Beni dünyaya getiren insan: Anne mi demeliyim...

Sen arada benim konumada yorum yazardin,bir de rumuzun cok akilda kalici ve esprili :)) ben de eski konularina bir bakayim dedim de keske bakmasyim,annen demek bile istemiorum ama o kadina seninle alip veremedigi nedir,hic konustun mu,sen bana bunlari bunlari yaptin diye ,ne diyim bilemedim,esra erola cikti demissin merak ettim evlendi mi,evli mi hala?Gönlüne olsun hersey,eminim sen mükemmel bir annesindir.

Ben de anneyim ve bu sekilde davranan insanlari hiç ama hiç anlayamiyorum
Benim kv'm de kuçuk oglunu esimden çok sever, onun için canini verir, resmen asik, akli fikri o oglu
Esime gelince de eh iste olsa da olur olmasada
hatta bana 2. çocugun olursa onu daha çok seversin dedi !
Ben de iki çocugum arasinda ayrim yapacaksam Allah 2. yi nasip etmesin dedim
Kv'min oyle davranmasi ise kuçuk oglundan dolayi baya kompleksli olmasindan kaynaklaniyor...

Boyle iste.. aklima geldikçe esim için uzuluyorum
+ Hayati boyunca ailesini uzmemis hatta hep gururlandirmis (aile içinde olsun, okul hayatinda olsun)
Kayinim ise hep uzmus hep uzmus...

En iyisi Allaha havale etmek, bosver sIkma canInI

Evet oğlum ve eşim benim herşeyim...
Onlar olmadan nefes alamam ben ölürüm.
Hayattaki en önemli varlıklarım ikisi de.
Yaşama sebebim..
Oğluma sıkı sıkı sarılıyorum evet.Eşime de.
Oğlum olmadan önce nasıl yaşamışım diyorum kendi kendime.
Anneliği tatmak çok başka bir duyguymuş rabbim herkese nasip etsin inşallah tüm isteyenlere.

Sana öyle geliyor.Ben herkese eşitim.Sen evlenirken durumum iyi değildi.Kardeşini boş yere kıskanıyorsun vs vs..
Hep bu cümlelerle karşılaşırdım her nezaman sorsam yada sormaya kalksam.

Yorumun ta içimi ısıttı arkadaşım teşekkür ederim .
Buruk bir tebessüm kapladı yüzümü biran.
Sarılmak nedense bana bambaşka gelir.
Birine nezaman sarılsam hep ağlamak gelir içimden benim.
Bunun nedenini hiç bilmiyorum.Ama gözlerim doluyor üzgün hissediyorum kendimi o an.
Biliyor musun annemin kokusu hep burnumdadır benim.
Ne zaman annem aklıma gelse o kokuyu duyarım direk bir yerlerden.
Sanki annem yanımda da kokluyorum onu gibi.
Hiç unutmam kokusunu ...Derler ya anne kokusu başka olur çok doğru..
Keşke annem o koku gibi içimi açsaydı.

Aceba dogum veya hamilelik doneminde yasamis oldugu bir takim zorluklardan dolayimi boyle davraniyor olabilir.
Aklima daha mantikli bisey gelmedi..
Allah sabir versin, gercekten zor bir durum. Lakin anneler genelde daha kucuk cocuklarinin uzerine daha fazla titrer,
nitekim ikinci numara cocuk dunyaya geldiginde biz artik kocaman abla olmus oluyoruz, onlarda bizim cocuk oldugumuzu unutabiliyolar.

Merhaba canım,
Şu forumda nadiren yazılarını okumadan geçmediğim birisin.Açıkçası seni tanımayı bazen o kadar çok istedim ama nedense rahatsızlık vermemek adına geri durduğum birisin.Nikine her defasında güldüğüm ve string giyen (düşünsene su aygırı koca popo ve string)su aygırının o komik halini bana hatırlattığın neşem olduğun için ayrıca seviyorum seni.Allah için seviyorum.(buraya kadar yazdıklarım dalga maksatlı değil gerçekten sen beni görmeden sevdiğim ve beni mutlu edensin)

İnan bu yazını okuyana kadar gözümde çok farklı biriydin şimdi onca yaşanmışlığın içinde çok daha özel biri oldun içimde.
Ne mutlu ki sana seni çok seven bir eşin nefes alamadan yaşayamayacağın bir oğlun var.Benim annemde sevgisini aşırı belli etmeyen biri ama en ufak bir rahatsızlığımız da sıkıntımızda arayan soran gelen maddi manevi destek veren biri annem.O kadar sıkıntılı ve zor dönemden geçiyor ki şu an annem yinede evlatlarıma birşey olacak korkusu onu hasta etmeye yetiyor.Hep duasıdır Allah bana sizin acınızı göstermesin...der..

Annen ve kızkardeşinin arasındaki bağ sende neden yok ne kadar sormuş olsamda cevaplamıyor yada geçiştiriyor dedin.Peki kızkardeşin ile aran nasıl.Sana yapılan bu adaletsizliği o görmüyormu görüyorsa düşüncesi nedir.Ya gerçekten anne demeye bin şahit lazım bu kadının yaptıkları karşısında.Sevgili baban varken nasılsı.Adamcağız ölsün diyemi beklemiş.Ay kaba olacak ama kadın erkek delisimidir nedir.1 yıl flört et yalan söyle,tv lere çık ilginç valla.Anlayamadım ben anneni.
Sen eşine evladına sıkıca sarıl canım.Yinede annen için hidayet dile.Doğru yolu bulması için Allahın onu affetmesi için dualarını esirgeme.Sen evlat olarak görevlerini fazlasıyla yerine getirmişsin.Getirmeye devam et.Sen bu hayatta sahip olunabilecek en iyi anne ve en güzel eşsin eminim.
Arkadaşlar gibi bende anne sıfatlı hanımı çok merak ettim sakıncası yoksa videoyu paylaşırmısın.

Sevgili Cudana tespitlerinde ve gözlemlerinde haklısın canım.Bende senin gibi düşünüyorum.Çocukluğunda sıkıntılı zamanlar geçirenler tüm sevgilerini evlatlarına ve eşlerine veriyorlar.Geçmişe inat mutlu olmak için çabalayıp sahip oldukları güzelliklere değer veriyorlar.Eşleri ile yaşadıkları sorunları büyütmüyor herşeye takılmıyorlar.
El bebek gül bebek olanlar ne koca ne evlat kahrı çekemiyorlar.Elimizi sallasak ellisi diyorlar.Ben çalışıyorum koca bana ne karışır,biz eşitiz o bana hesap soramaz,yok babam annem bana böyle davrandı sende öyle yapacaksın,en ufak tartışmalarda gurur yapıp kapı çarpıp gidebiliyorlar.Eşi bir kadını dövmüyorsa(zaten bu hoş bir durum değil ve hakkı yok)ne kocalar var satıyor,saygısızlık etmiyorsa,özür dilemesini biliyorsa,ona hakaret etmiyorsa,evine bakıyor ona sevgisini bir şekilde belli ediyorsa varsın bir doğum günümüde unutsun,evlilik yıldönümünde çiçek almasın.Bana onun nefes alması yanımda olması yeter.
Eşim her zaman erkek at gibidir,yularını(ipini) fazla çekersen şaha kalkar,serbest bırakırsan başını alır gider der.Bizler kadın olarak en büyük görev bize düşüyor.Annelik kadınlık evlatlık ne güzel şeyler.Bunu bilmeyen anneye vah ki vah.Hayatın en lezzetli tabağından bir lokma alamamış olmak ne kötü.
Allah herkese iyi bir eş iyi bir anne iyi bir evlat olmayı nasip etsin.

Çok üzüldüm. Ben senin yerinde olsam, içimdeki her şeyi söyleyip annemle bağımı koparırdım tamemen. Senin zaten eşin ve çocuğundan oluşan bir ailen var. Bence içinde ne varsa döküp bir daha da telefonlarına cıkmamalısın. Hatasını anlamasını sağla ölmeden. Vicdanı rahat ölmesin. Peşine dolanırsa bil ki bir parça annelik var içinde.

gece gece dağıldım ağlamaktan..
canım üzülme nolur.. şu an burda olsan sarılmak şsterdim sana...
aklıma kendi yaşadıklarım geldi..annemden ne dayak yedim ne de üvey evlat muamelesi gördüm
anne deyince aklıma, yüreğime boğazıma bi yumruk takılıyor, ağlayamıyorum
Annem beni karşısına alıp babanla boşanıyoruz artık benimle yaşayacaksınız dediğinde 10 yaşındaydım
çocuk aklımla aklıma neler neler geldi...
hem babamla ilgili şeyler...
evlenecek miydi bir daha, o evlendiği kadına nasıl seslenecektik, hangi günler babamda kalacaktık, babam evinde bizim için oda yapacak mıydı..
ah baba ben sana dair bu kadar şey düşünürken yaptığın oldu mu
boşandıktan sonra, ardına bile bakmadan çekti gitti
ne aradı ne sordu
bende kendime oda yapmayı planlıyorum babamın evinde..
annem ben kardeşlerim kimi zaman aç uyuduk.. ama hiç isyan etmedik, şükrettik..
biz açken, o ne yiyordu acaba?
boğazından geçiyormuydu ki?
ah benim ayakları altında cennet serili annem...
hakkını bana helal eder inş...

Son düzenleme:

ay inanin gece gece aglattiniz beni bende hep annemden sikayetci olurdum esime, kücüklügümden beri psikolojimi bozdu diye ama simdi bunlari okuyunca biraz daha kiymetli oldu gözümde...
canim kardesim annenin sorunu ne bilmioyruz ama insaALLAH hatasini gec olmadan anlar da sana Hak ettigin o yakinligi ve özlem duydugun o anne kokusu ile icini acar bunu cani gönülden ALLAHdan diliyorum...
insaALLAH esin ve caanin oglun ile huzurlu mutlu olursun...

ah canim benimde annem babam ben 10 - 11 yasinda iken ayrildilar ozaman cocuktum pek birsey anlamiyordum nede olsa hep bi ara ayriliyordular sona gene barisiyordular fakat busefer gercekten ayrildilar ben bunu kavrayamadim, ilk basta koymuyordu ama nezaman aklim basima geldi arkadaslarim hep annesi babasi ile beraber gezmeye gittiklerinde anlatiyorlari icim de bir aci oluyordu vurdum duymazliktan geliyorum sonralari büyüdüm istemeler oluyordu görmeye geliyorlardi ve hep ayni sey babam yoktu!
ama dedigim gibi vurdum duymazliktan geliyordum umursamiyordum güya! ama simdi anliyorum ki hep icime atiyormusum aciyi ve artik hep patlak veriyorum...neyse
herseyin hayirlisi insaALLAH bizim ser bildigimiz bize aci verenler hakkimizda hayir dir insaALLAH...

Son düzenleme:
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Sana öyle geliyor.Ben herkese eşitim.Sen evlenirken durumum iyi değildi.Kardeşini boş yere kıskanıyorsun vs vs..
Hep bu cümlelerle karşılaşırdım her nezaman sorsam yada sormaya kalksam.

bana öyle geliyorki sana hamileyken babanla bir problem yaşadılar(hamilelelikten dolayı beğenmeme,cinsellik sorunları vs..),
ya da sen bebekken dolaylı olarak sana bağlanan birşey yaşandı.
annen bunları sana anlatmaz herhalde,
o anki psikolojiyle hırsını senden çıkarmış olabilir.
hiç bir anne nedensiz böyle davranmaz asla.

ben çok daha farklı bir boyutta yaşadım,
inanır mısın evlenmek beni kurtardı....
annem iyiydi,
fakat her yaptığını başımıza kakardı,
seni okuttuk vs..
kinciydi,abim bişey yapsın kızmaz küsmezdi ama bana 1 hafta küs kalabilirdi,
benim alttan alan bir yapım yok malesef,
eğer aynı tavırla abime iyiyken bana küsüyorsa geri adım atmazdım,özür dilemezdim,
odama kapanır hiç konuşmazdım...
kaç kere babamla arkamdan konuştuğunu duymuşumdur.....
''bu kız inatçı,okudu kendini bişey sandı,X(o zaman nişanlım,şimdi eşim) bunu töbe çekmez 2. gün sokağa atar''
babamda nasıl karşılık verirdi biliyor musun?
''öyle deme iyiki okumuş,gösterişli bi kız değl boyu kısa,ev kızı olsa,kendini bu kadar geliştirmese kimse almazdı''
bu sözler var ya bu sözler.....?
düğünüme 7 ay kala söylendi ve o 7 ayın her günü bana cehennem azabı oldu...
sustum içime kapandım,özgüvenimi yitirdim,ders çalışma bahanesiyle kütüphanede saatlerce kalıyordum sırf eve gidipte onları görmeyeyim diye...anlatamam ne kadar zor geçti,konumda var hatta bununla ilgili.
annemin hep bir tanecik gelini vardı,o en güzeli,en beceriklisi en iyisiydi.
biri bana ne güzel yüzün var dese,gelinimi gör sen o daha güzel,ince uzun manken gibi.(manken gibi dediği gelini 1,62 boyunda, ben 1,58)
bir anne kızını nasıl mutsuz eder nasıl kalbini kırar sorusunun cevabını bana çok güzel yaşatarak öğretti.
o dönemleri eşim olmasa atlatamazdım herhalde...
hep ona ağladım,sığındım..
evlendim dünyalar benim oldu.
farklı bir şehir,onları hiç görmeyeceğim...hayal gibiydi...
öylede oldu.
bu sefer annem bişeyler oldu(o bişeyler gelininden göremediği sevgiydi),
ve tüm ilgisini bir anda bana yöneltti.
11 ay olacak evleneli ve hala böyle şuan gözümün içine bakıyor,
ben ona elimden geldiğince maddi manevi destek oluyorum,
paraya sıkışıyor bursumu ona yolluyorum,canı sıkkın oluyor saatlerce dinliyorum...
ne kaybederim ki?
zaten bana kaybettireceği kadar şey kaybettirdi,bundan sonrası bana koymaz....
tek gayem vicdan azabıyla ölmemek.
bana sürekli soruyor,
falancanın kızı şuraya gelin gitmiş,annesinin hasretine dayanamamış ayrılmış,teyzeninin kızı şuraya gelin gitti her gün ağlıyor arayıp özledim seni diye,sen özlemiyor musun?
yalan söylüyorum.
özlüyorum tabi ama bilirsin ben duygularımı pek belli edemem.
şuan annemde babamda hatalarını biliyorlar.
ben onlara sırt çevirsem belki ödeşiyoruz duygusu nam salardı belki,
ama ben onlara iyi davrandıkça utanıyorlar,o utancı görüyorum yüzlerinde.
daha çok utandıracağım sizi anne,baba!!

Allaha bin şükür ki eşim iyi,mutluyum...
anladığım kadarıyla sende böylesin.
Rabbim iki yerden imtihan etmesin.
çok şükür ki eşten yana yüzümüz güldü.
diyeceğim o ki....
herşeye inat utandır anneni.
mesafeli ama aynı zamanda ilgili ol.
diyemesinki kızım benimle ilgilenmiyor.
bizim gibilerin kaybedecek bişeyi yok...
sağolsun annelerimiz hayata güzel hazırladı.
eşin iyi,evladın var senden iyisi yok...
hayat kısa,mutluluğun dibine vur tabiri caizse....
be öyle yapıyorum,düşünmemeye çalışıyorum geçmişi.
zamanında çok düşündüm,artık düşünmüyorum.
arada eşime anlatıyorum,ağlıyorum omzunda....
sonra toparlan civciv diyorum kendime.
senin daha 11 aylık bir bebeksin.
sen yeniden doğdun,yeni hayatında çok mutlu olacaksın.

canımmm o kadar üzüldüm ki okurken..
eminim sen mükemmel bir anne olucaksn
Allah yuvandan huzuru, neşeyi, sevgiyi eksik etmesin
çok çok çok mutlu olll

Canım merhaba
Hakkımda olan düşüncelerin için evvela çook teşekkür ederim
Utandırdın beni...
O senin güzel kalbinin güzel görüşü inan bana
Kardeşim ile aynı evde otururlarken çok iyilerdi.Aralarından su sızmazdı.
Kardeşim o aralar uğradığım haksızlıklara hep göz yumdu.
Evlerden birini benden habersiz kiraya verip kirasını diledikleri gibi harcarlardı kardeşimin evinin kirası torun için harcamalar vs vs...
Ben elalem den öğrendim kiraya verildiğini.Kardeşim dahi söylemedi düşün.
Yanımda olmadılar.Birara eşim işsiz kalmıştı.Annem kira almasına rağmen durumunun çok iyi olmasına rağmen tek kuruş yollamadı.
Ama kardeşimin herşeyini yaptı ikişer üçer hem de.
Şuan nasıl mı...
Kardeşim benim yanımda.Doğruları gördü.
Annem onların evinden kavga dövüş taşınınca ...
Kızkardeşim ve kocası sorunluydu o sıralar.
Annemin gitmesini istedi damat.Kardeşim de gönderdi annemi.
Ayrılmaları kötü oldu tabiki.
Çünkü annem ilelebet orda kalmayı planlıyordu.
Düzenini bozup gitmişti onların yanına sonra istenmediğini öğrenmek yıktı onu.
O gün bugün annem kardeşimden de elini eteğini çekti yardımı kesti hem maddi hem manevi.
Aralarında mesafe var şimdi.
Şuan üçümüz de ayrı şehirlerdeyiz.
Kardeşimle hergün konuşuruz ama annemle haftada bir yada 10 günde bir.
Alıştım sayılır artık ama düşününce de kolay değil .

Tek gayem vicdan azabıyla ölmemek demişsin ya.

Bu cümlen çok tuhaf yaptı içimi .

Ben de vicdan azabından çok ürküyorum başıma gelmesin nolur keşke keşke demeyim diyorum içimden.

Ama şuan anneme karşı inanılmaz bir soğukluk var içimde bir yerlerde.

Mani olamıyorum bu soğukluğu durduramıyorum.

O sıkıntısını anlatmaya kalktığı zaman dinlemek istemiyorum .

Dinlediğim zaman kendime kızıyorum gene dinledin o seni dinliyor mu hiç diye...

Amin canım teşekkür ederim...

seni cok iyi anliyorum canim ama sonucta o senin annen (nekadarda annelik yapmadiysa) seni 9 ay karninda tasidi ve o dogum sancilari
cekti geceleri uyandi emzirdi, seninde evladin var o hamilelik döneminin, dogum sancilarin, dogumdan sonra geceleri uyumamak emzirmek vs. nekadar zor dönem oldugunu biliyorsun...
diyecegim su ki anne baba nekadar kötü olsada biz evlatlik görevimizi yerine getirelim, bunuda sadece ALLAH rizasi icin yapalim...
bu dünyada ne ekersek onu biceriz...
sen gönlünü ferah tut annenin yaptiklarini pek düsünmemeye calis imtihanim beni o de gec ve oglunada iyi örnek olmus olursun canim...

bende öyleyim,
aradığında telefona bakıp onun aradığını görünce canım sıkılıyor,
hemen konuşsak da bitse diyorum...

evliliğimin ilk zamanlarıydı daha 2 haftalık mı ne evliydim ve rüyamda annem ölüyordu.
rüya olmasına rağmen o acıyı öyle hissettim ki...
rüyamda haykırıyordum,keşke sana senin yaptığın gibi karşılık vermeseydim,
keşke herşeye rağmen seni bağrıma bassaydım annem....
uyandığımda hüngür hüngür ağladım,
belkide Rabbimin bir işaretiydi bu.
çünkü o sıralar biraz soğuktum ona karşı.
o ölüm anını an be an yaşadım ve biliyorum ki Allah gecinden versin,
annem vefat ettiğinde ben gerçekten öyle olacaktım.
söz verdim kendime..
ve her akşam başımı yastığa koyduğumda diyorum,
Rabbim benim vicdanım rahat,ben elimden geleni yaptım gayrısını sen bilirsin...
bu inanılmaz bir huzur.
arafta kalma....
biliyorum konuşunca ona,konuşmayınca kendine kızıyorsun.
kendine bu eziyeti yapma.
ben zamanında yaptım çok zor olduğunu biliyorum.

Bende evliliğim ilk zamanları, ramazandı, ve dersaneye başlamıştım, sınava 2 ay kaldı, birde ev işlerinde tecrübesizsin, 10dk da bitecek işle yarım saat uğraşıyorsun, bende annemleri az aramışım ihmal etmişim. Annemde o günlerde ben gelin gittim gurbete hergün ağlıyor annem, ve artık hep beni o aradıgı için utanmamaya aramamaya başlamış, ben zaten aramıyorum, çok üzülmüş, kardeşime şikayet etmiş. Kardeşimde bana iletti, bende fazla duygusal ben kafamı kaşıyacak vakit bulamıyorum ki dedim.

Sonraki günlerde birgün kapı çaldı, sabah 7 olmamıştı daha, eşiminde benimde uykum hafiftir, uyandık hemen. Eşim kapıyı açmaya gitti benim dizlerim tutmadı yataktan kalkmak için. Nerden aklıma geldiyse o 3 saniyede anneme yada babama birşey olduğunu, telefonda söylenmediği, beni alıp cenazeye götürecekleri geldi, o kadar korktum ki. Sonra eşim baktı ki, okula giden bir çocuk evde birşeyini unutmuş, annesinden istemek için aşağıda zile basmış, oda bizimkiymiş yanlışlıkla. O sabah o kadar şükrettim ki annemin babamın yaşadığına, şimdi 2-3 günde bir konuşuyoruz ve çok huzurluyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…