- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
Evet sen.Ben gavisconu helipaktan önce içtim, yazan doktorlar farklıydı ama eminim ki en son içtiğim ilaç helipak. Ha o ara lansor da kullandım, ya da lansoprazol cinsi başka bir ilaç belki antibiyotikten sonra o da devam etmiştir.
Yukarda bir yerlerde damla sakızı diye b,r şey okudum, bu yaz bana arkadaşım sağolsun yunan adasından çıkan damla sakızlarından ikram etti.Mideye çok iyiymiş, bir de bağırsaklara. Yalnız kilosu 600 lira mı neydi baya pahalıydı. İzmir kemeraltında bir aktar kendisi bizzat getiriyormuş. Çiğneyip çiğneyip yutmuştuk, değişik güzel bir şeydi.
ayy canımm çok zayıflamışsın ya, biraz yemek ye ölmüşsün v.s.. zaten bozuk olan moralim iyice bozuluyor
desene kalsiyum içeren şeyleri alamıyorsun. lahana, ıspanak, brokoli, pekmezde kalsiyum var mutlaka tüket canım
zebos bak internette araştırdım alıntı yapıyorum
Kestane balı gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olan Helicobacter plori adlı bakteri türüne karşı oldukça etkilidir
bugün 3 defa kustum. şu an midem yangın yeri
korkumdan kudret narını içemedim. yarın doktora gideceğim o da kesin üre nefes testine gönderecek. cumaya kalır çünkü aç olmam lazım
açken daha beter yanıyorum. ne yapacağımı şaşırdım artık
kestane balını da isteyeyim
Merhaba;
Banada daha ortaokuldayken gastrit teşhisi konulmuştu, o dönemde bir sürü ilaç verildi. Kocaman kocaman şişelerde şuruplar.. Bir gün biyoloji öğretmenim neden o kadar çok ilaç içiyorsun dedi. Durumdan bahsettim bana tavsiyesi ilaçları bırakmam, bolca sebze meyve yemem oldu. Bana da daha kolay gelmiş olacak ki (ilaçlardan bıkmıştım) ilaçları bıraktım ve aç kalmamaya özen gösterdim. Yıllarca ağrı falan çekmedim.
Ama geçen yıl şiddetli bir mide ağrım oldu 4 gün 4 gece hiç geçmeyen, uyku uyutmayan, biraz dalacak olsam hemen uykudan uyandıran.. Endoskopi yapıldı ve reflü + mide fıtığı teşhisi konuldu. İşin ilginç yanı bu hastalığı tamamen bitirecek bir tedavi olmamasına rağmen, doktorumun bana ilaçlar bitince kontrole gel demesi oldu. Gittim ve ne yemek alışkanlığımla ilgili ne de başka hiç bir tavsiyede bulunmadı. Tek dediği stres yapma ve yüksek yastıkla yat.. Bu hastalığın geçmediğini söylediğini hatırlattım ve sonrasında bana ağrın başladıkça ilaçları kullanır sonra bırakırsın dedi..
Şimdi korkuyorum ilerlemesinden.. Çünkü ben her şey yiyebiliyorum ama hep hafif bir ağrı var midemde.. Ama şişkinlik hep var. Bu aralarda kabız başladı iyice korkmaya başladım.. Bu arada boğazlarım hiç iyileşmiyor tam geçti diyorum yeniden gıcık ve hafif bir öksürük başlıyor :S Grip olsam hemen faranjitle başlıyor..
hadi ya niye oldu ki böyle birden,
bana ballı damla sakızı baya iyi geldi gibi ama göğsümde ağrı o batma hissi geçmiyor ve hep artıyor sadece bulantı ve yanma azaldı
ah bilsem. iyiydim halbuki
artık bi şeyler denemekten bıktım. ne yedim dokundu anlamadım ki:26:
ben de şu an hepsi var. en kötüsü yanmayla bulantı
bir günümüz bir günümüzü tutmuyor ki
napalım denemek umudumuz
ya ben bugün o ağrıdan çok kötü oldum iki göğsümün arasına bıçak saplanıyor resmen bir ara çarşıda öyle bir sancı girdi ki anlatamam hemen bir yere oturdum ve şu an yine girdi o ağrı midemde değilde göğüs kafesimde sanki göğsümün hemen arası biraz altı seninde böyle ydoluyor mu
bak mesela şimdi yine kustum. acı zehir gibiydi. yemyeşil bi şey geldi en son
mide koruyucu alsam yanmam geçer mi?
evet o ağrı ben de de oluyor. bi an nefes alamıyorum bazen
o yeşil su ne biliyor musun midede birşey kalmıyor ve en son safra kusmaya başlıyoruz
valla bana mide koruyucu iyi gelmiyor pek,gaviscon iç birde sarı leblebi ye
off ya nasıl bir şey bu ilk defa oldu bende hep midede taş otutuyor derdim şimdi göğsüme çıktı o ağrı
leblebi yok, en iyisi yatmadan gaviscon içeyim. o da az kaldı yarın yazdırayım
oo benim boyun bölgeme çıkıyor bazen o ağrı
birine aldıramaz mısın iyi geliyor mide yanmasına
hadi ya bende ilk kez oldu ya çok korktum ne oluyor böyle diye
hayır aldıramam yarın alayım en iyisi
geçer merak etme. iki yastıkla uyu
aaa iki yastık olayı reflüde yok mu ya acı su gelmesin diye oluyor ama bizde ağıza acı su gelmesi yok ki zaten endoskopide reflüde çıkmadı
bilmem. şikayetlerim artınca ben iki yastıkla daha rahat ediyorum
olabilir denemek lazım bak sana şiddetle damla sakızını tavsiye ediyorum
tamam onu da alacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?