- 15 Aralık 2010
- 3.490
- 125
- 113
- Konu Sahibi Dumadumadum
-
Bende evliliğim ilk zamanları, ramazandı, ve dersaneye başlamıştım, sınava 2 ay kaldı, birde ev işlerinde tecrübesizsin, 10dk da bitecek işle yarım saat uğraşıyorsun, bende annemleri az aramışım ihmal etmişim. Annemde o günlerde ben gelin gittim gurbete hergün ağlıyor annem, ve artık hep beni o aradıgı için utanmamaya aramamaya başlamış, ben zaten aramıyorum, çok üzülmüş, kardeşime şikayet etmiş. Kardeşimde bana iletti, bende fazla duygusal ben kafamı kaşıyacak vakit bulamıyorum ki dedim.
Sonraki günlerde birgün kapı çaldı, sabah 7 olmamıştı daha, eşiminde benimde uykum hafiftir, uyandık hemen. Eşim kapıyı açmaya gitti benim dizlerim tutmadı yataktan kalkmak için. Nerden aklıma geldiyse o 3 saniyede anneme yada babama birşey olduğunu, telefonda söylenmediği, beni alıp cenazeye götürecekleri geldi, o kadar korktum ki. Sonra eşim baktı ki, okula giden bir çocuk evde birşeyini unutmuş, annesinden istemek için aşağıda zile basmış, oda bizimkiymiş yanlışlıkla. O sabah o kadar şükrettim ki annemin babamın yaşadığına, şimdi 2-3 günde bir konuşuyoruz ve çok huzurluyum.
Canım merhaba
Hakkımda olan düşüncelerin için evvela çook teşekkür ederim
Utandırdın beni...
O senin güzel kalbinin güzel görüşü inan bana
Kardeşim ile aynı evde otururlarken çok iyilerdi.Aralarından su sızmazdı.
Kardeşim o aralar uğradığım haksızlıklara hep göz yumdu.
Evlerden birini benden habersiz kiraya verip kirasını diledikleri gibi harcarlardı kardeşimin evinin kirası torun için harcamalar vs vs...
Ben elalem den öğrendim kiraya verildiğini.Kardeşim dahi söylemedi düşün.
Yanımda olmadılar.Birara eşim işsiz kalmıştı.Annem kira almasına rağmen durumunun çok iyi olmasına rağmen tek kuruş yollamadı.
Ama kardeşimin herşeyini yaptı ikişer üçer hem de.
Şuan nasıl mı...
Kardeşim benim yanımda.Doğruları gördü.
Annem onların evinden kavga dövüş taşınınca ...
Kızkardeşim ve kocası sorunluydu o sıralar.
Annemin gitmesini istedi damat.Kardeşim de gönderdi annemi.
Ayrılmaları kötü oldu tabiki.
Çünkü annem ilelebet orda kalmayı planlıyordu.
Düzenini bozup gitmişti onların yanına sonra istenmediğini öğrenmek yıktı onu.
O gün bugün annem kardeşimden de elini eteğini çekti yardımı kesti hem maddi hem manevi.
Aralarında mesafe var şimdi.
Şuan üçümüz de ayrı şehirlerdeyiz.
Kardeşimle hergün konuşuruz ama annemle haftada bir yada 10 günde bir.
Alıştım sayılır artık ama düşününce de kolay değil .
Bazı anlar düşündüm bu konuyu açmayı.Ama nedensiz hep erteledim..
Fakat şu konu http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...et-uygulamiyin-lutfennnnn-6.html#post29491446
konu açmaya paylaşmaya itti beni.
O konuya da yazdım annemle alakalı sıkıntımı.Okuyan bilir.
Ben babası tarafından pamuklara sarılı olarak büyütülmüş biriyim.
Annesinden sevginin s'sini görmemiş biri aynı zamanda da..
Annem hiç sevmedi beni.Çoğu zaman üvey olduğumu düşündüm inanır mısınız.
Ama üvey değildim.
O kadar çok isterdim ki üvey olmayı anlatamam.
Üveyim diye annem beni dövüyor sevmiyor derdim kendi kendime.
Çünkü davranışlarını haklı çıkaracak hiçbişey bulamazdım.
Gerçi üvey olsaydım bile dayağın hakaretin hiç açıklaması olmaz olamaz ya neyse.Ufak bir avunma işte...
30 yaşıma bastım annmden hala birşey görmem.
Düğünüm oldu kendi kullandıklarını verdi bana.Evime ne halı ne perde aldı.
Yatak odamı dahi almadı.Ben evlilik parasıyla kendim aldım.
Eşim 3ay işssiz kaldı.Babamın maaşından aldığı kiradan 1 kuruş bile yollamadı.
Kayınvalidem kendi kirasını verdi o aralar.
Evlerden biri satılacaktı.Benim gidip imza vermem gerekiyordu.Gittim beni almadılar garajdan bile.
Üstelik 4aylık hamileydim ve elimde valiz.Gittiğimde uyuyordu güleryüz dahi görmedim.
Kızkardeşim evlendi maddi sıkıntı yaşadı.Kirayı ona yolladı.Yetmedi onun yanına taşındı.
Oturduğu evi kiraya verdi ben elalemden duydum.
Kardeşimin yanında oturdu 2 sene.Kirasını faturalarını mutfak masraflarını kendi ödedi.Benim evime gelmesiyle
gitmesi bir oldu.
Kızkardeşimin oğlunun doğumgününde torununa bisiklet aldı.Ve doğduğu andan 1 yaşına kadar tüm masrafarını
karşıladı.Ben doğm yaptım bebeğime iki tane zıbın getirdi.Altın para vs takmadı.Oğlum sünnet oldu.Gene birşey almadı.
Beni 10 günde bir arar.Kendi sıkıntısını anlatır.Kapatmaya 10 saniye kala benim ve oğlumun nasıl olduğunu sorar.
Oğlum kaç kere hastalandı serumla beslendi.Birinde dahi aramadı nasıl iyileşti mi diye.
Ben doğum yaptım sezeryan ile.Ananem ile geldiler.1 hafta güç bela kaldılar.Doğumumun 3 .günü İstanbulu gezmek
istediler ve gezmeye çıktılar.
Bilenler bilir annem Esra Erol da nişanlandı.Orada bir kişiye talip oldu.O amaçla İstanbula geldi.
Dedim bir hafta evvel gel torununu gör özlemişsindir vs.Gelmedi aynı gün geldi ve direk kanala çıktı.
Kimseyle paylaşamadığım derdim bu işte arkadaşlar.İçim rahatlasın siz de ortak olun istedim..
Ne yazdıysam şu an hişseetiklerim canım.Benim için gerçekten öyle olduğundan içimden gelenleri yazdım o kadar.Amanda aman utanırmış(su aygırının utanması ayy düşünemiyorum
Kardeşinn doğruları geç vede hiç beklenmedik şekilde görmesi iyi olmamış ama görmüş ya oda güzel.Şu hayatta anladığım kadarı ile iki kardeş bir annesiniz.Öyle sıkı sarılmanız birbirinize sahip çıkmanız lazımken araya şeytanın vesvesesi para ve dünyalık işler girmiş.
Oysa evlisiniz eşiniz evladınız var ne mutlu kocaman bir aile olduk torunum iki tane oğlum mutlu kızlarım var demeli iken annenizin yaptığına bak.Olsun buda senin imtihanın canım.Sen dik durduğun sürece seni kimse yıkamaz.Yeterki sen sağlıklı düşün herşeye olumlu bak her kötünün içinden bir iyiyi cımbızla çıkar ki hayat herşeye rağmen gülebiliyor olmana mutlu olmana bozulsun.Annen için gerçekten Allah doğruları göstersin demekten kendimi alamıyorum.Kadınız daha ağır daha mantıklı olmamız gerekirken onun bu şekilde hareket etmesini anlayamıyorum.Size en büyük örnek anneiz.Sizde yarın anne bizde boşandık tv ye çıkacağız hadi beraber gidelim deseniz hadi kalkın süslenin kızlarmı demesi lazım.Yoksa hoop noluyor kırarım bacaklarınızı derdiniz nedir kocalarınızla demesimi lazım.Anlamsız hareketler annenkiler.
Dışarıdan birisi olarak karşısına ben geçip teyzecim neden böyle yaptın yada bu yaştan sonra neden evlilik diye sorsam eminim kızımın biri beni evinde istemedi diğer 10 günde bir arıyor ne yapayım yalnızmı öleyim der belki kimbilir.Herkes doğruları kendine yontar.Ama senin bu vijdani yaklaşımın ve içinde taşıyamıyor olman bana göre senin gibi kaliteli birine artık zor gelmiş.O yüzden üzülme offoğlunu yerime öp ısır mıncıkla kocaman selam söyle teyzesinden.Eşinede sanada kocaman bir aile olarak Rabbim sağlıklı imanlı huzurlu ve çook bereketli bir ömür nasip etsin.
bunun altında yatan başkaca şeyler olmasın..!
bende kendi annemden dertliyim canım anlayışsIZ, saygı duymauyan off ne bileyİM Allah sabır versin bizlere
Sana KOCAMAN sarılmak istiyorum Tangalı su aygırı
Ne anlattıysan hepsini okudum;ama bu konuda hiç yorum yapmak istemiyorum..
Üzüldüm çünkü çok..
Hem de ne biçim..
Senin mükemmel bir anne olduğundan zerre şüphem yok,hayat bir sınav..
Evladın hep böyle bir annesi olduğu için mutlu olacak,gurur duyacak...
Konu dışı not:
Nickin ve avatarını görünce hep sırıtıyordum..
Eski avatarını istiyorum pilizzzz..
Anne...
Şimdiden anneler günün kutlu olsun...
Canım sıkılıyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?