- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.475
- 548
- Konu Sahibi cicikizsinem
-
Dadi ,hizmetçi , otel gibi hizmet alıyorlar masallahDaha garibi cocuklarini onlara birakip gezmeye cikiyorlar..
Dadi ,hizmetçi , otel gibi hizmet alıyorlar masallah
Benim anne tarafinin yarısi orda bir ay gelirlerdi. Teyzelerim de burda olduğu için herkeste birileri olurdu . E öyle olunca babamın akrabaları kalmasa bile anneminkileri yazın sürekli agirladigimizdan kışın iki üç güne bir gelirlerdi . Tam cildirmalik ortamGecenlerde bir arkadasimla görüstüm. Yaz tatili icin görümcesi ve ailesi (iki cocuklu) onlara geleceklermis dedi. Yaz tatili Türkiyede cok uzun olmuyor mu. Ben haftalarca baskasinin evinde kalmaktansa tek bir hafta otelde kalip.dönerim ya. Afedersiniz yaz aylari insan evin icinde nerdeyse don ile gezecek duruma geliyor. Yani ben
Benim anne tarafinin yarısi orda bir ay gelirlerdi. Teyzelerim de burda olduğu için herkeste birileri olurdu . E öyle olunca babamın akrabaları kalmasa bile anneminkileri yazın sürekli agirladigimizdan kışın iki üç güne bir gelirlerdi . Tam cildirmalik ortamyani ben ne annemi ne babamı anlıyorum . Şimdi onlarda çok pişman keşke bu şekilde yasamasaydik diye başka şehirde yaşıyorlar ve misafir pek kabul etmiyorlar üç dört gün kabul ediyorlar. E kendilerini kurtardılar da olan bizim çocukluğa oldu ergenligini bile yasamayazsin aglayamazsin çünkü vakit yok evde sürekli birileri . Valla ben yurt dışından geleni de anlamıyorum ülke cennet gibi her geldiğinde ailene bir hafta uğra sonra gez kardeşim işte. Bizimkiler bu şekilde diğerlerini bilemem tabi .
Ölüm gibiEskiden bizim tatil anlayisimiz yoktu. Aileyi özlüyoruz diye gidilip kaliniyordu. Ama cidden zor ve bir yerde gereksiz. Bir iki gün neyise, ama haftalarca
Mesela bu ucuza bulduğu maskeyi iade etmesinden de plastik terlik almasından da çok daha büyük bir sorun. Niye çocuklarını yanında götürmüyorlar? Sizin de çocuğunuz var mı? Çocuk dediğinin ara öğünü olur bilmem neyi olur bu ne rahatlık bırak evde gezmeye git? Siz niye eşinize demiyorsunuz hergün çocuklara biz bakamayız diye?Valla çok rahatlar sabahları duslarini alıp kahvaltı yapıp dışarı çıkıyorlar çocukları bırakıp bende böyle kalıyorum ya safmiyim neyim ya
Çünkü bu insanlar zaten Türkiye’de yaşarken de öyle gideyim bi otelde yaz tatili yapayım kafa dinleyeyim diye yetişmemiş ki. Öyle bi anlayış yok. Tatil demek bayram seyran demek 50 kişinin bi araya gelmesi demek. O alışkanlıklar değişmiyor. Ben Türkiye’de yaşarken de daha bireysel büyüdüm ailem de de böyle gördüm. şimdi yurtdışından Türkiye’yi ziyarete gelince de bi hafta kendi ailem bi hafta kayınaile bi hafta otel veya gezi programı. Herkesin kafası rahatBenim anne tarafinin yarısi orda bir ay gelirlerdi. Teyzelerim de burda olduğu için herkeste birileri olurdu . E öyle olunca babamın akrabaları kalmasa bile anneminkileri yazın sürekli agirladigimizdan kışın iki üç güne bir gelirlerdi . Tam cildirmalik ortamyani ben ne annemi ne babamı anlıyorum . Şimdi onlarda çok pişman keşke bu şekilde yasamasaydik diye başka şehirde yaşıyorlar ve misafir pek kabul etmiyorlar üç dört gün kabul ediyorlar. E kendilerini kurtardılar da olan bizim çocukluğa oldu ergenligini bile yasamayazsin aglayamazsin çünkü vakit yok evde sürekli birileri . Valla ben yurt dışından geleni de anlamıyorum ülke cennet gibi her geldiğinde ailene bir hafta uğra sonra gez kardeşim işte. Bizimkiler bu şekilde diğerlerini bilemem tabi .
Ya bence bir insan anne babasına yük olmaz eminim mutlu oluyorlardır . Ama bizimkiler kardeşlerdi ve çok çok uzun süreler oluyordu . Yoksa anneler babalar dört gözle bekliyordur sizi . Bence de tatil anlayışı olmamasindan kaynaklı .Çünkü bu insanlar zaten Türkiye’de yaşarken de öyle gideyim bi otelde yaz tatili yapayım kafa dinleyeyim diye yetişmemiş ki. Öyle bi anlayış yok. Tatil demek bayram seyran demek 50 kişinin bi araya gelmesi demek. O alışkanlıklar değişmiyor. Ben Türkiye’de yaşarken de daha bireysel büyüdüm ailem de de böyle gördüm. şimdi yurtdışından Türkiye’yi ziyarete gelince de bi hafta kendi ailem bi hafta kayınaile bi hafta otel veya gezi programı. Herkesin kafası rahat
Evet ben de eminim mutlu oluyorlar. Ben sizi de anlıyorum işte aileler genişledikçe kardeş çocukları vs işin içine girdikçe nerde çokluk derler ya oraya gitmeye başlıyor olay bir hafta on gün tamam da sonrası valla kafa götürmez bi evde on kişiYa bence bir insan anne babasına yük olmaz eminim mutlu oluyorlardır . Ama bizimkiler kardeşlerdi ve çok çok uzun süreler oluyordu . Yoksa anneler babalar dört gözle bekliyordur sizi . Bence de tatil anlayışı olmamasindan kaynaklı .
Evet öyle . Ama sizde iyi yapıyorsunuz ya gelmişken sadece aileler değil yapın tatilinizi . Ülkemiz gerçekten i kadar güzel ki imkanım olsa ben çok daha fazla yere gitmek isterdim .Evet ben de eminim mutlu oluyorlar. Ben sizi de anlıyorum işte aileler genişledikçe kardeş çocukları vs işin içine girdikçe nerde çokluk derler ya oraya gitmeye başlıyor olay bir hafta on gün tamam da sonrası valla kafa götürmez bi evde on kişi
Bizde kimse kimsede kalmaz, heleki uzun süreli. Herkesin kendinr ait evi var. Gündüzleri bir arada olunur akşam herkes evine giderdiSize bir gerçeği söyleyeyim akrabalarımij çoğu yurt dışında kendileri gelirken kıyafet falan getirirler çikolata falan bizde agirliylruz . Sanırım onların da düşünce tarzı hep buydu biz zaten bir şeyler veriyoruz . Inanın ki öyle olmuyor . Aksine bir tane birşey getirmesinler gitsinler otelde kalsınlar diyorduk . Çocukluk travmam burdaki üyeler de bilir şimdi misafirden zerre haz etmem . Travmam oldu . Yurt dışında yaşayanlardan kimsenin bir beklentisi yok aksine zararları olmasın yeter gözüyle bakıyoruz . Çünkü onların ordan getirdiğini zaten evde agirlarken harcıyorsun . Bizimkiler alışverişe de yardım eder ama evde rahat olmuyorsun sürekli birileri o kadar rahatsız bir ortam ki . Abi paran var bir tane ev al geldiğinde kullan tatlı tatlı görüşelim . Yani yurt dışından gelen kaz olmuyor .
Beş gün bir hafta ağırlamak eminim ağır gelmemiştir . Ben bir aydan bahsediyorum. Ama konu sahibini oldukça haklı buldum valla iki üç maaş birileri yüzünden içeri girsem sırf keyifleri olsun diye birde çocuklarına bakıcılık yaptırsalar ağır gelir. Para on sekiz kat değerliyken bir zahmet yediğini içtiğini alacak yük olmak bu açık bir şekilde . Iki üç maaş baya bir otelde güzel bir tatil demek . Konu sahibi kadına ayıracgi parayla tatile gidebilirdi . O yüzden her yaptığı gözüne batıyor .Bizde kimse kimsede kalmaz, heleki uzun süreli. Herkesin kendinr ait evi var. Gündüzleri bir arada olunur akşam herkes evine giderdi
Biz kuzenler birarada olmak için orda burda kalırdık sadece.
Yada düğün dernek olurdu bütün kardeşler (anne tarafım) bir araya gelirdi öyle bikaç gün biyerde toplanılırdı.
Ama kimse kimseye yük olmazdı iki çikolata getirdim diye kimsenin evine çökülmezdi. Tam aksine annem gittiği yere yük olmamak için deterjanına varana kadar getirirdi. Birlikte yenilir içilir, gülünür eğlenilird. Biz dönerken herkes ağlardı ne çabuk günler doldu diye. İyi hatırlıyorum annemin çarşıda işi olurdu biz gitmek istemezdik bizde dayımlarda yada teyzemlerde kalırdık, kuzenler takılırdık. Kendimizi yük olarak hiç görmedik. Onlarda sizin gibimi düşünüyordu-kim bilir.
Ama dediğiniz gibi herkesin kendine ait evi olmalı, ben nasılki uzun süreli evimde misafir ağırlamak istemiyorsam başkasının evindede kalamam. Ama senede bir kardeşim veya eşimin kardeşi gelincede 5 gün gözüme batmaz hemen dedikodu yapılmaz. Cimri şu bu diye konu açmak ne çirkin. Madem bukadar zoruna gidiyor seneye gelme ben senle uğraşamam desin konu sahibi direk yüzüne, arkasından atıp tutunca kadının haberi olmuyor malum. Kaldıki maskeyi iade etti bilmem ne bilmem ne. Eee? Eder etmez, konu sahibine bu niye dert oluyor? Ona ne ki?
Görümcem geldi evime karıştı bizi birbirimize düşürdü dese haklı, ama yok cimri yok pinti ne?
Benim kızım(7.5 yaş) onun oğluyla aynı yaşta kızı ise 2 yaş kucuk o sebeple bırakıp gitti oynuyor diyeMesela bu ucuza bulduğu maskeyi iade etmesinden de plastik terlik almasından da çok daha büyük bir sorun. Niye çocuklarını yanında götürmüyorlar? Sizin de çocuğunuz var mı? Çocuk dediğinin ara öğünü olur bilmem neyi olur bu ne rahatlık bırak evde gezmeye git? Siz niye eşinize demiyorsunuz hergün çocuklara biz bakamayız diye?
Hele ben aklım çıkar ya çocuğumu kimseye emanet edemem birde çocuğu hastalandı ateşi çıktı 38.5 ateşle ateş düşürücü verdi eşinin akrabasına yemeğe bırakıp gittiEsiniz tüm bunlara ne diyor. Milletdeki rahatlik. Ben cocuklarimi gercekten ihtiyac olmadigi sürece kimseye birakmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?