Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bende mi sorun var cevrede mi. Kendimi israfcı hissediyorum.
Hafta başında aldığımız 1 kilo peynir haftasonu bitmiş oluyor. Ayda yaklaşık 3-3buçuk kilo zeytin yiyoruz. Her hafta 200₺ veriyoruzdur markete. Ayda 1de 400 civarı bi harcama oluyor. Yani 1200-1500 arası bizim mutfak masrafı. Neyi çöpe atıyorum? Hiçbir şey. Hayvan gibi yiyoruz demek ki. Çocuklu bi evde sağlıklı şeyler tüketiliyorsa bu hale geliniyor bence.
Mesela kızım sabah başlıyor akşama kadar “anne elma, anne muz, anne porkatal, anne havuç, anne salatalık”. E o yiyince ben yemiyim mi mandalina zamanı 6 kilo mandalina alıyorduk pazar günü, çarşamba bitmiş oluyordu. Hepimizin avuçları turuncu.
İsraf böyle bir şey değil. Yeniyorsa ne güzel. Kıyafetide ihtiyaç gerçekten yoksa israf olarak görürüm. Çocuklar çok çabuk büyüdüğü için mecbur bi ayağımız mağazada oluyor. Bence normalsiniz. Eğer siz normal değilseniz bende değilim
Valla biz de iki kişiyiz evde. Haftada bir veya on günde bir alışveriş yaparız. Daha 300 tl tuttuğu olmadı hiç çok şükür eşim hiç düşünmez eline ilk geleni atar alışveriş sepetine. Ben daha uygunuyla değiştiririm peşinden gidip. Bir tek pazar günleri evde birlikte kahvaltı yaparız eşim iş yerinde kahvaltı yapıyor haftanın 6 günü. Peyniri ve sucuğu şehirdışından getirtiyoruz ayda iki kez. Diğer her şeyi 250şer gram falan alıyorum. Ben de öyle çok yemek yiyen biri değilim. Sebzeyi de günlük veya iki günlük alıyorum ikişer üçer tane malum bir kg sebze almak lüks oldu. Eh birer kg fasülye nohut haşlayıp atmıştım buzluğa arada onları yapıyorum. Dışarda da yiyoruz haftada iki kez falan. Aylık toplam yemek masrafımız 1000 tl tutmuyor bile.
Ki şu halde bile fazla geliyor bana eskiden böyle değildi ki. Aylık mutfak masrafı maksimum 500-600dü genel olarak herkesin.
İsraf etseniz de etmeseniz de artık her şey çok pahalı.