beni beğeneni ben beğenmem benim beğendiğimse beni beğenmez hali

moonslight

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
305
347
18
başlıktan anlaşılacağı üzere son yıllardaki halim budur.
artık bu durum gerçekten canımı sıkıyor önceden takmıyordum ama son aylarda cevremde bekar arkadaşım kalmayınca gözüme batmaya başladı. çalışıyorum işim gereği çok insan görüyorum ama istediğim gibi biri çıkmıyor. Beniml iletişime geçmeye çalışanlar da pek beğendiğim tipler değil. yani düzenli işi olmayan, olgun davranmayan ergen erkek tipleri. herkesin belirli kriterleri vardır ya benim de öyle. böyle ceo olsun mavi gözlü sarışın olsun gibi hayallerim yok yani . kurslara gidiyorum(eğitimim yüzündn de gidiyorum) yani evde oturan biri değilim aktifimdir sosyal medyada olsun ama hala yalnızım.

amacım öyle hemen birini bulayım evleneyim değil artık yaşınız 30 a yaklaşınca her olayı herkese anlatamıyorsunuz ailenizi üzmemek için, arkadaş çevrenize anlatsanız artık herkesin kendi çekirdek ailesi sorunları var kimse sizi eskisi gibi dinlemek zorunda değil sonuçta herkesin hayatı var. iş yerinde de kime ne kadar güvenirsiniz tartışılır. insna zor zamanlarında bir yol gösteren destek bekliyor, beraber dinleneceği konuşacağı öğreteceği ve öğreneceği birini yanına istiyor. beraber aktivite yapmak istiyorum mesela.
böyle olunca kendimi beğenmemeye başladım. sevgilisi olan kızlarla kendimi kıyaslamaya başladım çok yanlış biliyorum. erkeğe köle gibi davranan kızların kaç tane flörtü oluyor ne hikmetse bu kızların nasipleri hiç bitmiyor. erkekler yani erkekler ne istiyor nasıl yaklaşılmalı hiç bilmiyorum galiba. bunun sebebi de ergenlikte hep okul aklımdaydı. böyle sevgilim olsun kızı değildim okulda ilgimi dağıtacak diye ilşki istemezdim. iyi lise iyi üniversite kazanıcam diye o yaşta tecrübe edinemediğim için kendimi sorguluyorum.
beni gibi olan arkadaşlarla dertleşmek istedim okuduyssanız uzun oldu, teşekkür ederim

Son düzenleme:
Ya ben bu konularda denemekten ve umutsuz olmamaktan yanayım .
Ben 6 aydır biriyle birlikteyim tanışma uygulamasından tanıştık ve gayet düzgün biri çıktı.
Tavsiye ederim size de.İlla hemen sevgili olunacak diye bir şey yok ama bir erkekle oturup sohbet etmek kahve içmek vs güzel olabilir.
Sonra zaten insanları tanıyıp eliyorsunuz böyle böyle.

bi süre akışa bıraktım. meditasyon yaptım vs. ama insanlar yüzünüze vurunca olmuyor
Ne deseniz haklısınız. Lanet olasıların çenesi kapanmıyor. Ben de kilom yüzünden, bebeğin var mı sorularindan dolayı bayram gezmesine bile çıkmıyorum. Had bilmiyor ne yazik ki insanlar. Geçenlerde kilom yüzünden "Allah çocuklarına uzun ömürler versin" duasi aldim. Sormadi bile, kilonun sebebi olarak direkt bunu gördü. 🥲
Bir yolu olsa keşke kurtulmanın. Başka bir kültürde yaşasak bunlarla muhatap olmazdık sanırım.

Ne deseniz haklısınız. Lanet olasıların çenesi kapanmıyor. Ben de kilom yüzünden, bebeğin var mı sorularindan dolayı bayram gezmesine bile çıkmıyorum. Had bilmiyor ne yazik ki insanlar. Geçenlerde kilom yüzünden "Allah çocuklarına uzun ömürler versin" duasi aldim. Sormadi bile, kilonun sebebi olarak direkt bunu gördü. 🥲
Bir yolu olsa keşke kurtulmanın. Başka bir kültürde yaşasak bunlarla muhatap olmazdık sanırım.
sizi bıktırana kadar konuşuyorlar.. hiç aklınızda olmayan şeyleri sokuyorlar aklınıza. anneme "bu yastan sonra birini beğensin yoksa evde kalır, neden bu kadar takılıyor seçsin birini" dediler düşünün.

Tavsiye veremem ama dertleşmeye geldim :) Valla ben de asosyal değilim ama yok yani nasipte yoksa çıkmıyor birileri. Bi de herkes seçici olduğum için hayatımda biri yok zannediyor . Tamam o da var da sanki sıra sıra talibim var da ben beğenmiyorum diye bir durum yok ki . Beğendiğim insanların illa sevgilisi çıkıyor bu ayrı bir canımı sıkan nokta . Geçen birine bi ilgi duyar gibi oldum , sordum bekar dediler sosyal medyada filan da kimse yok . Sonra Allahtan iş yeri ortamı olduğundan adım atmadım ne olur ne olmaz diye de birkaç gün sonra sevgilisiyle tanıştım 😥 Erkeklere nasıl davranılmalı soruna ise cidden katılıyor gibiyim . Böyle her şeye evet diyenler kazanıyor sanki gibi çevremizde .

Ya ben bu konularda denemekten ve umutsuz olmamaktan yanayım .
Ben 6 aydır biriyle birlikteyim tanışma uygulamasından tanıştık ve gayet düzgün biri çıktı.
Tavsiye ederim size de.İlla hemen sevgili olunacak diye bir şey yok ama bir erkekle oturup sohbet etmek kahve içmek vs güzel olabilir.
Sonra zaten insanları tanıyıp eliyorsunuz böyle böyle.
orası öyle tabi ama örnek vereyim
gecenlerde bi doktor çocukla konuşuyordum hani dışardan görseniz ne kadar kendini yetiştirmiş bilgili kariyer sahibi cool dersiniz ama takip ettiği beğeni attığı kişileri görünce neye uğradığımı şaşırdım. erkek kafası bu galiba. ne kadar cool olurlarsa olsunlar illa bir varoş kız tipine merakları oluyor ee tabi bir de acık giyinen takipçisi fazla olan sise dudaklı kızlar olunca ben arada kaynıyorum sanırım.

Tavsiye veremem ama dertleşmeye geldim :) Valla ben de asosyal değilim ama yok yani nasipte yoksa çıkmıyor birileri. Bi de herkes seçici olduğum için hayatımda biri yok zannediyor . Tamam o da var da sanki sıra sıra talibim var da ben beğenmiyorum diye bir durum yok ki . Beğendiğim insanların illa sevgilisi çıkıyor bu ayrı bir canımı sıkan nokta . Geçen birine bi ilgi duyar gibi oldum , sordum bekar dediler sosyal medyada filan da kimse yok . Sonra Allahtan iş yeri ortamı olduğundan adım atmadım ne olur ne olmaz diye de birkaç gün sonra sevgilisiyle tanıştım 😥 Erkeklere nasıl davranılmalı soruna ise cidden katılıyor gibiyim . Böyle her şeye evet diyenler kazanıyor sanki gibi çevremizde .
dudaklar arı sokmuş gibi, bol takipçili, boş beleş geçinen , açık saçık giyinen pardon tam giyinemeyen hangi kız varsa en karakterli olanı bile bunlara like atıyor bunların peşindn gidiyor. gerekten ben bu erkek türünü anlamıyorum.

Hayir canim.. biraz sans birazda nasip kismet bu isler.. insallah bekarlar evlensin sevgili isteyen sevgili edinsin.. cocuk isteyene cocuk.. borclulara para dertlilere deva hastalara sifa versin Rabbim..sen yinede umudunu kaybetme, vardir zamani

orası öyle tabi ama örnek vereyim
gecenlerde bi doktor çocukla konuşuyordum hani dışardan görseniz ne kadar kendini yetiştirmiş bilgili kariyer sahibi cool dersiniz ama takip ettiği beğeni attığı kişileri görünce neye uğradığımı şaşırdım. erkek kafası bu galiba. ne kadar cool olurlarsa olsunlar illa bir varoş kız tipine merakları oluyor ee tabi bir de acık giyinen takipçisi fazla olan sise dudaklı kızlar olunca ben arada kaynıyorum sanırım.
Ben de çok denk geldim öyle tiplere o yüzden meslege önem illa ki veriyorum ama ilk kriter değil benim için.
İnstagramdan ziyade dediğim gibi tanışma uygulamari belki daha mantıklı olabilir .
Böyle tipler olduğu kadar düzgün insanlarda var umudunuzu yitirmeyin.

sizi bıktırana kadar konuşuyorlar.. hiç aklınızda olmayan şeyleri sokuyorlar aklınıza. anneme "bu yastan sonra birini beğensin yoksa evde kalır, neden bu kadar takılıyor seçsin birini" dediler düşünün.
Yani bu noktada da sizin ve annenizin sınır koyması lazım insanlara.
Mutsuz bir evlilik yapsanız napicak bu insanlar mesela size kol kanat mi gerecek?

Hayattaki en önemli şey evlenmek çünkü. "Seçmiş" olmak. Bunu da yeni öğrendim. Bir yaşa kadar seçen olursun, yaşın geçti mi seçilen olursun diyorlar çevremden bir kıza. Mutsuz olacağınız bir evlilik yapsanız sabret imtihan dünyası diyecekler. Geçen ömre giden gençliğe kimse bakmayacak.

Back
X