Bende mi problem var annemde mi

Bu gerçek mi ya

Evet ama burunları kanamadığı için gereksiz masrafmış 😌
Arkadaşlar uçak meselesi konusunu da dikkatli okuyun lütfen eşimin o ay bizden bağımsız bşr şekilde kredi kartı borcu çok gelmişti hobilerinden dolayı ödeyememişti ben az biraz birikmişimle kapatmıştım tüm borcunu ama o tam borcu kapattık deren gereksiz ( evet gereksiz çünkü küçük bir kazaydı burunları bile kanamamıştı artı o aralar kv eşimin bizden ve çocuktan kaynaklı yolculuk yapmasına laf ederdi oğlum yollarda yoruluyor diye ) yere bşr masraf daha çıkaracaktı başımıza o yüzden yazmıştım

Eşim her ay ailesine 1500-2000 lira para verse ne kazandığım paranın ne de harcadığım tek kuruşun hesabını sorabilir.
İster hobi olsun ister zorunlu ihtiyaç...
So-ra-maz 😊

O yüzden bence eşinizi öpüp başınıza koyun. Adamın ailesine ya da hobisine de karışmayın.
Eşinize de sabır diliyorum.

annem 9 yıldır benle yaşıyor 5000 e yakın geliri var.konu sahibinin annesi gibi olsa eşin baksın herşeyini eşin alsın der kendi parasını kuruşu kuruşuna biriktirir bir de benden bir şeyler beklerdi.oysa tüm kazancını bana verir ne istersen yap diye.bizim annelerde mi bir tuhaflıkk varr yoksa konu sahibinin annesinde mi çözemedimm :işsiz:
Maşallah annenize..Uzun güzel bir ömür diliyorum💙
Maalesef ki konu sahibi bu konuda şanssız böyle düşünen annelerde var demek ki..
Aynı şekilde benim annemde her zaman elinden geleni yapmaya çalışır.Daha 10 gün önce yanımdaydı. Bu ara biraz sıkışık olduğumuzu anladı giderken maaş kartını bana bıraktı ihtiyacınız olursa kullanın diye tabi ben kıyamam kartını aynen vereceğim ama bir yandan da çok hoşuma gitti hala aklında evlatlarının huzuru var..

Maşallah annenize..Uzun güzel bir ömür diliyorum💙
Maalesef ki konu sahibi bu konuda şanssız böyle düşünen annelerde var demek ki..
Aynı şekilde benim annemde her zaman elinden geleni yapmaya çalışır.Daha 10 gün önce yanımdaydı. Bu ara biraz sıkışık olduğumuzu anladı giderken maaş kartını bana bıraktı ihtiyacınız olursa kullanın diye tabi ben kıyamam kartını aynen vereceğim ama bir yandan da çok hoşuma gitti hala aklında evlatlarının huzuru var..
sizin annenizde eli öpülesi annelerdenmiş.annelerini babalarını sömüren evlatlara da karşıyımdır mesela.benim annem benle yaşadığı için hiçbir ihtiyacı yok ondan veriyor tüm maaşını.hala öğrencileri arar sorarlar hatrını ki öğrencilerinin torunları var :KK45: konu sahibinin annesi evlat sahibi olmayı yanlış anlayanlardan.ben baktım büyüttüm o da bana ömür boyu bakacak diyor.benden başkasına acıma değer verme diyor.bu düşünce tarzı bile özünde iyi bir insan olmadığını gösteriyor.

sizin annenizde eli öpülesi annelerdenmiş.annelerini babalarını sömüren evlatlara da karşıyımdır mesela.benim annem benle yaşadığı için hiçbir ihtiyacı yok ondan veriyor tüm maaşını.hala öğrencileri arar sorarlar hatrını ki öğrencilerinin torunları var :KK45: konu sahibinin annesi evlat sahibi olmayı yanlış anlayanlardan.ben baktım büyüttüm o da bana ömür boyu bakacak diyor.benden başkasına acıma değer verme diyor.bu düşünce tarzı bile özünde iyi bir insan olmadığını gösteriyor.
Anneniz değerli bir Öğretmen ki öğrencileri hala arayıp soruyor. İyi Öğretmenler asla unutulmaz😍🧿🧿

Tabi 9 sene dile kolay para konusu mevzu olmaz bile ..Aile olmak, Anne baba olmak böyle olur yani dediğiniz gibi sadece maddi anlamda destek olmakla olmaz.Aile içinde manevi destek en önemlisi.
Konu sahibinin annesi evladının çabasından mutlu da olmuyor daha da istiyor.

Bu kız evli, kocası kabul eder mi sürekli bana destek oluyor huzurları bozulmasın demiyor..
Umarım konu sahibi artık çekirdek ailesini düşünür.

Yok aslında gerçekten duygusaldır mesela bşr laf söyle aylarca her akşam o lafı düşünüp düşünüp anlayabilir ben beden bu kadar şanssızım hem annem beni sevmedi hem çocuklarım sevmiyor niye böyle kadersizlikle der der ağlar
Yalnız buna duygusallık denmez, duygu sömürüsü denir. Anneniz duygu sömürüsü yaparak, kendini acındırarak, başkalarını övüp sizi aşağılık kompleksine sokarak, çevresindeki herkesi parmağında oynatıyor. Açıktan laf sokmaz, açıktan ne istediğini söylemez hep ima eder, dolayısıyla karşısındaki , bana şunu mu demek istiyorsun, diyemez dediğinde hep kıvırır, ben onu kastetmedim, der. Hiç sevmediğim çok tehlikeli bir karakter. Bu karakterde birini memnun edemezsiniz ki edemiyorsunuz zaten. Hep daha fazlasını ister, isteyecek.

Babanız yok mu, anneniz sizin verdiğiniz para hariç nasıl geçiniyor? Diğer kardeşleriniz daha çok veriyormuş ki sizin verdiğiniz 1500 de çok iyi bir para. En az 4500 tl sırf kardeşiniz okusun diyemi veriyorsunuz, çok değil mi bir öğrenci için?

Bu kadar rahatsızsanız para vermeyi kesin, her hafta gitmeyin, bir sınır çizin. Bu arada eşinizi gerçekten tebrik etmek lazım, hem her ay 1500 tl gönderiyor, hem sizin ve annenizin nazını çekiyor hemde ayda 2-3 kez annenize geliyor, kıymetini bilin

Böyle saçma bisey duymadım okudukça sinirlerim bozuldu resmen. Sizin yerinizde olsam 5 kuruş para vermezdim. Vermezsem ipler tamamen kopar diyorsunuz ya e kopsuunn nolcak 5 kuruş para vermiyorum diye beni evlatlıktan reddedeceklerse varsın etsinler. Zaten hiç biseye faydaları da yokmuş en azından kendi canımı üzmem.
Siz annemi kaybederim diye üzülüyorsunuz da onlar da evlatlarını kaybetmeyecek mi? Onlar üzülmez mi yani?

Allah aşkına cvp verin şu mesajima
Vermezsem tamamen görüşmeme kaybetme gibi bir şey olmaz ama laf sokmalar alttan imalar falanca annesine kardeşine bu kadar veririm bizimki bir kaç yol verdi ki 10 yıldır veriyorum sora kesti biz yine bir şey demedikleri havada uçuşur yanına gitmek bana iyice zulüm olur

İsterse basit bir kaza olsun ailesini görmek istemiş yahu göremez mi? Anneniz de o zaman çocuk baksın evde dolma sarma börek yapıp satsın parasını kazansın madem .
Annemin sağlık durumu buna müsait değil ayrıca babamla kendi maaşları var az da olsa sadece kardeşlerim henüz okuduğu İçin yettiremiyorlar onlar da işe başlasa bize ihtiyaçları kalmayabilir diğer işe giren kardeşlerim de veriyor benden daha fazla veriyorlar ama gelirleri de bendem daha iyi sorun benim onlardan az vermem ve annemin dediğine göre gönülsüz vermem aslında kardeşlerim henüz okumadaydı benden almaya mevcut olmadaydı benim aşık suratla verdiğim parayı almaya asla tenezzül etmezmiş ama mecburmuş kendi için değil kardeşlerim için

Arkadaşlar uçak meselesi konusunu da dikkatli okuyun lütfen eşimin o ay bizden bağımsız bşr şekilde kredi kartı borcu çok gelmişti hobilerinden dolayı ödeyememişti ben az biraz birikmişimle kapatmıştım tüm borcunu ama o tam borcu kapattık deren gereksiz ( evet gereksiz çünkü küçük bir kazaydı burunları bile kanamamıştı artı o aralar kv eşimin bizden ve çocuktan kaynaklı yolculuk yapmasına laf ederdi oğlum yollarda yoruluyor diye ) yere bşr masraf daha çıkaracaktı başımıza o yüzden yazmıştım
İnsanlar kaza yapmış kaza. Pes yahu. İnsaf. Sizi döne döne boşamayan kocaya da acımam gayrı. Çekesi varmış, çekiyor. Kendi düşen ağlamaz.

İnsanlar kaza yapmış kaza. Pes yahu. İnsaf. Sizi döne döne boşamayan kocaya da acımam gayrı. Çekesi varmış, çekiyor. Kendi düşen ağlamaz.
En az 3 kardeş anneye para veriyor en az veren 1500 müş 2000 şer binde 2 kardeşten alıyor en az. Ne diye doğurmuş bakamayacağı çocukları . Şu pandemide okul bile olmadı napıyor bu okuyan 2 kardeş 5500 tl yi? Böyle anne ne gördüm ne duydum valla. Tüm maaşını veren kızlar var kocaları bakıyor onlara diyerekte manipüle ediyor😅

Vermezsem tamamen görüşmeme kaybetme gibi bir şey olmaz ama laf sokmalar alttan imalar falanca annesine kardeşine bu kadar veririm bizimki bir kaç yol verdi ki 10 yıldır veriyorum sora kesti biz yine bir şey demedikleri havada uçuşur yanına gitmek bana iyice zulüm olur

Ailenize 10 yıldır mı para veriyorsunuz :KK57:
Ayda ortalama 1000 lira (üstelik şu an 1500 veriyorsunuz) 10 yılda kaç lira yapıyor farkında mısınız?

En az 3 kardeş anneye para veriyor en az veren 1500 müş 2000 şer binde 2 kardeşten alıyor en az. Ne diye doğurmuş bakamayacağı çocukları . Şu pandemide okul bile olmadı napıyor bu okuyan 2 kardeş 5500 tl yi? Böyle anne ne gördüm ne duydum valla. Tüm maaşını veren kızlar var kocaları bakıyor onlara diyerekte manipüle ediyor😅

Sülaledeki bütün anneler çeşitli manipülasyonlar sonucu kızlarından para alıyorlarlarsa süleledeki bütün kadınların ortalama iq'su kaçtır çözemedim ben.
Anneler, kızlar ohooo...

S
Özellikle hepinize cevaplarınız İçin teşekkür ederim yami annemi anlatmaya çalıştım ama gerçekten anlatılmaz yaşanır denen tiplerden. Narsist diyen olmuş evet olabilir en azından annem olmasa da ananem tam narsistti anneme benim yaşadıklarımın 10 katını yaşattı o yüzden anneme bşr şey diyecek olsam ben de anneme yaptım ama hiç bir zaman senin gibi yaptıklarımın lafını etmedim lafını edeceksen yapma istemiyorum yapma kızım der sen git el kızı ol zaten biz kimiz ki senin 2. Annen var artık (kv) git ona yap ben büyüteyim eziyetini ben çekeyşm sefanı onlar sürsün deyip durdu hep daha nişanlıyorum kv ye çok yüz verme sefanı o mu sürecek Gül gibi kız veriyorum başka bşr şey beklemesin soğuk davran derdi hep ama yine söylüyorum kv de az değil o da sütten çıkma değil beyse o ayrı konu

parayı daha çok anne için değil okuyan küçük kardeşlerim ar onların ihtiyacı görülsün diye veriyorum vermesem onlar da mağdur olur ama şöyle bir şey var ki onlardan öğrenci olmasına rağmen bizim gibi değiller lükslerinden ödün vermezler hr gittiğimde kardeşin bu ay da bunu istiyor laf geçiremiyorum kendime bu ay bunu alayım dedim yine alamayacağım kardeşine verdim parayı üstüme giyecek doğru düzgün bir şey yok falanca annesine bu u almış falan filan tarzı şeyler der mecbur ekstra bir daha para vermek zorunda kalırım

hafta sonu gideriz bu kez işte falanca her hafta annesine gider orda yerler içerler ama tabi market masrafını onlar karşılar etini sebzesini alır gider annesine orda pişirir yerler der bşr daha ki gidişimde yüklü market alışverişi yapıp gitmek zorunda kalırım

doğum yaptım 2 hafta annem kendi evinde baktı Allah var iyi baktı ama bana 2 aylık bakıcı masrafına mal oldu

bir şey desem tamam yapma kızım yapma ben de zamanında aileme çok yaptık hiç de lafını etmedim yaptığın 2 kuruş o u da yapma der

bir kaç yol önce aylık verdiğim parayı verdiğimde sen yüzünü aşarak veriyorsun köpeğin önüne atar gibi dedi ki hiç öyle yapmam yorgunumdur sana öyle gelmiştir diyorum hatır zoraki verdiğin için öyle okuyor dedi bşr dahakşne neşeli vermeye dikkat ettim hep bu tarz şeyler yan

annenden midem bulandı yemin ederim! Boyle bi anneyi arayıp sormazdım ben koparırdım bağları net! Kadın seni yolunacak keriz bulmuş yolup duruyo ! Seni manüple ederek duygularına oynayarak suclu hissetirerek kıyas yapıp rekabet duygusu yaratarak borclu hissetirerek
Ya cok safsın ya da cok korkak???
Aileni kaybetmemek icin bunu cekiyosun ailede aile olsa
mafya gibi parana konuyolar kan emiciler

Annem de kendi ailesine aynısı yapmış ananem hiç bilmez Kadir kıymet yapmayın der annem de o yolda onun bşr tık iyi hali gibi tamamen kesersem hem zor duruma düşerler hem ilişkimiz hepten kopar
Bir sure elinizi eteginizi çekin.inceldigi yerden kopmazsa yarın beklemedigin yerinden kopar.ben de anneme yardım ederim ama sürekli sistematik değil. annem istemeye de utanır ayrıca.bilemedim .ben zaten çocuğunun maaşını kendi maaşı gibi gören aileleri kiniyorum

Annemin sağlık durumu buna müsait değil ayrıca babamla kendi maaşları var az da olsa sadece kardeşlerim henüz okuduğu İçin yettiremiyorlar onlar da işe başlasa bize ihtiyaçları kalmayabilir diğer işe giren kardeşlerim de veriyor benden daha fazla veriyorlar ama gelirleri de bendem daha iyi sorun benim onlardan az vermem ve annemin dediğine göre gönülsüz vermem aslında kardeşlerim henüz okumadaydı benden almaya mevcut olmadaydı benim aşık suratla verdiğim parayı almaya asla tenezzül etmezmiş ama mecburmuş kendi için değil kardeşlerim için
Siz 1500 veriyorsunuz diğer kardeşler sizden fazla veriyor, hepsi de kardeşlere mi gidiyor yani? Bir yıldan fazladır okulda yok halbuki :deli:
Ama doğru her istediklerini alıyorlar demiştiniz bir yorumunuzda, öyle mağdur zor durumda falan değiller. Verin verin kendi çocuklarınızin geleceğini değil kardeşlerinizin keyfî harcamalarını karşılayın. Kocanız bilet, bisiklet alamasın varsa yoksa sizin asalak aileniz alsın parayı. İnşallah kızınız yoktur aynı şeyi ona yapacak kafadasınız çünkü, ailenizi boşuna şikayet ediyorsunuz.

Özellikle hepinize cevaplarınız İçin teşekkür ederim yami annemi anlatmaya çalıştım ama gerçekten anlatılmaz yaşanır denen tiplerden. Narsist diyen olmuş evet olabilir en azından annem olmasa da ananem tam narsistti anneme benim yaşadıklarımın 10 katını yaşattı o yüzden anneme bşr şey diyecek olsam ben de anneme yaptım ama hiç bir zaman senin gibi yaptıklarımın lafını etmedim lafını edeceksen yapma istemiyorum yapma kızım der sen git el kızı ol zaten biz kimiz ki senin 2. Annen var artık (kv) git ona yap ben büyüteyim eziyetini ben çekeyşm sefanı onlar sürsün deyip durdu hep daha nişanlıyorum kv ye çok yüz verme sefanı o mu sürecek Gül gibi kız veriyorum başka bşr şey beklemesin soğuk davran derdi hep ama yine söylüyorum kv de az değil o da sütten çıkma değil beyse o ayrı konu

parayı daha çok anne için değil okuyan küçük kardeşlerim ar onların ihtiyacı görülsün diye veriyorum vermesem onlar da mağdur olur ama şöyle bir şey var ki onlardan öğrenci olmasına rağmen bizim gibi değiller lükslerinden ödün vermezler hr gittiğimde kardeşin bu ay da bunu istiyor laf geçiremiyorum kendime bu ay bunu alayım dedim yine alamayacağım kardeşine verdim parayı üstüme giyecek doğru düzgün bir şey yok falanca annesine bu u almış falan filan tarzı şeyler der mecbur ekstra bir daha para vermek zorunda kalırım

hafta sonu gideriz bu kez işte falanca her hafta annesine gider orda yerler içerler ama tabi market masrafını onlar karşılar etini sebzesini alır gider annesine orda pişirir yerler der bşr daha ki gidişimde yüklü market alışverişi yapıp gitmek zorunda kalırım

doğum yaptım 2 hafta annem kendi evinde baktı Allah var iyi baktı ama bana 2 aylık bakıcı masrafına mal oldu

bir şey desem tamam yapma kızım yapma ben de zamanında aileme çok yaptık hiç de lafını etmedim yaptığın 2 kuruş o u da yapma der

bir kaç yol önce aylık verdiğim parayı verdiğimde sen yüzünü aşarak veriyorsun köpeğin önüne atar gibi dedi ki hiç öyle yapmam yorgunumdur sana öyle gelmiştir diyorum hatır zoraki verdiğin için öyle okuyor dedi bşr dahakşne neşeli vermeye dikkat ettim hep bu tarz şeyler yani

Saka gibi konu. Anneniz normal degil ama uzgunum siz de normal oldugunuzu saniyorsunuz. Anneniz size guvenerek mi kardeslerinizi dogurmus? Okurken korktum umarim siz de evlatlariniza boyle yapmazsiniz. Zira sizin ailede bu sanirim gelenek gibi bisi. Butun bunlara sesini cikarmayan esiniz de en az sizin kadar degisik. Ihtiyaclari olur verirsiniz ama sizinki bildiginiz haraca baglanmis. o parayi verirken neseli verme cabaniz zaten sozun bittigi yer. O para ile ailecek destek almanizi oneririm.

Ben ayrıca gerçekten şunu sormak istiyorum çünkü yıllarca beynim ütülendi meslek sahibi olan ortalama ya da ortalamadan bir Tök fazla kazanan kızlar gerçekten ailenize maddi yardımda hiç bulunmuyor musunuz tabi bana göre bu çok ütopik bşr şey her okuyan kız ailesine verir vermeli vermek zorunda vermezse çok ayıp diye yetiştirildim ben ama erkekler vermek zorunda değil
benim de kız kardeşim verdi ama bekar ve maaşı çok iyiydi. ben vermedim öyle düzenli para ihtiyaçları da yok belki durumların sizin ailenizden kötüdür. inanın almazlar. ayrıca kız kardeşim aynı evde idi verdigi paralar babam tarafından onun adına birikti. durumu vardı erkek kardeşime araba aldı. ama kimse kimseden istemez. ben düşünüyorumda bizde kimse vermiyor sizin gibi. sizin durum farklı , ayrıca çok yanlış.

Merhaba hanımlar ben gerçekten artık çok bunaldım imdaaatttt diye bağırasım var sorun annem. Sürekli kıyas sürekli alttan laf sokmalar sürekli başkalarının kızı iyi siz kötüsünüz ben çok fedakarlık yaptım karşılığı be oldu milletin umursamaz anneleri el üstünde siz annenizi bilmezseniz lafları gerçekten usandım artık. Yani o kadar çok şey var ki ha gi birini anlatsam bilememiyrum sadece bşr kaç örnek vereyim.

Aileme bir kaç saat mesafede bir şehirde yaşıyorum ayda en az 1 bazen 2-3 gideriz hafta sonları çalışıyorum 2 küçük bebeğim var daha sık gidemeyiz zaten ailem hiç gelmez çünkü onlar niye gelsin ki biz gitmeliymişiz. Bakıcım aniden bıraktı ortada kaldık gelmelerini teklif dahi edemedim. Ama aynı hafta burada bir işleri olduğu İçin geldiler her işlerini hallettim yedirip içirip gezdirip gönderdim eşim izin alıp çocuklara bakarken ben işlerini hallettim sonra hemen gittiler yani ilişkimizi anlayın diye anlattık bakıcın yok biraz duralım çocuklara bakalım demediler ama lafta çok severler

her ay aileme belli bşr miktar maddi yardım yaparım bütçem dahilinde ama bu ona kesinlikle yeterli gelmez hep başlarını örnek gösterir ama bu u öyle bşr yapar ki asla sen az gönderiyorsun demez ki bence az değil 1500 TL gibi bşr rakam falanca gelmiş annesine bu kadar para bırakmış gitmiş bilmem kim kardeşine bunu almış anlamların geliri bizimkinin 2 katı 3-4 ayda bşr benden daha fazla para verir onu sürekli söyler yani resmen psikolojik baskı yapar tüm gün o u konuşur

birinin kızı gelsin onu görmeye gündem bellidir artık alttan laf sokmalarla içimi oyar resmen kuzenim gelmiş kardeşini alıp tatile gidecekmiş onu anlattı anlattı konuyu değiştireyim yok yine aynı şey ne hayırlı evlatmış falan filan

akrabalar senin kızlar soğuk gelip gitmiyorlar diyormuş ki bunu diyenler annemin huyunu bilip onu bize karşı doldurmaya çalışan insanlar her telefon görüşmemiz artık eziyet olmaya başladı bana gidince yine aynı annemi çok seviyorum evet ama gerçekten dayanamıyorum artık kıyaslarsalar laf sokmalar insan annesiyle oturup iki güzel laf edemez mi ya sürekli kıyas alttan laf sokma ama asla yüze direkt söyleme yok direkt söylese daha iyi resmen psikolojik işkence

her gittiğimde her Y düzenli para vermeme rağmen sürekli falanının kızının verdiği para muhabbetini yapması nedeniyle tüm paramı verip çıktığım çok oldu ama verdiğimde de ayy yok yok ben almam ben sen ver diye demiyorum öylesine diyorum diyor
Para vermeyi bi süre kesin.
Benim kızım nekadr iyimis diyecek bi süre sonra.

Vermeye devam edeceksiniz yani?

Ay bi tuhafsiniz madem vermeye devam edeceksiniz burda yakınmayın. Ona vermek zorundayım buna vermek zorundayım hiç bisey vermek zorunda değilsiniz.
Herkesin sinirleri bozuldu burda ya .
Kardeşlerim okuyo diyosunuz siz olmasaydınız nasıl okuyacaklardı?
Kaç para maaş aliyosunuz siz?
Annenizin her dediği yapa yapa sizi nasıl kullanacagini iyi öğrenmiş. Yok falanca market düzdü diye bende yapmak zorunda kalıyorum diyosunuz hayır efendim neden düzmek zorunda kaliyosunuz? Nasıl sizi manipule ediyo anneniz o yüzden böyle laf soyluyo çünkü sesinizi cikarmiyosunuz.

Yerinizde olsam anne artık 5 kuruş bile göndermiyorum. Hem para veriyorum hem de bir sürü laf işitiyorum benim de kendime göre harcamalarim var bu zamana kadar gonderdigime dua et artık yok derdim.
Sizin evladiniz yokmu onların geleceği için para biriktirmiyomusunuz omrunuzun sonuna kadar gonderecekmisiniz?

Back
X