Şu topikte okuduklarım beni şoka soktu, dudaklarım ucuklattı. Herifleri gezdirin basınızda.
Kadın ve erkek eşittir. Hatta bununla ilgili cok güzel de bir yazı var;
.........bir kadını ağlatırken çok dikkat edin
çünkü Allah gözyaşlarını sayar.
kadın; erkeğin kaburgasından yaratıldı, ayaklarından yaratılmadı.
öyle olsaydı ezilirdi.. üstün olsun diye başından da yaratılmadı.
AMA GÖĞSÜNDEN YARATILDI.
Eşit olsun diye......
kolun biraz altında...
Korunsun diye...!!!
KALP HiZASINDA SEViLSiN DiYE!!!
Siz eşinizle bunu oturtmuşsunuz ne kadar güzel ama tutup da herkesi aynı şartlarda sanmak olmaz. Hayırsız eşle herkes karşılaşabilir. Siz de karşılaşabilirdiniz. Hayırsız eşle karşılaştıysa bir insan çalıştığı kendi ayakları üzerinde durduğu için değildir. Esas çalıştığı için bir kurtuluşu vardır.
Çalışan kadın-çalışmayan kadın tartışmalarında sizi temin ederim her iki taraftan karşıya yüklenenler çıkıyor. Çalışan kadın dik başlı, yalnız kalmaya mahkum, gudubet bir şey gibi anlatılmaya çalışılıyor. Böyle genellemeler de oluyor. Olay sizi temin ederim karşılıklı.
çalıştığı için kurtuluşu olsaydı dediğim örnekteki kadın niye kurtulmuş değil o zaman . çalışmayı düşünüp düşünmemek hayırsız eşle ilgili olsaydı eğer tüm hanımlarını döven , onlara eziyet eden , insanlıktan ve hanımının ona emanet olduğunu bilmeyen adamların eşleri çalışırdı.
çalışan kadın dediğiniz gibi dik başlıdır yada değildir onuda eşine sormak lazım...
Yanlış anlamışsınız.Şiddetin artması kadının suçu demedim.
Kadınlar özgürler diye şiddet artıyor demedim.
Demek istediğim kadının özgürleşmesi mutlu olmasını sağladı mı?
Aile içi bağları sağlamlaştırdı mı?
Büyük bir sorun olan ve hepimizin kınadığı kadına şiddet olayları azaldı mı?
Bakıyoruz istatistiklere.Kadınlar mutsuz,aile bağları kopuk,şiddet tırmanıyor.....
Ben soru sorup,yanıt arıyorum.
Ama kadınında uyguladığı şiddet var.Kadın kocasına psikolojik şiddet uyguluyor,çocuğunu dövüyor...
Eğer toplumda şiddet ortadan kaldırılacaksa bu herkese uygulanan şiddetin önlenmesi ile olur diye düşünüyorum.
Yoksa kadın özgür olmak isterse şiddet görür gibi insanlık onuru ile bağdaşmayan bir çıkarım yapar mıyım hiç:))))
Tartışmanın merkezi kadın çalışmalı mı?Çalışmamalı mı?
Kadın çalışmasına eşi razı gelmezse ne yapmalı?
Kadın çalışmazsa ilerde boşanma yada eşin kaybı durumunda ortada kalmaz mı?
Benim kendi yanıtlarım.
Kadın eğer çalışmak istiyorsa ,geçim için ek kazanca ihtiyaç varsa ve eşinin rızasını da aldıysa kadın çalışsın.
Eğer eşi razı gelmiyorsa tatlı dille ikna etmeye uğraşsın.Olmuyorsa karar versin eş mi?İş mi?
Çalışmayacak kadın kendine eş seçerken dikkat etmeli…hayatını şimdi ve sonrasında(erkeğin ölümü,boşanma) durumlarında garantiye alacak hayırlı birini bulmalı zaten erkek kadının çalışmasını istemiyorsa evini geçindirebilmeli…
Çalışan kadınlarda neden çalışmak istediklerini kendilerine sormalı?
Geçim derdinden mi?
Para hırsından mı?
Mesleğini sevdiği için mi?
Ortada kalırım korkusundan mı?
Evde iş yapmak,çocuk bakmak zor geldiği için mi?
Süslenmek,sosyal olmak hoşuna gittiği için mi?
Eşi çalışmaya zorladığı için mi?
……vb
Bunlardan biri,birkaçı yada başka nedenler olabilir.
O zaman çalışmayı düşünen kadın neleri göze alması gerektiğini düşünmeli:
Evi başka bir kadın temizleyecek.
Çocuklarına başka bir kadın bakacak.
Belki yemekleri başka bir kadın yapacak.
Bulunduğu ortamda densiz erkekler varsa onlardan rahatsız olacak.
Hem evde hem dışarda sorumlulukları olduğu için fazla yıpranacak.
Yardımı aile içinden alıyorsa ailesinin iç işlerine karışılmasına göz yumacak,eğer desteği dışardan alıyorsa karşılığında kazancını bir bölümünü oraya aktaracak.
Eğer imkanı yoksa ev işlerinde yardım alamıyorsa evin düzensizliğine katlanacak.
Ne düşündüğü hiç sorulmayan,kendi hayatları üzerinde karar vermesine imkan tanınmayan kardeşlerimiz de var,Allah onların yardımcısı olsun.
çalıştığı için kurtuluşu olsaydı dediğim örnekteki kadın niye kurtulmuş değil o zaman . çalışmayı düşünüp düşünmemek hayırsız eşle ilgili olsaydı eğer tüm hanımlarını döven , onlara eziyet eden , insanlıktan ve hanımının ona emanet olduğunu bilmeyen adamların eşleri çalışırdı.
çalışan kadın dediğiniz gibi dik başlıdır yada değildir onuda eşine sormak lazım...
Öncelikle o kurtulmadı dediğiniz kadın ya kendi hayatını kurtulacak gibi görmüyor ya da etrafında aman yuvanı bozma aman ayrılma diye bir sürü insan var ve onları dinliyor. Çalışmak kadını kurtulmak isterse kurtarabilir. Demek ki o arkadaş istemiyor.
Eziyet gören kadınlar da çalışırdı o zaman demişsiniz. Burda bir sürü örneğini görüyoruz. Zaten çoğu çalışmak istiyor. Ama işler öyle kucak açmış beklemiyor malesef insanları. Hiç bir vasfınız olmadan geleceği düşünmeden hareket edince haydi ben çalışıcam diyince hemen iş bulunmuyor.
Yapma arkadaşım ya.
Bir tane örnek olay anlatmışsın, sıkısıkıya savunuyosun.
"çalıştığı için kurtuluşu olsaydı dediğim örnekteki kadın niye kurtulmuş değil o zaman "
bu cümle yeterli mi yani bu kadar derin bir mevzuyu anlamak-çözmek-yargılamak iiçin.
o kadın çalışıyor ama yine de eziyet çekiyor işte baaaaak gördünüz mü der gibi olmuşsun.
Uzatmayacağım ama ciddi misin.:44:
Öncelikle "kadının çalışması" şiddeti çözmek için ortaya çıkmadı. Kadının özgür olması insani ve olması gereken bir durum zaten. Farkında mısınız bir insanın özgürlüğünden bahsediyoruz. Kadının özgür olması da şiddeti çözmek için bir araç olarak ortaya çıkmadı. Ya da aile bağları kuvvetlensin diye. Yani kadına şiddet olayları azalmadı o zaman kadına özgürlük kadının çalışmasının gerekliliği saçmadır diyebilir miyiz?
Kadının çalışmasını savunan hangi yorumda "kadının çalışmasını istiyoruz çünkü aile içi şiddet azalacak" diye bir şey gördünüz. En fazla "kadının çalışmasını istiyoruz ki aile içi şiddeti çekmek zorunda kalmasın" vardır yorumlarda.
Ah o istatistiklere annelerimizin ya da ananelerimizin zamanında da içlerini bilip bakabilsek. Sizi temin ederim değişen tek şey artık katlanma zorunluluğu olmaması. Yoksa şiddet ve baskı gene vardı. Hatta belki daha da fazla idi. Çünkü artık ayrılık olmasın diye erkek de kendine bir çeki düzen veriyor. Oysa eskiden nasıl olsa beni çekmek zorunda gidecek yeri yok diye istediği gibi at koşturuyordu.
Ben sizin fikirlerinize saygı duyarım, sizin yaşantınıza saygı duyarım ama genellemelerinizin yanlış olduğunu düşünüyorum. Argümanlarımız eskiden şiddet daha azdı olmasın. Kesinlikle daha az değildi. Az olan tek şey boşanma. Onun da evet ekonomik özgürlükle alakası var. Çalışmayla alakası var ama bu alaka şiddeti ve mutsuzluğu çekmek istemememiz.
Bu uzun açıklamada bi madde daha olması gerekmiyor mu:))
ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMEYEN KADINLAR NELERİ GÖZE ALMALI.
Haa bir de ÇALIŞAN KADININ YAŞADIĞI SIKINTILAR-YAPTIĞI FEDAKARLIKLAR .
Seve seve bu 2. maddeye katkıda bulunabilirim.:))
Ben hala konunun çalışan kadın-çalışmayan kadın polemiğine çekilmesine karşı çıkıyorum.
Gerek yok.Herbirimiz kendi hayatlarımızın getirdikleri doğrultuda yaşıyoruz.Daha önceki mesajlarda da yazdım.
Çalışan kadınlarla ilgili maddenin altında sıraladıklarınızdan sadece yıpranma kısmı uyuyor bana:))
Yani bu genelleme de bütünü kapsamaz,görüldüğü gibi kapsamıyor da.
Bu genellemeleri kullanarak çalışan kadınlar hakkında bir önyargı oluşturmasak
yukarıda yorum yapan psikolog arkadaş gerçekten bu işi yapıyorsa ben 4 yıl boşuna psikoloji eğitimi almışım psikolojinin p sini öğrenememişim..
bence siz danışanlarnıza hiçbir şey yapmayın bırakın onlar en doğru yolu kendileri bulur.bu şekilde yarardan çok zararınızın dokunacağı kesin.
kadınları bu denli aşağılayan bu kadar ezik gösteren bir anlayışla hiçbir yol alınmaz.
DOĞRULAR derken? Bu kadar insan yanlış bi'siz doğruları yazdınız yani.
Kocanıza eş değil köle olmak, sözünden çıkmamak sizin kendi kararınız. Evlilik cüzdanını siz çok yanlış anlamışsınız üzerine okumuş bir birey olarak bu kadar yanlış anlamış olmanız da cidden trajikomik.
Ammavelakin sizin doğrunuz, kime göre doğru pardon da? Önce bunu açıklayabilseydiniz keşke.
Üstelik din, vicdan muhabbeti yaparak saçma cümlelerinizi oraya yaslamanız da kurtaramadı bence.
İnanın gülerek okudum yazdığınızı sonra bilgisayarın takvimine gözüm ilişti.
Sene 2013, vallahi gözümde gülümsemeyle karışık bi'doluş hissettim.
Siz zaten çalışmayın efendim bu zihniyetle zaten toplumumuza pek yararlı olacağınızı şahsım adına düşünemiyorum hele ki psikolog olarak tehlike bile arz ediyorsunuz.
Nokta, ben de kapattım
Keşke eşiniz çalışmanıza izin vermeseydi de toplum sizin gb bir düşmandan korunmuş olsaydı ..
Son yazımı lütfen okuyunuz. Biraz daha güldürebilirim belki sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?