Bende taciz yasayanlardanim!!

Insanin banasi boyle birsey yapiyorsa daha biz kime guvenelim
allah belasini versin o insanlarin minik kucucuk savunmasizlara boyle yapanlarin hepsinin

Bu zamanda babana bile güvenmiceksin kim demişse doğru demiş.

Öyle.

Ve ben bunu öğrenince sarılamadım bile ona. Nasıl güvensin artık insanlara?..

Arkadaşım malesef anne konusunda da talihsiz.. Kızını suçlamış eşi hapse girdiği için..

Allah'ım korusun pisliklerden.
Keşke böyle insanlar anne olmasa !!!!
Hep diyorum, bir teneke için ehliyet gerekiyor ama anne baba olmak için gerekmiyor!!

Viyanada yaşayan bi arkadaşım burda öyle şeyler olmuyor ülkemi çok seviyorum ama evladımı orda yetiştirmek istemiyorum her geçen gün yeni bi taciz çocuk öldürme kaçırma vs gibi haberler duyuyorum burda öyle bişey olmuyor dedi ve çok üzüldüm ne oldu insanlarımıza nasıl bu hale geldik

Böyleleri için idam gelmeli tacizci tecavüzcü için gercekten çok ciddiyim hergün memleketin herhangi biryerinde benzer olaylar yaşanıyor. Ve ne hikmetse hepte kadınlar suçlanıyor yok açık giyinmeseydi yok gülmeseydi vs vs
Size katılıyorum!
Eli ile dokunanin eli kesilmeli!!
Organı ile yapanın organı!
Öyle temizlenir bu dünya!

Viyanada yaşayan bi arkadaşım burda öyle şeyler olmuyor ülkemi çok seviyorum ama evladımı orda yetiştirmek istemiyorum her geçen gün yeni bi taciz çocuk öldürme kaçırma vs gibi haberler duyuyorum burda öyle bişey olmuyor dedi ve çok üzüldüm ne oldu insanlarımıza nasıl bu hale geldik

Benim bahsettiğim arkadaşım Türk değil.. İtalyan.. Çok bilgim yok orda yüksek mi bu oranlar ama bizde bir de gayri resmi rakamlar var elbet.. Sesini çıkarmayan, şikayet etmeyen ve bu travmayla yaşayan kaç kişi var kim bilir..

Çocuklara cinsel eğitim verilmesi lazım. Ve kendilerini korumasına öğretmek lazım. Bu çok önemli ülkede cinsel eğitim yok. Daha taciz nedir? Sözlü taciz ya da fiziksel taciz nedir? Bunları bilmeyen ayıramayan insanlar var. Evlilik içinde tecavüze uğrayanlar var. Ve bunun tecavüz olduğunu bilmiyorlar.
iyi bir animasyon çocuk tacizi için...

Benim bahsettiğim arkadaşım Türk değil.. İtalyan.. Çok bilgim yok orda yüksek mi bu oranlar ama bizde bir de gayri resmi rakamlar var elbet.. Sesini çıkarmayan, şikayet etmeyen ve bu travmayla yaşayan kaç kişi var kim bilir..
Haklısınız mutlaka heryerde vardır bu sapık zihniyetler ama hani biz muhafazakar bi toplumuz ya güya, iyiliğin güzelliğin temsilcisi olacağımıza en kötü en berbat olayların öncüsü olduk çıktık

Haklısınız mutlaka heryerde vardır bu sapık zihniyetler ama hani biz muhafazakar bi toplumuz ya güya, iyiliğin güzelliğin temsilcisi olacağımıza en kötü en berbat olayların öncüsü olduk çıktık

Evet.. Geçen aldatma konularını okuyup internette oranları araştırdım. Önceden az iken şimdi dünya ortalamasının üstündeymişiz.. Yazık..

Benim bu konudaki düşüncelerim biraz farkli.
Öncelikle yazima baslamadan sunu belirtmek zorundayım ki topa tutulmayayim; 4 yasinda ben de aile dostumuzun oglu tarafindan tacize ugradim. Aslinda taciz az kalir. Tecavuze ramak kalma diyebilirim.
Bu konu ben de 20 yasina kadar travma yarattı. Her gece bunun icin aglanir mi? Insan agliyor. Sacmalik.
Sonra 20 yasinda baslayan bir degisime girdim. Sosyal, dinen ve siyasal bircok konuda hayata bakış açım nerdeyse zitlasmaya basladi.
Bu olayi ilk dillendirmem de 20 yasima tekabül eder zaten.
Sonra zamanla bu durum beni daha az incitmeye basladi. Bu taciz/tecavüz konularının bizi darp/yaralama/kaza gibi olaylardan daha fazla yaraladigi açık. Sebebinin ise yine ayni pis zihniyet olduğu kanısındayım.
Yanlis anlasilmasin, bu bir travma degil demiyorum ama 4 yasinda ben biri tarafından darp edilsem herhalde bu denli her gece aglayacak bir travma yasamazdim demek istiyorum.
Iste bu durumun sebebinin yine bu 'kirlenme, dokunulmus olma' gibi ayni igrenc zihniyetin ürünü oldugunu düşünüyorum. Haberlerde de kucuk bir cocugu babasinin olduresiye dovmesi mi bizi daha cok etkiliyor, babasinin taciz etmesi mi? Aslinda ölümüne dovulmek bir insanin hayatinda cok daha büyük kayiplara yol acar. Ama niyeyse ne bunu yasayanlar olarak ne de izleyenler olarak, tecavuz ve tacizden etkilendigimiz kadar etkilenmiyoruz.
Bu yuzden artik bu konu beni hic yaralamiyor. Zaten su anda ailem disinda hayatimda olan herkes yasadigim bu olayi bilir. Toplumun bu igrenc baskisina alet olmamamiz ve psikolojimizi ayakta tutmamiz gerekir.
Hala yaralamaya devam eden seyse bunu aileme anlatamamis olmamdir.
Boyle anne babalar olmayin.

Benim bu konudaki düşüncelerim biraz farkli.
Öncelikle yazima baslamadan sunu belirtmek zorundayım ki topa tutulmayayim; 4 yasinda ben de aile dostumuzun oglu tarafindan tacize ugradim. Aslinda taciz az kalir. Tecavuze ramak kalma diyebilirim.
Bu konu ben de 20 yasina kadar travma yarattı. Her gece bunun icin aglanir mi? Insan agliyor. Sacmalik.
Sonra 20 yasinda baslayan bir degisime girdim. Sosyal, dinen ve siyasal bircok konuda hayata bakış açım nerdeyse zitlasmaya basladi.
Bu olayi ilk dillendirmem de 20 yasima tekabül eder zaten.
Sonra zamanla bu durum beni daha az incitmeye basladi. Bu taciz/tecavüz konularının bizi darp/yaralama/kaza gibi olaylardan daha fazla yaraladigi açık. Sebebinin ise yine ayni pis zihniyet olduğu kanısındayım.
Yanlis anlasilmasin, bu bir travma degil demiyorum ama 4 yasinda ben biri tarafından darp edilsem herhalde bu denli her gece aglayacak bir travma yasamazdim demek istiyorum.
Iste bu durumun sebebinin yine bu 'kirlenme, dokunulmus olma' gibi ayni igrenc zihniyetin ürünü oldugunu düşünüyorum. Haberlerde de kucuk bir cocugu babasinin olduresiye dovmesi mi bizi daha cok etkiliyor, babasinin taciz etmesi mi? Aslinda ölümüne dovulmek bir insanin hayatinda cok daha büyük kayiplara yol acar. Ama niyeyse ne bunu yasayanlar olarak ne de izleyenler olarak, tecavuz ve tacizden etkilendigimiz kadar etkilenmiyoruz.
Bu yuzden artik bu konu beni hic yaralamiyor. Zaten su anda ailem disinda hayatimda olan herkes yasadigim bu olayi bilir. Toplumun bu igrenc baskisina alet olmamamiz ve psikolojimizi ayakta tutmamiz gerekir.
Hala yaralamaya devam eden seyse bunu aileme anlatamamis olmamdir.
Boyle anne babalar olmayin.

Olayın psikolojik yönü yüzünden

Dayak vücuda darbe ama

Taciz, tecavüz ruhsal bütünlüğe, insanın mahremine darbe

Bunun toplumla hiçbir alakası yok. Dayağa verilen ruhsal tepkinin de, adli cezanın da taciz/tecavüz olayının ruhsal etkisinden ve cezasından az olması cinsel devrim yaşamış Batı Avrupa ülkesinde de, Katolik İrlanda'da da, kadın-erkek eşitliğinin sözde değil özde oldığu ateist Norveç'te de, cinselliğin tabu olduğu Türkiye'de de aynı. Tanıdığım Alman kadınlar da, Türk kadınlar da, Alman erkekler de, Türk erkekler de eğitimden konumdan bağımsız olarak tecavüze uğramak yerine dayak yemeyi tercih ediyor.

Astoria Astoria daha iyi açıklar eminim.

15 16 yaşlarında iken baya kötü bi taciz olayıyla karşılaşmıştım bende.. Simdi düşünüyorum da gerçekten çok cahilmisiz ailelerimizde öyleymiş bize ne yapmamiz gerektiği hic ogretilmemis... Babamın is yerinde herif güpegündüz açıp bana organını gostermeye cüret edebilirken benim bu isi karakolda cozmem gerekirken ben naptim sadece sustum... Babama üstü kapalı söylemeye calistiysamda olmadı insan bunu nasıl anlatır ki diye düşünürdüm hep.. Rabbim çocuklarımızı korusun... onlara bu gibi durumların yanlışlığını olası durumlarda yapılması gerekeni ogretmemiz arkalarinda olduğumuzu gostermemiz güven vermemiz gerekiyor herşeylerini bizimle paylasabilmeliler korkmadan cekinmeden...

Dayak vücuda darbe ama

Bunun toplumla hiçbir alakası yok. Dayağa verilen ruhsal tepkinin de, adli cezanın da taciz/tecavüz olayının ruhsal etkisinden ve cezasından az olması cinsel devrim yaşamış Batı Avrupa ülkesinde de, Katolik İrlanda'da da, kadın-erkek eşitliğinin sözde değil özde oldığu ateist Norveç'te de, cinselliğin tabu olduğu Türkiye'de de aynı. Astoria Astoria daha iyi açıklar eminim.

Cezasinin daha az olmasi gerektigini söylemiyorum zaten. Ama mesela merak ediyorum, tacize ugrayanin hicbir sucluluk psikolojisine girmediği toplumlarda kadinlar, ortadogudaki kadinlar kadar psikolojik travma yasiyor mu?

Cezasinin daha az olmasi gerektigini söylemiyorum zaten. Ama mesela merak ediyorum, tacize ugrayanin hicbir sucluluk psikolojisine girmediği toplumlarda kadinlar, ortadogudaki kadinlar kadar psikolojik travma yasiyor mu?

Şimdi şöyle diyeyim, Ortadoğu toplumundaki travma kesinlikle daha fazla tabi ki. Çünkü bir de toplumun saçmalıklarıyla tabuyla ıvır zıvırla uğraşmak zorunda kalıyorsun. Polis sorguluyor sen mi kuyruk salladın, kendi özannen diyor neden diğer kadınlar değil de sen, toplum diyor ki kesin kuyruk salladı haketti....

Lakin Norveç'te de tacizin travması dayaktan daha fazla, bunu anlatmak istedim aslında. İnsan ruhu böyle işte.

Anneniz temkinli kadinmiş benim ailemde yatili asla bir yere yollamazdi. Gunduz gittigim arkadaslarimda belirli kimseler olurdu. Ama bu pislikler her yerde malesef gecen gun metrobuste tacize ugradim orta yasli bir adamdi , yanimda eşim vardi sesimi cikartamadim eşim adami oracikta öldürürdü gercekten korktum :( . o pislik ilk durakta indi gitti.. Allah hepsinin kökünü kurutsun inşallah

Dayak vücuda darbe ama

Bunun toplumla hiçbir alakası yok. Dayağa verilen ruhsal tepkinin de, adli cezanın da taciz/tecavüz olayının ruhsal etkisinden ve cezasından az olması cinsel devrim yaşamış Batı Avrupa ülkesinde de, Katolik İrlanda'da da, kadın-erkek eşitliğinin sözde değil özde oldığu ateist Norveç'te de, cinselliğin tabu olduğu Türkiye'de de aynı. Tanıdığım Alman kadınlar da, Türk kadınlar da, Alman erkekler de, Türk erkekler de eğitimden konumdan bağımsız olarak tecavüze uğramak yerine dayak yemeyi tercih ediyor.

Astoria Astoria daha iyi açıklar eminim.

Şimdi konuyu tam olarak anlayamadım geç saatin de etkisi olabilir, anladığım kadarıyla bir açıklama yapmaya çalışayım. Taciz ve tecavüz, bunun girişimleri her zaman travmatik etki yaşatabilecek olaylardır. Gösterilen tepkiler de insandan insana değişebilir zira her insan aynı değildir. Kimi insan hissizleşebilir, numbness denilen şeyi yaşayabilir; kimi insan bazen hatırlamayabilir bile hafızasında bu travmatik anıyla ilgili kopuk kopuk boşluklar olabilir; kimi insan saldırganlaşır, öfke patlamaları yaşar. Bunların hepsi farklı belirtiler gibi gözükse de aslında travmatik olaydan kaynaklı olumsuz değişikliklerdir. Fiziksel şiddet görmek de bir tür travmatik olay sayılabileceğinden (durduk yere sokak ortasında dayak yiyip gaspa uğradığınızı düşünün, başınıza gelmesin tabi de) ikisini karşılaştırmak çok da doğru değil.

Back
X