Bende mi problem var annemde mi

Niye kendinizi yipratiyorsunuzki hic para vermeyin evinizin rizkini neden veriyorsunuz ben burda gordum evlenenlerin ailesine pra verdigni size faydalarida yokmus. Para istiyorsa gelsin cocuklarinizi baksin hic hos degil mesafe koyun bosuna yipraniyorsunuz degerinizde bilinmiyor. Ayrica o baskalarindan ornek verince sizde falancanin annesi torunlarina bakiyor gul gibi cocuklrina yardim ediyor falan diyin 🤷‍♀️

B kesinlikle adil olmayı bilmek gerekiyor ki mesela K valide sizle yaşasa eve beş kuruş para vermese, katkıda bulunmasa imkanı varken bi zaman sonra göze batmaz mı ? Elbette batar , biz bunu kendi açımızdan rahatsız olacağımızı düşünüyoruz , neden eş tarafı için de düşünülmüyor saf enayi yerine konuyor ? Benim anneannem bize gelir bazen 2-3 gün kalır senede bi kez onda bile kadın et süt tavuk alın diye anneme para verip durur , ben anlamadım nasıl insanlık bu , kendi aileni doyur eşin bi hobi için bişey almak isteyecek engelle yok neymiş az kazanıyor zaten bide ailesine verirse baştan saygı sevgi yok ki evlilikte böyle insanlardan nefret ediyorum yA , sevgiyi para ile ölçüyorlar herhalde
aynen öyle.annem benle yaşıyor 9 yıldır tek başına kalamaz hasta olduğu için.eşim ondan 5 kuruş almaz istemez amaa annem 5000 e yakın gelirini bana verir.benzinimden vergime kıyafetlerimden harçlığıma çocuğa kıyafet kitap vs. eve bazı eşya vs hep ordan alırım kalanını da kendi hesabımda biriktiririm.ee bizler de uyannıklık yapıp amannn koca baksınn beni seviyorsa deyip tüm parayı biriktirseydik o zaman.olur mu böyle şeyy.adam resmen köleleştirilmiş bu evlilikte.kaynana neden hoş görülmüyor ona aa o da duygusal idare edelim denilmiyor da hep anne anne deniyor.benim 5 tane görümcem var ne zaman isterlerse evime gelebilirler.tek taraflı ilişki tek taraflı menfaat olmaz

Aynen öyle olacak az kaldı bitecek zaten sonra nasıl keseceğim diye düşünüyorum ben de keşke yurtdışına filan takınabilsem de kurtulsam ben de her ay değil de elimin bol olduğu aylarda vermek istiyorum sadece ama mümkün değil gerçekten kan çıkar
O zaman gelince de söyleyeceğiniz Şey çocuklarım büyüyor, onların eğitimi için birikim yapıyoruz. Malesef verebilecek gelirim yok. Önceliğim onların eğitimi diyeceksiniz.

adam kendine 2. el bir bisiklet almak istedi diye kıyametler kopmuş.adama hobisi için bile para çok görülüyor ama kardeşler lüks okusun gezsin diye paralar yağıyor.burs alsınlar geri ödemeli ya da ödemesiz .anne evde çocuk baksın iş mi yok?kolayını bulmuşlar çalışırlar mı hiçç
Bu gidişle kocadan da olacak, o annesi kardeşleri yüzüne bakmayacak. Abla, evlat para getirirken güzel çünkü, bi başına kalınca kendini zor devşirir hale gelecek, para da veremeyecek. Kim takar o saatten sonra.

adam kendine 2. el bir bisiklet almak istedi diye kıyametler kopmuş.adama hobisi için bile para çok görülüyor ama kardeşler lüks okusun gezsin diye paralar yağıyor.burs alsınlar geri ödemeli ya da ödemesiz .anne evde çocuk baksın iş mi yok?kolayını bulmuşlar çalışırlar mı hiçç
Burda kadına kendi parasını bile çok gören kocaları boşayın diyoruz. Abi de boşansın bence.

Bu gidişle kocadan da olacak, o annesi kardeşleri yüzüne bakmayacak. Abla, evlat para getirirken güzel çünkü, bi başına kalınca kendini zor devşirir hale gelecek, para da veremeyecek. Kim takar o saatten sonra.
katip sen de eşine söylesen beni seviyorsan artık evi sen geçindireceksin ben de tüm paramı aileme vereceğim desen adamm ne der acaba ha ha ha

Çocuklarına babaları bakmak zorunda, sen gelirsen tek, kabulüm diyecekler.

katip sen de eşine söylesen beni seviyorsan artık evi sen geçindireceksin ben de tüm paramı aileme vereceğim desen adamm ne der acaba ha ha ha
Ben olur dememe rağmen annesinin tokideki evinin kirasını ödemedi kendi üstüne geçmedi ev diye. Bu adama o denmez, ayıp.

o patansiyeli ben de gördüm.zengin koca bul diye de telkin verir bu tür anneler.onu da görmüşlüğüm varrr
Üzülemiyorum artık, böyle arada derede hayatı hakediyorlar. Kendi aklını kullanmazsan bir ömür sokma akılla yaşarsın, gittiği yere kadar.

Yok öyle demezler çocuklar sende kalsın babadan yüksek nafaka al eğitim masraflarını o karşılasın sen çok masraf yapma boşandınız diye çocukları da bırakmadı ya falanca boşanmıştı baba çocukların her masrafını karşıladı yine sen de öyle yaptır der artık annemi çok iyi tanıyorum ama boşansak bile para beklemeye devam eder param yok veremem desem de niye çocukların her masrafını sen karşılamak zorunda öısın babaları yapsın sen tüm paranı harcama der kelimesş kelimesine böyle der

Yok öyle demezler çocuklar sende kalsın babadan yüksek nafaka al eğitim masraflarını o karşılasın sen çok masraf yapma boşandınız diye çocukları da bırakmadı ya falanca boşanmıştı baba çocukların her masrafını karşıladı yine sen de öyle yaptır der artık annemi çok iyi tanıyorum ama boşansak bile para beklemeye devam eder param yok veremem desem de niye çocukların her masrafını sen karşılamak zorunda öısın babaları yapsın sen tüm paranı harcama der kelimesş
Açıkçası annem bunu eder şunu yapar deyip te bir aksiyon alınmayınca bu konuları açmak ne biliim sadece anneye laf söylensin diye açılmış gibi geliyor.

Mesafe koymanız şart. Hatta başka gelir kaynağı varsa para vermeyi kesmeniz de. Bu saatten sonra huyu değişmez demeyin. Pabucun pahalı olduğunu anlayınca bal gibi değişir
hayır sırf aileme laf söylensin diye açmadım konuyu dedim gibi bizim akrabalar hep verir annelerde annem gibidir aşağı yukarı hepsi ben de bu normal ben anormalim herhalde diye düşünmeye başlamıştım herkesle de paylaşılmıyor yakın çevreme de anlatacağım bşr şey değil bu yüzden fikir almak istedim diğer insanlarda nasıl bu normal mi diye daha doğrusu bu aralar psikiyatriye merak saldım narsist hikayeleri okudum ondan sonra gözüm açıldı bu normal değil diye düşünmeye başladım ve sormak istedim sizde de böyle mi diye

Yok öyle demezler çocuklar sende kalsın babadan yüksek nafaka al eğitim masraflarını o karşılasın sen çok masraf yapma boşandınız diye çocukları da bırakmadı ya falanca boşanmıştı baba çocukların her masrafını karşıladı yine sen de öyle yaptır der artık annemi çok iyi tanıyorum ama boşansak bile para beklemeye devam eder param yok veremem desem de niye çocukların her masrafını sen karşılamak zorunda öısın babaları yapsın sen tüm paranı harcama der kelimesş

hayır sırf aileme laf söylensin diye açmadım konuyu dedim gibi bizim akrabalar hep verir annelerde annem gibidir aşağı yukarı hepsi ben de bu normal ben anormalim herhalde diye düşünmeye başlamıştım herkesle de paylaşılmıyor yakın çevreme de anlatacağım bşr şey değil bu yüzden fikir almak istedim diğer insanlarda nasıl bu normal mi diye daha doğrusu bu aralar psikiyatriye merak saldım narsist hikayeleri okudum ondan sonra gözüm açıldı bu normal değil diye düşünmeye başladım ve sormak istedim sizde de böyle mi diye
Benim etrafımdakilere amca anası babası verir😅 hic gormedim ben heleki maasla geciniyorsa evlendikten sonra surekli para versin

Neden aynı sonsuz anlayışı eş ailesine göstermediniz bu vakte kadar? Eşiniz sizin yaptığınızı yapsa boşarsınız. Bu kadar samimi olduğunuza inanmıyorum. Klasik evlerden ırak anakuzusu bir kişiliksiniz. Sizle evlenene yazık, doğurduklarınıza yazık. Umarım tez vakitte gözünü açar eşiniz.

Eşinizin ailesi yapsa yanar yıkılırdı buralar. Yüzlerini göresiniz gelmezdi, ölüm ayrılığı yapardınız. Ama kendi aileniz olunca, '' Şöyle yapıyorlar, böyle yapıyorlar, ama para vermeyi kesemem zor durumda kalırlar irtibat kopar, ühühühü. Nasıl yapsam ki, hem bana iyi davransınlar hem de görüşmeye devam edeyim? ''. Elin adamı sıkıntılı ailelerinizi çekmek zorunda mı?

Ay adamın ailesi kaza geçirmiş de uçak bileti alıp ailesini görmeye gidecek diye aklı çıkmış. Boşa masraf diyor.
Her ay 1500 lira verse saniyesinde boşardı.
Bir kendilerininki aile, bir kendi anaları çilekeş ana.

Ben ayrıca gerçekten şunu sormak istiyorum çünkü yıllarca beynim ütülendi meslek sahibi olan ortalama ya da ortalamadan bir Tök fazla kazanan kızlar gerçekten ailenize maddi yardımda hiç bulunmuyor musunuz tabi bana göre bu çok ütopik bşr şey her okuyan kız ailesine verir vermeli vermek zorunda vermezse çok ayıp diye yetiştirildim ben ama erkekler vermek zorunda değil

Mesleğim var, çalışıyorum. Ailemle yaşarken bile 5 kuruş istemediler, almadılar benden. Çok çok zengin insanlar da değiller, kendi hallerinde yaşayan insanlar.
Aksine her zaman sorarlardı "paran var mı, bir şeye ihtiyacın var mı" diye.

Birlikte yaşarken eve katkıda bulunmak normal. Evi ayırdıktan sonra da ihtiyaç halinde yardım edilir tabii ki ama siz resmen maaşa bağlamışsınız ailenizi. Normal mi şimdi bu?

Ay adamın ailesi kaza geçirmiş de uçak bileti alıp ailesini görmeye gidecek diye aklı çıkmış. Boşa masraf diyor.
Her ay 1500 lira verse saniyesinde boşardı.
Bir kendilerininki aile, bir kendi anaları çilekeş ana.
Aaa öyle deme, kaynana kötü, kaynana çirkef. Anası melek. Hiç kötülük etmez. Etse de bilmeden etmiştir, mecbur kalmıştır. Ama kaynana öyle mi, kötülüklerin anası o.

Yazık adama. Öldürmez süründürür böylesi. Bırakacaksın ailesine, koyniş koyniş yaşasınlar. Nefes alıyorsun bu tiplerden kurtulunca, nefes.

Aaa öyle deme, kaynana kötü, kaynana çirkef. Anası melek. Hiç kötülük etmez. Etse de bilmeden etmiştir, mecbur kalmıştır. Ama kaynana öyle mi, kötülüklerin anası o.

Yazık adama. Öldürmez süründürür böylesi. Bırakacaksın ailesine, koyniş koyniş yaşasınlar. Nefes alıyorsun bu tiplerden kurtulunca, nefes.
1500 de yetmiyor kadına ayda. Duygu sömürüsüyle extra para artı mutfak erzağı da aldırıyor baksana. Evlat borsa hissesi gibi yatırım olmuş kadına😅

Back
X