- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
benimki ilaç bitince hafifledi. ben dişçiden korktuğum için gidemedim :26: sensodyn gibi bi diş macunu var o beyazlatıyor dişleri
msj kutumu boşalttım
inşallah bırakınca geçer...bende çok korkuyorum resmen dişçi fobim var tanıdık dişçi var ondan başkasına gidemem mesela gittiğimdede adamın elini yüz kere tutarım 1 dk ama korkuyorum diye :) ne gerekirse alırım ya yeretki beyazlasınlar diş beyazlatma bantları satılıyormuş ev tipi beyazlatma diye geçiyor ama kendi başıma alıp uygulamak istemiyorum birşey olur diye korkuyorum açıkçası ,beyazlatıcı diş macunu alayım bakalım.. bende geçen gün araştırırken okudum adaçayı ile ovun diyor baya beyazlatıyormuş denemek lazım
tamam önemli birşey yazmıycaktım tamam konuda bekliyorum diycektim ama yinede haber vereyim dedim :)
adaçayını ben de duydum ama denemedim. misvakta beyazlatıyormuş dişleri
evette ben misvak daha önce sağlıklı diye denemiştim kullanamadım..antibiyotik tedavim yarın bitiyor son günlerde çok iyiydim bulantım kalmamıştı ,geğirme isteği gitmişti ,midem yanmıyordu tamam dedim tedavi işe yaradı,ama eveli gün bu dişlerimi çok kafaya taktım çok üzüldüm steresten sıkıntıdan herşey tekrar başladı tedaviyi olumsuz etkiliycek diye ödüm kopuyor artık ne güzel biraz iyiydim
misvakı almayı düşünüyorum. aslında benim dişçiye gitmem lazım ama korkuyorum
ne zaman canımı sıksam aklıma midem geliyor. ağrır diye korkuyorum sıkma canını diyorum kendi kendime
tedavin yeni bitti ben o tedavide öleyim daha iyi diyordum. tek yediğim patates, havuç, haşlayıp duruyordum
ekmek, çubuk kraker ve bebe bisküvisi benim kurtarıcılarım. haa bir de bal... midem ağrıyınca bi kaşık yutuyorum geçmese de hafifliyor
tıp dünyası bu hastalığa çare bulamadı gitti
canımızı sıkmasakta iyi olsak bari ama sıkmasakta geçmiyor :)
ben tedavi sırasında kötü olmadım bu sefer şu an ki halimden bin kat daha iyiydim keşke tedavi bitmeseydi diyorum şuan ama bende bitince mahvoldum artık ilaçların etkisimi böyle yaptı yoksa ilaçlar iyi gelmişti tedavi bitti diyemi oldu bilmiyorum
ben şuan patatesten bile zarar görüyorum ama helipıkı alırken kurbanda mangal bile yedim o kadar iyiydim bitince niye böyle oldu bi türlü anlayamadım ya
kraker iyi geliyor evet,bebe bisküziside yaktı benim midemi
en basit mide rahatsızlığı gastritmiş ama nedense bu basit hastalığa bile çözüm yok ne perhiz iyi geliyor ne ilaçlar nasıl geçicek bilmiyorum artık geçiceği konusundada ümidim kalmamaya başladı
bazen ben de çok iyi oluyorum o an ne geçerse elime yiyorum. bazen su bile şişiriyor
helipakın son günlerinde ben de çok rahattm bıraktıktan sonraki bi kaç günüm iyiydi neden böyle oldu anlamadm
kraker iyi geliyorsa devam et. ben açık ekmeği tostta kurutup yiyorum maksat mide boş kalmasın
çorba iç ben zorlandığım günler çorba içiyorum. içine havuç rendele, şehriye felan at iç
sebze çorbaları yap vitamini al ki mide güçlensinn. ıspanak yiyorum demir vitamini iyi geliyormuş
çok kötü istediğini yiyememek. isteseler çaresi bulunur
helipak bittikten sonra kötü olup sonra toparlandın mı peki yani benim bu helipakı bıraktıktan sonra ortaya çıkan çilelerim geçicek mi?
ekmeği bende kızartıp iyorum mide asidini alıyor
çorbada içiyorum tavuk sulu falan yapıyor annem (hazır değil tabi tavuk suyu hazır olursa dokunuyor)
evet ya ben lokantadan çıkmazdım iskenderler çiğ köfteler falan şimdi hepsine hasterim haftanın her günü çiğ köfte yerdim bir kere bile rahatsız etmezdi ne zamanki soğuk su içtim 4 aydır kendime gelemiyorum
toparlandım, geeçecek ama zamanla
ben de tavuk sulu yapıyorum hazır et sularını zaten hiç kullanmayız. o gün canım hangi sebzeyi çekerse koyuyorum içine, kıma da koyuyorum
öyle hasretim ki kıssıra, bol acılı çiğköfteye, turşuya. hele iskendere bayılırım. artık rüyamda bile görmüyorum
öncelikle merhaba 15 gün önce endoskopi oldum helicobacter pylori den kaynaklanan gastritim olduğunu öğrendim doktorum bakteriyi öldürücü helipak antibiyotik paketini verdi ,daha öncede denemiştik kullanamamıştım aşırı bulantı ve kusma yapmıştı bende 2 günde bırakmıştım ..şimdi tekrar denemek istedi ve yanında metpamid bulantı ilacı yazdı 2 kez oldu içiyorum evet bulantı yapıyor ama metpamidi alınca rahatlıyorum, yalnız metpamid 4-5 saat rahatlatıyor sonra tekrar aynı bulantılarım oluyor günde 3-4 kere 5 saatte bir içsem çok iyi olucak ama doktorum sabah ve akşam iki kez iç demişti,dozu 3e çıkarsam bi yan etkisi olur mu? bu ilacı kullanan mutlaka olmuştur zararı var mı?devamlı kullanımda kas kasılmaları falan yapıp yüzü şekilden şekile girenler olmuş diye duymuştum ondan korktum çünkü 10 gün boyunca devamlı içmem lazım aşırı mı gelir diye düşündüm,doktoruma gidip sorucam izinliydi gidemiyorumda kaldım böyle yada bulantı için şunu şunu yap dediğiniz farklı önerileriniz var mı 10 gün dayanmam lazım yoksa bu bakteri başka türlü geçmezmiş bulantıya dayanırımda ilçaların 2 sini tok almam lazım kusmaktan yemek yiyemiyorum oda sıkıntı oluyor fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim.
öncelikle merhaba 15 gün önce endoskopi oldum helicobacter pylori den kaynaklanan gastritim olduğunu öğrendim doktorum bakteriyi öldürücü helipak antibiyotik paketini verdi ,daha öncede denemiştik kullanamamıştım aşırı bulantı ve kusma yapmıştı bende 2 günde bırakmıştım ..şimdi tekrar denemek istedi ve yanında metpamid bulantı ilacı yazdı 2 kez oldu içiyorum evet bulantı yapıyor ama metpamidi alınca rahatlıyorum, yalnız metpamid 4-5 saat rahatlatıyor sonra tekrar aynı bulantılarım oluyor günde 3-4 kere 5 saatte bir içsem çok iyi olucak ama doktorum sabah ve akşam iki kez iç demişti,dozu 3e çıkarsam bi yan etkisi olur mu? bu ilacı kullanan mutlaka olmuştur zararı var mı?devamlı kullanımda kas kasılmaları falan yapıp yüzü şekilden şekile girenler olmuş diye duymuştum ondan korktum çünkü 10 gün boyunca devamlı içmem lazım aşırı mı gelir diye düşündüm,doktoruma gidip sorucam izinliydi gidemiyorumda kaldım böyle yada bulantı için şunu şunu yap dediğiniz farklı önerileriniz var mı 10 gün dayanmam lazım yoksa bu bakteri başka türlü geçmezmiş bulantıya dayanırımda ilçaların 2 sini tok almam lazım kusmaktan yemek yiyemiyorum oda sıkıntı oluyor fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim.
O antibiyotik farkındasın değil mi? Saati saatine, tam 12 saatte bir almalısın, ara vermemelisin(doktor arkadaşlar daha iyi bilir), sen kalkmış 3 tane alsam mı diyorsun.
Bana endoskopi yapmadan doktorum verdi o ilacı, başta nasıl iş anlamadık ama düzenli kullandıktan sonra bir daha bende mide ağrısı kalmadı allaha şükür, binlerce şükür.Düzenli kullan mutlaka nasıl rahatlatacak seni anlatamam. İnşallah tez zamanda iyileşirsin.
sakin canım eczacıyım bu arada, bu iki ilaçta 1milyon kişide 1 bile bu etkileri ancak yapar,son derece basit ilaçlar yan etkileri zayıf ve zararsız, millet ne ilaçlar iççiyor rahat ol dik kafana iç, yoksa bu bakteri geçmez,ve asıl o zaman sıkıntı yasarsın,miden ülsere kadar gider, mutlaka kullan ilacını,helipakta kenardakiler biraz büyüktür,onları tok kullan daha rahat edersin,ortadakilerde bildiğimiz en meshur mide ilacı lansor, metpamit ac kullan yetmezse cubuk kraker ekme beyaz leblebi ye bunlarında faydası olur
çok geçmiş olsun bana doktorum hamileyken aşırı bulantım oluyor diye metpamid vermişti benim bulantım doğuma kadar hiç geçmedi maalesef kullandım ve zararını görmedim
geçicekse dayanırım ama ben artık helipak bitti ve ben şimdi daha kötüyüm o bile iyi gelmişti ama 14 gün sonunda bitti ve bebnartık hep böyle kalıcam galiba modlarına girmiştim ve neredeyse herdün ağlar oldum çünkü 3 gündür helipak bittiğinden beri nexium alıyorum banamısın demiyor hiç bir faydası yok şuan
bende saydıklarının hepsinin kokusunu bile özledim, hep bir gün geçicek mi eskisi gibi hepsini yiyebilecek miyim acaba diye hayal ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?