Benden daha erkek olma!!!

Esiniz kocalarini doven kadinlarla hic karsilasmamis anlasilan :)

Bence esinizin bu durumu kaygi bozuklugu. Ya elimde tutamazsam ya soz geciremezsem gibi bi kaygisi olabilir

hayatım böyle düşünme, keskin duvarlar koyuyorsun önüne, çok üzülürsün sonra. o zaman birlikte gidin. Bir şekilde çözüm bulun, böyle sebeplerden boşanmalar olunca çok üzülüyorum. gerçekten çözülmeyecek şeyler değil bunlar.

"eşim için hakarete varacak şeyler lütfen yazmayın".....bu konuya cevap vermek bile istemedim bunu okuyunca

bence konu ufacik biseyde olsa esiniz gecmisteki restlesmelerinizi hatirladigi icin durumu aninda kontrol altina almak adina sizin ustunuze gidiyor..belki zamaninda elinize ipleri fazlasiyla verdigini dusundugu icin simdi biraz daha baskin olma cabasinda..
bende aslan burcuyum,ozgurlugume fazlasiyla duskunum ama simdi hele ki evladim var,arabadan inip adamin ustune yurumek icin 1000 kere dusunurum,ya bana bisey olursa ne yapar yavrum diye..
sizin tepkinizde kroniklesmis olabilir esinizin bu ignelemesine karsi..takmayin,duymayin,he yav aslansin kaplansin diyin gecin..yani bence biz aslanlarin basina ne gelirse gururdan geliyor.

Sivri yönlerinizi törpülemenin ne zararı var?
Benim eşim çabuk sinirlenirdi ama yıllar geçtikçe bu huyunu bana karşı değiştirdi. Başkalarına yine çabuk sinirleniyor ama bana karşı artık öyle değil. Çünkü kırıldığımı, üzüldüğümü görüyor öyle davrandığında.
Ben de ona göre bazı sivri yönleri düzelttim.
Bunda kötü bir durum göremiyorum.
Benim için değeri çok büyük olan hayat arkadaşım için tabiki daha anlayışlı ve özenli olmam gerektiğini düşünüyorum.

Artık böyle şeyler yapmamaya gayret ediyorum. Hatta önceki mesajlarımda da bahsetmiştim. Evet haklısınız çok sorumsuzca bir davranış. Kornikleştiği kesin ne konuşursak konuşalım konu bu noktaya geliyor.

Benden daha erkek olma derken,sen baskın karakterli bi yapıda mısın?
Yani senı tanıyanlar hukumet gıbı kadın mı der?

Yoksa sen zaten mulayımsın de sadece sinirli olduğunda lafını esırgemıyorsun..oda bu yönünü mü ezip seni sindirmeye çalışıyor..

Egerki ilk söylediğim gıbıysen..sen degişmezsin..hatta kocanda sana o lafı soyleyemezdi..ikincisiysen kolaylıkla bastırır seni bi şekilde sanırım..

Ay bende boyleyim. Hep bi restlesme. Hic geri adim atma yok. Bi de evde bogusuyoruz, git bak dayak yeme benden diyorum. Saldiriyorum bi de. Valla bi gun restime rest cekecek, o olacak yani.

Benim Eşimde Aslan burcu..
Bende Boğayım..Bende sert mizaçlı ne düşündüğünü çekinmeden direk söyleyen erkek gibiyim. Bu benim yapım sonuçta. Ben 11 yaşımda da buydum halada öyleyim. Karakterim bu ne yapabilirim? Eşim de aynı sizin eşiniz gibi "sen çok sinirlisin,sen çok sertsin,sen zorsun erkek gibi tavırların"deyip duruyor..Beğenmiyorsan git diyorum benle evlenince beni böyle kabul ettin etmeseydin..

Kendisi Aslan burcu. Hep o haklı hep onun dedikleri doğru. İnanılmaz zıtlaşıyoruz..

Sizin eşinizde sizi böyle kabul edip evlenmiş işine gelirse..Kimse için değişemem ben.

Aslan burcu mu galiba bu takinti aslanlara özgü bir sey kendi esimden biliyorum benim esimde bana kim erkek kim kadin belli degil derdi en ufak kavgada evin erkegi senmisin derdi Ama baktiki benimle baş edemiyor beni böyle kabullendi gibi

Evet benim eşimde bunu diyor hep..Sen misin erkek ben miyim erkek deyip duruyor..Aslanların hepsi mi böyle bu ne egodur ya..

Aslan-aslan ilişkisi abooooovvv çok seerrttt
Bende aslan burcuyum ve aslan burcu olan bi erkekle yapamazdım, zannetmiyorum.
Tabi sadece bununla alakalı değildir ama kim ne derse desin ben burçlara inanıyorum ve çoğu özelliğini taşıyorum..

Zor bir imtihan ama dirayetli olmak lazim. Araniz iyiyken devamli surette anlat senin de bir karakterin kisiligin oldugunu, evlilikte kadin erkek degil, insan paydasinda hepimizin bulustugumuzu. Belki zamanla kabullenir

Aynı benı okudum sankı ..Ben de ASLAN burcuyum aynı seyı yasadım 5 yıllık evlılıgım bıterken esım aıleme ''ben ona 5 yıl karılık yaptım o kocalık yaptı'' demıstı..:)
Yalnız benım anlamadıgım kısım şu: Onlar bızı tanıdıgında da bız buyduk bızı boyle sevdıklerıne göre degısmemızı ıstemelerı asıl abes olan degıl mı?Benım de ses tonum kalındır ,ıstedıgım kadar kıbar olmaya calısayım yok olamam yapım degıl cunkı..Ama bu konuda destek almaya calısabılırsınız ..Bır defa bı pedagogla görusmustuk kadın dırek benımle ugrasmıstı cok keskın sert bı yapınız var,iyi de konussanız yanlıs anlasılır tavrınızdan falan demıstı..O tarz bı terapı alabılırsın sanırım..

Hükümet gibi kadın mıyım bilmem. Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim beni tanıyanlar benimle langur lungur konuşmaz. Ben herkese bağıran ya da kendinde böyle bir hak bulan biri değilim. Ama bana benim hoşuma gidilmeyecek şekilde davranılırsa da muhakkak bir daha öyle davranamayacak noktaya getiririm. Sadece sinirli olduğumda değil genel olarak yapım bu benim.
Sözümü geri çekmem. Söyleyeceklerim sonucunda kaybedeceklerim olsa da söylerim.
Kocam bana o lafı söyledi ve fakat ben bastırılacak bir kadın değilim... Zaten öyle olsa idim kafamın içinde boşanma düşüncesi dönüp dolaşmazdı.

Zor bir imtihan ama dirayetli olmak lazim. Araniz iyiyken devamli surette anlat senin de bir karakterin kisiligin oldugunu, evlilikte kadin erkek degil, insan paydasinda hepimizin bulustugumuzu. Belki zamanla kabullenir

İşte her konuşma sonunda tartışma ve sonuç böyle. İnşallah bu durum değişir. Ve umarım kabullenir.
Anlatıp, anlaşılmayı beklemeye devam edeceğim bi süre daha sanırım.

Ya evet böyle de bir durum var. Bazen hiç kızmadan ya da sinirlenmeden söylediğim şey karşımdaki tarafından yanlış anlaşılabiliyor. Sen sert söyledin v.s. E tüm sorun karşımdakilerde olamaz tabi. Evet bunu düşüneceğim, teşekkürler.

Sen de fenaymışsın :) Ama en azından kocası tokat atsa ağlamak yerine karşılık verecek kadınlardansın. Ve ben öyle kadınlara bayılırım. Tabi en azından sen vurmamalısın. Ben o düzeyde değilim. Bir de öyle olsam çoktan boşanmıştık biz. Eşinin burcunu merak ettim. Benim ki Aslan. Ve bence iki aslan zor. Sizde de durum böyle mi ?

Senin konunda kırmızıyla belirlediğim yer,aranızdaki problemin asıl kaynağı.Bir insan her aklına geleni veya her fikrini her düşüncesini,karşısındakinin kim olduğuna bakmaksızın söylememli.Her doğru her yerde söylenmeyeceği gibi,her şeyi çekinmeden söylemekte dobralık değildir.Bazen insanları yaşantılarıyla fikirleriyle hatalarıyla olduğu gibi saygıyla kabullenmek gerek.Karşımızdaki insanın kırılabileceğini göz önünde bulundurmak gerek.Kimse de birine durduk yere benden erkek olma demez.Yani bucümle erkek gibiyim gibi bir tavrın cümlenin arkasından gelecek bir laftır.

Maviyle belirlediğim yer,sert mizacı bırakırsan sindirilme bastırılma tehlikesiyle karşılaşma korkusu var.Nedir ki?Bazen yumuşak olmak,bazen karşındakinin fikrini onaylamak bazen tatlı dilli olmak,sen haklısın demek kimseyi ezmez."BEN BUYUM " demek için,o lafın getirilerini de göğüslemek gerek.Bir insanın ben buyum demesi için herkesi de olduğu gibi kabullenmesi gerek.İnsan yaşla,yaşantıyla zamanla değişir değişmeli.Çağ değişiyor.Profesörler bile yeni bir buluş bulsa,eski fikirler çöpe atılıyor.Sen kendi huylarından hoşnut olabilirsin.Ama toplum içindeysen ve evliysen,eşinle aranda sorun oluyorsa huylar,ikinizde ortak paydada değişmelisiniz.Evlilik fedakarlık gerektirir.

Yeşille belirttiğim yerde ise,sen kendini o kadar haklı görüyorsun ki,buraya açtığın konuda bile eşinin suçlu,daha doğrusu bir tek onun suçlu olduğunu düşünüyor,gelecek olumsuz eleştirilere karşı önlem bile alıyorsun.
Sonuç olarak,bir insan karşısındakinin bir huyunu değiştirmek için,değişime kendinden başlamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…