Benden Ahmağı Yok

Farz edelim ki evet en güzel yıllarınız 19-20'li yaşlarınızdı. Bir şekilde de yanlış tercihler yaptınız hayal ettiğiniz gibi geçmedi o yıllar. Ee yani ne olacak şimdi? Sonsuza kadar o günleri değerlendiremedim diye sızlanarak mı geçireceksiniz? Bu mudur kendinize layık gördüğünüz hayat? Kaldı ki ben herkesin en güzel yıllar dediği yılların farklı yaşlara denk geldiğini düşünüyorum. Siz daha 23 yaşındasınız. Yolun başının da başı.

40 yaşındayım çocuklar biraz büyüsün bir daha gireceğim sinava diyorum siz 23 geç diyorsunuz. Hiçbir şey için geç değildir

İnanın yalnız değilsiniz. Ayrıca geç kalmış da değilsiniz. Önce nasıl mutlu olacağınıza karar verin. 30 40 yaşında istediği bölümü okuyanlar var. Karar verin ve bir yerden başlayın.

Sen 23 yaş için geç mi diyorsun inanki boşuna üzülüyorsun bence psikolojik tedavi görmen seni rahatlatır

çok sağolun yazdıklarınız motive etti beni

çok teşekkür ederim evet hiç istediğim gibi geçmedi en büyük hata benim oldu ama bundan sonrası umarım çok güzel geçer

Sen 23 yaş için geç mi diyorsun inanki boşuna üzülüyorsun bence psikolojik tedavi görmen seni rahatlatır
evet 23 yaşın büyük bir yaş olduğunu düşünüyorum özellikle benden küçük olup hayallerini gerçekleştirmiş üniversite okuyup şehir şehir gezmişleri görünce daha bir üzülüyorum ve çok şey kaçırdığımı düşünüyorum

bence siz yanlış incelemişsiniz etrafınızı. şuan gencler 27sinden önce hayatını zaten kuramıyor. olan olmuş. gelecekle ilgili bundan sonra daha başka kararlar alırsınız ah vah etmeniz anlamsız.

Canım ben de 23 yaşındayım. Şöyle düşünüyorum daha zamanımız var ya yani ne istersen yapabilirsin. Hiç bir şeye geç değil ve her şey düzelebilir herkesin en güzel dönemi farklıdır. Ben de mesela yüksek lisans yapıyorum biraz zorluyor bırakıp bir daha üniversite okumuayı da düşünüyorum. Bakalım yani neden olmasın? Sen de ne karar verceksen daha sakin, rasyonel ve pozitif ver. Kendini sıkıştırma bu kadar.

Ne yaptıysanız kendiniz yapmışsınız. Kendinize acımayı ve başkalarını suçlamayı bırakın. Bu arada yaptıklarınız gerçekten ahmakça. Artık kendinize gelip önünüze bakın

Bir kere yaşın henüz çok genç.Hiç bir şey icin gec kalmis sayılmazsin. Cok iyi bir universiteden ve bölümden mezunum ona rağmen ben de is bulamadım.Genclerin genel sorunu işsizlik bu yüzden kendini asla suçlama.Ayrıca dikkatimi çeken şey, kendinle ilgili kararlarda dönüp içine ne yapmak istediğini sormuyorsun ve etrafını dinliyorsun anladığım kadariyla bunu yapmamaya çalış.Insan kendi de hata yapabilir ama kendi hataları kisiyi olgunlastirir baskasinin lafiyla yapilan hata pismanlik hissinden baska bir sey vermez kisiye.Her seyin güzel olmasi icin önünde kocaman zaman var ve guzellestirmek senin elinde.Ama sürekli kendini aciz biri gibi görerek bu amaca ulaşamazsın.Sen biriciksin ve kimse senden degerli degil bunu unutma.Gecmisin üzüntülerine dönüp dönüp bakarak kendine acımaktan vazgeç.o sekilde büyümeyi sen secmedin ama.gelecegini sen secebilirsin.

Ne yaptıysanız kendiniz yapmışsınız. Kendinize acımayı ve başkalarını suçlamayı bırakın. Bu arada yaptıklarınız gerçekten ahmakça. Artık kendinize gelip önünüze bakın
evet ben yaptım ahmak olmasam ikinci dönem okula giderdim çok pişmanım çok
İnanın yalnız değilsiniz. Ayrıca geç kalmış da değilsiniz. Önce nasıl mutlu olacağınıza karar verin. 30 40 yaşında istediği bölümü okuyanlar var. Karar verin ve bir yerden başlayın.
teşekkür ederim ama benim kadar salağı yoktur çünkü çok zor kazandım ünivi ve bıraktım bu sebeple affedemiyorum kendimi

Hayatta hiçbir zaman geç kaldım düşünme, hele 23 yaşında hiç düşünme, bi şeyleri düşünüp değiştirmek istediğin andan itibaren ona göre çabala..

çok teşekkür ederim ama işte çok pişmanım evet dediğiniz gibi kararlarımda başkalarını etrafı dinledim hep üzüldüğüm nokta bir nebze de olsa yaşamak istediğim hayata ulaşmıştım birkaç sorun için bıraktım o kadar üzülüyorum ki buna

Öncelikle yaptığın ahmaklık değil. Ama sende bir şey fark ettim neyi seçersen seç pişmanlık duyuyorsun uyum sağlayamıyorsun. Bu konusa profesyonel bir yardım al tek başına başa çıkamazsın. Yaşın oldukça küçük üniversitede 40 yaşında arkadaşlarımız vardı . Kesin ve net kararlar al hayatın hakkında ve bunları kendi kararınla uygula vazgeçme kimsenin şafıyla dönme. Senin hayatın senin kararların. Kimse sen duygularını hissettiklerini bilemez . O yüzden sen kendi mutluluğunu düşünerek yaşayacaksın önünde harika yıllar var

teşekkür ederim ama genelde ben yanlış karar veriyorum okulu bırakmam tamamen ahmaklık çünkü çok zorlukla kazandım ama birkaç sorun yüzünden bıraktım affetmiyorum kendimi yaşamak istemediğim şehirde bir 3 yıl daha kaldım

Ya bunu bilemezsin, okulda belki ring ezecekti seni zaten yaşamicaktin. Belali bi cocukla kavga edip yurt binasindan asagi atilcaktin belki. Nerden bilebilirsin ki. Su anını mahvetme. Borderline olabilir misin?

Ya bunu bilemezsin, okulda belki ring ezecekti seni zaten yaşamicaktin. Belali bi cocukla kavga edip yurt binasindan asagi atilcaktin belki. Nerden bilebilirsin ki. Su anını mahvetme. Borderline olabilir misin?
teşekkür ederim boderline teşhisi hiç bir doktor koymadı bi kere bi psikolog söyledi o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…