Beni dladlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi lilalove
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nasıl bir ailedir anladım ki...
aile reisinin sözü geçmesi gerekirken çocuklara ne oluyor..
suç anne/babanın yetiştirme tarzında ...
baba babalığını hissettirememiş tepesine çıkarmış sonrada dizginleyemmiş anladığım kadarıyla...
kızıyorum bu tarz ailelere!
çocukları bu kadar tepesine çıkaran anne babalara...
evin reisliği erkek kardeşlerin eline verilirse nerede kaldı o babanın otoritesi?
bizimde abimiz oldu ama değil üstüme yürümek benim hayatıma müdahale etme hakkını asla vermemiştir babam onun eline...
ondan önce babam vardır başımda o kim oluyor ki?
senin yapman gereken belli...
düğünün olup gidene dek seviyeni korumak!
ay küseyim,aman kırılayım,sileyim gibi tavırlar yapma(ki yapsan bile takan yok anladığım kadarıyla)
seviyeni koru ellerini öp ve telli duvağınla çık git baba evinden.
unutma çarpıp çıktığımız kapılara gün gelir dönme ihtiyacı duyarız.

canım durumun her ne kadar kötü ve dayanılması güç gözüksede bence fevri hareket etme...sonuçta eninde sonunda evleniceksin...arkanda aileni kötü bırakıp çekip gitme...sen ne dersen de onlar seni doğuran,bu yaşına kadar getiren insanlar...belki zor ama biraz daha sabret canım...hem ilerde Allah korusun kocanla bişiy olunca arkanda aileni görememek de çok kötü olur...elbet gün gelicek mutlu olucaksın inşallah...

lila abim benim hiç bişeyime karışamaz, karışmaya çalışır ama ben onu dinlemem, babam da onun lafıyla hareket etmez. Sorun otoritesizlik. Bu yaştan sonra da değiştiremeyiz. gidene kadar katlanacağım artık :sinifsinif:

Küstüm takan yok hakkaten, yemek yemiyorum onlarla, işlerine geliyor galiba. Annem bir kez çağırıyor gitmessem üstelemiyor, öbürlerinin umurunda değil zaten, ben de gidip kendi tabağıma koyup odamda yiyorum.

Minish aileni arkanda görememek demişsin, lafta her durumda arkamda olacaklarını belirtiyolar, ama bekarken böyle davrananlar dul gelirsem hayatı zindan ederler heralde, Allah muhtaç etmesin, Allah göstermesin ama ayrılırsam yalnız yaşamayı tercih ederim.

evlenip gittikten sonra hepsi çok pişman olacaklar buna eminim.
keşke bunu daha önce anlayabilseler ama nedense
herşeyin değeri kaybettikten sonra anlaşılıyor.

Kısaca herkes diyorki illaki ailen ne yaparsa yapsın o evden çıkma.... Çünkü geri dönmen gerekebilir-miş.. Bu kız zaten geri dönmesi gerekse bile şimdi böyle davranan o zaman ne yapmaz, kısaca hayatta hiç bişey değişmiyor, bence her zaman kendine güven ve kendinden başka kimseye güvenme.. Hatta mümkünse yurt dışında kendini geliştir, hayatın kime ne getireceği belli değil.. O zaman onlar snein peşinden koşar görürsün.. Ne aile ne koca sen güçlü ol yeter..

canım zaten dönme durumu olursa ki Allah göstermesin, eve dönmeyi düşünmem. Çalışır kendim yaşarım.
Annemi çok seviyorum. ama beni kollamıyor çok kırgınım ona.

sizce nasıl bir yorum yapmalıydık sayın ılksen?
topla pılını pırtını çek git o evden mi demeliydik?
tabiki hayatın bizlere ne getireceğini bilemeyiz lakin lilalovenin gideceği yer yurtdışı kaldıki belkide yılda birkez tatil için gelecek ve ailesini görecek.
bizler evlatlar olarak burnumuzu havaya dikip amanda önümde kimse durmasın ben he-man'ım başımın çaresim bakarım edalarında gezersek ardımızda sadece kırık kalpler bırakırız.
biz neler okuduk neler gördük bu forumda ne acılar ne çıkmazlar ama her yorumumuzda dua et ailen arkanda dedik.
insan tek başına ancak bazı şeyleri göğüsleyebilir.
yeri gelir sırtını dayayacak bir babaya bir anneye ihtiyaç duyar.
bizim böyle yorumlar yapmamızdaki kasıt gidene kadar dişini sıkması yönünde kırık kalpler bırakarak yahut kalbi kırık bir şekilde baba evinden ayrılarak ilerleyen yıllarda o özel günü baba evinden çıkışını acıyla/göz yaşlarıyla değil tebessümle hatırlamasını istememizdendir.
tabiki insan önce kendisine güvenecek fakat ailesinin varlığıyla her daim güvende hissedecek.

Son düzenleme:
canım çok üzüldüm yaaa 1an kendimi senin yerine koydum çok zormafoldumbeninş evlenip mutlu olursun bugünleri unutursun,şu mübarek ramazan günü sen sofraya oturmuyorsan onların boğazından nasıl geçiyor yemek:uhm:nasıl insanlar ALLAH vicdan merhamet versinsen kırılsanda onları kırma,belki 1gün sana yaptıklarından utanırlar

evlenmeden önce bu mesajı okusam çok daha farklı yorum yapardım belki şimdi evliyim ve bende anneyim asla anneler ve babalar evlatları arasında ayrım yapmazlar sen şimdi evlenip gideceksin bunun için biraz duygusal olabilirsin sofraya oturmamakla yanlış yapıyorsun evlenip gittiinde hep şunu diyeceksin bu günleri bile arar oldum bu demek değilki eşin kötü olacak hayır ama aile çok farklı çok biz dört kardeşiz keşke kavgada etsek her sofrada birlikte olsak ailene sakın yüz çevirme ve şunu sakın unutma başına ne gelirse gelsin herzaman yanında olacak tek varlık ailen

onlar böyle mutlular, yemek yiyorum çünkü onlarla yemiyorum. O yüzden annem üzülmüyopr. Onlar da mutlu mutlu sohbet ede ede yiyolar yemeklerini. Benim rahatsızlık vermeme gerek yok. Ha vicdansızlar falan diyemem, sonuçta önümden yemeğimi alan yok, yaşama bu evde diyen yok. Eşit değiller ve evde disiplin yok. Ben bu yolu seçtim. Ve gayet de iyi oldu. Kardeşlerimle ve babamla hiç konuşmuyorum. Annemle gerektiği kadar konuşuyorum. ne kavga oluyor ne gürültü. Varsın yalnız olayım, yalnız yiyeyim.

Bence annenle duygularını paylaşmalısın.Ne hissettiğini bilmeye hakkı var diye düşünüyorum.Sorunlardan kaçmak yerine her ne olursa olsun üstüne gitmelisin.Annene kendini anlatabilmen çok önemli.Sonrasında en azından arkanda anneni hissedebilmek de güzel bir duygu...

Anlattım canım o an üzülüyor destek oluyor, ertesi gün yine aynı

Evet haklısınız ne olaylar ne yorumlar gördük burda; ailesi nin izni ile evlendiği halde mutsuz olan, dayak yiyen, aldatılan ama yinede ailesine sığınamayan bi sürü kadın gördük.. Bu arkadaş annesinden destek göremiyor şu an ve bu insanın içinde derin yaralar açar, kırgınlıkları ölene kadar sürer, siz sadece ailesinin kırılacağını düşünüyorsunuz.. Kesinlikle evden çık git demiyorum, ama ailende olsa önce insan "ben" demeli öyle anlar geliyorki kendi ailenden bile bir fayda göremiyorsun.. Konu sahibi arkadaşa da derimki; Evlene kadar ev içinde kavgaya karışmayın polemik yapmayın hatta mümkünse onlar yokmuş gibi davranın, ne zamanki sizin kırgınlığınızı gerçekten farkederler o zaman bir adım atılmış olur.. Hır gürle çözülmez..

sana karşı neden böylelerki kız olduğun için mi değersizsin? hani varya eski usül bişey...kız çocuğu sevilmez,erkek ağır basar hep..ger kalmış sanırım ailen ondan

yok ben biraz doğrucu davut olduğum için benden hoşlanmıyorlar, herşeyi annem mi yapmak zorunda herkes kendi işini yapsın dediğim için...
biri suyu bidondan direk içerken kızdığım için...
ve bunun gibi şeyler
artık kimseye karışmıyorum. onlar mutlu ben mutlu
yalnız annem "tamam böyle devam et, oturma bizle sofraya" diye sitem etti. Babam da kesin bırak şunu demiştir sessizce hayal edebiliyorum.

yalnız annem "tamam böyle devam et, oturma bizle sofraya" diye sitem etti.

ınan bana önemsemeseydi sitem de etmezdi...........

dün annem iftar sofrasına çağırdı, ben sonra yerim dedim. artık bizi beğenmiyorsun, bizimle yemiyorsun ya, baban da ben de çok üzülüyoruz. bizden tiksiniyor musun, baban senin düğününe gelmeyecek falan demeye başladı. ben de 20 yıldır tiksinmedim de bugün mü tiksinmeye başladım dedim. kimin kimi istemediği belli dedim. Annem konuşalım dedi. abim hemen atladı. Anne bırak şunu iftar sofrasında huzurumuzu bozmayın diye. Annem de bişey diyemedi tabi. Ben odamda ağlaya ağlaya yedim yemeğimi. iftardan sonra annem geldi konuşalım dedi.

niye böyle yapıyosun dedi. bana 3 gündür anne bile demedin dedi. Niye böyle yaptığımı bilmiyo musunuz dedim, anlattım. Sen niye takıyorsn onları evde onlar neyse sen de osun. hepiniz eşitsiniz. sen orda ağla benim orda içim kan ağlasın olmuyo dedi.

Kardeşim daha çocukmuş onu, küfürlerini falan takmıyacakmışım (16 yaşına girecek) abime kırılmayacakmışım. beni desteklemiyorsun hiç arkamda durmuyorsun dedim. sen çocuk musun desteğe mi ihtiyacın var dedi. Sanki dövdüler seni dedi. ben de dayak mı yemek lazım illa kırılmak üzülmek için dedim. Tamam ben kardeşine söyliycem senden özür dilesin sen de bizimle yemek ye dedi. kardeşim hemen atladı o gerizekalıdan özür mü diliyecem falan diye. neyse anneme otoriteniz yok dedim. yok napalım dedi.

O zaman ben gidene kadar böylece devam eder dedim. beni sevmiyosun o zaman dedi. sen onların gölgesinde olduğun müddetçe bana gelme dedim.

bu sabah da tartıştık biraz annemle. Kardeşim için deli gibi resmen. okulu bıraktı telefon aldılar. sınıfta kaldı sabahtan akşama kadar internete girmesine müsaade ettiler. şimdi de playstation aldırdı okullar başlıyacak. bu kadar sorumsuz bir aile işte benimki.

Not: bunlar sadece bir günlük mesele değil. çocukluktan beri abimin beni dövmesine göz yumdular. genç kız olunca o bıraktı. şimdi de kardeşim başladı tehditlere. geçen karnesine baktırmamak için karnıma tekme atmıştı. onu da fazla önemsemediler :sinifsinif: annem evde yoktu abim gelip bana sataştı bütün elimin üstünü tırnakladı, derilerim kopmuştu resmen, babam hiç birşey yapmadı. çok birikti yani herşey. :a015:

ağlamaktan şimdi başım ağrıyor. çok uzun ve imlasız yazdım kusura bakmayın.

malesef evlat ayrılmaz diyolar ama ayrılıyo bazen çevremde çok şahit oldum ve bazen gerçekten inanamıyorum oda senin evladın ötekide ama oluyo...sabret canım telinle duvağınla çık evinden herşeyi bırak bunu hakediyosun bari bunu yapsınlar...

alkisalkisalkis alkisalkisalkis katılıyorum sana canım..vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…