- 17 Ocak 2015
- 291
- 169
- 48
- Konu Sahibi Kite_Runner
-
İşte sorun şu ki psikoloğa gitmesi gerekenin ben olmadığını düşünüyorum. Eşim gitmeli. Çünkü ben kendimi daha fazla buna katlanabilecek durumda hissetmiyorum. Küçük bir kız çocuğu olamam ben artıkHem ben bu sertliğin yanında çok neşeli, konuşkan deli dolu bir kadınım. Maç izliyor diye su tabancasıyla ıslatıp kaçtığım zamanlarda olmuştur. Eşim elindekini kaybetmek üzere ama farkında değil.
Nokta atışı olduEvet doğulu sayılır. Evet böyle olmayacak falan dedi. Ben de madem olmuyor gereğini yaparsın dedim. Restleşme değil ki bu. İnsanın karakteri tercihine kalmış bir şey değil. Eşim bunu zorlamaya başladı ve gerçekten boşanmak kafamın bir tarafında yer etti artık.
Merhaba arkadaşlar. Özür dileyerek direkt konuya gireceğim. Ben 9 senelik evliyim. 6 yaşında bir çocuğum var. Eşimle 5 sene çıktık, sonrasında da evlendik. Bizim aramızda halledemediğimiz bir sorun var ve bu artık beni ciddi yormaya başladı. Onu çok sevmeme rağmen boşanmayı bile düşünür oldum. Sorun şu ki eşim devamlı olarak’’ benden daha erkek olma’’ şeklinde bir serzenişte bulunur. Yani ne konuda tartışırsak tartışalım konu buraya geliyor.
Ben sert bir kadınım. Çabuk sinirlenirim ve söyleyeceklerimi hiç çekinmeden söylerim. Bu patronum olabilir, babam olabilir v.s. Ama eşimin bu söylediği cümle beni artık öyle rahatsız ediyor ki onunla konuşurken tüm kelimelerimi seçiyorum. Örneğin dün akşam hiç hesapta yokken bir tartışma yaşadık. Onun bana söylediği bir cümle üzerine ben de ''Sen bilirsin, git gereğini yap.’’ dedim. Bunu restleşme olarak algıladı. Bana ‘’sana kaç defa söyleyeceğim benimle restleşme, seni uyardım kaç defa v.s. ‘’ gibi şeyler söyledi . Sonra ben artık sinir boşalması yaşayınca gelip sarıldı.
Ben artık değiştiğimi , sindirildiğimi hissetmeye başladım. Beni ben yapan özelliklerimi kendi elimle ezmeye çalışıyorum. Ama ben bu değilim. Evet asla geriye çekilmeyen saldırgan bir yapım var. Fakat ben buyum. Ve değişmek hoşuma gitmiyor. Var mı benim gibi hisseden ya da eşi tarafından bu tür suçlamalarla karşılaşan…
Eşim de ben de aslan burcuyuz bu arada. Belki bununla da ilgili vardır.
Sizden rica ediyorum eşim için hakarete varacak şeyler lütfen yazmayın.
"eşim için hakarete varacak şeyler lütfen yazmayın".....bu konuya cevap vermek bile istemedim bunu okuyunca
bence konu ufacik biseyde olsa esiniz gecmisteki restlesmelerinizi hatirladigi icin durumu aninda kontrol altina almak adina sizin ustunuze gidiyor..belki zamaninda elinize ipleri fazlasiyla verdigini dusundugu icin simdi biraz daha baskin olma cabasinda..
bende aslan burcuyum,ozgurlugume fazlasiyla duskunum ama simdi hele ki evladim var,arabadan inip adamin ustune yurumek icin 1000 kere dusunurum,ya bana bisey olursa ne yapar yavrum diye..
sizin tepkinizde kroniklesmis olabilir esinizin bu ignelemesine karsi..takmayin,duymayin,he yav aslansin kaplansin diyin gecin..yani bence biz aslanlarin basina ne gelirse gururdan geliyor.
Ama vermişsin... Bilmemiz gerekir miydi bunu ? Ya da şöyle sorayım hakaret mi edecektin ?
Aslan burcu mu galiba bu takinti aslanlara özgü bir sey kendi esimden biliyorum benim esimde bana kim erkek kim kadin belli degil derdi en ufak kavgada evin erkegi senmisin derdiAma baktiki benimle baş edemiyor beni böyle kabullendi gibi
Zor bir imtihan ama dirayetli olmak lazim. Araniz iyiyken devamli surette anlat senin de bir karakterin kisiligin oldugunu, evlilikte kadin erkek degil, insan paydasinda hepimizin bulustugumuzu. Belki zamanla kabullenirNokta atışı olduEvet doğulu sayılır. Evet böyle olmayacak falan dedi. Ben de madem olmuyor gereğini yaparsın dedim. Restleşme değil ki bu. İnsanın karakteri tercihine kalmış bir şey değil. Eşim bunu zorlamaya başladı ve gerçekten boşanmak kafamın bir tarafında yer etti artık.
Benden daha erkek olma derken,sen baskın karakterli bi yapıda mısın?
Yani senı tanıyanlar hukumet gıbı kadın mı der?
Yoksa sen zaten mulayımsın de sadece sinirli olduğunda lafını esırgemıyorsun..oda bu yönünü mü ezip seni sindirmeye çalışıyor..
Egerki ilk söylediğim gıbıysen..sen degişmezsin..hatta kocanda sana o lafı soyleyemezdi..ikincisiysen kolaylıkla bastırır seni bi şekilde sanırım..
Zor bir imtihan ama dirayetli olmak lazim. Araniz iyiyken devamli surette anlat senin de bir karakterin kisiligin oldugunu, evlilikte kadin erkek degil, insan paydasinda hepimizin bulustugumuzu. Belki zamanla kabullenir
Aynı benı okudum sankı ..Ben de ASLAN burcuyum aynı seyı yasadım 5 yıllık evlılıgım bıterken esım aıleme ''ben ona 5 yıl karılık yaptım o kocalık yaptı'' demıstı..:)
Yalnız benım anlamadıgım kısım şu: Onlar bızı tanıdıgında da bız buyduk bızı boyle sevdıklerıne göre degısmemızı ıstemelerı asıl abes olan degıl mı?Benım de ses tonum kalındır ,ıstedıgım kadar kıbar olmaya calısayım yok olamam yapım degıl cunkı..Ama bu konuda destek almaya calısabılırsınız ..Bır defa bı pedagogla görusmustuk kadın dırek benımle ugrasmıstı cok keskın sert bı yapınız var,iyi de konussanız yanlıs anlasılır tavrınızdan falan demıstı..O tarz bı terapı alabılırsın sanırım..
Kendimi gördüm. Benim de mizacım serttir. Pat diye söylerim alttan alma huyum da yok.
Eşim de erkek gibisin yumuşak başlı değilsin inatlaşma benle der. Ben değişeceğimi pek sanmıyorum çünkü bu benim yapım, bir de böyle yetiştirildim her işimi kendim gördüm liseden tek başıma ayaka kaldım narin nazenin bir yapım yok
Eşim sindirmeye çalışmasa da bu durumdan pek hoşnut değil. Sinirlenince de kendime hakim olamıyorum elime geçeni atarım bazen eşime vuruyorum o karşılık vermedi hiç bu güne kadar
Bazen iyi ki erkek değilsin senin karına açırdım ben diyor
Senin konunda kırmızıyla belirlediğim yer,aranızdaki problemin asıl kaynağı.Bir insan her aklına geleni veya her fikrini her düşüncesini,karşısındakinin kim olduğuna bakmaksızın söylememli.Her doğru her yerde söylenmeyeceği gibi,her şeyi çekinmeden söylemekte dobralık değildir.Bazen insanları yaşantılarıyla fikirleriyle hatalarıyla olduğu gibi saygıyla kabullenmek gerek.Karşımızdaki insanın kırılabileceğini göz önünde bulundurmak gerek.Kimse de birine durduk yere benden erkek olma demez.Yani bucümle erkek gibiyim gibi bir tavrın cümlenin arkasından gelecek bir laftır.
Merhaba arkadaşlar. Özür dileyerek direkt konuya gireceğim. Ben 9 senelik evliyim. 6 yaşında bir çocuğum var. Eşimle 5 sene çıktık, sonrasında da evlendik. Bizim aramızda halledemediğimiz bir sorun var ve bu artık beni ciddi yormaya başladı. Onu çok sevmeme rağmen boşanmayı bile düşünür oldum. Sorun şu ki eşim devamlı olarak’’ benden daha erkek olma’’ şeklinde bir serzenişte bulunur. Yani ne konuda tartışırsak tartışalım konu buraya geliyor.
Ben sert bir kadınım. Çabuk sinirlenirim ve söyleyeceklerimi hiç çekinmeden söylerim. Bu patronum olabilir, babam olabilir v.s. Ama eşimin bu söylediği cümle beni artık öyle rahatsız ediyor ki onunla konuşurken tüm kelimelerimi seçiyorum. Örneğin dün akşam hiç hesapta yokken bir tartışma yaşadık. Onun bana söylediği bir cümle üzerine ben de ''Sen bilirsin, git gereğini yap.’’ dedim. Bunu restleşme olarak algıladı. Bana ‘’sana kaç defa söyleyeceğim benimle restleşme, seni uyardım kaç defa v.s. ‘’ gibi şeyler söyledi . Sonra ben artık sinir boşalması yaşayınca gelip sarıldı.
Ben artık değiştiğimi , sindirildiğimi hissetmeye başladım. Beni ben yapan özelliklerimi kendi elimle ezmeye çalışıyorum. Ama ben bu değilim. Evet asla geriye çekilmeyen saldırgan bir yapım var. Fakat ben buyum. Ve değişmek hoşuma gitmiyor. Var mı benim gibi hisseden ya da eşi tarafından bu tür suçlamalarla karşılaşan…
Eşim de ben de aslan burcuyuz bu arada. Belki bununla da ilgili vardır.
Sizden rica ediyorum eşim için hakarete varacak şeyler lütfen yazmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?