- 29 Mayıs 2021
- 3.103
- 6.095
- 108
- 40
- Konu Sahibi cicikizsinem
-
Yok hepimiz öyle değiliz de böyle eskiden yokluktan gelen çok gurbetçi var. Ne yazık ki bu insanlar yurtdışında minimumda yaşayıp Türkiye’de kesenin ağzını açan tipler. Örneğin Avrupa’da hayat standardını yükseltecek bi aktivite yapmaz spaya yüzmeye konsere şık bı restorana vs gitmez biriktirir biriktirir sonra da Türkiye’de 2-3 haftada milletin gözüne sokarak saçarGenelleme yapmadim ki, soru soruyorum hepsi mi oyle diye.
Gerçekten bazı gurbetçiler çikolata cart curt bir şey getirince misafir kaldıkları evin sahibi olduklarını sanıyorlar, sizi de satın aldıklarını düşünüp kölelik bekliyorlar ahhahahaa "artık onlara çikolata götürmeyeceğiz kıymetimiz bilinmiyor bize bir salça, turşu bile vermediler" diyenleri de gördüm inanılmaz bir kafa yapısı. Üstelik bizim kültürümüzde var gidilen yere tatlı,lokum,şeker götürmek. Yani ufak hediyeler falan lütuf değil bir kültürdür olması gerekendir. 5 çikolata ve dandik şeyler alıp haftalarca Türklerin evlerinde kalıp bir de memnuniyetsiz ayrılıyorlar. Bir dahakine asla masraf yapmayın ders olmuş size.
Hiç sormayın. Bir de kendilerine de yazık. Gurbette bu kadar çalışıyorlar bari bir otelde tatil yapıp stres atsınlar anlamadım nedir bu akraba evine çökme sevdası. İki taraf da memnuniyetsiz oluyor böyle olunca.Ben insanlarin o kadar uzun süre baskasinin evinde nasil kaliyor onu anlamiyorum. Heleki yaz sezonu. Insan istedigi gibi giyinip banyo bile yapamaz
Söyle bir durumla karsilasiyor gurbetciler: Sen gelsen ya seni cimrilikle suclarlar yada görgüsüzlükle. Hic sasmaz. Cok para harcasan "gözümüze soktu" olur. Az harcayip herkese dagitmasan cimri derler. Annem bir kere Istanbula gitti üst baş alinmasi üstüne yaklasik 10 kisilik aile grubunu gezdirilmesi beklendi kendisinden. Annem de dul maaşı alan bir insan burda. Yani öyle zengin felan degil. Konu sahibinin de beklentileri de belli ki karsilanmamis. Bir daha "misafire" beklenti karsiligi hazirlik.yapmayin. bu ara hediyelere gelince: Eskiden hep burdan alip götürürlerdi. Bir zaman sonra artik millet aldikalrimizi da begenmemeye de basladi. Artik cogunluk götürmüyor da. Ama kimse de igneyi kendine de batirmak istemiyor.
Hiç sormayın. Bir de kendilerine de yazık. Gurbette bu kadar çalışıyorlar bari bir otelde tatil yapıp stres atsınlar anlamadım nedir bu akraba evine çökme sevdası. İki taraf da memnuniyetsiz oluyor böyle olunca.
Biliyorum biliyorumSen de yurtdışındasin bildiğim kadarıyla dostum şu andaki durumu ancak tahmin edebilirsin ama inan bildiğin gibi değil... 4-5 kişiyi 5 gün misafir etmek demek gerçekten bir servet tutuyor şu anda türk insanı için....
Biliyorum biliyorum
Daha yeni döndüm Türkiyeden. Sık sık gelip gidiyorum zaten, fiyatlar korkunç evet.
1 sene içinde herşeyin 3-4e katladığını biliyorum
Ama bütçem sınırlıysa ağırlamam olur biter
Yada ağırlıcam diye kendimi paralamam, misafir umduğunu değil bulduğunu yer der geçerim
Yok cimri yok pinti diye eleştirmem en azından, tuvalet terliği falan filan nedir yani. Siz görümcenin çocuklarına naptınız desem ohooo doğdundan beri tüm ihtiyaçlarını karşıladık der muhtemelen.
Konı sahibi kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye düşünmüş olmalı, yoksa görümcenin ona yaptığı birşey yok
Soru cümlesi kurmadığınızı hepimiz biliyoruz… ikinci postunuzda demişsiniz zaten…Soru cümlesi kuruyorum herkes üstüne alınıp savunmaya geçiyor, bi sakin olun.
Özlem,kardeş kardeşi görüyorHiç sormayın. Bir de kendilerine de yazık. Gurbette bu kadar çalışıyorlar bari bir otelde tatil yapıp stres atsınlar anlamadım nedir bu akraba evine çökme sevdası. İki taraf da memnuniyetsiz oluyor böyle olunca.
Kayinvalidem Aydın da oraya tatile gittiler dönüşte de bize geldiler biz İstanbul'da kalıyoruz bize geldi burdan havaalanı yakın diye birde eski evleri yakın işte arkadaslariyla her gün görüşüyorlar akrabaalariylaŞunu anlamadım: görümce tatile annesinin yanına mı geldi size mi?
Yani yiyip içme sizde mi oluyor? Öyleyse hiç gıda alışverişi vs yapmıyorlar mı?
Ben de yurtdışından geliyorum valla eskidenmiş o çok büyük fiyat farkları. Zara lacoste columbia vs gibi markalar artık aynı mahmutpasadan alıyorsa tabii çok farkeder. Maske konusunda sizin kızacağınız bişi yok kadın daha ucuzunu bulmuş onu almış. Ama ben de plastik terliğe bozulurdum. Yani TL kazansam da onu hediye diye götürmezdim yeğenime. Bazısı pinti oluyor Euro da kazansa
Valla çok rahatlar sabahları duslarini alıp kahvaltı yapıp dışarı çıkıyorlar çocukları bırakıp bende böyle kalıyorum ya safmiyim neyim yaBen insanlarin o kadar uzun süre baskasinin evinde nasil kaliyor onu anlamiyorum. Heleki yaz sezonu. Insan istedigi gibi giyinip banyo bile yapamaz
Çocukları dışarı çıkarmak masraf demek çünkü. Sizin evde yesin içsin işte çocuklar bedavaya, onlar da karı koca dışarda yiyip içtiklerinin hesabnı eski arkadaşlara komşulara kitlediler mi tamam....ayrıca çocuğu yurtdışı tatilinde akraba evine kapatıp gezdirmemek, onları gittiğin yerlere goturmemek süper kafa bence...Yurtdışında devletin verdiği çocuk başı yüzlerce Euro yardım parasını bari kendi çocuklarınıza harcayın allahsizlar...Valla çok rahatlar sabahları duslarini alıp kahvaltı yapıp dışarı çıkıyorlar çocukları bırakıp bende böyle kalıyorum ya safmiyim neyim ya
Valla çok rahatlar sabahları duslarini alıp kahvaltı yapıp dışarı çıkıyorlar çocukları bırakıp bende böyle kalıyorum ya safmiyim neyim ya
Haklısınız ama kardeş görmek de 1 hafta olur. Gelip küçücük evde 1 ay kalanlar var. Türkiyedekilere yazık değil mi ev nüfusu iki katına çıkıyor, fatura ödemesi yetişmez bu duruma.Özlem,kardeş kardeşi görüyor
Konudan bağımsız plajda iki gurbetçinin emlak sohbetini duydum. Adam diyor ki ev buldum 500.000 ama Türkiyede evler çok hızlı değerleniyor seneye 1.200.000 i bulur. Onu satıp euroya çevirince x karım oluyor Almanyada nasıl kazanayım 1 yılda o parayı ? Kadın da dedi ki eee o zaman Türkiye'deki insanlar nasıl alıyor onlar zengin. İşte tam olarak BAZI kesimde düşünce bu. Özellikle tüm aile yurt dışında yaşıyorsa bilmez ki. Ben iki tarafada şaşırmıyorum. Ayrıca bazı insanların karakteri vardır belki burda yaşasa yine maskeyi değiştirir. Ben çok yadırgamadım. Ayrıca tuvalet terliği dedğiniz crocs falansa şu an aşırı pahalı.
Size bir gerçeği söyleyeyim akrabalarımij çoğu yurt dışında kendileri gelirken kıyafet falan getirirler çikolata falan bizde agirliylruz . Sanırım onların da düşünce tarzı hep buydu biz zaten bir şeyler veriyoruz . Inanın ki öyle olmuyor . Aksine bir tane birşey getirmesinler gitsinler otelde kalsınlar diyorduk . Çocukluk travmam burdaki üyeler de bilir şimdi misafirden zerre haz etmem . Travmam oldu . Yurt dışında yaşayanlardan kimsenin bir beklentisi yok aksine zararları olmasın yeter gözüyle bakıyoruz . Çünkü onların ordan getirdiğini zaten evde agirlarken harcıyorsun . Bizimkiler alışverişe de yardım eder ama evde rahat olmuyorsun sürekli birileri o kadar rahatsız bir ortam ki . Abi paran var bir tane ev al geldiğinde kullan tatlı tatlı görüşelim . Yani yurt dışından gelen kaz olmuyor .Biliyorum biliyorum
Daha yeni döndüm Türkiyeden. Sık sık gelip gidiyorum zaten, fiyatlar korkunç evet.
1 sene içinde herşeyin 3-4e katladığını biliyorum
Ama bütçem sınırlıysa ağırlamam olur biter
Yada ağırlıcam diye kendimi paralamam, misafir umduğunu değil bulduğunu yer der geçerim
Yok cimri yok pinti diye eleştirmem en azından, tuvalet terliği falan filan nedir yani. Siz görümcenin çocuklarına naptınız desem ohooo doğdundan beri tüm ihtiyaçlarını karşıladık der muhtemelen.
Konı sahibi kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye düşünmüş olmalı, yoksa görümcenin ona yaptığı birşey yok
Evet gorumceniz görgüsüz Euro kazanıp asgari ücretle çalışan kardeşinin evinde yayılıp birde üstüne masraf yaptırıyor ben olsam ağırlamam seneye . Gitsin otelde kalsın düşüncesiz kadın . Insan yediğini alır utanır ya .. Yüzsüzlük resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?