- 30 Ekim 2018
- 1.458
- 4.434
- 133
- Konu Sahibi cicikizsinem
-
Cok sukur hic boylesine denk gelmedim. Tam tersi hep cok comert bizimkiler.Gurbetçilerin çoğu nedense Türkiye'ye gelince cimrileşiyor paraları burada değerlendiği halde, dayım ve öz ablamdan biliyorum. Alışverişe çıkarız sen öğretmensin senden olsun, dondurma yeriz maaşınıza da zam geldi hadi senden olsun lafları havada uçuşur, parası burada katbekat değerlenir ama yine de ben zengin gibi geliyorum onlara da çok enteresan bir kafa yapıları var. Her yaz sen benden daha iyisin atışmaları tatlı tatlı devam eder. Kaynımın düğünü var, hiç altınım da yok yiaa düğünde takacağım diye geyik yapıyorum bana ne dese iyidir: ee nolucak gidip al kuyumcudan bir burma akşam çıkalım da. Baya milyarderim ama haberim yok
Ben hasta cocuk emanet alamam ya basinda bekleyin ya hastaneye goturun demeliydiniz. Sizde pasif kaliyorsunuz. Cocuklari birakip cikmak istediginde 3 tane cocukla bas edemiyorum, cocuklarinidq gotur diyebilirsiniz. Bir tane olsa neyse 2 cocuguda birakiyormus.Hele ben aklım çıkar ya çocuğumu kimseye emanet edemem birde çocuğu hastalandı ateşi çıktı 38.5 ateşle ateş düşürücü verdi eşinin akrabasına yemeğe bırakıp gitti
Direkt o sekilde degil de arayıp nerdesiniz, gelirken şunları alir misiniz diyebilirsiniz. Bu ayip degil ki. Onlar dusunsede uygulayacak tipler degil. Eger sınırınızı belirtmezseniz her sene ayni seyi yasarsinizBoyle bişey söylenir mi kaldı ki bana yakışmaz düşünmesi lazımdi.
Euronun yüksek olmasının sizinle bir ilgisi yok..Bahsedilen şey tatile geliyorum diye "kendisinin Türkiyeye gelip gelmediğini hiç bir şekilde umursamayacak kişilere gidip günlerce kalıp yiyip içip giden gurbetçiler" Konuda para ile ilgili bu kadar şeyin geçme nedeni "eğer aldığın şey seni ekonomik olarak zorlamayacaksa bari kendini ağırlattığın eve akşam dönerken iki poşet erzak al da ev sahibini bir de maddi açıdan zor durumda bırakma" mesajını verebilmek. Trafikte de kusura bakmayın bir öncelik durumunuzun olduğunu sanmıyorum.Inaninki yorumlari hayret ve üzüntüyle okudum, son zamanlarda gurbetcilere yönelik nefretin farkindayim ama bu kadarinada pes dogrusu.
Euro yüksekse bu bizim sucumuz degil,Türkiye pahaliysa buda bizim sucumuz degil kaldiki tüm dünyada pahalilik var ve biz ailemizi görmeye Euro 2 tl. Oldugundada geliyorduk, kabul etsenizde etmesenizde bizde bu ülkenin evlatlariyiz.
Cok acidirki mülteciler kadar bile degerimiz kalmamis burda onu gördüm.
Bende suanda Türkiye’deyim degil millete yük olmak, faydamiz var hem ailemize hem ülkemize.
Cok acidirki bize ülkemizde düsman gözüyle bakiliyor, trafikte bile arabalarimiza yol vermeyenler var.
Tekrar ediyorum Euro bizim yüzümüzden yükselmiyor!!
Bu konudan da gurbetçi mağduriyeti çıkmaz ama artık yaa...pes gerçekten ...Bu arada mülteciler hepimizden değerli, siz üstünüze alınmayın...Cok acidirki mülteciler kadar bile degerimiz kalmamis burda onu gördüm.
Baksan yaşadığı ülkeye kendisi/ailesi de mülteci statüsünde gitmiştirBu konudan da gurbetçi mağduriyeti çıkmaz ama artık yaa...pes gerçekten ...Bu arada mülteciler hepimizden değerli, siz üstünüze alınmayın...
Aa olur mu D, NL, F plakayi gordugumuz anda saga cekip yol vermemiz lazim.Trafikte de kusura bakmayın bir öncelik durumunuzun olduğunu sanmıyorum.
Biz Türkiyeye euro 2 kende geliyorduk repliğide son zamanlarda sosyal medyada türedi ve okadar saçmaki. Hiç sevmiyorum bu tarz demagojileri.Inaninki yorumlari hayret ve üzüntüyle okudum, son zamanlarda gurbetcilere yönelik nefretin farkindayim ama bu kadarinada pes dogrusu.
Euro yüksekse bu bizim sucumuz degil,Türkiye pahaliysa buda bizim sucumuz degil kaldiki tüm dünyada pahalilik var ve biz ailemizi görmeye Euro 2 tl. Oldugundada geliyorduk, kabul etsenizde etmesenizde bizde bu ülkenin evlatlariyiz.
Bende suanda Türkiye’deyim degil millete yük olmak, faydamiz var hem ailemize hem ülkemize.
Cok acidirki bize ülkemizde düsman gözüyle bakiliyor, trafikte bile arabalarimiza yol vermeyenler var.
Çözüm çok basit: ben ağırlayamam deseymiş baştan.Beş gün bir hafta ağırlamak eminim ağır gelmemiştir . Ben bir aydan bahsediyorum. Ama konu sahibini oldukça haklı buldum valla iki üç maaş birileri yüzünden içeri girsem sırf keyifleri olsun diye birde çocuklarına bakıcılık yaptırsalar ağır gelir. Para on sekiz kat değerliyken bir zahmet yediğini içtiğini alacak yük olmak bu açık bir şekilde . Iki üç maaş baya bir otelde güzel bir tatil demek . Konu sahibi kadına ayıracgi parayla tatile gidebilirdi . O yüzden her yaptığı gözüne batıyor .
Sözlerimi üzerinize alindiysaniz lütfen alının vallahi bir insan sadece anne babasına yük olmaz. Alınan iki hediyeyle kimsenin kimseye faydası olmuyor . Eski nesilde gelen misafir baş üstünde ağırlanir hayır denilemez kardeş çünkü kafası vardı . Şimdi insanlar bunu istemiyor doğal olarak bende yurt dışından gelen insanların kardeşine akrabasina gidiyorsa bir kaç gün tatlı tatlı kalıp (ki normal insanlar sizden üç gün kaldınız diye birşey beklemez ) sonra da tatilini başka şekillerde değerlendirmesi gerektiğini söylüyorum . Sizi kimse düşman olarak görmüyor aksine yerinizde olmayı isterdikInaninki yorumlari hayret ve üzüntüyle okudum, son zamanlarda gurbetcilere yönelik nefretin farkindayim ama bu kadarinada pes dogrusu.
Işte ben ağırlayamam diyeceği kişi eşinin kardeşi olunca durduk yere denmiyor . Çocuklarıma harciyacagim parayı sırf millet rahat tatil yapsın diye harcarsam yaptığı gorgusuzce harcamalar doğal olarak gözüme batar. Evinde kalmasa kadının harcamasını nerden bilecek ki ?Çözüm çok basit: ben ağırlayamam deseymiş baştan.
Görümcemi ağırlayıp okadar masraf yapana kadar tatile giderim deseymiş?
Hadi bu sene geçti artık, seneye direk kusura bakma biz müsait değiliz desin şimdiden.
Hem görümcenin çocuklarına bakmaz hemde “görgüsüzce” yaptığı alışverişleri görmek zorunda kalmaz.
Birde şunu ekleyeyim trafikte yine yol vermemek iyi ben dün hastaneye gittim 35. Haftam sırt ağrısıyla ve cidden ayakta zor yürüyorum bir insan evladı sıra beklerken oturmak için yer vermedi . Çoğu da kadın bunların çocuklarıyla birlikte oturmuşlar . Ben insan olarak utandım benim bildiğim hastaya bu kadar karnı çıkmış ayakta zor durduğu belli olan kadına yer verilir . Yani size özel bir düşmanlık değil artık insanlar bir tuhaf olmuş kimsenin kimseye saygısı yok merhameti yok .Inaninki yorumlari hayret ve üzüntüyle okudum, son zamanlarda gurbetcilere yönelik nefretin farkindayim ama bu kadarinada pes dogrusu.
Kesinlikle katiliyorum, ben de yeni gurbetcilerdenim. Burada yillar önce gelenler cok yokluk gormusler cok kotu sartlarda yasamislar. Sonradan kazanmislar da ama hayata bakislarini standartlarini hic degistirmemisler. Sonra da orada yiyip icip gezip Whatsappta milletin gözüne sokarlar.Yok hepimiz öyle değiliz de böyle eskiden yokluktan gelen çok gurbetçi var. Ne yazık ki bu insanlar yurtdışında minimumda yaşayıp Türkiye’de kesenin ağzını açan tipler. Örneğin Avrupa’da hayat standardını yükseltecek bi aktivite yapmaz spaya yüzmeye konsere şık bı restorana vs gitmez biriktirir biriktirir sonra da Türkiye’de 2-3 haftada milletin gözüne sokarak saçar
İlk kez gelmiyordur görümce, tanıyordur az çok.Işte ben ağırlayamam diyeceği kişi eşinin kardeşi olunca durduk yere denmiyor . Çocuklarıma harciyacagim parayı sırf millet rahat tatil yapsın diye harcarsam yaptığı gorgusuzce harcamalar doğal olarak gözüme batar. Evinde kalmasa kadının harcamasını nerden bilecek ki ?
3 aylık eksideyim den demek istediği gelecek 3 maaşı tamamen harcadık değil,taksitlendirse yapsa (sanırım kredi kartından kullanıyor) 3 ayda ancak borcu kapatabileceği..bu insanlar asgari ücretle çalışıyor gelirleri giderleri zaten kalem kalem hesaplayarak yaşıyorlardır.Peynirinden tut,tuvalet kağıdına ..deterjanına ne kadar süre "idare etmek zorunda olduğunu" biliyor konu sahibi .Zaten maaşı ortada adamın..1500 tl yemesi ,içmesi ,elektriği suyu 5 günde harcanan çok rahat tutmuştur.İlk kez gelmiyordur görümce, tanıyordur az çok.
Ayrıca merak ettiğim konu şu 5 gün kalacak biri için 3 aylık içeri girmek için napmış olabilir.
15 lira yapar, günlük 3 bin lira ne yedirip içirdiler görümceye merak ediyorum. Hergün nusrete mi gittiler meselada 3 aylık maaşı 5 günde hiç ettiler.
Çalışın kazanın ne alaka Allah aşkına? Euro ile TL bir mi. Kadın burada 1 yıl çalışsa Hollanda'daki 3 aylık maaşa ancak denk geliyor. Bildiginizden eminim ama yine de yazayım Avrupa'da bizden çok daha konforla çalışan insanlar bizden daha yüksek maaşlar kazanıp gelip burada kur avantajı ile çatır çatır alışveriş yapıp geziyorlar.Size para harcamamasına bozulmuşsunuz. Siz de çalışın, harcayın. Kusura bakmayın da başkaları o paraları emekle kazanıyor, istediği gibi de harcar.
Bütün görünce düşmanı gelinler atakta! Emin olun görümceniz de sizden nefret ediyor.Artık annesine gelen görünceye bile laf ediliyor pes. Size mi yedirseydi parasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?