bende çalışmak istiyorum ama eşim izin vermıyor

çalışıp çalışmamak sizin bileceğiniz iş yani bunun için neden eşinizden izin alıyorsunuz?
ipleri erkeğin eline verirseniz böyle izin alcam diye düşünürsünüz artık

yukarıda yorum yapan psikolog arkadaş gerçekten bu işi yapıyorsa ben 4 yıl boşuna psikoloji eğitimi almışım psikolojinin p sini öğrenememişim..

bence siz danışanlarnıza hiçbir şey yapmayın bırakın onlar en doğru yolu kendileri bulur.bu şekilde yarardan çok zararınızın dokunacağı kesin.

kadınları bu denli aşağılayan bu kadar ezik gösteren bir anlayışla hiçbir yol alınmaz.

evlilik le askerliği nasıl bir tuttunuz anlamadım.emir komuta zinciri askerlikte olur evlilikte değil.
bir aillede sözü geçen erkek değildir. çünkü evlilik 2 kişinin ortak olarak karar verdiği bir kurumdur. eşler bir kararı ortak olarak alırlar.
hele bir evliliğin yıkılmasının en önemli sebebi kadının kocaya karşı gelmesi lafını okuyunca siz nasıl psikologsunuz diyede düşündüm. kadın eşi yanlışsa yanlış yapıyorsa elbette söyldeeyecek. evlilik kadının köle olması değildir. bireyliğini yoketmesi. insanlığını hiçe sayması.
gerçekten psikologsanız çok çok üzüldüm hastalarınız adına..

Son düzenleme:
çok keyifli bir mesleğiniz olmuş olur,
bence ALLAH ın izni ile başarırsınız
çok fazla sermeyeye de ihtiyaç yok ki iflas derdiniz olsun,
açtığınız yerde yapacağınız yemeklerin mutlaka numunelik tadımlık kadar menüsü bulunsun
gelen müşterilerinize tatdırırsınız
eşinize gelince
eşinizin ailesinden sevdiğiniz yakın bulduğunuz bir hanımı da yanınıza alırsanız ( görümce, kv vs) belki
daha sıcak bakabilir...

Evlilik birliğinin sağlıkla devam etmesi bakımından çiftlerin ortak noktada bulunması şart. Bu kadar önemli adımlar icin karşılıklı rıza önemli... Ama bu demek değil ki çalışmak icin birinden izin alınsın...

Konu kadının erkeğe itaati sekline nasıl geldi onu da anlamadım.

Eğer bu fikirlere gerçekten inanıyorsanız acilen bir meslektaşınıza görünün derim.

Kadınları aşağılayan bir psikolog çok ironik.

O zaman siz de mesleğinizi yapmayın bir sürü psikolog erkek var..

Diplomayı boşuna almışsınız..

siz koyunmusunuz ki başınızda çobanınız olsun?
demek salıverseler bi yere kendi kendinize başınızda çoban olmadan hareket edemiceksiniz

Merhaba arkadaşım
Şimdi çalışmayı istemek ayrı ,bir iş kurmayı istemek ayrı bir şey bence. Yani bir işe girip çalışmak istediğinizde eşinizin ikna olmasını belki bekleyemeyebilirim ama bir iş kurmaktan bahsediyorsanız ozaman bu birlikte alınması gereken bir karar bence..
Yemek işi lokantacılık zordur. İş tutmazsa yaptığınız emek ,sermaye boşa gider,bunun vergisi ,işçi ücreti ,vs bir sürü gideri var. Bence önce bir iş yeri açmadan etrafınıza duyurup müşteri edinmeye çalışın, yani bu tarz yemekler yaptığınızı söyleyin küçük çapta müşteriler bulmaya çalışın evde mantı ,içli köfte, gibi şeyler yaparak para kazanan bayanlar var. Zamanla baktınız işler iyi gidiyor eşinizde ikna olacaktır herhalde..
Ama gözden çıkarabileceğim bir sermayem var diyorsanız girişebilirsiniz. Bu durumda kaybederseniz üzülmezsinizde en azından..
Hakkınızda hayırlısı....

çok merak ederek bir şey sormak istiyorum
aynı şeyi kocalar içinde düşünüyor musunuz? sizce erkekler de kararlar alırken eşlerinin rızasını mutlaka almalı mı? dik başlı ve cesaretli davranma haklarının sınırı nedir? düşüncelerinizi merak ettim.

Son düzenleme:

Sadece merak; siz muhafazakar ve erkek egemen bir ailenin üyesisiniz değil mi ? Hani şu kadın eş değil çünkü eşitlik yoktur, sadece zevc'dir erkeğin isteklerini karşılar diyen zihniyetten.

Siz özel dünya görüşlerinizle , işinizi karıştırıyorsunuz. Ayrımı yapamadığınızdan (eğer gerçekten psikologsanız ki bunu bilemem, çünkü insanlar ekran arkasında her meslekten olabiliyor) bence yanılıp size danışanlara çok yanlış yol gösterirsiniz. Örneğini burada gördük çünkü.

Önemli olan sizin dünya görüşünüz değil, kişilerin ne istediğidir.

Son düzenleme:

26 yıl okumuşsunuz ama kadının erkeğin emireri olmadığını öğrenememişsiniz, başarı göreceli bir kavram anlaşılan öyle hissediyorsunuz. Bunu kabul etmiyorum,tek başıma değilim ve gayet de mutluyum, nokta ...

Gıda sektörü aslında yapabilirseniz tutan bir sektör fakat zor olabilir açacagınız lokantanın bulundugu mevki çok önemli işlek bir yer mi tutar mı tutmaz mı bunları iyi araştırın.Sonuçta bir sürü masraf yapmanız gerekecek sadece masa sandalye koymakla bitmez ruhsat parası,vergisi bilmem neyi bir sürü para gidebilir örnegin bir ara biryerde gördüm ev yemekleri yapılan bir yer açılacaktı reklamı falan yapıldı fakat daha açılmadan kapandı çünkü çevresinde bir sürü lokanta vb yerler vardı yapamayacaklarını anladılar galiba.

Aslında şöyle yapabilirsiniz önce deneme amaçlı evde yemek yapın mantı,sarma,dolma,börek herne olursa ve bunu çevrenizdeki kişilere duyurun çalışan hanımlar,gün yapanlar ve iş yerlerine satmaya kalkın baktınız ki tutuluyor yemekleriniz ondan sonra açmaya karar verirsiniz.

evet doğru diyorsun kadının erkeğe karşı gelmesi ailenin yıkılmasının sebebidir. ama bu sebeple yıkılacak olan evlilikte yıkılmalıdır zaten çünkü ortada bir evlilik yoktur, sadece erkeğin kendi dünyası ve kadını kendi kafasına göre kullandığı bir dünya vardır.

ben eşime karşı gelmem çünkü eşim karşı gelecek bir şey yapmaz, buna gerek duymam kararları ortak alırız, evet bazen birbirimize kızarız ancak sonunda birbirimizden özür dileriz. ama eşim beni hiçe sayıp, kafasına göre takılsaydı, benim mutlu olmam, benim düşüncelerim onun için önemli olmasaydı, öyle bencil bir insanla o evliliğe kendim devam etmezdim zaten. sırf evlilik devam etsin diye insanların mutsuz olması bana çok saçma geliyor açıkçası. hergün işkence olmalı. mesela benim babam çok bencildir ve annemi hiçe sayar, hep onun dediği olur ve ben annemin bu ezikliğine o kadar kızıyorum ki, keşke ayrılsaydı zamanında, bu durumdan bende kardeşimde çok mutsuzuz ve hala bizi etkilemekte.

26 yıllık eğitim hayatınıza çok yazık olmuş eğer "işime devam edebilir miyim?" diye bir soru sorduysanız kocanıza.

Konu için de şunu söyleyebilirim.
Evlilikte eşler atacakları adımlarda birbirlerinin rızası almalı ve ortak görüş ile hareket etmeliler. Eğer eşinizle bu süreçte beraber hareket ederseniz onun da içi rahat olur...
"Kıskanıyorum" diye bahane mi olur?
evden de çıkarmasın bari.

Ben derim ki:Bizden farklı düşünenlerin görüşlerine katılmayabiliriz,saygı da duymayabiliriz ama burdan kimseye saldırmaya hakkımız yok diye düşünüyorum.

Fikirlerine katılmamak başka,bir insanın eğitimine,mesleğine....vb. söz söylemek başka.

Kadının kadına uyguladığı sözel şiddet'e de hayır o zaman.

canım işkur girişimcilik kursu düzenliyor. bu kurstan sonra devlet kadınlara pozitif ayrıcalık yapıp iş yerleri açtıkları takdirde masrefların %80 ini karşılıyor. bi de bu açıdan açın konuyu eşinize

evet çok doğru kadının kadına uyguladığı psikolojik şiddete de hayır tıpkı bu psikolog arkadaşın yaptığı gibi..

eğer normal bir üye çıkıp bunları yazsa kimse mesleğine birşey demez ama ben iyi bir psikoloğum deyip de tamamen kadınları ayaklar altına alıp üstelik suçlu çıkarmayıa yönelik şeyler yapan bir insann mesleği sorgulanır sorgulanmalıdır..diyorum ki bende psikolojik danşmanın ve bu arkadaşın yapptığı bu baskının psikolojide yeri yok.

eşiyle bu tip sorun yaşayan bir kadının bu arkadaşa gittiğini düşünün kadını çökertip suçlu çıkarıp yollayacak yani bu doğru bir yaklaşım mı bu aldığı eğitimi kullanmak mesleğine uygun davranmak mı? eğer ortada bir yanlış yönlendirme varsa bunu söylemekten çekinmemeli insan

Şimdi konu sahibinin eşi ben bir iş açıcam deseydi ve kadın izin vermeseydi ne olurdu ? Kadın haklı olurdu...Erkek eşini dinlemek zorundaydı,kararlar ortak alınmalıydı vs birsürü şey söylenirdi...Ama konu kadın olunca işler değişiyor...Tabi ki kadının da söz hakkı olmalı ama eşin rızası olmadan da bu şekilde bir işe kalkışmak ikisinede huzursuzluk vermekten başka bir işe yaramayacak...

Pskolog olarak yorum yapan bayanın söylediklerine kısmen katılıyorum...Bayanlar artık BEN ÖZGÜRÜM adı altında erkeğin bütün söylediklerini reddetmeye başladı...Ve belkide bu yüzden bu kadar boşanmalar arttı...TAKINTI haline geldi kadınlarda KENDİ AYAKLARIM ÜSTÜNDE DURMALIYIM fikri...Evet kadın bir şeyler yapmalı,ama bunu tamamen eşine karşı çıkarak değil onunda rızasını alarak yapmalı...Dediğim gibi bunları bir erkek yapsa,yani yok artık ben de isteklerimi yapmalıyım artık dese ona bencil ve sorumsuz derdik hepimiz...Evlilik ortak bir olay tek başına karar alınır mı derdik...Çok ince bir çizgi var söylemek istediklerimde...Eşlerin büyük kararlarda ortak hareket etmesi en önemlisi...

Siz yanlış yönlendirdiğini düşünüyorsunuz ve elbette yanlış gördüğünüz şeyleri söylemelisiniz ama kişiyi karalamak doğru mu?Sizin yaklaşımınız ben doğru düşünüyorum iyi psikologum sen yanlış düşünüyorsun kötü psikoloksun anlamı taşıyor.En azından ben böyle anlıyorum.

Ben kimseyi savunmuyorum ancak konusu geçen üyenin yazdıklarından ,sizin söylediğiniz gibi ,kadınları çökertmeye çalışan,suçlu çıkaran,kadınları ayaklar altına alan...vb bir yaklaşım algılamadım.

Durumun olmasa bile devlet ev hanımlarını desteklemek bakımından küçük çaplı uzun vade ödemeli krediler bile veriyor. Çalışan eşi kıskanma hangi devirde kalmış.
Doğal ürünler de koyarsınız çok rağbet görüyor artık. Salça, tarhana gibi….
Eşinle konuşmalısın ciddi olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…