• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bende bir sorun var galiba...

elune

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
1.313
2.573
208
Hanimlar, uzun suredir kafami kurcalayan bir konu var.etrafimda herkesle konustum bir de sizlere danisayim dedim.
Sorunum arkadas edinememek.yani insanlara soguk, ilgisiz davraniyor falan degilim.gayet nazik ve kibar davraniyorum, gonullerini hos tutmaya calisiyorum.fakat bir iki gun sonra inswnlar benden soguyor.acaba cok mu samimiyetsiz gorunuyorum? Cok bos muhabbetler mi yapiyorum?
Cok havada kaldigi icin soyle bir ornek vereyim, taa universite yillarindan beri dert ortagim olmus bir arkadasim var. 2 sene kadar gorusemedik, gecenlerde yine gorusmeye basladik.bu sure zarfinda nisanlanmis, nisanlisida yuzyuze gormesemde anlattigi kadariyla cok sirin bir kiz.mutlaka tanisalim diye israr ettim, o da nisanlisina benden bahsetmis, kiz ekledi beni facebookta sohbet ettik baya hersey cok iyiydi.
Gecenlerde ufak bir tartismalari oldu, bana akil danistilar.kiz dayanismasi adi altinda ben kizdan yana ciktim tabii ki:) ancak sunu belirteyim asla aralarini bozacak, gazlayacak bir cumle sarfetmedim.buna ozellikle dikkat ettim cunku, kiz beni henuz tanimiyor hakkimda kotu dusunebilirdi.bir de malum onlar barisir, ben kotu olurum dedim.gecer, dugun stresidir, bizde yasadik, vs hep yuvarlak seyler soyledim.
Kavga bitti, baristilar.allah yarabbi iki gun once ablacim, canim bilmem ne diye konusan kiz oldu duvar.nasilsin canim diyorum iyi, sagol diye cevap veriyor.
Simdi diyeceksiniz aman buna mi canin sikiliyor ama hemen hemen butun iliskilerim boyle oluyor.2 gun cok guzel 3. Gun insanlar benden kaciyor.dusunmekten kafayi yiyecegim.bazen cok dal duz konusurum,artik kelimelerimi 9 defa dusunup soyluyorum, yok hala ayni.
Esime soruyorum, ben sende bi sıkınti gormuyorum, insanlar seni anlamiyor bosver diyor ama bu cevap beni tatmin etmiyor.hep diger insanlar kusurlu olamaz degil mi?

bence hep diğer insanlar sorunlu olabilir:) benimde yeni taşındığımız yerde pek arkadaşım yok,ama ben zaten arkadaş olmak istemiyorum.cünkü kafama uygun insanlar değiller.sendeki durumda oyle olabilir;
1)onlar kafana uygun ınsanlar değiller o yuzden kırmayacak kadar saygıdan konuşuyorsun,onlrda bunun farkında tabi..
2)onlar seni kafalarına uygun bulmuyorlar:KK65:
böyle olabilir:)
başka bir seçenekte,herkes çok cana yakın olmak zorunda değil.benim üni.de bı oda arkadasım vardı çok soğuk görünür dü ama arkadas olduktan sonra çok sıcak bir insan olduğunu gördüm.böyle insanların çok arkadası olmaz ama az ama sağlam dostlukları oluyor.önemli olanda bu bence,salla gitsin:)

Çok ilginç gerçekten 1kere 2 kere olsa tesadüf diyeceğimde

Bence sorunun nedini insanlara hakettğinden fazla ilgi sevgi göstermen,bundan sonra herkese ederi kadar değer ver.

Hanimlar, uzun suredir kafami kurcalayan bir konu var.etrafimda herkesle konustum bir de sizlere danisayim dedim.
Sorunum arkadas edinememek.yani insanlara soguk, ilgisiz davraniyor falan degilim.gayet nazik ve kibar davraniyorum, gonullerini hos tutmaya calisiyorum.fakat bir iki gun sonra inswnlar benden soguyor.acaba cok mu samimiyetsiz gorunuyorum? Cok bos muhabbetler mi yapiyorum?
(....)
Acaba fazla nazik mi olmaya çalışıyorsunuz? Yani karşınızdakinde yapay bir izlenim mi bırakıyorsunuz?

Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.tavsiyelerinizi dikkate alacagim cunku kendim cikamiyorum isin icinden, ne yapacagimi sasirdim.
Bende istiyorum kiz arkadaslarim olsun, arada dedikodu yapalim, beraber biseyler yapalim ama yok.

Inanin benim dogam boyle, insanlara hep nazik davranmaya calisirim cunku bende nezaketten hoslanirim.hani biraz zaman gecse zaten anlayacaklar hep boyle oldugumu ama..acaba hep sert ve umursamaz mi davranmak gerek?

Inanin benim dogam boyle, insanlara hep nazik davranmaya calisirim cunku bende nezaketten hoslanirim.hani biraz zaman gecse zaten anlayacaklar hep boyle oldugumu ama..acaba hep sert ve umursamaz mi davranmak gerek?
Burcun nedir?

Ya senin icindemiyorum da bazen sikici tipler vardir.simdi benim yan tarafimda bir komsu var benden ucyas falan buyuktur.ama onunla birsey paylasmak benim canimin sikintisini gidermiyor.bircaykoysak kapida icsek oh demem yani.kotumu hayir,iyibiri ama elektirik alamiyorum.ama karsikomsum 50yasinda kadin onunla tatile bile giderimmm..cok seker.sohbetin altindan yir ustunden cik...cay iceriz ohhhh keyifli keyifli.
Okulda da vardi bazi kisiler,cok iyiler ayy dur zununlada ilgileniyim,hic arkadasi yok, iyilerdi de.ama yok.ikincikonusma yok.offffffffffff

olduğun gibi davran çünki busun naziksen nazik kabaysan kaba..illa arkadasın olmak zorunda değil..bak ne guzel eşinle dertleşebiliyormuşsun.. :KK36:
Sagolsun, zaten hep der, biz esimle kari kocadan evvel cok iyi iki dostuz diye.

Ben 2 yıldır izmirde yasıyorum buraya geldiğimden beri tek bir arkadasım dahi yok desem..Kendime bende soruyorum soğuk değilim diyorum ama olmayınca olmuyor sanırım :D
Kadertaşım :)

Takmayayim diyorumda, nasil anlatsam insan kendinden suphe duyuyor.bende bir acayiplik mi var diye.

Kendine bir hobi bul, baska seylere yonel,surekli arkadaslarina odaklanma. Onlari hayatinin merkezine koydugunda senden kacarlar. Birak onlar sana gelsin ve adam olmayanlari salla hayatta kotu arkadas gibisi yoktur. Inan bana degmez.

Farkında olmadigin bi durum mu var acaba? Karsidakine sormalisin bence problem ne diye.

Ben de aynı senin gibiyim. Tek fark artık sorunun bende olduğundan eminim. İnsanlara verdiğimiz izlenim ya çok ezik, ya samimiyetsiz görünen bir kibar. Yurtdışından gelip burada öğretmenlik yapan bir tanıdığım var. Öğrencilerinden bahsederken şöyle demişti: çok tuhaf kızlar var mesela sana hiç benzemiyorlar sen daha normalsin. Ki ben ona bu problemimden falan bahsetmedim. Tamamen kendi gözlemi. Ben de artık boşverdim normal olan ben olsam bile bu durumda sorunlu olan benmişim gibi oluyor zaten. Artık çok da umursamıyorum karşımdaki ne düşünür diye. Neysem oyum kızdıysam kızdım derim komik geliyorsa gülerim. Allaha şükürler olsun eşimle iyi anlaşıyorum o da olmasa çıldırırdım herhalde.

Aynı dert bende de var canım. Bende artık kendimden şüphelenmeye başladım. Hatta etrafımdakilere soruyorum aynen senin gibi ama yine çıkamadım işin içinden. Etrafımdaki insanların bir çoğu birbirleriyle çıkar ilişkisi içinde. Hep bir yapmacıklık, kaba olacak ama yalakalık. Ben yapamıyorum bunu. Seviyorsam bir insanı seviyorumdur, sevmiyorsam sevmiyorumdur. Açık açıkta belli ederim sevmediğimi ama etrafımdakiler bir gün önce arkasından atıp tuttukları insanların yüzüne gülüp dost görünen insanlar. Bunların arasında sevdiğim ve ailece görüştüğümüz bir aile vardı. Önce aynı şehirdeydik daha sonra onlar iş nedeniyle başka bir şehre yerleştiler. Uğurlarken her şey çok güzeldi. Birlikte yemeklere gittik, eğlendik. Onlar gittikten sonra da sırf o şehirde yalnız kalmasınlar diye ziyaretlerine gittik. Çok güzel ağırladılar. Sonra onlar bizi ziyarete geldi. Aynı şekilde elimden geldiğince iyi ağırlamaya çalıştım. Yakın zamanda bir bebekleri oldu. Bebek görmek için yine gittik ziyaretlerine. Kısacası her şey yolundaydı. Yaklaşık iki hafta önce telefonla konuştum. Tatile çıkacaklardı. Memleketten dönüşte de bizim bulunduğumuz şehirde bir akrabalarının düğünü olduğunu tatilden sonra buraya geleceklerini söyledi. Ağustosun son günlerinde geleceklerdi. Eee dolayısıyla bende onlardan haber bekliyorum ama haber gelmedi bir türlü. Bu arada nedense hep ben ararım o arada bir arar. Bende bu kez onun araması gerektiğini düşünüp aramadım. Arkasından buraya geldiklerini başkalarından öğrendik. Eşim görüşmüş iş yerinde ama ben görüşmedim. Bizi sevmediklerini istemediklerini düşündüm. Sevseler görüşmek isteseler ararlardı. Çok ama çok kırıldım çünkü değer verdiğim insanlardı. Ortada hiç bir problem yokken böyle sonuçlanması normal mi sizce? Acaba sorun biz de mi?

Biraz uzun oldu ama anlatmadan geçemedim. :KK23:

Farkında olmadigin bi durum mu var acaba? Karsidakine sormalisin bence problem ne diye.
Soruyorum, yoo bisey yok sana oyle geliyor, cok ince dusunuyorsun gibi donusler aliyorum.

Ben de aynı senin gibiyim. Tek fark artık sorunun bende olduğundan eminim. İnsanlara verdiğimiz izlenim ya çok ezik, ya samimiyetsiz görünen bir kibar. Yurtdışından gelip burada öğretmenlik yapan bir tanıdığım var. Öğrencilerinden bahsederken şöyle demişti: çok tuhaf kızlar var mesela sana hiç benzemiyorlar sen daha normalsin. Ki ben ona bu problemimden falan bahsetmedim. Tamamen kendi gözlemi. Ben de artık boşverdim normal olan ben olsam bile bu durumda sorunlu olan benmişim gibi oluyor zaten. Artık çok da umursamıyorum karşımdaki ne düşünür diye. Neysem oyum kızdıysam kızdım derim komik geliyorsa gülerim. Allaha şükürler olsun eşimle iyi anlaşıyorum o da olmasa çıldırırdım herhalde.
Cok haklisin.ben bir insanin kalbini kiracagima kafami kirayim daha iyi.ancak en son raddeye geldigimde cigrimdan cikarim, uzulmus, kirilmis umurumda olmaz acikcasi.sanirim basit dusunmek en iyisi.
Oh sizlerle konustum icim acildi vallahi

Back
X