- Konu Sahibi Karxixnca Kxixz
-
5 yıl süren uzun bir maratondan sonra bebek sahibi oldum
kızım neşemiz onsuz bir hayat düşünemiyorum derken kızım daha 1,5 yaşındayken ikinci bebeğime hamile kaldım
benim gibi bebek sahibi olamıyan herkese dedim sabır edin dua edin sonra böyle arka arkaya hamile kalırsınız herşey allahın takdiri diye......sonra zaman aktı geçti ve bebeğimin kız olduğunu öğrendim .....üzüldüm.....hiç kızmayın bana ben zaten kendime kızıyorum....üzüldüm çünkü hamileliklerimde ilk aylar hep yatmak zorunda kalıyorum çünkü kanamalarım oluyor ....daha sonrada şeker hastası olup insülin yapmak zorunda kalıyorum...
derken son aylarda şekere bağlı bebek çok büyüyor ve anlayacagınız çok sorunlu geçiyor benim hamileliklerim....
dedim keşke buda erkek olsaydı çünkü doğum yapmak istemiyordum artık ikinci kızda olsa oğlan da olsa doğum yapmak istemiyordum...
kız olup adınıda kayınvalidemin adını koyacağız deyince eşim iyice canım sıkıldı ama ses etmedim sonuçta annesi
doğuma bir hafta kala bebeğim karnımda ölünce acıların en büyüğünü yaşadım dedimki doğsaydı yaşasaydı kucağımda olsaydı ....dünyayı benim kızım mı daraltıcaktı.....içki içen hamileler var sigara içen hamileler var esrar hap kullanan hamileler var bir kere dr a gitmeyen evde doğuran kadınlar var ama allah nasip etseydi taşa çarpsan ölmez allah dilemezse sen ne yaparsan yap olmaz... ben kız diye üzüldüm allahta elimden aldı işte dedim ....
size tavsiyem kız oğlan ne olursa olsun asla üzülmeyin sonra benim yaşadığım vicdan azabını yaşamayın ve adını gönlünüzden ne geçerse onu koyun beşik yaparsın ama bir metre toprak yeter kıyafet alırsın bir metre kefen yeter ...maksadım kimseyi üzmek değil ama istedimki benim yaptığım hatayı siz yapmayın...
Hiç kendini suçlama çünkü Sana bunları düşündüren şeytandı. Keşke öyle vesveseler aklına geldikçe Hayırlısı olsun Allah'ım diyip Bir euzu besmele çekip geçiştirseydiniz... Hayırlı işlerde hep şeytan başrolde.. Bu da sana bir imtihan olmuş. Tövbe et ve rabbime sığın. ALlah hayırlı evlatlar nasip etsin.. İnan bende çok erkek çocuğu istedim. Hatta çin takvimi uyguladım, İnanır mısın hamile kalmadan başladı sıkıntıları. Hamdolsun rabbime evladım sağ salim, yuvamın . neşesi, bereketi ve huzuru kendisi ama kız çocuk o kadar kolay ki. Kızımı ne kadar kolay bütüymüşüm, mumla aratıyor o günler bana sıpaAilemizi ve yapısını o kadar değiştirdi ki. Evimizden tık diye ses duyulmazken şimdi sanki evde savaş varmış gibi... Ses tonumuz, aksiyonumuz hiç düşmüyor.. Eli ayağı hiç rahat durmuyor. Şu mesajı yazarken kendisi mutfak tezgahının üzerine çıkmakla meşgul. Kızım beni hiç üzmedi ama maalesef şimdi biz oğlumuza tüm sabrımızı kullandığımızdan Tahamül edemeyip onu biz üzüyoruz , kızıyoruz İnan eşimle , kızımla, sosyal hayatımla herşeye bir mesafe girdi.. Aynı şekilde eşiminde.. Resmen hepimizi kuklaya çevirdi. Eşim üstelik eğitimci ve oğlum en zayıf noktası.. Terzi kendi söküğünü dikemez hesabı.. yapacak birşey yok. İlla ben merkez olacağım, herkesin derdi ben olacağım havasında.. İnan eşimle aynı yatakta tek başımıza bile yatamıyoruz.. Diyorum bari uykuda rahat verse yok hayır.. Afedersin Tuvalette bile rahat vermiyor. Şikayet ettiğimden değil ama Tevekkül edip hayırlısını istemek en doğrusu..
Doğuma 1 Hafta Kala Mahvettin Beni..
ne yaratmaya gücümüz var nede ölümünü engellemeye çok aciz kullarız rabbimin katında ben şunu ögrendim ölen çocuğumda benim değil yaşayanda benim değil onlar rabbimin kulları bana sadece emanetler ne zaman isterse alır ve ben bunu yaşayarak öğrendimhiç bir şey benim değil bu dünyada ne evlat ne mal ne mülk nede bu can sadece emanetçiyim sana da iki erkek çocuk emanet edilmiş kısmet buymuş umarım sağlıkla doğar ve güzel günleriniz olur ama en kısa zamanda tövbe et af dile bencebaşınsağolsun canım allah sabırlar versin .meleğiin seni cennetin kapısında karşılasın...seni az çok anlıyorum hiç yargılamadımda yaşadıkların hissettiklerinden dolayı bende senin tam tersini yaşadım bende kız çocuk delisiyim ama bir oğlum var muhtemelen ikinciside erkek hala doktora gitmeye cesaretim yok.bende senin gibi iki çocuk isteyenlerdenim bir oğlum var birde kızım olmasını çok istedim bunun için 3 ay diyet yaptım eşimide ikna edip yumurtlama gününden 3 gün önce ilişki oldu ama bazen ne kadar istersek isteyelim olmuyor.hamile kalmadan 3 ay önce rüyamda doğuma giriyordum kucağıma pembe tulumlar içinde minicik bir kız çocuğu veriyorlardı o kadar mutlu oluyordu sonra birden bebek mavi tulumlar içinde bir erkek bebeğe dönüşüyordu ağlamaya başladım bu benim bebeğim değil benimki kızdı diye hıçkırıklarıma uyanmışım uzun süre etkisinden kurtulamadımm hayırdır dedim......
3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim ilk gününden beri dua ettim sağlıklı bir kızım olması için 12 haftalıkken ikili testte doktor bebeğin bacaklarının arasında çıkıntı veya pipiye benzer birşey
olmadığını kıza benzediğini söyledi mutluluktan uçtum tabi yüzümdeki gülümsemeyle eve kadar geldim 2 haftasonra sonuçları almak için tekrar gittik doktor bebeğe bakarken birden bu olmadı işte dedi ve bozuldu yüzü hayırdır tersmi duruyor dedim yooo bebek erkek dedi o kelime kulaklarımda çınladı durdu sağlıklımı diyebildim sadece evet deyince çok şükür dedim odadan nasıl çıktığımı hatırlamıyorum yol boyu hiç konuşmadım arayan herkesle eşim konuştu eve gelincede yattım uyudum sabah eşim işe oğlumda okula gidince başladım ağlamaya hıçkıra hıçkıra göz pınarlarım kuruyana kadar neredeyse bir hafta öyle geçti bu arada bebeğime ettiğim işkencenin şimdi farkına varıyorum inşallah benden nefret etmez doğunca biliyorum bunlarda geçicek onu kucağıma alınca herşeyi unutucam inşallah oda beni affeder......
ne olursa olsun hayatım boyunca bir kızımın olmaması benim içimde ukte olarak kalıcak ama benim kısmetimde de bu varmışşşş
5 yıl süren uzun bir maratondan sonra bebek sahibi oldum
kızım neşemiz onsuz bir hayat düşünemiyorum derken kızım daha 1,5 yaşındayken ikinci bebeğime hamile kaldım
benim gibi bebek sahibi olamıyan herkese dedim sabır edin dua edin sonra böyle arka arkaya hamile kalırsınız herşey allahın takdiri diye......sonra zaman aktı geçti ve bebeğimin kız olduğunu öğrendim .....üzüldüm.....hiç kızmayın bana ben zaten kendime kızıyorum....üzüldüm çünkü hamileliklerimde ilk aylar hep yatmak zorunda kalıyorum çünkü kanamalarım oluyor ....daha sonrada şeker hastası olup insülin yapmak zorunda kalıyorum...
derken son aylarda şekere bağlı bebek çok büyüyor ve anlayacagınız çok sorunlu geçiyor benim hamileliklerim....
dedim keşke buda erkek olsaydı çünkü doğum yapmak istemiyordum artık ikinci kızda olsa oğlan da olsa doğum yapmak istemiyordum...
kız olup adınıda kayınvalidemin adını koyacağız deyince eşim iyice canım sıkıldı ama ses etmedim sonuçta annesi
doğuma bir hafta kala bebeğim karnımda ölünce acıların en büyüğünü yaşadım dedimki doğsaydı yaşasaydı kucağımda olsaydı ....dünyayı benim kızım mı daraltıcaktı.....içki içen hamileler var sigara içen hamileler var esrar hap kullanan hamileler var bir kere dr a gitmeyen evde doğuran kadınlar var ama allah nasip etseydi taşa çarpsan ölmez allah dilemezse sen ne yaparsan yap olmaz... ben kız diye üzüldüm allahta elimden aldı işte dedim ....
size tavsiyem kız oğlan ne olursa olsun asla üzülmeyin sonra benim yaşadığım vicdan azabını yaşamayın ve adını gönlünüzden ne geçerse onu koyun beşik yaparsın ama bir metre toprak yeter kıyafet alırsın bir metre kefen yeter ...maksadım kimseyi üzmek değil ama istedimki benim yaptığım hatayı siz yapmayın...
allah sabır versin seni en iyi ben anlarım benimde 2 kızım var 3. gebeliğiim ikizdi ilk doktora gittiğimde ikiside kız dedi ne yalan söyleyeyim bende üzüldüm ama sonra düşündüm ki allahın gücüne gider 2 kızım var ya birşey olsa dedim ve şükür ettim daha sonra gittiğimde doktor ikiside erkek dedi bu defa çok sevindik ama sevincim kısa sürdü 21 haftalıkken kaybettim oğullarımı o an dedim ki keşke kız olsalardı keşke ölmeselerdi şimdi kucağımda olacaklardı ama kısmet değilmiş[/QUOT
bebeğin doguyor kadife gibi teni yumuşacık dokunmaya kıyamıyorsun kokusu hele .........ama götürüp buz gibi toprağın altına bırakıp geliyorsun ...diyorsun toprak sen nasıl kabul edersin bunu ama insanız işte herşey geliyor başa ve başetmeyi öğreniyorsun ben hiç unutmuyorum kızımı hiç bir annede evladını unutamaz allah sanada sabır versin senin acın ikiymiş bunlar çok zor zamanlar rabbim kimseye evlat acısı vermesin......
allah sabır versin seni en iyi ben anlarım benimde 2 kızım var 3. gebeliğiim ikizdi ilk doktora gittiğimde ikiside kız dedi ne yalan söyleyeyim bende üzüldüm ama sonra düşündüm ki allahın gücüne gider 2 kızım var ya birşey olsa dedim ve şükür ettim daha sonra gittiğimde doktor ikiside erkek dedi bu defa çok sevindik ama sevincim kısa sürdü 21 haftalıkken kaybettim oğullarımı o an dedim ki keşke kız olsalardı keşke ölmeselerdi şimdi kucağımda olacaklardı ama kısmet değilmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?