Bende iyi olabilecek miyim? 😔

1 gecede ne değilmiş olabilir ki

İşleri mi kötü gitti
Hayatında biri mi var
Ya da psikolojisi bozuk

Bilemiyorum durum çok zor

Ailesi ne diyor ?

Ben konunun hepsini okumadim. Ama bir erkek birkac sebepten dolayi durup dururken evden gider. Bu normal degil cunku. Ya narsisttir ya psikolojik problemleri vardir ya da orta yas bunalimina giren 40 yasın sendromu. Ancak her 40 yasina giren arkek de gitmiyor bunu biliyoruz. Normal bir birey gitmiyor yani. Daha cok ortada bir problem varsa cozmeye ugrasiyor. Mukemmel giden bir evlilikte normal bir insan durup dururken gitmez. Konu sahibi su an akil tutulmasi yasiyor olabilir. Cunku mekan kapatmak falan bence cok abartili bir durum pek normal bir insanin yapacagi sey degil ve genelde bir narsistin yapacagi seydir. Adam narsist mi bilemem ama genelde boyle abartili seyler goren kadinlar yasadiklari kotu seyleri bu tip durumlarda goremiyor. Adam muhtemelen dengesiz. Bazen abartili sevip bazen de hakaret eden psikolojik siddet gosteren erkeklerle beraber olan kadinlarin akil tutulmasi yasadigini biliyoruz ve kotu seyleri hatirlamak yerine guzel seyleri hep dusunup adamin eskisi gibi olabilecegi hayaliyle kotu seyleri goz ardi ediyorlar ve genelde bu tip kadinlar sevgi bagimlisi olanlar. Tam anlatamiyorum ama mesela burada cok konu okuduk siddet gordugu halde adami birakamayan kadinkarimiz var, sadece ufak tefek sevgi kirintisi icin. Yani diyecegim o ki bu evlilikte belki problemler de vardi ama konu sahibi su an akil tutulmasi yasiyor olabilir. Konu sahibi gatali demiyorum ben. Muhtemelen adamda kisilik bozuklugu var. Yani sorunlu olan aslinda adam.
Eşim hakareti bırakın şurdan kalk şuraya otur bile demedi bana, hakaret işitmek benim için çok acı birşey , eşim bizi böyle yok sayıyor ama boşanma lafınıda açmıyor, uzun süredir ayrı yaşıyor ama dava açmaya bile yeltenmedi, ben artık bu belirsizliğe ve değersizliğe dayanamıyorum,bu yüzden boşanma kararı aldım zaten, ailesi bana beklememi söylüyorlar ama hakaretlerine dayanamıyorum, 3-4 ay kaldıramadım ki, 11 yıl buna göz yumayım.. Mekan kapatmak derken kule şeklinde bir bina var , her katı ayrı konseptli, orayı çok merak ediyordum , o da bizim bulunduğumuz katı tamamen kapatmıştı, her katta 2 masa vardı zaten.. Ben ilk açıklamamda da yazdığım gibi sadece tecrübeli arkadaşlardan teselli istedim, geçiyor, yeniden hayata tutunuyorsun denilmesi bile bana iyi gelecek diye düşündüm..inanınki çevremki herkes akıl verme peşinde, benim ne yaşadığımı ne hissettiğimi anlayan yok, o hakaret etsin sen bekle duymazdan gel diyorlar ama kaldıramıyorum.

Off off yani ne diyeyim artık
İnsanlar burda açık olmuyor
Kim oldukları belli değil neyden korkuyorlar anlamıyorum
Kendi konusu olduğu belli
O ben değilim , biz evlendik 6. ayda görev için yurtdışına gitti eşim 3 yıl kaldı.. neden yalan söyleyeyim ki, zaten yolun sonuna gelmişim, keşke en başından problemli olsaydı, zaten kötüydü der kendimi avuturdum inanın..

Eğer anlattıklarınizda eksik yoksa esinizin psikiyatrik bir hastalığı baş göstermis olabilir.

Sebep yokken neden karısını düsman bellesinki. psikiyateik valakar kalp rahatsizliklarını da tetikler. aşiri kaygi asiri heyecan tasidikları icin.

Bence ailesiyle konusup bir psikiyatriye göturmeyi dusunebilirsiniz.

Eşim hakareti bırakın şurdan kalk şuraya otur bile demedi bana, hakaret işitmek benim için çok acı birşey , eşim bizi böyle yok sayıyor ama boşanma lafınıda açmıyor, uzun süredir ayrı yaşıyor ama dava açmaya bile yeltenmedi, ben artık bu belirsizliğe ve değersizliğe dayanamıyorum,bu yüzden boşanma kararı aldım zaten, ailesi bana beklememi söylüyorlar ama hakaretlerine dayanamıyorum, 3-4 ay kaldıramadım ki, 11 yıl buna göz yumayım.. Mekan kapatmak derken kule şeklinde bir bina var , her katı ayrı konseptli, orayı çok merak ediyordum , o da bizim bulunduğumuz katı tamamen kapatmıştı, her katta 2 masa vardı zaten.. Ben ilk açıklamamda da yazdığım gibi sadece tecrübeli arkadaşlardan teselli istedim, geçiyor, yeniden hayata tutunuyorsun denilmesi bile bana iyi gelecek diye düşündüm..inanınki çevremki herkes akıl verme peşinde, benim ne yaşadığımı ne hissettiğimi anlayan yok, o hakaret etsin sen bekle duymazdan gel diyorlar ama kaldıramıyorum.
Benim amacim elestirmek degildi. Sanirim yanlis anladim. Bir gunde herseyin 180 derece donmesi muhtemelen onun psikolojik bir sorun yasamasiyla ilgili.
Diger sorunuza gelince en zor olan kisim bosanma karari vermek. O karari verdikten sonra hersey corap sokugu gibi ilerliyor. Ancak cekismeli bosanmalar biraz yipratici. Bu nedenle eger o da bosanmak istiyorsa anlasmali bosanmak daha hizli ve en az yipratici olani.
Bosandiktan sonra her ayrilikta oldugu gibi bir taziye donemi basliyor. Yaralarin sarilmasi donemi. Yani kimse bosaninca ertesi gunun gulluk gulistanlik olacagini soyleyemez. Ancak taziye doneminin suresi kisiden kisiye degisiyor. Kiminde 1 ay kiminde bir yil. Benim 3 yil surdu. Ama sonra hersey cok guzel oluyor. Yeniden mutlu olmayi ogreniyorsun. Yeniden yeni hayata merhaba diyorsun. Bosanmak bir bitis degil aslinda yeni bir baslangic.
Bu arada bosanin ya da bosanmayin diyenlerden cok sizin karariniz onemli. Bu karari siz vereceksiniz, sizin hayatiniz cunku.
Merak etmeyin hepsi gececek. Sadece biraz zaman. Cok mutlu olmanizi dilerim.

Ben 38 yaşında bir kız çocuğu annesiyim , işimde var çok şükür.. 11 yıllık çok güzel giden bir evliliğim vardı, sakin , huzurlu, insanların maşallah dediği 😔 taki 4 ay önce eşim bu hale gelene kadar ... Bir gecede hayatım mahvoldu sanki... eşim birden değişti hemde anormal bir şekilde, ne istediği belli olmayan biri oldu 😔 önce evi terketmemizi istedi, bize çok kötü davrandı hemde sebepsiz.. sonra siz kalın ben gideceğim dedi , evladımızın gözünün içine bakardı, ben kızdığımda gönlü olmaz kızardı bana... çocuğu bile gözü görmez oldu.. çocuk üzülmesin diye alttan aldıkça ben, o herseyi çocuğun gözüne sokarak yaptı. Anlatmakla bitmeyecek kadar kötü şeyler yaşadım , 11 yıl bizi gözünden sakınan, bizi incitmeyen adam gitti yerine bir canavar geldi, önce başka kadın var sandım ama yok olduğuna emin oldum... benim onun eşyalarına bile dokunmamı yasakladı, onun yattığı odaya bile girmem sorun oldu, beni görünce böcek görmüş gibi bakıyordu.. o kadar saçma ve sebepsiz şeyler yaşadım ki anlatamam.. aileler araya girip ne olduğunu sorunca o kadar komik sebepler sundu ki kimse bir anlam veremedi. En sonunda bir ev tuttu ve gitti evden , tuttuğu ev yan sokağımda yürüme mesafesi 2 dakika, gülsem mi ağlasam mı bilemedim 😔 evine gittiği ilk gün kalp krizi geçirdi ve hastaneye yattı, ve bu durumdan da beni sorumlu tuttu , hastanede odasına bile almadı beni.. Diyeceksiniz ki neden cektin , 11 yılın hatrına, ne olduğunu anlamak istedim. Hastaneden sonra 2 aydır evinde öyle yatıyor, ne beni ne çocuğu aramadı.. kardeşi yanında “yenge kimse yok hayatında evde hep arada sırada dayısının dükkanına gidip oturuyo” dedi o kadar.. Benim sabrım gücüm tükendi, boşanmaya karar verdim .. Boşanan arkadaşlar ne olur bana söyleyin, şu içimdeki acı, göğsümdeki ağrı geçecek mi? Hayatım mahvolmuş artık hiç gülemeyecekmişim gibi 😔 Atlatılıyor değil mi? Teselliye ihtiyacım var .
Ban yemem inş ama benim aklıma birilerinin soğutma adı altında bir şeyler yaptırmış olabileceği ihtimali geldi...

Çevrenizden sizi çekemeyen birisi okutma büyü, kötü enerji gibi işlerle sizi bu hale getırmıs olabilir. Boyle seyleri hafıfe almamak lazım kotu niyetlı insanlar hersey yapabılıyor bazı yörelerde çok meshur bu işler. Psikolojık rahatsızlık yada hayatında bıri olsa bile kısa surede bu hale gelmesıne yol açarmı bılemedım. Bu işlerden anlayan varsa sorun derım. Allah yardımcınız olsun.
Konuyu okuyunca direkt benimde aklima bunlar geldi

Evet biz ikinci çocuk için doktora gidecektik , çok istiyordu eşim ,o arada teyzesi çok hastalandı, ölür dedi doktorlar bizde erteledik , durum böyle olunca memleketten akrabalar falan geldi , kalabalık olduk, evimizde ağırladık 2 gün , hersey güzel .. akşam yattık sabah kalktım işe gittim o evdeydi , aradım uyandın mı diye herzaman ararım zaten , gece koynumdaki adam bana “sanane uyandığımdan “dedi . Şaka yapıyor sandım ama gerçekmiş , böyle başladı gitti...
Gelen misafirlerden sizi cekemeyen hoslanmayan birileri varmi

Bende aynı şeyi söyledim bipolar olsa anlardım defim. Psikolog arkadaşım Bipolarlar kendilerini tetikleyen bir olay olana kadar sakin kalabilirler, 50 yaşında ortaya çıkanlar var dedi, ne desem boş , Allah’a sığındım.
Diger yorumla birlikte alıntılayamadım. Ama bi arkadaş bipolar olsa 11 yılda anlanırdı gibi bi yorum yazmış. Tam yaşını bilmiyorum ama 80küsür yaşındanki dedeme bir kaç hafta önce bipolar teşhisi kondu ve tedaviye başlandı. Bazı zamanlar pamuk gibi olan adam bazı zamanlar ağzından alev çıkartır duruma gelirdi. Yani demem o ki eğer doktor için ikna olursa belki altından böyle bir sebep cıkabilir. 80küsür yaşındaki adama anca teshis konuyorsa 11 yıl hiç bisey olma ihtimali olan bir durum yani.

Diger yorumla birlikte alıntılayamadım. Ama bi arkadaş bipolar olsa 11 yılda anlanırdı gibi bi yorum yazmış. Tam yaşını bilmiyorum ama 80küsür yaşındanki dedeme bir kaç hafta önce bipolar teşhisi kondu ve tedaviye başlandı. Bazı zamanlar pamuk gibi olan adam bazı zamanlar ağzından alev çıkartır duruma gelirdi. Yani demem o ki eğer doktor için ikna olursa belki altından böyle bir sebep cıkabilir. 80küsür yaşındaki adama anca teshis konuyorsa 11 yıl hiç bisey olma ihtimali olan bir durum yani.
Önce bende 11 yıl anlamazmıydım dedim. Ama olabiliyormuş , 11 yıl sakin bir hayat yaşadığınız için atak olmamıştır, öncesindeki hayatında da ne yaşadığını bilemezsin dediler 😔 ama çok geç oldu artık, boşanmak için adım attım. Kısmetimde varsa fizanda olsa bulur beni, değilse de zorlamanın alemi kalmadı. Bana kendimi çöp gibi hissettirmeye başladı 😔

O da mi aniden oldu, yoksa yillarca boyle bi sinirli bir normal mi davranıyordu, en son ne oldu da dr a gittiniz mesela. Illaki sizi rahatsiz edecek bir boyuta ulasmis biseyler

O da mi aniden oldu, yoksa yillarca boyle bi sinirli bir normal mi davranıyordu, en son ne oldu da dr a gittiniz mesela. Illaki sizi rahatsiz edecek bir boyuta ulasmis biseyler
Aniden oldu, en azından bize karşı yoktu.. doktora gidemedik, kabul etmedi, beni suçladı benim hasta olduğumu söyledi. bende tamam dediğin gibi olsun, “ o zaman sen bana yardım et beni doktora götür “ dedim , oda olmadı, kızım için görüştüğüm psikolog ve benim klinik psikiyatr arkadaşım bir sorun olabileceğini söyledi. Çocuğun anlattıkları ve benim arkadadımla paylaştıklarımdan yola çıktılar, kesin birsey yok sadece tahmin ve öngörü.

Önce bende 11 yıl anlamazmıydım dedim. Ama olabiliyormuş , 11 yıl sakin bir hayat yaşadığınız için atak olmamıştır, öncesindeki hayatında da ne yaşadığını bilemezsin dediler 😔 ama çok geç oldu artık, boşanmak için adım attım. Kısmetimde varsa fizanda olsa bulur beni, değilse de zorlamanın alemi kalmadı. Bana kendimi çöp gibi hissettirmeye başladı 😔
Tedavi yolunu bir deneyin bence. Belki evliliğiniz kurtulacak. Eğer bu hastalık sebepliyse, belki de kolay bir tedavisi var. Yalnızca tedavi olmadığı için kötüleşiyor gittikçe. Geçen doktorumla konuşurken söylüyor, psikolojik sorunları olanlar, şuna buna değil, en başta eşlerine, anne, babalarına, kardeşlerine sarıyor.

Valla ben ilk kez birine bu kelimeyi yazacağım. Büyü de yapılmış olabilir. Hıcaya mocaya bilmem nereye gitmeyin. Güzelce ayetleri vs okuyun. Suya okuyup içirin falan mümkünse. Evi sirkeli suyla va silin. Bol bol anlamını hissese hissede felak nas okuyun. Kalpten dua edin. Hayırlısını isteyin.

Valla ben ilk kez birine bu kelimeyi yazacağım. Büyü de yapılmış olabilir. Hıcaya mocaya bilmem nereye gitmeyin. Güzelce ayetleri vs okuyun. Suya okuyup içirin falan mümkünse. Evi sirkeli suyla va silin. Bol bol anlamını hissese hissede felak nas okuyun. Kalpten dua edin. Hayırlısını isteyin.
Günlerce alnım sabahlara kadar secdeden kalkmadı, dua ettim rabbime sığındım, artık böyle olması gerekiyormuş diye düşünüyorum, kabullendim.

Back
X