Evveeet aslinda cevabi sen kendin vermis olfun aslinda demekki az yemiyomussun once maddeler halinda siralama geregi hissettim biseyi atlamamak icin cunku aslinda soyledigin hersey kg verememene neden oluyor ki bu soyliceklerimi aslinda cok iyi biliyosun ve bu soyliceklerim bir tavsiye niteliginde olucaktir.Ve gercekten yararim dokunsun istiyorum
1.Öncelikle en onemli ogun kahvaltidir.
Gece uzun bir sure acliktan sonra 8 den sonra hicbisey yemeyecegimiz dusnursek metabolizma sabaha kadar durgun vaziyette oldugu icim sabah kahvaltisi kg aldirmaz.Tabi asiri yagli balli yemezsek orn.kizartma ,hamur isi faln.Yoksa 2 dlm ekmekten kk peynirden az zeytinden 1-2 tatli kasigi bal pekmez ve yesillikten zarar gelmez ki zaten emziriyosun.Acikmamz cok normal.
2.Ara ogun
Kahvaltiyi kacta yapiyosun?Mesela benim de uyku duzenmz pek oturmadigi icin kahvaltimi en erken 10 da yapiyorum bu yuzden ara ogun aslinda ana ogunume denk geliyor .soyle soyliyeyim ara ogunlerini en azindan tatli krizlerine girmemek icin atlamamalisn en azindan bi meyveyle beraber 2 ceviz yada 5-6 finfik badem cig olarak tuketmeni yada meyveyle beraber tarcinli sut icmeni oneririm.
3.Ogle vakti
Aksamdan kalan yemek olur corba olur ne varsa bi parca tavuk olur et olur balik olur salata ile ayran ile tuketebilirsin.Makarna yiyceksen bu 5-6 kasigi gecmemli ve ekmekle tuketmemelisin bence.Salata konusuna gelince aksam yedigin salatadan soslamadan ayirabilirsin yada onceden yikayabilirsin sebzeleri kolay olucaktir.
4.Ara ogun
Geldik ara ogune bundan bir onceki ara ogunune benzemesin bu ogunun sabah meyve ceviz yediysen simdi sutle bi kac adet biskuvi yiyebilirsin evet evet yanlis duymadin cikolatali burcak varya mesela ondan 4 -5 adet yiyebilirsin yada eti form yada gevreklerden cunku emzriyorsun muhakkak tatli cekicektir.paketin yarisini diger gunde tuketebilirsin hem

yada 3 e bolup 3 gunde yersin fazla kcl almamis olursun
yada diger onerim 2-3 adet kuru meyveyle kuruyemis tuketebilirsin bu sayede metabolzman iyi calisir ve aksam yemeginde cok kacirmamis olursun
Yada 2 parca bitterle sut yada sutlu kahve icebilirsin.
5.Aksam yemegi
Bu ogunde de genelde pilav et balik kurubaklagil vs oldugu icin ekmek tuketmemende fayda var.Bu ogunde de yine corba bol salata ve yogurt turevi birsey yiyebilirsin.
6.Son ogun
Bu da yine meyve olabilir ama onerim meyve tuketiyosan yanina tarcinli sut icmendir.Cunku icecegin bu sut gecenim ilerleyen saatine dogru icinin daha az ezilmesine nedn olacaktir.
Ve emzirdigin icin gece canin acikirsa ya kakaolu suticebilirsin yada 1 kase meyveli yogurt yiyebilirsin biliyorum emzirirken insanin midesi cok kaziniyor en azindan kcl olmayan seylerituketibilirsin.Ama kesinlikle sana kg yapicak seyleri aksm yemeginden sonra tuketme.
SU SU SU !! Ve en onemlisi her ogunde 2 ser bardak su icmendir.Sabah kalkar kalmz 2 bardak ve ana ve ara ogunlerde 2 bardak su ic.Su en onemli madde burda gerek metabolizma gerek bagirsagmzn calismasi icin
Ve SPOR
Duur hemn gozun korkmasin sakin haftanin en az 4 gunu 40dk lik yuruyus hem sana hemde kg vermene yarar saglayacaktir.Soguk havalarda disarda yuruyemzsen evde leslie yapabilirsin
SEKER gelelim seker meselesine her ne kadr zararli oldugunu bilsekte ben kendi adima konusayim direk kesemiyorum ama azaltiyorum yavas yavas bi buyuk kupaya 1 kup sker yetiyo zaten cok cay kahve tuketen birisi degilim.Siz nasilsiniz bu konuda ?
Benim soyliceklerim bu kadar aslinda cok kolay ama bi o kadar da zor normalde kimseye bu kadar yazmamstim size yazma geregi duydum.Umarim tavsiyelerimi dinleyip umdugunuz kgya dusersiniz.Bunlari tekrar etmek banada iyi geldi tesekkur ederim bu firsati verdiginiz icin ayrica
Benimde yolum uzun size vermis oldugum tavsiyelere kendimde uymaya calisiyorum.En onemli sey ne yiyersek yiyelim DENGELEMK bence canm cikolatada cekse tatli da pastada cekse kararinda yiyorum mesela 1 dilim degilde yarisini mesela ceyregini eger sinirimi asarsam sporumu artiriyorum haftanin en az 4 gunu spor yapiyorum insallah hedefledigimz kglara duseriz sagliklica

basarilar dilerim simdiden