anatolia...Ben de merak ediyordum son durumunu. Eşin fazlasıyla bencil. Hele erkek olduğu için senin ona uymanı ima etmesi de çok kötü. Zaten bu zihniyette olduğu için baştan beri hep senden fedakarlık bekledi. Hep senin onun için birşeyler yapmanı bekledi. Sen istediği gibi olunca o da sana iyi oldu. Ama bu olması gereken bir uyum tablosu olmaktan çok uzaktı. Sen yıprandın o rahattı. En sonunda sen de bir yerde dur demek zorunda kaldın ve sonuna kadar haklısın.

Bu ayrılığın sonunda eşin pişman olup hatasını anlar ve yanlış giden bazı şeyleri düzeltmeye gayret ederse ne ala...Ama durumu kabullenip döndüğü annesinin dizleri dibinden ayrılmazsa da hiç üzülme. Böyle bir adamla ömrünün geri kalanını ziyan etmediğine sevin. Kaybeden kesinlikle o. Hakkında hayırlısı olsun inşallah. Zamanla senin için herşey daha kolaylaşacaktı emin ol...

Açtığın konulara gözattım baştan beri yolunda gitmeyen yanlış ve sorunlu bir evlilikmiş zaten... bence fazla üzülmeyin hakkınızda hayırlısı olsun eşin çok bencil kaba ve ukala bir adammış... bencil insanlarla geçim olmaz evlilik bu değil :19:sizi doğuran yetiştiren büyüten ailenize saygı duymayan ve sürekli oğlunu yönetmeyen çalışan herşeye karışan bir kayınvalide var ve dahada kötüsü ana kuzusu kendi kararlarını kendi veremeyen bir adam var ortada çekilir gibi değil:50:

açtığın konulara gözattım baştan beri yolunda gitmeyen yanlış ve sorunlu bir evlilikmiş zaten... Bence fazla üzülmeyin hakkınızda hayırlısı olsun eşin çok bencil kaba ve ukala bir adammış... Bencil insanlarla geçim olmaz evlilik bu değil :19:sizi doğuran yetiştiren büyüten ailenize saygı duymayan ve sürekli oğlunu yönetmeyen çalışan herşeye karışan bir kayınvalide var ve dahada kötüsü ana kuzusu kendi kararlarını kendi veremeyen bir adam var ortada çekilir gibi değil:50:

sizinki evliilik bile değildi
tüm konularını okumuş ama değişmeyeceğini bildiğim için yorum bile yapmamıştım burdaki bir çok konu gibi
en doğrusunu yaptın
sakın dönme dönersen her şeyi kabul etmiş olacaksın çok daha fazla ezileceksin

allah hakkında hayırlı olanı tez zamanda versin.
inşallah bu süreci en hasarsız şekilde atlatırsın.

kızımın 3.duruşması bugün saat 9.00 da idi....beni şahit yazmış...ne zor bir durumdu Allahım....48 yaşında ve ilk kez tanıklık yaptım oda kızımın boşanma davasında...hakim de şaşkınlığımı anlamış olacak ki son derece hassas davrandı...dedim ki hakim bey 28 yıllık evliyim ve evliliğim konusunda çok titiz davrandım...boşanmak en korktuğum şeydi....çok şükür kendi yuvam sağlam ama kızım aynı başarıyı gösteremedi...şu an burda olmayı asla istemezdim...ama olmayacak duaya amin demeyelim ve kızım daha fazla yıpranmadan bu olayı sizin huzurunuzda bitirelim...bu mercii yide daha fazla meşgul etmeyelim...hakim durdu ve ''eğer bütün tanıklar gelseydi bu evliliği burada bitirecektim ama 2 tanık eksik onlarıda dinlemem lazım hanımefendi...üzmeyin kendinizi benim kızımda boşandı sizi çok iyi anlıyorum'' dedi...yani canım üzme sende kendini alışacaksın....alışacaksınız...şu an en zor günler ama geçecek...eğer eşin geri gelirse de kabul etme....kimse değişmiyor hiç kimse...bir evlilik nasıl başlarsa öyle devam ediyor...bahtın açık olsun...Allah'a emanet ol...

Güzel dilekleriniz ve dualariniz icin cok tesekkür ederim..
Icim acimiyor. Aglamiyorum. Arada bi duygulaniyorum sanki, su an calistigim kreste kucuk cocuklar "kocan nasil" diye sordularmi kucuk bi tebessüm birakip "iyi" diyorum..

Bundan sonraki hayatimda hala o sehirde kalmayi istiyorum, okulumu bitirip dönücem, kimse icin öyle güzel bi bölümü kenara atamam..
Ordan kucuk bir ev bulunca yaninda calismayida düsünüyorum, hem cevre yapmis olurum hemde ayni zamanda para kazanirim..
Kesinlikle kimseye güvenemiyecegim hissi var bundan sonra, ama beni neler bekledigini bilemem tabiiki..

Esim özür dilese bile affedicegimi sanmiyorum. Cok aci cektim, her gün agladim, ellerimi acip yalvarip dua etmekten baska carem yoktu, hayirlisi böyleymis demekki.
Annem babam yanimda cok sükür, biraz kiziyolar zamaninda bizi dinleseydin diye, o kadarcikta kizmalarina izin veriyorum zaten, sucun en büyügü bende, öyle asik oldumki, önümü bile göremedim..

Ayrilirken bile esim "seni aradigim zaman annenle veya babanla konusmak istemiyorum, aramizda arayip halledelim dedi, sadece hafif gülüp merak etme dedim.. Anneme babama iyi davranmasi gerekirken, yerine dogru karari verdigime dair iyice süphesiz birakiyor beni..
Bütün esyalarimi topladiktan sonra kaynana hanim geldi elime ceyizden kalan iki sey sikistirdi "al bunlarida" diye, sonra geri gitti. O esyalarin hicbirini kullanmicam, ama orda durmalarinida istemedim, yakarim daha iyi..
Sabah esim msj atmis, banka nrmi istedi, paranin yarisini gecirdi üstüme. Bittik yani.. Iyiyim ama..

İyi olacaksın, çok daha iyi olacaksın. Üzgünüm sadece senin canın acıdğı için.... Çok gençsin, unutmayacaksın olanları ama bir rüya gibi hatırlayacaksın, sanki başkasının anlattığı bir hikaye gibi hatırlayacaksın ve canını acıtmayacak artık.... Unutma sen iyi olmadıktan sonra hayatındaki insanlar iyi olmuş, mutlu olmuş hiç bir önemi yok...

konularına göz attımda Allah kurtarmış

daha gençsin karşına çok kişi çıkar ama önmli olan dogreu insanlar seçmekte

en doğru kararı vermişsin eşin ve ailesi seni daha çok yıpratırdı çok gençsin Allah yolunu açık etsin canım

"Neyse hayırlısı buymuş"... bu cümle ne güzel geldi böyle. Kararlı olmanıza sevindim. Ailenize ve size saygısı olmayan biriyle devam edemezdiniz. Karın ağrısı vs. olacak okadar boşanmak, hayatın yeniden milad değiştirmesi zor tabiki. Ama bu demek oluyor ki yepyeni bir döneme giriyorsunuz. Artık geçmiş yok, geleceğiniz mutlu olsun.

"Neyse hayırlısı buymuş"... bu cümle ne güzel geldi böyle. Kararlı olmanıza sevindim. Ailenize ve size saygısı olmayan biriyle devam edemezdiniz. Karın ağrısı vs. olacak okadar boşanmak, hayatın yeniden milad değiştirmesi zor tabiki. Ama bu demek oluyor ki yepyeni bir döneme giriyorsunuz. Artık geçmiş yok, geleceğiniz mutlu olsun.

Tesekkür ediyorum :) aslinda hic düsünmüyorum onu, bana o kadar aci cektirdiler ki, iyi günleri bile düsünemiyorum, sadece gelecege dair kurdugumuz hayalleri gerceklestirememek üzüyo beni..
Anneme yavas yavas anlatiyorum 10 aydir yasadiklarimi, kitap yazmami istiyor, söz bile verdirtti.. :)
"kayinpederin sen kadar adam degilmis kizim" diyor, bu kadar sabretmis olmama cok kiziyor..

Aliskanlik olmus, telefonumu kontrol ediyorum sürekli acaba birsey gelmismidir diye, ama geri dönse bile affetmeyi düsünmüyorum.. Bundan sonra önce benim ve ailemin huzuru ve mutlulugu. Garipmidir nedir bilemiyorum, ama sanki hic evlenmemis gibi hissediyorum kendimi..

Son düzenleme:
Tesekkür ediyorum :) aslinda hic düsünmüyorum onu, bana o kadar aci cektirdiler ki, iyi günleri bile düsünemiyorum, sadece gelecege dair kurdugumuz hayalleri gerceklestirememek üzüyo beni..
Anneme yavas yavas anlatiyorum 10 aydir yasadiklarimi, kitap yazmami istiyor, söz bile verdirtti.. :)
"kayinpederin sen kadar adam degilmis kizim" diyor, bu kadar sabretmis olmama cok kiziyor..

Aliskanlik olmus, telefonumu kontrol ediyorum sürekli acaba birsey gelmismidir diye, ama geri dönse bile affetmeyi düsünmüyorum.. Bundan sonra önce benim ve ailemin huzuru ve mutlulugu. Garipmidir nedir bilemiyorum, ama sanki hic evlenmemis gibi hissediyorum kendimi..

canım yaa allah yardımcın olsun,inşallah çabucak atlatırsın bu süreci

Back
X