Beni anneliğimden vuran uyuz kocam

Bittercoffee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mart 2016
6.641
13.447
248
İyi geceler hanımlar..
Yine aynı mevzu dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.. oğlum 4 yaşına gidiyo ve pek uykuyla arası olmayan bi bebekti.. son 1 yıldır öğlen uykusuna da yatırmıyorum pek çünkü akşam yatmıyo bu defa..
erken kaldırıyorum öğle uykusuna yatıyo. bu defa gece 1 2lere kadar uyumuyo..
neyse uyusun uykusunu alsın diyorum öğlen 11 veya 12ye kadar uyuyo bu defa akşam 9buçuk 10 gibi yatıyo ve ertesi gün bazen öğlene kadar bazen öğle öncesi uyanıyo..
ama parka gidelim veya bahçede toprakla oynayıp çok yorulduğunda akşamüstü uyuyo ve o gece geç saatlere kadar tekrar yatıramıyorum..
Bu defa her şeyi çok bilen babamız çocuğumun uyku düzenini bozdun vay efendim nasıl annesin sen bi düzen kuramadın yazık çocuğuma falan diye başlıyo saydırmaya.. tabi bir değil iki değil bana gelenler geliyo.. kaç defa izah ettim buraya yazdğım gibi aslında haklısın senlik bi şey yok diyo sonra yine sar başa.. sar başa..
Az önce yine bu konudan epey tartıştık.. bıktım bana üvey ana muamelesi yapmasından.. her şeye burnunu sokuyo ya zor tutuyorum kendimi saçlarını yolmamak için.. çok kırılıyorum anneliğime laf ettikçe.. napayım da vazgeçireyim bu huyundan?? Ya da ben gerçekten haksız mıyım?? Kötü bi anne miyim??

Otursun kendi baksın o kadar çok biliyorsa..Sen de onun babalığına laf et o zaman.Benim de en hassas oldugum konulardan birisidir bu anneliğim karıştırılırsa tahammül edemem.

O zaman 1 hafta kal evde sen bi düzen kur diyorum.. kurarım ne var ki diyo.. bazen işleri yoğun olmuyo 2 3 gün evde kaldığı oluyo.. ben evi toparlayım siz parka falan gidin diyorum.. bi geliyolar ki daha oğlum yolda uyuyakalmış.. ee nerde kaldı düzen diyorum napim uyuyan çocuğa.. neler neler yaptım şebek oldum resmen yok yine de uyudu diyo..
Laf çok ama icraat yok.. başı sıkışınca hemen uyutuyo çocuğu

O zaman 1 hafta kal evde sen bi düzen kur diyorum.. kurarım ne var ki diyo.. bazen işleri yoğun olmuyo 2 3 gün evde kaldığı oluyo.. ben evi toparlayım siz parka falan gidin diyorum.. bi geliyolar ki daha oğlum yolda uyuyakalmış.. ee nerde kaldı düzen diyorum napim uyuyan çocuğa.. neler neler yaptım şebek oldum resmen yok yine de uyudu diyo..
İşte hemen orda dırdırı bassaydın, senin babalığın da bu kadar olur çocuğa bir düzen kuramadın, baba olacaksın bir de:ukala::ukala::ukala: diye devam et.

İşte hemen orda dırdırı bassaydın, senin babalığın da bu kadar olur çocuğa bir düzen kuramadın, baba olacaksın bir de:ukala::ukala::ukala: diye devam et.
Ona da lafı var sus sus çok konuşma.. kavga çıkmadan ben bi balkona çıkayım sigara içmeye diye fırt kaçıyo..
Surat da astım çok üzülüyorum anneliğimi karıştırınca diyorum ama bikaç ay sonra yine aynı muhabbet dönüyo..
Napayım da etkili olsun bilemedim..

Her çocuğun bir düzeni olmaz ki. Bazı çocuklar uyku sorunu yaşar bebekliğinden başlayarak. Ne yaparsan yap düzeltmek zordur. Annelik babalikla ilgisi yoktur.

Calismiyorsaniz ,sabah çok erken kalkın. Kahvaltı yapıp parka, yürüyüşe gidin. Öğle 11 ,12 gibi uyutun tekrardan.
Akşam 9 gibi uyur yeniden diye düşünüyorum.

Illa bir düzen istiyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz. 4 yaşından sonra çoğu çocuk öğle uykusunu bırakıyormuş diye duymuştum TV.den . Ne kadar doğru bilmiyorum.
Önemli olan akşam erken uyuması. Hormon salgisinin önemli olduğu saatler 8/9 da başlarmış.

Erkek degilmi hepsi ayni benim kizimin uyku sorunuda benim :sinirli:

Her çocuğun bir düzeni olmaz ki. Bazı çocuklar uyku sorunu yaşar bebekliğinden başlayarak. Ne yaparsan yap düzeltmek zordur. Annelik babalikla ilgisi yoktur.

Calismiyorsaniz ,sabah çok erken kalkın. Kahvaltı yapıp parka, yürüyüşe gidin. Öğle 11 ,12 gibi uyutun tekrardan.
Akşam 9 gibi uyur yeniden diye düşünüyorum.

Illa bir düzen istiyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz. 4 yaşından sonra çoğu çocuk öğle uykusunu bırakıyormuş diye duymuştum TV.den . Ne kadar doğru bilmiyorum.
Önemli olan akşam erken uyuması. Hormon salgisinin önemli olduğu saatler 8/9 da başlarmış.
Yazdığım gibi onu da denedim erken kaldırıyorum öğle uykusuna yatıyo.. bu defa da akşam erken yatmıyo uyutamıyorum bi türlü daha çok hırçınlaşıyo..
Bizim düzenimiz akşam 9buçuk 10gibi en geç yatıcak ertesi gün öğle saatlerine kadar uyuyacak.. akşam olduğunda yine aynı saatte yatıyo..
Fakat dışarı çıktığımızda park veya bahçede çok yoruluyo ve vakitsiz uyumak istiyo bu defa erken yatma düzeni bozuluyo.. napıcamı bilemedim.. nerden tutsan elinde kalıyo durumunu yaşıyorum..

4 yaşındaki çocuklar öğlen uykusuna yatmazlar ki.yani ben iki çocuğumda da öyle yaptım. Akşamları erken uyuyorlardi saat 8.30 gibi sabahta 8 yada 9 da kalkiyorlardi. Hiç problem yaşamıyordum.tabu gündüzleri de çok aktif geçiyordu. Yarım gün ana okulu sonra park gezme vs..
Yinede eşiniz size böyle davranmakta haksız. Çok biliyorsa kendi kursun bir düzen..boş boş konuşmak kolay tabi.çocuğu bıraksan bir gün bakmayı becrremezler atar tutarlar hep. :sinirli:

4 yaşındaki çocuklar öğlen uykusuna yatmazlar ki.yani ben iki çocuğumda da öyle yaptım. Akşamları erken uyuyorlardi saat 8.30 gibi sabahta 8 yada 9 da kalkiyorlardi. Hiç problem yaşamıyordum.tabu gündüzleri de çok aktif geçiyordu. Yarım gün ana okulu sonra park gezme vs..
Yinede eşiniz size böyle davranmakta haksız. Çok biliyorsa kendi kursun bir düzen..boş boş konuşmak kolay tabi.çocuğu bıraksan bir gün bakmayı becrremezler atar tutarlar hep. :sinirli:
Aynen ya.. çocuk mızıldamaya başlayınca hemen uyutuyo nasılsa gece anne bekliyo başını.. ama bana gelince resmen dırdır yapıyo.. arkadaşımın oğlu benim oğlumdan 2 ay büyük ve çocuk ne gece ne gündüz hiç uyumuyo.. sadece sabaha karşı 2 3 saat uyuyomuş o kadarcık.. ve kız bitmiş vaziyette 40 kiloya kadar düştü ölcem uykusuzluktan artık diyo..
Ama bizimki hala anlamadı her çocuğun farklı olduğunu

Yazdığım gibi onu da denedim erken kaldırıyorum öğle uykusuna yatıyo.. bu defa da akşam erken yatmıyo uyutamıyorum bi türlü daha çok hırçınlaşıyo..
Bizim düzenimiz akşam 9buçuk 10gibi en geç yatıcak ertesi gün öğle saatlerine kadar uyuyacak.. akşam olduğunda yine aynı saatte yatıyo..
Fakat dışarı çıktığımızda park veya bahçede çok yoruluyo ve vakitsiz uyumak istiyo bu defa erken yatma düzeni bozuluyo.. napıcamı bilemedim.. nerden tutsan elinde kalıyo durumunu yaşıyorum..

Aslında yeteri kadar uyuyormuş. Erkende uyuyormuş. Düzen varmış aslında.

Benim dediğim , erken vakitlerde parka gitmek. Öğle olmadan da uyutmak. Iki saat uyuyup uyandığında , o yorgunlukla yeniden uyku isteyecektir saat 9 da diye düşünüyorum. Tabi illa öğle uykusuna uyutmak istiyorsanız. Geç giderseniz parka elbette uyumak isteyecektir ikindi vakti.

Erkek degilmi hepsi ayni benim kizimin uyku sorunuda benim :sinirli:
Öğlene kadar bırakmayın uykuda erken uyandırın oyunlar oynayın evde oyalayın şirin bir sesle uyandırın sizinle oyunu seviyorsa ayılır Zaman'la oturur düzeni üzmeyin kendinizi çocuk hisseder oda huzursuz olur boşverin büyüdükçe düzen oturur sabır:anneadayı::KK200:

Aslında yeteri kadar uyuyormuş. Erkende uyuyormuş. Düzen varmış aslında.

Benim dediğim , erken vakitlerde parka gitmek. Öğle olmadan da uyutmak. Iki saat uyuyup uyandığında , o yorgunlukla yeniden uyku isteyecektir saat 9 da diye düşünüyorum. Tabi illa öğle uykusuna uyutmak istiyorsanız. Geç giderseniz parka elbette uyumak isteyecektir ikindi vakti.
Genelde akşamüstü gidiyoruz parka.. bazen de erken kalkıyo simit almaya falan çıkıyoruz ordan park istiyo gidiyoruz.. 1 saat falan oynuyo sonra evimize geliyoruz yiyip içiyo sonra uyuyo.. işte sorun burda gün içinde uyumaması lazım.. veya akşamüstü tekrar çıkarmam gerekiyo e o tempo da bana uymaz. Malum yemek çamaşır ütü iş güç hiç bitmiyo.. oğlumla benim şikayetim yok zaten fakat eşim çok muzdarip bu konudan..
E ne de olsa eve geldiğinde mesaisi bitiyo.. öyle ata tuta konuşmak kolay geliyo

Back
X