Teşekkürler....Bayanlar artık BEN ÖZGÜRÜM adı altında erkeğin bütün söylediklerini reddetmeye başladı...Ve belkide bu yüzden bu kadar boşanmalar arttı...TAKINTI haline geldi kadınlarda KENDİ AYAKLARIM ÜSTÜNDE DURMALIYIM fikri...Evet kadın bir şeyler yapmalı,ama bunu tamamen eşine karşı çıkarak değil onunda rızasını alarak yapmalı...Dediğim gibi bunları bir erkek yapsa,yani yok artık ben de isteklerimi yapmalıyım artık dese ona bencil ve sorumsuz derdik hepimiz...Evlilik ortak bir olay tek başına karar alınır mı derdik...Çok ince bir çizgi var söylemek istediklerimde...Eşlerin büyük kararlarda ortak hareket etmesi en önemlisi...
Siz yanlış yönlendirdiğini düşünüyorsunuz ve elbette yanlış gördüğünüz şeyleri söylemelisiniz ama kişiyi karalamak doğru mu?Sizin yaklaşımınız ben doğru düşünüyorum iyi psikologum sen yanlış düşünüyorsun kötü psikoloksun anlamı taşıyor.En azından ben böyle anlıyorum.
Ben kimseyi savunmuyorum ancak konusu geçen üyenin yazdıklarından ,sizin söylediğiniz gibi ,kadınları çökertmeye çalışan,suçlu çıkaran,kadınları ayaklar altına alan...vb bir yaklaşım algılamadım.
ben psikolog değilim ama bu arkadaşın yanlış düşündüğünden kendi adıma emimin.ve psikolgların yaptığı şeyin bu olmadığını da biliyorum.danışanını anlamaya çalışır psikolog onu suçlamaya çalışmaz.demek ki insnlar arasında algılama farkı bu.tamam o fikirleri sizede uyuyor anlıyorum ama objektif bakmaya çalışırsanız daha iyi göreceksiniz ne demek istediğimizi.eğer o arkadaşa sözel şiddet yapıldığını var sayıyorsanız bende diyorum ki son yazısına tekrar bakın orada kadınlara uygulanan psikolojik şiddetin alası var.iyi günler.
Başta yazdıklarınızdan psikolog muşsunuz ve bugüne dek pek çok danışanınız olmuş fikri oluştu bende.Demek ki yanlış anlamışım psikolog değilmişsiniz.
Ben bana uyan fikirleri destekliyorum uymayanlara kendi fikrimi söylüyorum ama kimsenin örüşlerini tamamen benimseyip savunuculuğunu yapmıyorum.
Burda kimse objektif olamaz.Herkes kendi penceresinden olaylara bakıyor,sizde öyle...
Ben son yazımda şiddet göremedim,iddanızı ispatlar mısınız?Hemde ala şiddet nasıl olmuş merak ettim....
Yazı için seçtiğiniz renk ve yazı boyutu okumayı zorlaştırıyor.Gözün rahat algılayabilmesi için yazı boyutu en az 11-12 px ,yazı rengide beyaz zemin rengine contrast olmalı ki farkedilsin...Ukalalık değil amacım bu da benim mesleğim ,yeri gelmişken söylemek istedim çünkü bu neden ile ben sizin yazılarınızı rahat okuyamadığım için atlıyorum.psikolojik danşmanım..sizin son yazınızda değil o üyenin son yazısında.ben mi anlatamıyorum acaba diye düşünmeye başaldım artk ve devam edersek polemikten banlanıcaz ikimizde.
benim bahsettiğim sizin yazılarınız değil umarım bu sefer anlatabildim.diyorum ki o cümleleri kuran başkası olsa tabii fikri der geçeirm de ben şöyle iyi psikoloğum deyip tam tsri şeyleri savununca kendi adıma yanlış gördüğümü yazdım.neyese bu sefer gerçekten iyi günler
Yazı için seçtiğiniz renk ve yazı boyutu okumayı zorlaştırıyor.Gözün rahat algılayabilmesi için yazı boyutu en az 11-12 px ,yazı rengide beyaz zemin rengine contrast olmalı ki farkedilsin...Ukalalık değil amacım bu da benim mesleğim ,yeri gelmişken söylemek istedim çünkü bu neden ile ben sizin yazılarınızı rahat okuyamadığım için atlıyorum.
O üye kendi düşüncelerini detaylandırmak isterse bunu yapabilecek yeterlilikte olduğu için ben açıklama yapmaya çalışmayacağım.
Konu çok derin anlaşılabilmesi için uzun uzun konuşmak lazım.
Teşekkürler.
Kadın kendi ayakları üstünde durmalı ama eşine rağmen değil....
O ince çizgi konuyu detaylandırmayı gerektiriyor,burda kimse kadın ezilsin demiyor zaten ....
Kadınlar çalışma hayatını,aile hayatını neye göre düzenliyor?
Bizlerin rehberi kim?
Kimlerden,nelerden etkileniyoruz?Kimleri örnek alıyoruz?...
Biryerlerde bir yanlışlık var...genellersek kadınlar hiç olmadıkları kadar özgürler ama şiddet,boşanma... hiç olmadığı kadar arttı.Bu benim yorumum değil,rakamsal veriler...
Ben derim ki:Bizden farklı düşünenlerin görüşlerine katılmayabiliriz,saygı da duymayabiliriz ama burdan kimseye saldırmaya hakkımız yok diye düşünüyorum.
Fikirlerine katılmamak başka,bir insanın eğitimine,mesleğine....vb. söz söylemek başka.
Kadının kadına uyguladığı sözel şiddet'e de hayır o zaman.
ben bu rengi ve boyutu seviyorum bugüne kadar da anlaşılma sorunu yaşamdım ama sizin için siyah da yaparım sorun değil :)
işte bunu diyorum benim yanlış bulduğum o üye siz değilsiniz. o yüzden tartışmanın manası da yok.hoşçakalın.
bir koca, eşinin çalışmasını istemiyorsa kendi adıma önce nedenlerine bakarım.. eğer; "hatun çalışıp da ne yapacaksın, dünyanın parasını kazanıyorum, evler-hanlar-hamamlar.. Ye, iç, gez, dolaş" derse ne ala.. kim ister ki sabahın kör saati işe gitsin (gerçi ben gene isterim öyle de bir mazoşistim) amaaa, "ben seni kıskanıyorum, çalışma" diyorsa bu bir problemdir, ciddi bir özgüven sorunu vardır ki
böyle bir eşin "komutan" olabileceğini düşünmüyorum (sevgili psikolog üye)..
kaldı ki sizin işiniz gerçekten çok sevimli, genelde kadınlarla muhatap olunacak bir iş.. Umarım bir orta yol bulunur ve iş hayatına atılırsınız..
Bu forumda edindiğim tecrübeyi ne eğitim ne de çalışma hayatında edinmediğimi söyleyebilirim rahatlıkla.. Kadının, kadına yaptığını hiç kimse yapamıyor.. Arkadaşlar, biz eşlerimize köle olmak için evlenmiyoruz.. Bakın "eş" diyoruz değil mi? "komutan, general, patron, öğretmen" değil, eş.. Herhangi bir üstünlüğü yok bir eşin diğerinden.. Orta yol bulunmalı demek varken, kayıtsız-şartsız teslimiyeti öğütlemek nasıl bir mantıktır, bir uzman da bana bunu açıklasın sevabına
arkadaşlar ben ev yemekleri yapan bir yer açmak istiyorum..
düğün
sünnet
evde kuran
toplantı yemekleri..
sabahları tost çay.
yanımada bır arkadasım.
bırde teyze alcam
teyze yemeklerı yapcak
bızde evlere ozel sarma dolma borek kurabıyeler..
ama esım calısmamı ıstemıyor.
acacak durumumuz var kıskanıyorum dıye acmak ıstemıyor nasıl ıkna edebılırım?
sızce tutarmı bu iş?
oturdugum yer yenı gelısmekte olan bı yer bence cok ıyı tutar dukkanın yerı bıle bellı
bızım yerımız var.
sızce becerebılırmıyım altından kalkabılırmıyım?
....Şiddetin artması asla kadının suçu olarak görülemez. O kısmı düşünmeden yazdığınızı ummak istiyorum. Kadınlar bir birey olduklarının farkına vardılar ve kendi kararlarını alıyorlar yani özgürler diye şiddet artıyorsa orda kadına suç bulmak çok yanlıştır.
tüm yorumları okudum ve yine dedim ki kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor....
neredeyse aaa kocanda kim sen açmak istiyorsan aç imaları verildi. burada dükkan açmak isteyen kocaların hanımlarını da okuduk ''kocam dükkan açmak istiyor'' hep bir ağızdan ne dendi
''bu işler ortak kararla olmalı'' eee nerede ortak karar!!!
ben evliliğimde eşimin üstünlüğünü onunla eşit olmadığımı kabul ettim . oda benim naifliğimi onunla aynı yüklere sahip olamıyacağımı biliyor. bi ara çalışma fikrini sunduğumda bu beni görevim ben çalışıp size bakarım sen evle zaten yoruluyorsun dedi. ve bu cevapla çok memnun oldum. ikimizde biliyoruz ki çalışmak ve ayaklarımın üzerinde durmak zorunda değilim .biz kocamla bir bütün olduk o bizim için ayakda duruyor bende bizim için evle yemekle ve kızımızla ilgileniyorum. kendimi hırpalayıp evde kadın gibi yorulup işte de en az erkek kadar çalışıp iki kat enerji sarfedemem.
bi komşumuzun babası imam hatiplere örtü yasağı gelince ben sizi artık okutmam elbette evlenince de eşiniz sizi kimseye muhtaç etmez demiş ve şimdi eşi çok iyi kalpli bi amca..
ama arkadaşının annesi asla koca eline muhtaç ola ayaklarının üzerinde dur demiş demiş ve gerçekten hayırsız bi eşle evlenip şimdi kadın çalışıp kocasına bakıyormuş...
zaten çalışan kadınların ev hanımlarına yönelik psikolojik baskısıda bunda evde koca gün tv karşısında mı oturuyorsunuz....ev hanımıyım ama çok şükür boş zamanım çok olmuyor . bi dernekte gönüllü görev alıyorum bir sürü kitap okuyorum , kızımla parklara gezmelere gidiyoruz , blog yazıyorum nakış yapıyorum yani ne zaman ne istersem onu yapıyorum.
benim fikrim eşini ikna etmem ama olmazsa zorlama .
bu benim fikrim kimseyle tartışma yaşamaz istemiyorum . kimse yorumumu beğenmek zorunda değil ama herkes saygı duymak zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?