• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden yaşça büyük rahatsız eden birisi

aylin113

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2016
76
39
8
26
Merhabalar. Ben 17,5 yaşındayım. Facebooktan şehir sayfasına yaptığım yorumdan bir erkek bana mesaj attı işte beğendim tanışalım göreşelim diye. Profilindeki doğum tarihine göre 39 yaşında. Rahatsız etmeyin dedim engelledim. Başka hesaptan ulaşmış. Onu da engelledim sürekli hesap açıp rahatsız ediyor. Polise şikayet ederim dedim etsen nolcak ki dedi.

Babam şehir dışında olacak uzun süre. Bi abim var 25 yaşında ama ona da söylemem. Abimle aram iyidir yani bu zamana kadar hiç el kaldırmadı dışarı karşı da zararsızdır ama psikopat bir yapısı vardır. Kollarında koca koca faça jilet izleri var. Ayrıca geçen sene intihar etmiş olup direkten dönmüş şans eseri yaşamaktadır. Hatta onla ilgili bir konum vardı.

Benzer bir olay da komşumuzun 15 yaşındaki kızının başına gelmişti ona da 45 yaşında bir erkek mesaj atmış. Komşu bizde konuyu açtığında abim aynısını benim bacıma yapacaklar yemin olsun alırım elime levyeyi kolunu bacağını kırarım aynaya baktığında kendini tanıyamaz dediydi. O adam fazla musallat olmamış ama bir iki mesajdan sonra kesmiş. Bahsettiğim adam ise sürekli mesaj atıyor.

Dediğim gibi, akrabalardan iş çıkmaz. Koruma manasında bi abim var onun da psikolojisi bozuk adama büyük zarar verir belki Allah korusun öldürür sonuçta kendi canına kast etmiş bir insan. Ne yapabilirim bu konuda? Karakola şikayetçi olsam yaşım küçük ailemin dolayısı ile abimin haberi olursa?

Öncelikle kişisel bilgilerinizi fotograflarınızı lütfen dışarı kapatın. O tarz mesajlar aldığınızda engelleyin muhattap olmayın. Bu tarz insanlara rahatsız oluyorum yazsan bile bundan yüz bulur asılmaya yazmaya devam ederler. Tek kelimeniz bile cesaretlendirir. Mesaj isteği yolladıklarında kabul etmeyin

Banada yakin zamanda boyle bisey oldu. Hesabini kapat canim, birkac ay hic acma icin rahat eder ruh hastasi o herifte unutur seni

A aylin113
Böyle sapık ruhlu, kendini erkek sananlara tahammül edemiyorum. Hesaplarıni kapat kullanma, en azından bir süre. Abinin görmeyeceğinden emin olarak adamın attığı mesajları saklayabilirsen sakla. Ilerde şikayetçi olursan delil niteliği taşır. Hesaplarından konum kesinlikle paylasma.

Canım taciz içerikli mesaj atmıyorsa bişey çıkmaz yani tutuklama falan olmaz serbest kalır şerefsiz uğraştığınla kalırsın... Okulda erkek arkadaşın falan yokmu ona arattırsan küfür ettirsen güvenebileceğin biri? Olmadı kapat hesabını başka aç yaşadığın yeri memleketi gizle resimlerini herkese açık yapma bulamaz!!

Adını aramalara kapatsan,
Adamın mesajınada bişey yazmasan hatta okumasan peşine düşecegini sanmıyorum.

Bilgilerini kapat, degistir seni bulamayacagi bir sekilde. Hicbir mesajina da cevap verme. Yuz bulmasin adi herif. Bas engeli gitsin.

Bilgilerini , fotolarını sadece arkadaşlar veya tek senin görebileceğin şekilde değiştir bir süre...
Hatta profil resmini ve ismini değiştir , tanımadığın son günlerde gelen arkadaşlık isteklerini kabul etme...

Attığı mesajları açma görüldü iletisi gitmez böylece.
Eklerse yoksaya basma tamamen tepkisiz ol.
Hatta faceni 2ay kadar kapat.
Asla cevap verme. Sen cevap verdikçe yazıyordur o sapık.

dava etmek istemiyorsan:
1. sosyal medya hesaplarını arkadaş dışı mesajlara kapat (ayarlardan yapılıyor)
2. sosyal medya hesabını bir süre dondur
3. mesajları okumadan sil

Profilini tamamen yabancilara kapatacaksin senin ismin yazildiginda goremeyecek gizlilik ayarlarina bak birde sana ne yazarsa yazsin asla cvp verme s..tir olup gidecektir:işsiz:

Ayarları kurcaladım ama şu yabancılardan mesaj alma ayarını bir türlü yapamadım :( Facemi kapatmak istemiyorum arkadaşlarım akrabalarım var. Ders notlarının vs. paylaşıldığı gruplarımız var. Olmadı arkadşlara da bi sorayım onlardan bilen olur belki teşekkürler herkese.

Arkadasiniz olmayan bir kisinin msjlarini nasil goruyorsunuz ? Ben vakti zamaninda face kullanirken arkadasim olmayan kisilerin msjlari spam msjlara dusuyordu.
Suan degistirmisler mi bunu ?

Back
X