- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
doktor bana sürekli mide koruyucu kullanacaksın dedi. ağrım olmasında sürekli kullanırım
ahh keşke haftada bir gün onlardan yesem. simiti bile özledim ya
hadi ya sürekli mide koruyucu kullanmakta zarar vermesin başka organlara..:26:
bende çok özledim inşallah kurtuluruzda her şeye tekrardan kavuşuruz
canım 3dozda alayım dediğim antibiyotikler değil blantı ilacıydı ..tabi biliyorum antibiyotiklerin 12 saatte bir düzenli alınacağını kullandım bitti çok şükür ama benim şikayetlerim seninki gibi bitmedi malesef hala devam ediyor
verir mi ki? doktoruma sorayım bunu
inşallah kurtuluruz
Sonuçta aldığımız her ilaç karaciğeri etkiliyor ancak bu ilacı gastrit olmadığı halde ağır ilaç kullandığı için senelerce alanlar var. Ki gastrit hastalarına da tedavi sırasında çoğunlukla verilir. İç organları büyük ölçüde etkilese bu kadar yaygın kullanılmazdı diye düşünüyorum.
Bir de bir kaç tavsiye vereyim. Aç karnına halis zeytinyağı çok faydalı, bir de zeytin çekirdeği yutmak faydalıymış. Ben denemiştim,psikolojik midir gerçek midir bilinmez o an inanılmaz rahatlatmıştı. Söylenilene göre mide zeytin çekirdeğini sindirip içindeki öz kısmını çıkarıyor, bu da iyi geliyor.
Bir de sabahları yine halis, doğal bal yiyin, tercihen kestane. Karadenizde bulması kolydır iyisini. Sabahları bir kaşık balı bir bardak ılık suda karıştırıp aç karnına için. Ben bunların hepsini yaptım, allah için bir süre idare ettiler ama sürekli devam etmediğimden beni kesmedi. İlaçtan sonra hayat tarzım da değişince artık sabah aç karnına sirkeli su bile içsem sorun olmuyor, allaha şükür. Siz de deneyin umarım birinden biri işe yarar.
verir mi ki? doktoruma sorayım bunu
inşallah kurtuluruz
Pardon, ben antibiyotik çabuk bitsin diye uğraşıyorsun gibi bir şey anlamışım.Sabahları bir lansor atsan her halükarda korur diye üşünüyorum. Sürekli ilaç kullanmak zorunda olanlar her gün sabahları aç karnına(sanırım) bir de lansor atarlar. İlaçlar mideye zarar vermesin diye. Aynı şekilde gastrit hastaları da kullanır.
Antibiyotiğin işe yaramamasına şaşırdım. Ben 4 sene dolu dolu çektim, artık son raddedeyken antibiyotik kesti rahatsızlığımı. Ha bir de şu var, hayat tarzım da eş zamanlı değişti. Daha az stres, daha az yemek. Yağlı bile yesem şu an dokunmaz. Çok mu streslisin canım, baş sebep budur çoğu zaman. Sınava falan hazırlanıyorsan ben de o dönemlerde en ağır haliyle yaşamıştım ki millet bana vurdumduymaz der, ama içten içe yiyor bu hastalık insanı işte.
Sonuçta aldığımız her ilaç karaciğeri etkiliyor ancak bu ilacı gastrit olmadığı halde ağır ilaç kullandığı için senelerce alanlar var. Ki gastrit hastalarına da tedavi sırasında çoğunlukla verilir. İç organları büyük ölçüde etkilese bu kadar yaygın kullanılmazdı diye düşünüyorum.
Bir de bir kaç tavsiye vereyim. Aç karnına halis zeytinyağı çok faydalı, bir de zeytin çekirdeği yutmak faydalıymış. Ben denemiştim,psikolojik midir gerçek midir bilinmez o an inanılmaz rahatlatmıştı. Söylenilene göre mide zeytin çekirdeğini sindirip içindeki öz kısmını çıkarıyor, bu da iyi geliyor.
Bir de sabahları yine halis, doğal bal yiyin, tercihen kestane. Karadenizde bulması kolydır iyisini. Sabahları bir kaşık balı bir bardak ılık suda karıştırıp aç karnına için. Ben bunların hepsini yaptım, allah için bir süre idare ettiler ama sürekli devam etmediğimden beni kesmedi. İlaçtan sonra hayat tarzım da değişince artık sabah aç karnına sirkeli su bile içsem sorun olmuyor, allaha şükür. Siz de deneyin umarım birinden biri işe yarar.
bir yerde yazı okumuştum mide ilaçlarını sürekli kullanmak tehlikeli diye ama ne kadar doğrudur bilmiyorum tabi
kontrole gidince sorup buraya sonucu yazarım
tamam canım valla bunca zamandır konuşuyoruz sen ne zamandır bu rahatsızlığı çekiyorsun,ne şekilde başladı falan hiç bilmiyorum sormadımgerçekten nasıl oldu ,ne zamandır bu hastalık seninle?benimkini biliyorsun 4 ay oldu ,aç karnına buzlu su içmemle ortaya çıktı ve o gün bu gündür geçmiyor... içmez olsaydım o suyu ,her geçen gün hastalık geçmedikçe ben kendime kızıyorum niye içtim diye
temmuz ayında başladı, regl olacaktım ağrım vardı ve midem bulanıyordu-tüm regl dönemlerinde bulanırdı zaten- kahvaltı yapıp ağrı kesici alayım dedim. kustum tabi
ağrı kesicimi alıp üstüne de ekmek yedim. öğlene doğru mide ağrısından nefes alamadım, gece de acile gittim
bir hafta kadar doktora gitmedim endoskopiden korktum. gittiğimde zaten berbat haldeydim, 4 gün damardan beslediler su bile içemiyordum
biliyorsun benm endoskopim anestesisiz oldu. boşuna günlerce çekmişim
o gün bugündür ağrı kesici almıyorum, kendime kızıyorum
bu ayın ortasında üre nefes testine gideceğim, bakalım ne diyecek. bugün yine yanıyor midem
aaa aynı zamanda başlamış ikimizinde benimde hemen hemen o tarihlerdeydi benim soğuk su sebep olmuş seninde ağrı kesici keşke o güne geri dönebilsek dimi
benim gittiğim hastanede üre nefes testi yok ama en iyi sonucuda o veriyomuş,geçen sefer dışkı testi yapıldı orda negatif çıkmıştı ama sonra endoskopide pozitif çıktı yani şimdi geçtimi diye dışkı testi yapılırsa o negatif çıksa bile ben yinede güvenemem çünkü daha öncede negatif çıkmıştı ama meğerse pozitifmiş
üre nefes testi çok kolay. bugün karnım şiş ve batma, yanma var. ben en iyisi daha erken gideyim doktora
bıktım gerçektenbugün babama kudret narı al dedim. bir de onu deneyeyim
geçen gün senle zeytin çekirdeğini konuşmuştuk ya bak dün tesadüfen bir blog buldum. çok faydalı bilgiler var
özel msjlarda sorun var heralde. burdan yazayım o zaman. sonuçta sağlıkla ilgili bi şey umarım ceza almam
ZEYTIN CEKIRDEGI MUCIZESI-BİREYSEL FARKINDALIK ÜZERİNE DENEMELER
incele istersen. kafamıza uyan maddeleri konuşup uygularız. blog yazarına msjda atalım yapalım bi şeyler
ya kolaymış galibada benim bulunduğum hastanede yok
yok ya bir sorun olmaz herhalde tamam bende bi inceleyim bakalım(biraz göz attımda daha çok bağırsak problemiyle ilgili galiba mide değil sanki), bu arada zeytin çekirdeğini kırıp içindeki özünü yuttum ben ,faydası olmasa bile zararı olmaz herhalde diğer türlü yutmaya korkarım çünkü
bana kudret narı pek fayda etmedi ama düzenli kullanmamıştım ben
bu arada 3 gündür daha önce bahsetmiştim ya damla sakızlı balı kullanıyorum biraz rahatlama oldu sanki sanırım işe yarıyor...
evet bağırsak için. zeytin çekirdeği ve kudret narı ilgimi çekti
kudret narım geldi aktar ballısını tavsiye etmiş. akşam içeceğim
nasıl kırdın, özü nasıl bir şey?
damla sakızını yutuyıordun di mi?
anladım..çekirdeğini taşla kırdım içinden ymuşak ufak bir parça çıktı onu yuttum
350 gr bala 25 gr falan damla sakızını un haline getirip karıştırdık sabah akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı yiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?