Beni çok üzdü

• Konu Sahibi Konu Sahibi Pry13
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet doğru söylüyor ama gel ana yüreğine anlat.

Hah ben de siizn aileniz gibi bir şey mi yapıyorum farkında olmadan diye sorguluyorum kendimi.Baskin karakterliyim çünkü çocuğu sindirdim mi acaba diyorum

Doğru olan müdahale etmemek ama çok zor.Cocuklar zorbalık yapamayacak kadar küçük bana sanki kendisi sokulmuyormus gibi geldi
Zamanla açılır çok üstelemeyin. Siz kendini geri çekiyor diye baskı yaparsanz iyice kapanır. Özgüven kazanması için hobi edindirin. Neye ilgisi varsa. Spora yazdırın, enstrüman kursuna vs yollayın. Bu tarz kurslara giden çocuklar orda yaşıtlarıyla kaynaşmayı öğreniyorlar. Spor yapan, resim yapan, enstrüman çalan çocuklarda aniden özgüven artışı oluyor. Test edildi onaylandı :)

Evet haklısınız pandemi zamanı ara vermiştik gitse iyi olur

Bence öğretmeni her şeyi görüyor ve biliyor.
Bence de öğretmenin bilmiyor olma ihtimali yok. Konu sahibi ya senin düşündüğün kadar ciddi bi sorun yok ya da öğretmeni azıcık çocuğumun bu drumuyla ilgilen diye uyarman gerekiyor. Maalesef bazı öğretmenlerin çocukla ilgilenmesi için velinin her an öğretmenle iletişimde olması gerekiyor

Bunu okuyunca hak verdim zira şidmi düşünüyorum çocukken öyle cevval bi çocuk değildim oyunlarda geri plana atılırdım vs ama şimdi düşününce o anları bi tarvma olarak hatırlamıyorum daha çok evimizde olan şeyler yer etmiş bynimde.
Öte yandan da bi anne olarak kendimi konu sahibinin yerine koydum ben de üzülürdüm

Bence özgüven verilmeye çalışılarak verilebilecek bir şey değil. Öyle olsaydi benim oğlum da özgüven patlaması olmalıydı. Anaokulunda terapi aldı, şuan 3.sinifta yine terapi alıyor.
Kızım bir nebze daha iyi, ama o da anaokulunda bir oyuncak tren varmış, aylarca eline alamamış. Anlatıp duruyor arkadaşlarım bana vermiyordu diye

Benim tespitim, özgüvenli çocuklar abartı derecede ilgi gösterilmeyen, aşırı derecede korunmayan, kendi başının çaresine bakmaya alışmış çocuklar oluyor.
Annemin apartmanında bir kadın var, kızı oğlumla aynı yaşta. Kız 7 yaşındayken okuldan çıkıp parkta annesinin işten gelmesini bekliyordu aç susuz. Üstelik annesinin çalışmaya ihtiyacı yoktu, eşinin durumu gayet iyiydi. Annemle benim aklımız çıkıyordu parkta gozetliyorduk başına bir iş gelmesin diye. Eline yiyecek tutusturuyorduk. Benim oğlum daha evin yanındaki bakkala gidemezken kızı iki caddeli bir yoldan Bim' e gönderiyordu annesi
Yani tabi bu çok uç bir örnek, bence annesi sorumsuzun önde gideni, saygı duyulacak bir yanı yok. Ama kız şimdi 3. Sınıfta kızımı da, oğlumu da, beni de cebinden çıkarır

Benim kız da arkadaşına uyup evde izin vermeyeceğim şeyleri yapıyor. Bu hayır diyememek midir bilemiyorum. Zorbalık yapmıyor karşı taraf. Teklif ediyor sadece. Benimki hemen tamaaamm… hiç annem kızar, yere dökülür falan yok. Fikri olan varsa bana da yazıversin azıcık. Terzi kendi söküğünü dikemiyor neylersin 8 yaşına girdi bu arada

Kesinlikle kendi başının çaresine bakabilmeyi öğrenen insan özgüvenli oluyor. Çok konuşkan, çok baskın çocukları çok özgüvenli zannedebiliyorlar ama o çocuk da ilgi çekmeye çalışıyor olabiliyor aslında. Aşırı şekilde ilgi görüp el bebek gül bebek büyüyenlerde de, ilgisiz sevgisiz büyüyenlerde de özgüven problemi olması çok normal ve her çocuk bu problmi farklı şekilde yansıtıyor; kimisi içine kapanıyor, kimisi ilgi arsızı oluyor. Çocuklara biraz alan bırakın kendi kendilerini var edebilsinler.

Herşeyden koruyamayacaksınız, öncelikle onu kabul edin. Her travma da zararlı değil, bazıları öğretici ve olgunlaştırıcıdır. Çocukların üstüne fazla gidiyoruz; böylece problem çözemeyen, hazıra deli gibi alışmış, doyum nedir bilmeyen bireyler yetiştiriyoruz, bunun sonucunu z kuşağında az biraz görmedik mi maalesef?

Beni hatırladınız mı? Sizin çocuğun yaşlarında kızım var. Sınıf öğretmeninin bütün sınıfla iyi bir çalışması sonucu hatrı sayılır oranda düzeldi, şimdi hiç değilse sınıfında daha rahat. Öncelikle bizlerin çocuklar ile alakasını keserek başladı işe ahahahah.

Anne olunca kolay olmuyor hatta öğretmen olunca da
Ben de anneyim
Sürekli çocuğa müdahale ediyorsunuz, böyle nasıl kendi doğrusunu bulacak?
Belki bir gün ağlayacak iki gün ağlayacak üçüncü gün ağlatacak ve ağlamayıp kendini koruyup ağlatmamayı öğrenecek, siz müdahale ettikçe bu mekanizma gelişmezki
Madem öğretmen olduğunuz için daha hassas olduğunuzu sanıyorsunuz yetişkinlik hayatı boyunca onu koruyamayacağınızı öz savunması ve doğrularıyla acımasız kayırmadık hayatta baş etmesi gerekeceğini hesap edemiyor musunuz?
Bırakın istediği ölçüde paylaşsın, istediği ölçüde kendini soyutlasın, istediği ölçüde mücadele etsin, böyle büyüyecek
Bugün dışarı yollamıyorsunuz, yarın sorun yaşadığı arkadaşıyla görüştürmeyeceksiniz, öbür gün okulunu değiştireceksiniz, eee nereye kadar?
Fanusta, annesinin eteğinde çocuk büyütmenin doğru olmadığını aşırı korumacı tavrın çocuğa zarar olduğunu öğretmen bir anne olarak bilmiyor musunuz?
Çocuğunuz her düştüğünde, her zoru gördüğünde anne diye ağlasın mı?
Bir gün siz yanında olmayınca, hayat tokadı yapıştırdığında ne yapacak bu çocuk?
Şu an çocuğunuz pısırık değil sadece çömez ama siz bu şekilde devam ederseniz pısırık kendini koruyamayan ifade edemeyen sudan çıkmış balık olacak

Annesinin kızacağını değil de o davranışın sonuçlarını öğretirseniz sorun çözülür

Ben de biliyorum öyle olduğunu hatta ne yazık ki biz de öyle öğrendik ama ne yazık ki 27 yaşında falan o 27 sene zorbalarin pisligine hak yiyenlere çanak tuttuk.Bunun böyle olmaması için ne yaparım diyorum

Oyuncaklari işin içine katın canlandirmalar, rol çalışmaları yapın. Ne hissettiği üzerine konuşun ve siz olması gerekeni söylemeyin onun bulması için çaba harcayın. Hikaye anlatin birlikte tamamlayin . Bir anda olmayacak zamana ihtiyaç var ve dışarıya çıkartmamak çözüm değil . Evde de seçenekler şunun kendi istediğini yapabilsin, size hayır diyemeyen bir çocuk dışarda hiç diyemez

Ben de biliyorum öyle olduğunu hatta ne yazık ki biz de öyle öğrendik ama ne yazık ki 27 yaşında falan o 27 sene zorbalarin pisligine hak yiyenlere çanak tuttuk.Bunun böyle olmaması için ne yaparım diyorum
27 sene bunu öğrenmek için fazla uzun bir zaman dilimi değil mi sizce de?

Bu yas derken? Cocuk sadece 6 yasinda
6 yaşında çocuk oyuncağını paylaşmayı-paylaşmamayı, kendisini üzen çocukla oynamamayı, kendisini ağlatmalarına izin vermemeyi öğrenmiş olur. 6 yaşında çocuğun sosyal gelişimi bellidir, 5 yaşındakinin bellidir, 4yaşındakinin bellidir
Neyi kastettiğimi, neyden bahsettiğimi gerçekten anlayamadınız mı?
Her an annesinin korumasında müdahalesinde olan çocuk 16yaşında da olsa 26 yaşında da olsa ayakta duramaz

Hayatı tecrübe ederek, örnek alarak, hata yapıp yanılarak, doğru yapıp takdir edilerek, can yakıp canımız yanarak öğreniriz,bu size göre zorbalık mı? Bence değil, doğal-olması gereken bu. Anne eteği altında pışpışlanarak hayata hazırlanılmaz. Her problem yaşadığında yanında olmamalısınız. Hayat, insani ilişkiler, kendini koruma lafla yada koruma altına alarak öğretilmez
Çocuğunuzun dertlerini, sorunlarını siz ne kadar büyütürseniz onun için de okadar büyür
27sene zorbaların pisliğine hak yiyenlere neden çanak tuttunuz hiç anlamadım, ben 13 yaşında babamla siyaset kavgası yapıyordum, çocukken arkadaşlarım saçımı da çekti oyuncağımı da kırdı babasının arabasının havasını da attı, annem komşu kızıyla da kıyasladı, babam dövmekle de tehdit etti, abim hakir de gördü….zorbalığa hiç boyun eğmedim hiçbir yaşımda, hak yiyene de göz yummadım Allah a şükür, 27yaşında evladımı kucağıma almak için gün sayıyordum,
Evladınız siz değil bunu önce bir kabullenin

Olaylar çok sizin çocuğunuzun anlattığı gibi olmayabilir. Çocuklar bu yaşlarda yalan söylemenin sonuçlarını anlayamazlar. Yani sizin düşündüğünüz gibi , ağır bir zorbalığa falan uğramiyordur. Zorbalık yapıyor dediğiniz kişiler, gene çocuğunuz yaşındaki minikler. Siz biraz geç öğrenmişsiniz. 27 yaşına kadar zorbalığa mi ugradiniz ki böyle söylüyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…