Benden daha erkek olma!!!

Kite_Runner

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
690
356
323

Merhaba arkadaşlar. Özür dileyerek direkt konuya gireceğim. Ben 9 senelik evliyim. 6 yaşında bir çocuğum var. Eşimle 5 sene çıktık, sonrasında da evlendik. Bizim aramızda halledemediğimiz bir sorun var ve bu artık beni ciddi yormaya başladı. Onu çok sevmeme rağmen boşanmayı bile düşünür oldum. Sorun şu ki eşim devamlı olarak’’ benden daha erkek olma’’ şeklinde bir serzenişte bulunur. Yani ne konuda tartışırsak tartışalım konu buraya geliyor.
Ben sert bir kadınım. Çabuk sinirlenirim ve söyleyeceklerimi hiç çekinmeden söylerim. Bu patronum olabilir, babam olabilir v.s. Ama eşimin bu söylediği cümle beni artık öyle rahatsız ediyor ki onunla konuşurken tüm kelimelerimi seçiyorum. Örneğin dün akşam hiç hesapta yokken bir tartışma yaşadık. Onun bana söylediği bir cümle üzerine ben de ''Sen bilirsin, git gereğini yap.’’ dedim. Bunu restleşme olarak algıladı. Bana ‘’sana kaç defa söyleyeceğim benimle restleşme, seni uyardım kaç defa v.s. ‘’ gibi şeyler söyledi . Sonra ben artık sinir boşalması yaşayınca gelip sarıldı.

Ben artık değiştiğimi , sindirildiğimi hissetmeye başladım. Beni ben yapan özelliklerimi kendi elimle ezmeye çalışıyorum. Ama ben bu değilim. Evet asla geriye çekilmeyen saldırgan bir yapım var. Fakat ben buyum. Ve değişmek hoşuma gitmiyor. Var mı benim gibi hisseden ya da eşi tarafından bu tür suçlamalarla karşılaşan…
Eşim de ben de aslan burcuyuz bu arada. Belki bununla da ilgili vardır.
Sizden rica ediyorum eşim için hakarete varacak şeyler lütfen yazmayın.

Hakaretlik bir durumunuz yok kiz, sizin yapiniz bu. Sert bir insansiniz, kisiliginizi begenmiyorsa evlenmeyeymis beyimiz.

Bence bu adam karakter olarak sizi tasiyamiyor.

Sonuca gelirsek, seviyorsaniz bosanmayin tabi. Lakin degismeyin de, saldirgan olmayi seviyorsaniz oyle olmalisiniz zaten, geriye cekilmek sizi mutsuz eder. Kisiliginizden vazgecmemelisiniz. Orta yolu baska turlu bulmaya calissaniz? Ben acikcasi burda bir cozum yolu goremedim.

Bu arada sizin gibi sert, girtlak girtlaga giren insanlari kadin olsun, erkek olsun cok begeniyorum. Hele erkekse bayilirim

Bende sevgilime atarlanırım...zaman zaman sanki ben kız sen erkeksin diye
şaka yollu söyler...olabilir yanii...Siz de biraz daha sakin ılımlı olmayı deneyin isterseniz...

Senin yapın zaten sinirli ve sertmiş. Bu durumda daha da değişerek daha sinirli bir hale mi dönüştün?
Eğer eşinin demek istediği şuysa eşin haklı derim.
Örneğin kapınızın önüne arabasını park eden komşuya karşı sabreden eşine "çekil şuradan ben hakkından gelirim şunların" gibi bir cümle kurduysan tabi bunun türevleri.. Yani onun erkek/birey olma durumunu göz ardı edip kendini ondan daha becerikli gibi gördüğünü anlatan tanımlamaların varsa çok itici. Ayrıca sinir boşalması falan yaşaman da çok itici. Hani ayda yılda bir olur da her zaman sinir boşalması yaşıyorsan, şahsen kadın olsun erkek olsun değil eşim iş arkadaşım bile olsun istemem.

Onun sizin restleşmenizi hoş görmemesi olabilir ama bunu ifade ediş biçimi çok saçma. Ne demek benden daha erkek olma. O zaman kendisi "erkek" olduğu için bazı fevri davranışlarda bulunabilir ama siz bulunamaz mısınız? İkili ilişkilerde fazla sert ve fevri olmamak lazım ama bunun erkeklikle alakası yok.

Eşinizle 5 sene çıkmışsınız, o sürede sizi yine uyarıyormuydu.Yani evlendikten sonramı sizin sertliğiniz eşinizi rahatsız etmeye başladı.

eşin senin açıgını yakalamış ve hep bu şekilde seni yıldırmış. farkındasın dimi canım

Güzelim, beni yanlış anlama ama eşin bir noktada haklı. Her erkek yapısı gereği koruyabileceği kadını ister. Kadın onlar gözünde hep korunmaya muhtaçtır. Sana taviz ver demiyorum ama bende olsam eşin yerinde, eşimin bu kadar her şeyi halleden diklenen (genel konuşuyorum seni çok tanımıyorum yanlış algılama) birini istemezdim. Bazı şeyleri ona devret mesela, yardımına ihtiyacım var de. Naz yap, ne bileyim biraz fazla misyon üstlenmişsin. Bundan önceki yaşadıklarını bilemem ama biraz daha geri dur. Ona erkek olduğunu hissettir. Her şeyi sen yaparsan yaralanır çünkü.

Aslanlık bu apaçık :) ben de aslan burcuyum eşim ise ikizler. Birşey olur anlaşmazlığa düşersek ben daha baskın çıkıyorum. bu iyi bişey değil belki ama insan dediğiniz gibi bazen de kendini kötü hissediyor sindirilmiş gibi.tartışmamaya çalışsanız belki daha iyi olur. ses tonunuzu bilmiyorum tartışmalarda konuşur gibi misiniz bağırıyor musunuz bu ona göre de değişir. erkekler zaten yalnış anlamaya meyilli ...

Sizi ikaz edecek bile olsa seçtiği cümle yanlış ve bunu sürekli tekrar etmesi ciddi bir hata. Açık açık konuşun böyle konuşmaması konusunda şu da var ki sizi siz yapan özelliklerinizden vazgeçmeseniz de evlilik uyumu için biraz törpülemelisiniz sivri yönlerinizi. bu herkes için geçerli.

O da baskın bir karakter. Ve benim onun yanında bir adım geri durmamı istiyor. Aslında onu da anlıyorum. Benim savunma mekanizmam ilginç çalışıyor. Örneğin geçenlerde trafikte abuk bir sebepten sinirlenip arabadan inen ve üzerime yürüyen adam bir an bile düşünmeden el frenini çekip indim. Üzerine yürüdüm diyebilirim. Oysa ufak tefek bir kadınım adam bir tane sallasa yapışırım yere. Ama o an düşünemiyorum. Eşim de baskın olunca bir türlü uzlaşamıyoruz. Ne fena ya deli gibi sevdiğim adama kendimi ifade edemiyorum.
Bu arada içten mesajınız için teşekkür ederim...

Yok öyle bir şey asla yapmam. O varken daha dikkatliyimdir. Ama o olmasa muhtemelen adamın üzerine yürürüm.

Eşinizle 5 sene çıkmışsınız, o sürede sizi yine uyarıyormuydu.Yani evlendikten sonramı sizin sertliğiniz eşinizi rahatsız etmeye başladı.

Eskiden yani çıkarken bu pek sorun olmamıştı aramızda.Evet son zamanlarda dönüp dolaşıp buna geliyoruz. Eskiden de böyleydim bence. Belki annemi kaybettikten sonra daha da gelişti bu durum diyebilirim.

*Bunu çok yakından gözlemleyen, tarafsız bekar bir kız olarak yazıyorum bunları. Belki çok toyum, belki bekara karı boşamak kolay.. Sertliğin, bir bayana yakışmayacak türdense eşine hak veriyorum. Dediğim gibi yakından gözlemlediğim, senin durumuna benzer bir durum var, tabi orada iş biraz farklı, erkek baş kaldırmayıp bu durumu kabullenmiş, sağlıksız bir ilişki çıkmış ortaya. Seninki şekil vermeye çalışıyor. Fakat anlamadığım 5 yıllık flört döneminizde bunu fark edememiş mi? O zaman da bu tarz şikayetleri var mıydı? Yoksa açık arama çabaları mı bunlar? Merak ediyorum..

Deniyorum aslında. Gerçekten elimden geleni yapıyorum. Bu da beni yoruyor. Ama yine de haklısınız.

O zamanlarda ben belki bu kadar sivri değildim. Çünkü ben de son zamanlarda kendimi daha sert buluyorum hayata karşı. Ama eşime elimden geldiğince bunu yansıtmamaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…