• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bende kaynana ve kayınbabadan çekenlerdenim

Ben de kendimi hiç küçümsemem.
Gelinlik giymeyerek kendimi küçültmüş olduğumu hiç de düşünmüyorum.
Kayınvalidenize o lafı demekle elinize birşey geçmedi onu anlatmak istemiştim size.
Ve bunun çözüm olmadığını. Böyle yaparak iyice gerileceğinizi.
Kız gibi almak ne demek. Siz boşanmakla kötü birşey yapmadınız ki.
Kız gibi alacağım herşeyi ona göre yapacağım demeyi de anlayamıyorum.
Kız olmayanlarınki farklı boşanmış olanlarınki farklı mı oluyor.

ablacım bence bosuna laf anlatmaya calısıyorsun !!!
bız fıkrımızı soylesekte bazı seylerın farkına varacagnı zannetmıyorum...
konu sahıbı arkadas herkes herkese herseyı soyler herkez agzından cıkanın arkasında sozunde dursa zaten bunca acılar sıkıntılar olmaz fazla GUVENME

gelinliğin kiralık olması bence hiç sorun değil ayrıca kızına giydir fln dmeek o yaşlarda insanlara söylenmemesi gerekli bence sen ne olursa olsun üslubunu bozma saygıda kusur etme belki onlarda sendeki saygıyı fark edip yaptıklarından utanırlar.

Ben üstelik çocuğunu da söylemedim biri çıkıp söyleyene kadar.
Ben de anneyim çünkü.
Ve benim için ilk şey çocuklarımın mutluluğu, huzuru. Gerisi hiiiç önemli değil
Kaldı ki ben 2. evliliğimi yaparken çocuğum yoktu.
Neyse...
Aslında çok da yorum yapılacak birşey yok.
Kiralık gelinlik diye tartışıp sen onu kızına giydir demek çok şeyi anlatıyor.
Yani kiralık gelinlik giyilmez.
2. evliliğini yapanlar gelinlik giymeyerek küçülürler.
Evlenirken sadece kızlara (ilk evlenenler demek istiyor) herşey baştan aşğıya yapılır.
benim yorumlardan anladığım bu.
Anlamadığım iddia edilse de hepsinin açıklaması yorumlarda var zaten...

Son düzenleme:
Ben de anneyim çünkü.
Neyse...
Evlenirken sadece kızlara (ilk evlenenler demek istiyor) herşey baştan aşğıya yapılır.

aynen katılıyorum sana:42:

Ben de anneyim çünkü.
Neyse...

katılıyorum sıze ılerde bu tarz cvplar verdıgı ıcın o kız gbı alıcam dıyen nısanlısı ıcın kocam artık benı sevmıyor neyapmalıyım dıye konu acar herhalde
:50: ayrıca konu sahıbı kendını bu kadar degerlı goruyorsun madem senı ıstemıyorlar bunca zorluk cıkarıyorlar nasıl oyle ınsanların aılesıne gırmeye calısıyorsun?

eveet arkadaşlar bu ikinci evliliğim olacak ve çok sevdigim canımdan öte gördüğüm nişanlım var o kadarmı iyi niyetli ve temiz kalpli ama gel gelelim ailesi beni istemiyorlar özellikle annesi nişanı atmam için ellerinden geleni yapıyolar ama benim hiç saygısızlıgım olmadı ogulları ne dese benden bilen bi aile ogluna çok yüz veriyon diyen bi baba doldurup üstümüze salıyon diyen bi anne gelinliği layık görmeyen bi kayınvalide daha birden çok sorun artık çok doldum taştım ama arkamda kapı gibi duran bir eş nişanlı dost arkadaşım kısacası herşeyim ve ben bunlara nasıl davranacamı şaştım evlendikten sonra nasıl yüzüme bakacaklar bir mobilya aldı kayınbaba burnumuzdan geldi etmedini bırakmadı perde bakmaya gittik kaynana oturdu agladı oglunu anneme karadı durdu oglunun açıgını veriyoki nişanı atsınlar düşüncesi geçen gün hiç bişi yokken nişanlımla konuşurken babası çagırdı konuşmak için ve ortada bişi yokken azına geleni saymış agıza alınmicak kelimeler etmiş oglundan utandını dile getimiş nie utanıyo çünkü beni almış ben dulmuşum istemiyolar yani apaaçık dün kaynanayı aradım anne bu babamla eşim nie anlaşamıyolar benim bilmedigim bişi mi var felan dedim kadın azını açtı yumdu gözünü :53: bende kendine aynen benim öle oglum yok 1 kıza degişmem ailemi canımı dio neymiş nişanlım tartışmış o gece evden çıkmış arabada yatmış oglluna üstüne üstlük gebersin dio evinize basmam dio e bende isabet olur dedim :))) :27: ve bunlar ayırmak için evlendikten sonrada ugraşacaklar eminim napıcam nasıl bi önlem alıcam dügün yapmak istiyo nişanlım layık görmüyolar gelinliği kiralık al dio yada kardeşinin kızı yeni evlenmiş onun gelinliğini giyicekmişim felan filan görgüsüzlüge bak bende al kızına giydir dedim :))) annesindende babasındanda nefret ettim artık kırık igne aldılarsa başımıza kaktılar allaha havale ettim ama korkuyorum yarın birgün aramızı açmalarından :50::50::50: ama nişanlım sırtımı yere getirmez inanıyom güveniyom hatta çok seviyorum ve seviliyorum bana akıl verin kızlar ben bu kaynanaya kayınbabaya nasıl davranmalıyım sinirlerim bozuldu psikolojim bozuldu artık :(((:52:

Ailesi dul olduğu için istemiyormuş arkadaşı. Annesi kızın ailesine oğullarının açığını veriyormuş onlarda istemesinler diye, baba oğlundan utandığını söylüyormuş.

Arkadaşlar belki arkadaşımız ilkinde hevesini alamadı ve gelinlik giymek istiyor bence çok yüklenmişsiniz arkadaşa. Hepimizin vardır hassaslığı bir konuda. Demekki arkadaşında Gelinlik ve düğünmüş. Önce evlendi diye çocuğu var diye. gelinlik giymiycekmi yada düğünü olmuycakmı. Kiralık olsun olmasın orasını bilemiycem tabi oda kişisel bir düşüncedir kimisi kiralık gelinlik giymez kimisi giyer. Herkes ağzına geleni saysın arkadaş o benim büyüğümdür diye geri mi çekilsin. böyle diye diye ezmeye çalışıyorlar sürekli. çokda doğru yapmış cevap vermekle.

Bence şu anda gelinlik değil sorun. Evlense bile yuva yıkmaya çalışacak bir aile. Kendi istedikleri olsun diye oğullarına etmediği koymayan bir aile.
Bilmiyorum ama nişanlınız eğer evlendikten sonra bu davranışlarını sürdürecekse çok şanslısınız. ama evlendikten sonra kıymetlenip anamdır babamdır deyip her yapılana susar sizi sahiplenmesse vay halinize derim arkadaşım. Ama evlilik öyle birşeyki karşıdaki insanı ancak aynı eve girince tanıyabiliyorsunuz.
Allah yardımcınız olsun inşallah aradığınız mutluluğu bulursunuz.

Ailesi dul olduğu için istemiyormuş arkadaşı. Annesi kızın ailesine oğullarının açığını veriyormuş onlarda istemesinler diye, baba oğlundan utandığını söylüyormuş.

Arkadaşlar belki arkadaşımız ilkinde hevesini alamadı ve gelinlik giymek istiyor bence çok yüklenmişsiniz arkadaşa. Hepimizin vardır hassaslığı bir konuda. Demekki arkadaşında Gelinlik ve düğünmüş. Önce evlendi diye çocuğu var diye. gelinlik giymiycekmi yada düğünü olmuycakmı. Kiralık olsun olmasın orasını bilemiycem tabi oda kişisel bir düşüncedir kimisi kiralık gelinlik giymez kimisi giyer. Herkes ağzına geleni saysın arkadaş o benim büyüğümdür diye geri mi çekilsin. böyle diye diye ezmeye çalışıyorlar sürekli. çokda doğru yapmış cevap vermekle.

Bence şu anda gelinlik değil sorun. Evlense bile yuva yıkmaya çalışacak bir aile. Kendi istedikleri olsun diye oğullarına etmediği koymayan bir aile.
Bilmiyorum ama nişanlınız eğer evlendikten sonra bu davranışlarını sürdürecekse çok şanslısınız. ama evlendikten sonra kıymetlenip anamdır babamdır deyip her yapılana susar sizi sahiplenmesse vay halinize derim arkadaşım. Ama evlilik öyle birşeyki karşıdaki insanı ancak aynı eve girince tanıyabiliyorsunuz.

canım kımse onun gelınlık gıymesıne bırsey demıyor bı ıkı sayfa oncesını arkadasın yorumlarını okursan anlarsın

Gelinliğin kiralık veya satılık olması hiçbirşey farketmez, ben de bir kez evlendim ve üstüme diktirip kiraladım, neticede bir kez giyeceğim birşey gereği yoktu satın almanın bence. Ama gelinliği isteyen 10 kez evlenir 10 kez giyer, adı üstünde "Gelinlik" gelinin kıyafeti, bunun daha önce evlenmiş olmakla ilgisi yok, ama isteyen giymez tercih meselesidir tamamen. Ama bu konuda evlenen kişiye "ikinci evliliğin yakışık almaz" gibi bir tutumu doğru bulmuyorum. Gelinlik her kadına yakışır :)
Ancak kayınvalidenize verdiğin cevaplar konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum, yani gelmeyiz evine dediklerinde "isabet olur" falan demeniz hoş olmamış. Bence madem nişanlınız bu kadar arkanızda ve size destek, keşke siz hiç yüzgöz olmasaydınız... Nişanlınız halletseydi bu tür şeyleri...

Içimden geçeni söyleyeyim ,haklısınız haksizsiniz diyemem de bilemem de.ama ikinci evliliğini yapan bir çocuğu olan çocuğundan ayrı olan bir bayanın gelinliğim kiralık olsun diyorlar diye dert etmesini anlayamadım.ilk evliliğim kiralık gelinlik giydim ne oldu yani ....?

ne kadar doğru söylemişsiniz

arkadasın konusu yine konu dışına cıkıyor offf
kız-dul kiralık satılık gelinlik mevzusuna dönmüş konu.

konu sahıbı arkadaşım sen evlendıkten sonra altlı üstlümü oturacaksın
nasıl oturacaksınız onu bi söyle önce? bu cok önemli.

çok pardon ama ne alaka. 10. evlilik bile olsa insan gelinlik giymek ister ve giyer.(çok kaba oldu ama bence herkes özgürdür bu konuda)
konu sahibi arkadaşım haklısınız durumunuzda. benim tavsiyem taviz vermeyin kaynana kayınpedere . saygıda kusur etmeden istediğinizi yaptırın. evlemdikten sonra da bayramda tatilde 3-5 gün gidilir karşılıklı gülümsenir geçilir.

Tebrik ediyorummmm sizi..... :46::46::46::46:

İsteyen herkes giyebilirr gelinliği ilk evlenenlere mahsustur diye satılmıyo dikilmiyo ve kiralanmıyo o gelinliği..... Allah yardımcınız olsun bu arada....

o lafı dedirtene kadar beni orta yerimden çatlattı 10 kez de evlensem gelinlik giymek hakkım kendimi o kadar küçümsemiyorum bu gelinlik nişanlım ben seni kız gibi alcam herşeyide ona göre yapacam dio benle alakası yok yani

bunu diyen insanın kimseden beklentisi olmadan kendi yapması gerekir o zaman.aileden onu bunu isterse karışma haklarıda olur:34:

valla ben ilk evliliğim ve kocam ilk aşkım ilk tanıdığım erkek buna rağmen kaynanam yapmadığını bırakmadı.......işiniz çooook zor.

Içimden geçeni söyleyeyim ,haklısınız haksizsiniz diyemem de bilemem de.ama ikinci evliliğini yapan bir çocuğu olan çocuğundan ayrı olan bir bayanın gelinliğim kiralık olsun diyorlar diye dert etmesini anlayamadım.ilk evliliğim kiralık gelinlik giydim ne oldu yani ....?

durum gelinlik mevzusu deil insan olsalar alsalar karşılarına konuşsalar onuda giyerim hatta hiç giymem ama ortada bi küçümseme var boşandıgım için bu kadar eşyayı böle güzel gelinligi alacaktın madem nie kız almadın dien bir aile var arkadaşım olayda ben çokta gelinlik takıntısı olan bir insan deilim ama başkasının giydinide giyemem yani benim anlatmak istedigim aile layık görmüyo ogluna :50:

aynen katılıyorum sana.gelınlık mevzusu hıc abartılacak bır konu degıl.kıralık satılık ne fark eder.bende kıralık gıydım kendı ıstegımle.ne oldu yanı.zaten gelınlık muhtesem bıseydır ve asla da doyulamayacak bır zevktır bana gore.o yuzden onların dedıgı olsun kıralayın.sız de cok sessız bır kadın degılsınız anlattıklarınıza bakılırsa.daha evlenmeden yuz goz olmussunuz.evlendıkten sonra bambaska baslıklar sızı beklıyor gıbıme geldı.

ben büyüklerime karşı sayıgısız bir insan deilim beni öle yüze çıkaran kendileri nie dersen ogluyla tartışsalar direk benden biliyolar ama benim ibşiden haberim yok ogullarına edilmicek beddua veren bi anne ölseydinde bunları yaşatmsaydın dien bi aile yani ölseymiş te böle utandırmicakmış utanmaların sebebide dul olmam konuyu gelinlik mevzusuna çekip saptırmayın bence

konu sahıbı arkadas herkes herkese herseyı soyler herkez agzından cıkanın arkasında sozunde dursa zaten bunca acılar sıkıntılar olmaz fazla GUVENME

fikrinizi almak için buraya konumu açtım derdimi sıkıntımı paylaştım tabiki fikrinizi sunacaksınız ama konu gelinlik deil olsa ne olur olmasa ne olur

gelinliğin kiralık olması bence hiç sorun değil ayrıca kızına giydir fln dmeek o yaşlarda insanlara söylenmemesi gerekli bence sen ne olursa olsun üslubunu bozma saygıda kusur etme belki onlarda sendeki saygıyı fark edip yaptıklarından utanırlar.

kızına giydir kelimesini nişanlım kullandı yani benim boşanıp ayrılmam herkesin başına gelebilir bu kadar küçük görülmemeli kader bu sonuçta yani kırık igne alsalar başımıza kaktılar burnumuzdan geldi

katılıyorum sıze ılerde bu tarz cvplar verdıgı ıcın o kız gbı alıcam dıyen nısanlısı ıcın kocam artık benı sevmıyor neyapmalıyım dıye konu acar herhalde
:50: ayrıca konu sahıbı kendını bu kadar degerlı goruyorsun madem senı ıstemıyorlar bunca zorluk cıkarıyorlar nasıl oyle ınsanların aılesıne gırmeye calısıyorsun?

nişanlımı çok seviyorum çünkü onun içinde emek sarfediyorum rabbim bidaha öle şeyler yaşatmasın kolay deil

aynen bu arkadaşım beni anlamışın allah razı olsun gelinlikte söyleyiş tarzına baktım öle cvp verdim acaip kadın küçümsüyo dul oldugum için :50:

arkadasın konusu yine konu dışına cıkıyor offf
kız-dul kiralık satılık gelinlik mevzusuna dönmüş konu.

konu sahıbı arkadaşım sen evlendıkten sonra altlı üstlümü oturacaksın
nasıl oturacaksınız onu bi söyle önce? bu cok önemli.

hayır canım evim ayrı barkım ayrı tuttum eve kadar dil uzattılar nie dagın dibindeymiş üç beş kuruş fazla verip kendilere yakın oturacakmışız kimse kusura bakmasında ben evlendikten sonra eşiminde kendiminde cebini düşünmek zorundayım nere uygunsa orda oturrum yani

Back
X