- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
kudret narı işe yaramazsa çekirdeği deneyeyim
sırayla deneyeceğim bakalım ne olacak
bi iyileşme var mı peki sen de canım?
hepsini deniyorum işte bende canım
batma hissi geçmiyorama bulantı ve yanma azaldı gibi sanki
kudret narını içtim. bulantım vardı zencefil demleyip içtim
2 gündür karnım şiş, yanıyor. ne yapacağımı şaşırdım artık:26:
inşallah kudret narı iyi gelir gelmezse damla sakızlıyı tavsiye ediyorum
zencefil bulantını gidermiştir umarım,bende şişlik olmuyor hiç olmadıda ,ama sende gaz problemide varmış bende oda olmadı
batma geçti mi peki ben ona bir çare bulamadım henüz hiç geçmiyor her gün öğlen mutlaka alıyor bir gün bile atlamıyor yani
evet bulantıma iyi geldi çok sağol
karnım şiş yaa
gaz problemim bugün çok az, bugün de bunlar başladı
yo batma azalmıştı ama geçmedi. bugün arttı
rica ederim ne demek birbirimize yardımcı oluyoruz işte ne güzel
acaba mide yanında ayrıca bağırsak probleminde mi var ki?:44:
bende azalmada pek olmuyor ve işin acayip kısmı sende de öyleymiş öyle demiştin daha önce, sabah olmuyor öğleden sonra başlıyor akşam artıyor anlamadım gitti
bu arada ben hala acıkmıyorum öğünleri mi saat tutarak ayarlıyorum vakit gelince yiyorum tuhafıma gitmeye başladı bu sende de olmuştu ama dimi ?bende bir tuhaflık yok yani sadece
ben sabah-akşam 40 mg nexium alıyorum, almazsam halimi düşünemiyorum
zeytinyağını helipak tedavisi aldığım dönemde kullanmıştım işe yaradığı doğru. aslında hatırlattığınız iyi oldu yine içeyim
zeytin çekirdeğini lionesle daha önce konuşmuştuk ama cesaret edemiyoruz. bağırsakları yırtma tehlikesi varmış
sabah-akşam aç karnına bal yiyorum zaten çok rahatlatıyor. yine de o yanma-hassasiyet-şişkinlik tamamen geçmiyor. kestane balını bulmam
çok zor. ballı suyu bulantım çok olursa içiyorum özellikle kusrtuktan sonra çok rahatlatıyor
sirkeli su daha çok yakmaz mı?
zeytin çekirdeğini bütün yutmak tehiliymiş diye cesaret edemiyoruz biz zeboşla onun yerine çekirdeği kırsak,onun içinde minik yumuşak bir öz var onu yutsak faydalı olur mu ki
bağırsaklarımdan ben de şüpheleniyorum doktora gidersem söyleyeceğim
taş oturma hissini söylüyorsan evet o döngüde devam ediyor. bak ben de ağrı tam göğsün altı, orta kısım orada bi şey var sürekli. bastırınca ağrıyor çok tuhaf
acıkmama hissim ne kadar sürdü hatırlamıyorum ama geçti
Hiç yoktan iyidir mantığıyla bakarsak sanırım faydası olur, çünkü ben zaten çekirdek öğütüldüğünde içinden çıkan öz mideyi rahatlatıyor diye duymuştum da denemiştim. Hiç olmadı zeytinyağı tüketin halis, bulabiliyorsanız kestane balı yoksa normal bal. Bunlar en çok bilinen ve işe yarayan şeyler.
Yok yok sakın sirkeli su içeyim demeyin, ben sirkeli suyu başka sebeplerden içiyorum. Demek istediğim eskiden su içsem rahatsız oluyordum, bazı değişiklikler ve tedaviyle sirkeli su içsem bana mısın demeyecek düzeye gelebildim. Bu 4 senemi aldı ama oldu sonunda. Yani istikrarlı bir çabanın sonuç vereceğine inanıyorum.
Zeytin çekirdeği konusunda ben de çekiniyordum, zaten denediğim 3-4tür, her seferinde baya işe yaradı ama endişenizde haklısınız. Ne olur ne olmaz, dikkatli olmak lazım.Halis zeytinyağı da yerini keser diye düşünüyorum.
İstanbulda mısınız? İstanbulda bazı aktarlarda kestane balı bulunur, ama güvenilir aktar bulmak da zor. Bala da çok hile hurda karıştırdılar malum.
Bal ve zeytinyağını bırakmayın, bir de kudret narı diye bir şey vardı bir aralar. Ben de almıştım 2 defa, ama ne yaptıysak çürütmeden olgunlaşmasını sağlamak mümkün olmadı.Hazırlaması zor geldi.
Size acil şifalar.
mutlaka söyle bencede
evet onu söyledim ,aynen bende de yemek borumun bittiği yerde göğüs bitiyor, midenin üst kısmı başlıyor tam orda bir yer batıyor gibi ,acıyor gibi.. özellikle yutkununca daha çok batıyor hissi oluşuyor
ayy geçsin yani ya korkmaya başladım sanki :)
kestane balıyla anzer balı aynı şey mi kızlar?
liones, ben zeytinyağını aç karnına 1 tatlı kaşığı yutmuştum
şöyle açıklayayım antibiyotiği bitireli 4 gün oldu antibiyotik tedavisinin devamı olarak 1 ayda nexium kullanıcaksın dedi doktorum.. antibiyotiği içerken hiç bir şikayetim kalmamıştı neredeyse,olsa bile hafif oluyordu ama bu dört gündür çok şiddetli bulantılarım ve yanmalarım var acaba diyorum bu 1 aylık süreçte mi geçicek yoksa o bakteriler ölmedi de o yüzden antibiyotiği bıraktım diye sıkıntılarda devam mı ediyor ....
stres işine gelirsek evet rahatsızlık geçmedi diye stres yapıyorum yoksa başka birşeyi kafaya takmam ama takmasam bile geçmiyor tamam üzülürsem şikayetlerim artıyor ama çok mutlu bir anımda bile sürekli var şikayetlerim..
sizin şikayerleiniz tam olarak neydi peki ağrı falan mı yoksa benim gibi bulantı mı?ayrıca helipak biter bitmez 14 gün sonunda tamamen geçmişmiydi bütün şikayetleriniz yoksa sizinde böyle 1 aylık mide koruyucu tedavisi sonrasıda mı iyi oldu mideniz?
zeboş sanda söyleyim ladykaka da kestane balı önermiş ya kestane balı çok kuvvetli antibiyotiklerden daha kuvvetli bir şekilde mikrop öldürücü güce sahipmiş bizim bakterileri bu öldürür mü ki?
aynen ya geçsin baksana biz 4 ayda bıktık ladykaka 4 yıl çekmiş inşallah bizim o kadar sürmez
Benim şikayetlerim ağrı, feci yanma ve gaz idi. Oruç bile tutamıyordum. Çok aç kalamıyordum, midem hemen gaz dolardı. Bir çok yemek dokunurdu, hemen yanma olurdu. Ağrı hemen her yemek yiyişimde zaten hep benleydi.
Doktora çok kez gittim, talcid kullandım o çok rahatlatırdı ama sürekli kullanmak mide tembelliği yapıyormuş o yüzden çok kullanmamaya gayret ettim.
En son doktora endoskopi diye gittim artık son çare, ama doktor dinledi dinledi sen kesin gastritsin dedi, endoskopi bile yapmadı. Verdiği ilaç 7 günlüktü gerekirse 14 yapalım dedi ama yaptık mı hatırlamıyorum açıkçası. Netice itibariyle geçti ama o tedaviden sonra hayat tarzım da değişti. Onun da etkisi vardır diye düşünüyorum.Şimdi çok nadir oluyor söylediklerim.
Ha bir de bende reflü gibi ağzıma kadar acı su gelme layı vardı, yemek borum çok yanardı. O da kayboldu. Bu helipaktan önce anasonlu bir ilaç vermişti başka doktor, iki şişe lşurup. Birini ya bitirdim ya bitiremedim, anasonluydu o yüzden. Bu ilaç da ülser tedavisi içinmiş.
Tüm bu tedaviler hiç endoskopi yapılmadan benim anlattığım belirtilerle seçildi, ama antibiyotiğin hemen akabininde şikayetlerimin geçmesi doktorları doğruladı açıkçası.
birde sizede şunu sorayım antibiyotikleri 4 gün oldu bırakalı ve o günden beri hiç açlık hissetmiyorum.. mesela geçen gün sabah erken kahvaltı yaptım öğlen yemeği unutmuşum akşam oldu bende hala acıkma hissi yok.. eskiden bulantım yanmam bile olsa 3-4 satte bir acıkırdım ya midem kazınır gibi olurdu yada guruldardı şimdi hiç öyle bir his yok saat tutuyorum artık diyelim 10da mı kahvaltı yaptım öğlen 3 olunca 5 saat geçmiş acıkmışımdır artık diyorum öyle yiyorum ,yememde bir sıkıntı yok normal yiyorum ama acıkmıyorum resmen 4 gün yemesem aklıma bile gelmez.. endişe etmeye başladım gastrit böyle bir şey yapar mı sizde de oldu mu?
Benim şikayetlerim ağrı, feci yanma ve gaz idi. Oruç bile tutamıyordum. Çok aç kalamıyordum, midem hemen gaz dolardı. Bir çok yemek dokunurdu, hemen yanma olurdu. Ağrı hemen her yemek yiyişimde zaten hep benleydi.
Doktora çok kez gittim, talcid kullandım o çok rahatlatırdı ama sürekli kullanmak mide tembelliği yapıyormuş o yüzden çok kullanmamaya gayret ettim.
En son doktora endoskopi diye gittim artık son çare, ama doktor dinledi dinledi sen kesin gastritsin dedi, endoskopi bile yapmadı. Verdiği ilaç 7 günlüktü gerekirse 14 yapalım dedi ama yaptık mı hatırlamıyorum açıkçası. Netice itibariyle geçti ama o tedaviden sonra hayat tarzım da değişti. Onun da etkisi vardır diye düşünüyorum.Şimdi çok nadir oluyor söylediklerim.
Ha bir de bende reflü gibi ağzıma kadar acı su gelme layı vardı, yemek borum çok yanardı. O da kayboldu. Bu helipaktan önce anasonlu bir ilaç vermişti başka doktor, iki şişe lşurup. Birini ya bitirdim ya bitiremedim, anasonluydu o yüzden. Bu ilaç da ülser tedavisi içinmiş.
Tüm bu tedaviler hiç endoskopi yapılmadan benim anlattığım belirtilerle seçildi, ama antibiyotiğin hemen akabininde şikayetlerimin geçmesi doktorları doğruladı açıkçası.
Artvin*de bi tanıdık var ona sorduk. çok pahalı ve bulmak zor dedi. orda da sahtesi çokmuş
bakterileri öldürmezsek o bizi öldürecek
net üstünden satılıyor da ya sahteyse?
bu arada zeytinyağını evdeyken dene. boşaltımı hızlandırabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?