Bende yaşadım diyenler , sabret diyenler ...

Sadece şuna inan hiçbir kimse sonsuza dek o şekilde yaşamıyor.

İyi olan iyi, kötü olan kötü...
Asla..

Sabret. Ve iyiler kötülerle nasıl yer değiştiriyor gör.
Şimdi sen kötü günler gecırıyorsun o iyi yaptığı sandıgı seylerı devam ettiriyor.
Nereye kadar dönecek bu devran.

Birgun sen hak ettıgın neyse ondan fazlasını alacaksın.
Ahanda yazıyorum o da kapına gelip yalvaracak binbir bahaneyle.
Dik dur sabırlı ol derim.
Ve yeni yollar aç kendine.

Dayak ve bebek düşürme olayı dışındaki herseyi yaşadım ve bardağı taşıran nokta aldatılma oldu herseyi elimde belgeli olmasına rağmen sırf iş uzamasın diye 7 gün gibi bir sürede anlaşmalı boşandım tüm üzerimde borçları kapattı çocuğa iyi bir nafaka bağlattım ve 7ay psikolojik tedavi gördüm hala kendime tam gelemedim Allah kimseye yaşatmasın bunları.Boşandım 3 ay sonra kapıma geldi ne ah ettiysen cektim 7 yıllık evlilikte senden duymadığım hakaretleri etti dedi ama o benim içimi söndürmedi hala her dakıkaya her saniye aklımda belki ölse yangını Sönmez içimin
Allahım şükürler olsun teşekkür ederim yorumun için sana da çok geçmiş olsun canımm Allah seni de beni de kurtarmış. Sorumun cevabını buldum sende işte ne güzel eden buluyormuş bir şekilde ♥️

Canım rica etsem yazdıklarımı okuyup yorumlar mısın ? Ben boşanalı 1 sene oldu hala beraber değilim yani.En alta HUKUKİ SÜRECİM devam ediyor yazdım ben zaten konumun başında. Yani okumadan yorum yapmayın rica etsem.
Tekrar okudum tüm bunlara rağmen evliliğimi kurtarmaya çalıştım beni terketti yazmışsınız. Neyse umarım hukuki süreciniz işler ve hakaret şiddet maddi şiddetin cezasını çeker.

Bu arada şimdi okudum darp raporu aldım ve hapis yattı demişsiniz. Buna rağmen nasıl o sizi terketti anlamadım
Terk etti anında polise gittim darp raporu aldım şikayet ettim hemen avukatıma ulaşıp bilgilendirdim boşanma dilekçemi verdim bir kaç gün sonra tutuklandı bana şiddet uyguladığı için kadına şiddetten değil ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN TUTUKLANIP hapise girdi.20 gün yattı şuan tutuksuz yargılama devam ediyor hukuki süreci devam ettiricem sonuna kadar. Aslında yaptıklarının bedelini ben onu içeri attırarak az da olsa cezasını çektirdim kısaca SUSMADIM , KORKMADIM VE HAKKIMI ARADIM VE DEVAM EDİYORUM.

Neden o da çeksin istiyorsunuz?
Lütfen beni yanlış anlamayın, sizi yargılamak ya da eleştirmek için yazmiyorum.
Son zamanlarda bir kaç konuda daha gördüm bu soruyu.
İlahi adalet, ben çektim o da çeksin, ne zaman düştüğünü görürüm gibi soruları.
Ben de çok ağır şeyler yaşadım kısa sureli evliliğimde. Sizin kadar ağır olamaz elbette, bebeğinizi de kaybetmissiniz bunun için çok üzgünüm.
Boşanma yoluna girdik biz de, ve ben hiç böyle duygular hissetmiyorum.
Tek istediğim kurtulmak, ki benim bir de bebeğim var yanımda.
Çok büyük bir sorumluluğum var.

Anlayamıyorum sizi ve böyle düşünen diğer kişileri. Sizi böyle düşünmeye iten ne bilemiyorum. O yüzden sormak istedim.

Eşimin bundan sonraki hayatında ne yaşayacağı benim zerre umurumda degil.
Ben sadece bebegimle nasıl mutlu olabilirim diye düşünüyorum.

Umarım siz de kendi hayatiniza odaklanabilirsiniz en kisa zamanda.
Geçmişte yaşamak ya da bir ilahi adalet beklemek sizi mutlu etmeyecek.

4 yıl oldu boşanalı. Oğlum 4 yaşında. 4 yıldır ah ediyorum ve geçen ay yargılandığını öğrendim. Bulmuş belasını veya ilahi adalet ne derseniz işte. O bulaştı çamura peki ben mutlu muyum? Hayır. Benim hayatm çok şükür tekdüze. Kayınpeder tacizi aşağılama hor görme çok vardı. İşim de vardı ama işte olacak imtihan ya. Şu an kimseye güvenemiyorum kimleri elimin tersiyle ittim. Tek dayanağım oğlum. Kadınız güçlü olmak zorundayız. O bataklığa batsa da sana bir faydası yok.
Sen değerlisin. Yaptıklarından pişman olma sakın. Olması gerekiyordu böyle oldu. Ama geçti gitti. Sen önüne bak arkadaşım boşver ister yerin dibine girsin ister göklere çıksın. Sen mutlu ol ve kendin için dua et. Seni kucaklıyorum lütfen mutlu ol 🤗
Çok üzüldüm işte ne hayatlar var sizin benim ve diğerleri gibi ne daha ne acılar var önemli olan susmamak zaten. Bende susmadım yargılaması devam ediyor hala inşallah hem Türk adaleti hem de ilahi adalet yüzümü güldürür bende sizi kucaklıyorum tabiki güçlü olmak zorundayız biz kadınlar ♥️

E canım ama sen de gel bana bunları yap der gibi her şeyi kabul etmişsin.. sonra diyorsun ki hani ilahi adalet? Yaşattıklarını yaşayacak mı?
Bu hikayede sana en büyük kötülüğü yapan eski eşinmiş gibi görünüyor ama aslında SENsin. Bak boşandın kurtuldun o heriften ama sen kendinden kurtulamazsın. Yarın başkasının sana yine aynı şeyleri yaşatmasına izin verebilrisin (Allah göstermesin) işte bu yüzden kafanı değiştir şu dünyada en öncelikli insanın kendin olduğunu kabul et. Bu bencillik değil bencil “sadece” kendini düşünene derler. Ben sana “önce” kendini düşün diyorum. Bu olması gereken bişey . Böyle olmazsan gelen vurur giden vurur.

Neyseki bir musibet bin nasihatten iyidir derler eminim sen en doğru dersi aldın bu yaşananlardan ve bu doğrultuda artık hayatında çok doğru emin adımlar atacaksın :KK200:
Konunun her sayfasını okur mesajlarımı dikkate alırsanız eğer herşeyi hatta hiçbirşeyi kabullenmediğimi okur ve anlarsınız konu uzun olmasın diye özet geçtim diğer açıklamalarım diğer sayfalarda mevcuttur.
Teşekkürler yine de.

İşin içine şiddet girdi mi, orada ne bir evlilik olur, ne aile kurulur.
Cesaretiniz yoksa lütfen yardım alın ve canınıza kast eden şu pislikten kurtulun.
Şaka mısınız ? Anlamıyorum neye göre yorum yapıyosunuz resmen yorum yazmak için yazmışsınız arkadaşım ben kurtuldum zaten cesaretimde çok merakın gitti ise.

Şaka mısınız ? Anlamıyorum neye göre yorum yapıyosunuz resmen yorum yazmak için yazmışsınız arkadaşım ben kurtuldum zaten cesaretimde çok merakın gitti ise.
Kusura bakmayın, telefondan girdiğim için koca bir reklam panosu konunuzu yarım okumama sebep olmuş, devamını şuan okudum.

İlahi adalete inanırım ama bu dünyada olmasa da, ahirette diri diri haykıra haykıra alacağınız var.
Burada döner şaşar olsa bile orada kimsenin ahı kalmaz.
Bu düşünleri atın kafanızdan, ve yeni hayatınıza odaklanın. Güzel günler göreceksiniz, eminim.

Neden o da çeksin istiyorsunuz?
Lütfen beni yanlış anlamayın, sizi yargılamak ya da eleştirmek için yazmiyorum.
Son zamanlarda bir kaç konuda daha gördüm bu soruyu.
İlahi adalet, ben çektim o da çeksin, ne zaman düştüğünü görürüm gibi soruları.
Ben de çok ağır şeyler yaşadım kısa sureli evliliğimde. Sizin kadar ağır olamaz elbette, bebeğinizi de kaybetmissiniz bunun için çok üzgünüm.
Boşanma yoluna girdik biz de, ve ben hiç böyle duygular hissetmiyorum.
Tek istediğim kurtulmak, ki benim bir de bebeğim var yanımda.
Çok büyük bir sorumluluğum var.

Anlayamıyorum sizi ve böyle düşünen diğer kişileri. Sizi böyle düşünmeye iten ne bilemiyorum. O yüzden sormak istedim.

Eşimin bundan sonraki hayatında ne yaşayacağı benim zerre umurumda degil.
Ben sadece bebegimle nasıl mutlu olabilirim diye düşünüyorum.

Umarım siz de kendi hayatiniza odaklanabilirsiniz en kisa zamanda.
Geçmişte yaşamak ya da bir ilahi adalet beklemek sizi mutlu etmeyecek.
Geçmişte yaşamıyorum oturup tüm gün ah etmiyorum 1 sene sonrasında bunu bugünlerde merak etttim ve burda sormak istedim yatıp kalkıp kurtulduğum için şükrediyorum hayır herşeyi belki hazmederim anlarım yapı gereği sağlam güçlü bir kadındım zaten her zaman içimde bana ait olan bir canım bende olduğunu bile bile benden almış olmasını düşündükçe en çok canımı yakan bu benim.
Şiddet gördüm evet ama bak geçti ne morluk var ne birşey . Hakaret evet duymuyorum . Kurtuldum umrumda değil evet.
Ama ben bu hayattta en çok anne olmak istedim evliliği kabul etmemdeki en büyük sebep annelik içgüdümdü.
Benim suçum günahım vardı bunları çektim hadi eyvallah diyorum.
Ya bebeğimin suçu neydi ? İşte ben bu sorunun cevabını bulamadıkça öfkeleniyorum aslında.

Konunun her sayfasını okur mesajlarımı dikkate alırsanız eğer herşeyi hatta hiçbirşeyi kabullenmediğimi okur ve anlarsınız konu uzun olmasın diye özet geçtim diğer açıklamalarım diğer sayfalarda mevcuttur.
Teşekkürler yine de.
Her sayfayı okuyup yorumlamam mümkün değil ilk mesajınızdan yola çıkaraktan yazmıştım. Ama kabullenmek kelimesini yanlış kullanmışım kabullenmek derken düzeltmeye çabalamak anlamında. Yani mesela şiddet görüp bunda ayrılamayıp savaşmayı seçmeniz gibi.. evet ben de her şeyde koşarak boşanın denmesini doğru bulmuyorum ama bazı şeyler de kırmızı çizgidir.. telafisi, özrü yoktur şiddet aldatma gibi..
Neyse canım boşanıyorsunuz zaten Allah bugününüzü aratmasın. Ben belki yanlış tespitler yaptım bilemeyiz, ama doğruluk payı varsa yazdıklarıma dikkat etmenizi öneririm:) karşındakinin sana verdiği değer senin kendine verdiğin değer kadar oluyor her zaman

Canım, geçmiş olsun öncelikle... Okurken boğazım düğümlendi. Atlatacaksın tabii ki. Aslan gibi gelmişsin buraya kadar, hayatta kalmışsın 1 senedir. Geçecek hepsi, soğuyacak için.

Hamileyken şiddet, çocuk kaybı falan çok zor şeyler, ben de biliyorum ne yazık ki. Adamın allah bin türlü belasını versin. Nefret etmen çok normal. Beraber olduğu kadın da bunları bilerek onla beraber olduysa, allah o kadını da ıslah etsin. Kadına şiddetten tutuklanmış biriyle beraber olma midesizliği de içimi kaldırdı.

Eden bulur mu bilmiyorum, bulmayabiliyor. Ama edenin bulması için gece gündüz düşünenin günleri heba oluyor, bunu biliyorum. Heba etme kendini... Ayrıyeten, öyle bir heriften kurtulabilen kadın şu hayatta neler neler başarabilir, kimbilir kadınlara ne yardımı dokunur, mahrum bırakma bizi bunlardan :)

Sana kocaman sarılıyorum.

Her sayfayı okuyup yorumlamam mümkün değil ilk mesajınızdan yola çıkaraktan yazmıştım. Ama kabullenmek kelimesini yanlış kullanmışım kabullenmek derken düzeltmeye çabalamak anlamında. Yani mesela şiddet görüp bunda ayrılamayıp savaşmayı seçmeniz gibi.. evet ben de her şeyde koşarak boşanın denmesini doğru bulmuyorum ama bazı şeyler de kırmızı çizgidir.. telafisi, özrü yoktur şiddet aldatma gibi..
Neyse canım boşanıyorsunuz zaten Allah bugününüzü aratmasın. Ben belki yanlış tespitler yaptım bilemeyiz, ama doğruluk payı varsa yazdıklarıma dikkat etmenizi öneririm:) karşındakinin sana verdiği değer senin kendine verdiğin değer kadar oluyor her zaman
Boşanmıyorum. Boşanalı 1 sene oldu.
Şiddet ilk gördüm evi terk ettim ailemin yanına gittim diye diğer sayfalarımda belirttim. Hukuki sürecim devam ediyordu tutuksuz yargılanıyor şuan teşekkürler iyi geceler.

Geçmişte yaşamıyorum oturup tüm gün ah etmiyorum 1 sene sonrasında bunu bugünlerde merak etttim ve burda sormak istedim yatıp kalkıp kurtulduğum için şükrediyorum hayır herşeyi belki hazmederim anlarım yapı gereği sağlam güçlü bir kadındım zaten her zaman içimde bana ait olan bir canım bende olduğunu bile bile benden almış olmasını düşündükçe en çok canımı yakan bu benim.
Şiddet gördüm evet ama bak geçti ne morluk var ne birşey . Hakaret evet duymuyorum . Kurtuldum umrumda değil evet.
Ama ben bu hayattta en çok anne olmak istedim evliliği kabul etmemdeki en büyük sebep annelik içgüdümdü.
Benim suçum günahım vardı bunları çektim hadi eyvallah diyorum.
Ya bebeğimin suçu neydi ? İşte ben bu sorunun cevabını bulamadıkça öfkeleniyorum aslında.

peki şimdiden sonra anne olamayacağınız ne malum?
size onca pisliği yapan bir adamdan kurtulmak, şu an bebeğiniz olsaydı daha mı kolay olacaktı?
belki şimdiden sonra çok güzel mutlu bir evlilik ve çok tatlı güzel bir bebeğiniz olacak.
aksini düşünmenize sebep var mi?

sizin yerinizde olsaydım, bu kadar iğrenç bir adamla ortak çocuğumuz olmadığı için şükrederdim.

anlıyorum acınızı, gebeliginizin kötü bir şekilde sonlanması sizi çok üzmüş olmalı.

ama bu sekilde ilahi adalet beklemek, o kişiyle ilgili olumlu veya olumsuz herhangi bir beklenti içinde olmak, sizin geleceğiniz hakkında olumlu düşünmenizi engelliyor.

biraz pozitif olmaya çalışın, bundan sonra olabilecek güzel şeyleri hayal edin.

Aksi takdirde hayata tutunmak imkansız bakın gül gibi mesleğinizden istifa etmissiniz.

O adam kötülük etmiş, ama siz de kötülük ediyorsunuz kendinize.

Bu arada, şddet görmemiş kadınların da şiddeti yorumlama biçimleri çok cahilce oluyor, bunları takmamayı öğrenmek lazım...
Yaşayan bilir denir ya hani ne kadar doğru güzel yorumun için teşekkür ederim ben susmayıp hakkımı arayarak şiddet gördüğüm için en azından içeri attırabildim hiç bir şey yapamasam bile onu yaptım diyorum. Sicili bozuk devam etsin hayatına.
Allah hiç bir kadına yaşatmasın özellikle şiddet.
Öpüyorum sizi çok teşekkürler♥️

ben hesabi sorulmayan hic bir haksizlik görmedim ilahi adalet olarak. icin rahat olsun , mutlaka yaptiklarinin bedelini ödeyecek o adi herif. ama bana inan ilk elden biliyorum herseyin hesabini soran bir Allah var .

Bu konu beni çok tetiklediği için dayanamayıp 2 şey daha yazıcam.

1. "Şiddet gördüğüm anda koşa koşa şikayet ettim"i kimseye kanıtlamak zorunda değiliz. Edememiş olabiliriz. Bu çok normal! Kendinizi asla bunun için suçlamayın - asla! Şiddet döngüsü kolay kırılan bir şey değil. Cahil cahil "ay niye şikayet etmedin" yazanları asla takmayın. Hayatta kalma güdüsü bu. Şikayet eden kadınları küt diye öldürdükleri bir memlekette bu güdüyle hareket etmemiz kadar normal bir şey yok.

2. Bu gibi vakalar zaten hep entelektüel olarak güçlü kadın ve ezik erkek arasında yaşanıyor. Sebebi de aşağılık kompleksi. Sizin de durum böyleymiş. Bilin ki, bu çok tekrar eden, bıktırıcı şekilde sıradan olan bir örüntü. Yalnız değilsiniz, yüzlerceyiz.

Tekrar sevgiler.

Bu konu beni çok tetiklediği için dayanamayıp 2 şey daha yazıcam.

1. "Şiddet gördüğüm anda koşa koşa şikayet ettim"i kimseye kanıtlamak zorunda değiliz. Edememiş olabiliriz. Bu çok normal! Kendinizi asla bunun için suçlamayın - asla! Şiddet döngüsü kolay kırılan bir şey değil. Cahil cahil "ay niye şikayet etmedin" yazanları asla takmayın. Hayatta kalma güdüsü bu. Şikayet eden kadınları küt diye öldürdükleri bir memlekette bu güdüyle hareket etmemiz kadar normal bir şey yok.

2. Bu gibi vakalar zaten hep entelektüel olarak güçlü kadın ve ezik erkek arasında yaşanıyor. Sebebi de aşağılık kompleksi. Sizin de durum böyleymiş. Bilin ki, bu çok tekrar eden, bıktırıcı şekilde sıradan olan bir örüntü. Yalnız değilsiniz, yüzlerceyiz.

Tekrar sevgiler.
Hayır sinirlendiğim ve açıklama gereği duydum çünkü yapım gereği pasif biri değilim uzatmamak için ilk başta kısa kısa kestim konuyu. Çoğu bayan sorumu cevaplamak yerine daha konuyu okumamış yargılıyor sanki bütün pislikleri yapan ben mişim gibi.
Biri diyor boşan kurtul hayır ben yazmışım zaten 1 sene olacak boşanalı diye.
Evet ben susmadım kabul etmedim senelerce o adamı çekecek biri değildim çekmedim 2 ay evli kaldım hakkımı aramaya devam ediyorum ve edeceğim zaten. Konuyu açarken bu denli yargılanacağımı bilsem zaten açmazdım.
Size de teşekkür ederim yorum için.

Terk etti anında polise gittim darp raporu aldım şikayet ettim hemen avukatıma ulaşıp bilgilendirdim boşanma dilekçemi verdim bir kaç gün sonra tutuklandı bana şiddet uyguladığı için kadına şiddetten değil ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN TUTUKLANIP hapise girdi.20 gün yattı şuan tutuksuz yargılama devam ediyor hukuki süreci devam ettiricem sonuna kadar. Aslında yaptıklarının bedelini ben onu içeri attırarak az da olsa cezasını çektirdim kısaca SUSMADIM , KORKMADIM VE HAKKIMI ARADIM VE DEVAM EDİYORUM.
arkadaşım maddi manevi şiddet görmüşsünüz ama hakkınızı arama fikri ancak adam sizi terkedince kafanıza dank etmiş. mağdursunuz ve hiç kimsenin sizin arkanızda durmamak sizi savunmamak gibi bir durumu olamaz. ancak siz de kendi kendinize ettiğiniz kötülükle bi yüzleşin.

Back
X