Sizi çok iyi anlıyorum. Bu konuda hak verdim size.
Rahmetli annem her daim ve her sıkıştığımda yanımdaydı. Keza annem romatizmalıydı. Ayakta çok duramazdı ama oturduğu yerde iş yapardı.
Hamileyim, mutfak halısı kirlenmişti. Şubat ayı, banyoya girmiş oturduğu yerde yıkamaya başlamış. Anne napıosun ıslanmışsın hasta olacaksın dedim. Doğum yakın kızım gelen giden olur demişti. Bacak ağrısı olduğu için dizlerinin üzerine oturamazdı. Oturmuş halıya öyle yıkamıştı.
Hamileydim. Çok kötüydüm. Annem abimin yanına gitmişti. Şehir dışındaydı yani. Anne ne olur gel demiştim. Hamilelikte wc ye çıkamıyordum. 15 gün olmuştu dr ilaç vermiyordu. Su iç diyip duruyordu. 8 sene evvel.....
Akşam aramıştım işte. Karnım çok ağrıyor anne. Dayamamıyorum ağlıyorum diye. Sabah bi bakim annem istanbul da kapımda. Ordan otlar bulmuş ebegömeci gibi bikaç ot. Onlardan yemek yapmıştı. Gün boyu yedirmişti. Dr un yapamadığını annem yapmıştı. 15 gündür wc ye gidemeyen ben ertesi gün iyileşmiştim. Rahmetlim yaaa ;(....
Çocuğum hasta dediğim an annem kapıya dayanırdı. Ateş geçirirdi hep. Kızım sen yat uyu, halin kalmamış derdi. Ben uyurdum gecenin uykusuzluğuyla.
İşin ilginç yanı annem okuma yazma bilmezdi. Önce taksi, sonra otobüs, sonra taksiye binerek geliniyordu bana. Elinde bir kağıda adresim yazılı sora sora gelirdi.
Taşınırdım oğlumu alır 1 2 hafta bakardı. Troid hastası olduğum için yeni eve temizlikçi tutardı kollarım ağrımasın diye. Banyomu bile oturarak ciflediğini bilirim.
Demem o ki annem bir telefon kadar uzak, bir telefon kadar yakındı. Merhameti yüksekti. Dayanamazdı ne bana ne oğluma. Eyyyy gidi günlerrrr ey. Ne arıyorum onu.
Oğlum 3 yaşına kadar konuşmadı. Annem çok üzülürdü. Bana geldikçe yanına oturur bu çiçek bu bebek bu yastık diye yüzlerce kez bıkmadan yorulmadan söyler söyletmeye çalışırdı. Sonra başka bi formül buldu. Onu bile yapmıştı sonunda konuşturmuştuk
Şimdi anne var ANNE var. Sen seninkini değiştiremezsinki içden gelir anne duygusu, annelik başka birşey.