Beni çok üzdü

• Konu Sahibi Konu Sahibi Pry13
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Zorbalık değil zaten onu yapamayacak kadar minikler ben diğerleri için kullanmıştım bu lafı yani bana kendi tercihi gibi anlattı ama kendini soyutlamasi da beni üzdü.Bir nevi zorbalığa uğradım diyebilirim eski eş ve ailesi tarafından uyanışa geçip yeter demem ve hepsini hayatımdan def etmem uzun zaman aldı.Ailem benim aksime beni hep aman kizim sorun çıkarma alttan al karşı gelme diye büyüttüğü için o iğrenç aile üzerimde istediği gibi at koşturdu uzun süre hakkımı savunamadim sanırım çocuğum da öyle bir şeye maruz kalsın istemiyorum

Siz çocuğunuz sizin gibi olmasın istiyorsunuz ama çocuğunuz siz değil, sizin geçmişte yaşadığınız olumsuzlukların ve kendi hakkınızı savunamamanizin yükünü anaokuluna giden bir çocuğa üzerine bırakıyorsunuz. Sizin yaşadıklarınız sizi değiştirmeli ve olgunlaştırmalı, çocuğunuzu değil. Kendi zamanla yaşadığı sıkıntılarla bahsetmeyi öğrenmeli. Sizin aileniz aman sorun çıkarma dedi ve siz ailenizin bulduğu çözüme üzdünüz ve bunun acısını çektiniz. Şimdi de aynı şeyi çocuğunuza yapıyorsunuz, çözümü kendiniz yaratmaya çalışıyorsunuz. Ama siz ailenizin yapmadığı şeyi yapmalısınız, çocuğunuzun kararlarına, olaylarla mücadele şekline saygı duymayı öğrenmek zorundasiniz

aslında özgüven yeri geldiğinde aşılanabilen bir şey diye düşünüyorum, ben çocukken inanılmaz sessiz,kendi halinde vur kafasına al lokmasını bir çocuktum çünkü her şeyimi ailem üstlenirdi. dediğiniz gibi koruyuculuk çok fazlaydı. sonra ortaokul gibi annem baktı ezik olacağım hemen davranışlarına çeki düzen verip her şeyde beni öne atmaya başladı. kızım sipariş ver, meselelerini kendin konuşup hallet,faturamızı ödemeye git, telefonla sen konuş, doktora derdini kendin anlat,kıyafetini kendin al gibi. bir kaç sene sonra liseye geçişte bir açıldıminanılmaz bir özgüven kazandım, şuan da en sevdiğim yönüm özgüvenimdir.mizaç unsuru da var fakat aile davranışı kesinlikle çok etkiliyor.

Kk yi bu yüzden çok seviyorum iş bankasi yayınlarının çoğu kitabını almıştım çocuklara ama bu seriyi gözden kaçırmışım hemen sipariş ettim hepsini çok faydali konuları ele alan kitaplar vardı. Çok teşekkür ediyorum size.

Bazi ebeveynler cocuklugunda yasadiklari olaylari cocuguna projekte ediyor, cocuk bir sure sonra annenin kaygilarina gore davranmaya basliyor. mesela anne Cok ezilerek buyumus, cocugun da benzer tecruberini Belki de algida secicilikle daha cok gundeme getiriyor, cocuk da onu duyup icsellestirebiliyor.

Burada resmen kendi oğlumu gözlemledim.büyük oğlumda böyleydi.eşim çok üzülür kızardı.bu çocuk niye böyle iletişim kurmuyor diye.psikolog psikolog gezdim ne yapabiliriz diye.sonuç ailece zaman geçirme dedi eğlence geceleri düzenledik aile oyunları aldık.ben anne olarak yetemiyormuşum.baba figürü çok önemli baba ailede ne denli çok iletişim kurarsa çocukta o kadar iletişimi kuvvetli oluyor.şimdi daha dikkatli eşim.beni bıraktı baba ile gümbür gümbür konuşuyor.arkadaşları oldu bir sürü.kendine güveni geldi.ailecek değerlendirme yapın.bir şey yaparken artık onun fikrini alıyoruz saygı duyuyoruz.şuan 9 yaşında evde yalnız bile kalabiliyor.markete falan bizi gönderiyor.kendi evde keyif yapıyor

Bizimki bundan kaynaklanıyor olabilir aslında bizde baba figürü yok çünkü yani var ama yok bosandik.Arada alır iki saat sonra hemen getirir çok vakit geçirmez evliyken de öyleydi.Hatta ne yazık ki oğlumun yanında çok büyük kavgalar ettik o yüzden de böyle olmuş olabilir

Çok üzüldüm bizde boşanmadan döndük çocuklar için anne en büyük nimet olsada baba figürü çok önemli aileye katkısı iletişimi anneye yaklaşımı çocuğun gelişimini etkiliyor.eşim bu yüzden elinden geleni yapmaya çalışıyor.ona kızamıyorum görmemiş öğrenmemiş resmen ben 3 çocuk büyütüyorum şuan. Allah yardımcınız olsun.sizden çıkmış artık.inşallah ikinizin sevgisi onun eksikliklerini giderir.lütfen rehber öğretmen yada psikologtan yardım alın.ben bu haldeyken yardım alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…